Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

34thZLM Tour(2.Pro)

Gepost door Clavan 
Clavan 07 juni 2023 10:55

2022. Kooij wint 3 etappes en het eindklassement

Final GC after stage 5:

GC winner: Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Points classification winner: Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Best young rider: Olav Kooij (Jumbo-Visma)
839 kilometers raced at an average speed of 46.540 km/hr

1 Olav Kooij Jumbo-Visma 18hr 1min 39sec
2 Jakub Mareczko Alpecin-Fenix @ 28sec
3 Aaron Van Poucke Sport Vlaanderen-Baloise 0:34
4 Karl Patrick Lauk Bingoal-Pauwels Sauces 0:41
5 Ben Turner INEOS Grenadiers 0:42
6 Mick Van Dijke Jumbo-Visma 0:43
7 Jan-Willem Van Schip Beat Cycling 0:44
8 Tomas Kopecky Abloc CT s.t.
9 Tosh Van Der Sande Jumbo-Visma s.t.
10 Cériel Desal Bingoal-Pauwels Sauces s.t.

2023

Voorbeschouwing Wielerflits

Startlijst PCS



[Touretappe] De ZLM Tour is de vlakste meerdaagse race op de wielerkalender. De race start woensdag met een proloog in Heinkenszand en finisht komende zondag in Oosterhout. Er is geen bergklassement, wat al aangeeft dat alle etappes vlak zijn.

De ZLM Tour trapt af met een proloog van 6,6 kilometer op Zuid-Beveland. Start en finish zijn bij het gemeentehuis van Borsele in Heinkenszand.

Ook de 1e etappe is een Zeeuwse aangelegenheid. Het is – met 203,1 kilometer – de langste rit van de ZLM Tour. De renners klikken in Westkapelle in hun pedalen om in ’s Heerenshoek te finishen.

Voor de 2e etappe verkast de ZLM Tour naar Noord-Brabant en Limburg, maar de route wordt er niet bepaald heuvelachtiger op. De race van Schijndel naar Buchten is 184 kilometer lang.

In de 3e etappe fietsen de renners in verschillende lussen rond Roosendaal. Noord-Brabant dus. De rit telt 194,1 kilometer.

De ZLM Tour eindigt in stijl met alweer een vlakke exercitie. Start en finish van de 5e etappