Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Martin: Achter elke zege van Astana komt een vraagteken

Gepost door Cecchini 
Cecchini 26 juni 2015 18:41
Tony Martin heeft kritiek geuit op de beslissing van de UCI om Astana niet de World Tour-licentie af te nemen. ,,Bij de Tour de France wordt achter elke Astana-zege een vraagteken gezet."

,,Wat ze in de Giro hebben laten zien, was van grote klasse, maar er blijft een 'maar'", aldus de tijdritspecialist. ,,Er rijden een paar dubieuze types rond bij Astana."

De Kazachse formatie mocht de World Tour-licentie verrassend behouden nadat ze waren gehoord door de dopingautoriteit. Het afgelopen jaar werden vijf Astana-renners betrapt op dopinggebruik, onder wie twee renners van de professionele ploeg. Onder hen Maxim Iglinski, de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik in 2012.
avhhsc 26 juni 2015 18:53
de solos van martin in de vuelta 2013 en tour 2014 vind ik verdachte dan een explosie berg op.
Tinuz 26 juni 2015 18:54
Die Astana clan rondom die obscure Kazakken en Italianen kan ik ook niet vertrouwen.
Walnoot 26 juni 2015 19:23
Populistische drogredenering van Martin, je kan natuurlijk geen licentie afnemen omdat het publiek anders vragen gaat stellen.

Kan dit weg? Of misschien een stikkie over wij-vertrouwen-Astana-niet?
Marcos 26 juni 2015 19:27
Aldus Tony Martin, die zelf voor Gerolsteiner, HTC Highroad/Columbia en Quick Step heeft gereden, ploegen met een brandschoon imago..
Blueprint 26 juni 2015 20:01
Hoog tijd dat Tony voor Giant gaat rijden.
Sub Culture 26 juni 2015 20:05
Martin verwoordt hier allicht wat bij heel veel renners in het peloton leeft, of het slim is om soortgelijke overpeinzingen publiek te uiten is een ander verhaal.
cyclingfreakske 26 juni 2015 20:37
van die 5 renners waren er 3 in het opleidingsteam, niet als prog ingeschreven (u23), wat niet gebonden is aan het pro-team. zelfde sponsor, andere teamlicencies.
maar..... als je kijkt naar de laatste jaren, valt het natuurlijk wel op dat er nogal wat gevallen waren in dat team, die of daadwerkelijk gepakt werden of men serieuze bedenkingen had bij de afgeleverde stalen en men niet goed wist wat ermee aan te vangen..randgevallen maw.

Martin mag dan nu wel bedenkingen uiten die elders opgevangen worden..... feit is dat ASTANA qua teamgeheel gewoonweg de sterkste waren en de enigste ploeg was die voor het hele vele klimwerk samengesteld was.
daarnaast hebben ze in SPanje een klimgeit binnengehaald die in week 3 duidelijk sterker was dan de kopman, wat zelfs een verdoken mooie tweestrijd opleverde.
Zonder tussenkomst van de teambaas had ARU geen podium gehaald.
team sky stond nergens.... Saxo stond nergens en Contador kreeg hier heel duidelijk een B-kern mee. Rogers was de enige steun van het team waar Contador kon op terugvallen.
Movistar hun ploeg reed exact waar ze moest rijden, met de normale mooie beoogde resultaten.
Martin is een toprenner, maar moet ook snel even toegeven dat het team nergens stond in de hele ronde, en in extremis nog ritwinst werd gehaald door de schaduwrijders... die voor Uran te steunen duidelijk tekort kwamen - ook op het vlakke. (ex Martin)

Astana mag men zeker verder onder de loep houden. de vraag is of Nibali wel helemaal gaat klaar zijn, want de laatste rittenkoers stond die nog behoorlijk vet, zeker als je vergelijkt met de vorige 3 jaren.
bij Astana plaatst men dezelfde vraagtekens als toe Sky alles kapotreed als team, en voordien was Katoesja de verdachte.

zolang er geen feiten zijn, kan men zeggen wat men wil. Het is ook niet correct dat een hel team -eender welk team - moet boeten voor de enkele gevallen.
bij astana proteam waren het de broers Iglinsky.....

er is echter wel 1 rode draad bij renners die uit die regio komen, en ook Turkije....... ze grijpen zelf te gemakkelijk naar middelen en er is daar helaas nog steeds een soort dopingcultuur uit het oude Oostblok die jonge renners, voor hun prostart, aan de doping zet. Als je het aantal jongeren ziet die ginder gepakt worden, is dat zelfs schrijnend te noemen..... nog steeds.
trouwens zijn de middelen daar zo VRIJ verkrijgbaar voor iedereen die het wil hebben. restricites zoals bij ons kennen ze daar niet.-


Quickstep zelf heeft ook een periode gehad dat ze heel veel wonnen, en plots, nadat er in de Tour weer gevallen waren en bepaalde nieuwe tests bekend werden gemaakt, raakten ze 2 seizoen lang met moeite een prijs. Zonder de winst van Boonen had het toen geen vette geweest. ook verdacht ?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/06/2015 20:43 door cyclingfreakske.
Leon 26 juni 2015 20:58
Zo, we hebben er een orakel der platitudes bij...
PVW 26 juni 2015 21:44
Wellicht een idee om volgende keer eerst je verhaal eens terug te lezen. Spijt me het te zeggen, maar het is een chaos.
El Chaba 26 juni 2015 22:33
Dat wielrenners, volgers en fans vraagtekens zetten bij bepaalde prestaties kan ik best begrijpen maar dat selectieve wijzen steeds - met name bij prestaties van Astana - vind ik buitengewoon treurig. Maar goed, sommige prikkers zullen het wel weer fantastisch vinden dat een wielrenner zich 'uitspreekt'.
Cecchini 26 juni 2015 22:54
Als er personen zijn, die dicht bij het vuur zitten, dan zijn het toch de renners zelf. Als Tony Martin zich al niet mag uitspreken wie dan wel ? El Chaba, Marcos, Walnoot ? Tony Martin, Henderson, zijn dat de Simioni's van deze tijd. Bek houwen of ik maak je helemaal kapot, dat werk ?
Marcos 26 juni 2015 23:31
Uiteraard mag hij dit zeggen, maar dan weet hij ook dat hij commentaar krijgt toch? Hij zei 2 jaar geleden ook dat hij niet samen in 1 ploeg wilde koersen met renners met een dopingverleden om uiteindelijk geen commentaar te geven toen zijn ploeg Petacchi haalde.. Zeg daar dan ook iets van, lijkt me dan.
Massimo 26 juni 2015 23:36
Ik heb het al vaker gezegd hier: goed dat de jongere generatie zich uitspreekt, komt het wielrennen ten goede op de langere termijn.
Carlos Danger 27 juni 2015 00:51
Jongere generatie? (Martin, Henderson?)

Overigens kun je achter iedere opzienbarende, opvallende (onwaarschijnlijke) topprestatie in eender welke sport
een vraagteken zetten.
Rudy t. 27 juni 2015 08:28
Best als mensen die iets weten zich uitspreken, maar het wordt zo snel hypocriet, en dit is wel het toppunt.

Aldag, steels, schaffrath, holm, bijna de volledige begeleiding daar heeft aan de dope gezeten. Niks mis mee wmb, maar hou dan je bek over andere ploegen. En ibarguren? Ga daar iets stoers over vertellen of zeg helemaal niks. Toppunt van hypocrisie vind ik dit.

In de giro heb je soms opmerkelijke uitslagen, accepteer dat gewoon.

Deze bijvoorbeeld vond ik zelf heel opmerkelijk:

[www.procyclingstats.com]

Wat zei Martin daar eigenlijk over toen?
ton duk 27 juni 2015 08:53
Ton : Achter elke zege van Astana , behalve van Boom en Westra , zet DUK een vraagteken
gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/06/2015 09:12 door ton duk.
El Chaba 27 juni 2015 09:02
Walnoot 27 juni 2015 09:48
Zeg ik dat? Volgens mij niet? Is het feit dat je het niet met me eens bent een reden om persoonlijk te worden?

Martin mag van mij best zeggen dat hij die gasten niet vertrouwd. Wat er tussen de aanhalingstekens in de eerste post staat is op zich niets mis mee. Maar een intelligente tekst met een interessante inhoud kan ik het niet bepaald noemen.

En vergeef me dat ik afvraag waarom mensen dingen zeggen. In dit geval zijn er ruwweg twee opties: (1) een journalist stelt Martin een vraag en blaast het op; (2) Martin zoekt dit bewust op (een combinatie van beiden is natuurlijk ook mogelijk). In geval 2 heeft Martin daar vrijwel zeker niet-oprechte bedoelingen mee, in geval 1 is dit een pre-Tour storm in een glas water.
PVW 27 juni 2015 10:01
Alleen Woutje Poels vind ik in deze uitslag een naam op een opvallende klassering.

Wout toen natuurlijk wel uit dezelfde ploeg maar ik denk toch niet dat je daar op doelde.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/06/2015 10:02 door PVW.
cyclingfreakske 27 juni 2015 11:39
valt het je ook niet op dat vooral ouderen zich uitspreken ? Richting einde carriere ?


Martin heeft recht op bepaalde bedenkingen. maar het is niet omdat Vinokourov als dopingzondaar daar de leding heeft, dat elke renner bezig is in dat team.
anders kan je evengoed bij elk team bedenkingen zetten, want in elk team zit er wel een oud snoepertje.
We lstel ik me vaker vragen bij de Russische renners in de Russiche teams omdat in die regio nog steeds een dopingcultuur is.
vaak zie je er sterk bovenkomen om dan later geen platte prijs te rijden.

wat gedacht van Europcar die 3 jaar na elkaar van uit het bijna-niets, de Tour en andere bepaalde wedstrijden zodanig vooraan in beeld reden als team dat het te hard opviel ?
zelfs renners die geen klimtalent hadden bepalen mee de wedtrijd in de bergen... normaal ? het wel leek een team vol SAYAR's.
toen waren er ook renners die bedenkingen hadden, de Tourdirectie had bedenkingen bij bepaalde deelnemers maar europcar was wel heilig gebeid voor ASO.... daar kon absoluut niets gebeuren...
en na die paar jaar abnormaal in the picture te rijden, als team niets meer betekende en het enkel nog van 2-3 man moest afhangen ?

je mag daar ook bedenkingen bij hebben, meer nog dan achter de prestaties van de klimmers van astana.

en die jonge generatie kan ik enkel aanmoedigen zover mogelijk van het spul weg te blijven. Enkel moeten teams meer investeren in voorlichting op dat gebied, ipv steeds geheimzinnig te doen als er vragen zijn.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/06/2015 11:56 door cyclingfreakske.
veluweracer 27 juni 2015 11:48
Ik krijg een punthoofd van je betoog.
Massimo 27 juni 2015 11:50
Jongere generatie als in zij die in het Armstrong-tijdperk (en daarvoor) altijd hun bek hielden.
cyclingfreakske 27 juni 2015 12:14
punthoofd ?
het is wat de feiten zijn... of je wil het gewoon niet zien. kijk gewoon naar de laatste 10j, kijk naar bepaalde teams en renners en zaken die wel zeer erg opvallen.
we weten allemaal hoe het kwam dat Rabobank in team als een speer begon te rijden, toen Rasmussen in het geel zat.
bij een deel van die astana renners zou je inderdaad vragen kunnen stellen... Aru kende de klassieke prestatiedaling, anderen van de 2e rij reden wel wat te goed in die ploeg.
Martin heeft zeker vragen bij de werking van dat team, ik denk niet dat het zijn bedoeling is een specifiek iemand aan te wijzen in zijn uitspraken.
Hij zal ook wel zien dat er bepaalde renners in sommige teams echt boven hun blijven theewater rijden, met zoveel ervaring heb je dat snel in de gaten.

misschien is het probleem dat ik als Belg het met de paplepel meekreeg, te lang in het wielrennen zit en teveel analyseer vanuit neutraal oogpunt.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/06/2015 12:17 door cyclingfreakske.
MarcoV 27 juni 2015 13:14
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------

>
> misschien is het probleem dat ik als Belg het met
> de paplepel meekreeg, te lang in het wielrennen
> zit en teveel analyseer vanuit neutraal oogpunt.


volgens mij is je probleem juist dat je zo van jezelf overtuigd bent dat je 'neutraal analyseert'. Van een paar paplepels wielrennen wordt je echt niet analytisch begaafder ...
Ron Meijers 27 juni 2015 16:26
De komende Tour de France zijn er een aantal etappes waarvan je de winnaar haast van tevoren kunt invullen. Toch zijn er ook veel etappes die een verrassende winnaar zullen opleveren. Negen van de tien keer zal dat een renner van Astana zijn, verwacht Tony Martin.
veluweracer 28 juni 2015 13:50
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> punthoofd ?
> het is wat de feiten zijn... of je wil het gewoon
> niet zien. kijk gewoon naar de laatste 10j, kijk
> naar bepaalde teams en renners en zaken die wel
> zeer erg opvallen.
> we weten allemaal hoe het kwam dat Rabobank in
> team als een speer begon te rijden, toen Rasmussen
> in het geel zat.
> bij een deel van die astana renners zou je
> inderdaad vragen kunnen stellen... Aru kende de
> klassieke prestatiedaling, anderen van de 2e rij
> reden wel wat te goed in die ploeg.
> Martin heeft zeker vragen bij de werking van dat
> team, ik denk niet dat het zijn bedoeling is een
> specifiek iemand aan te wijzen in zijn
> uitspraken.
> Hij zal ook wel zien dat er bepaalde renners in
> sommige teams echt boven hun blijven theewater
> rijden, met zoveel ervaring heb je dat snel in de
> gaten.
>
> misschien is het probleem dat ik als Belg het met
> de paplepel meekreeg, te lang in het wielrennen
> zit en teveel analyseer vanuit neutraal oogpunt.


Ja, een spreekwoordelijk punthoofd hè. Niet echt natuurlijk. En dat is gekomen door jou. Want jij smijt flink met de puntjes in rondte in je commentaren. Waarmee ik niet zeg dat het onleesbaar zou zijn, want dat is het punt niet.
Het zijn simpelweg de vele punten waar je meent punten te moeten gebruiken. Ik zeg: Niet doen. Maar wel blijven schrijven en posten om je punt te maken.
Blueprint 28 juni 2015 13:55
Als hij dat verwacht, dan is het geen verrassing meer.
cyclingfreakske 28 juni 2015 18:23
@Veluweracer :
dit is maar een forum. We zijn wielerliefhebbers, waarom mag er niet eens wat meer staan dan 1 zinnetje ? winking smiley
ieder zijn mening, geen probleem.
laten we het gewoon vriendelijk houden, dan blijft het leuk voor iedereen. thumbs up



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/06/2015 18:23 door cyclingfreakske.
veluweracer 28 juni 2015 22:41
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> @Veluweracer :
> dit is maar een forum. We zijn wielerliefhebbers,
> waarom mag er niet eens wat meer staan dan 1
> zinnetje ? winking smiley
> ieder zijn mening, geen probleem.
> laten we het gewoon vriendelijk houden, dan blijft
> het leuk voor iedereen. thumbs up

Puntje voor jou.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen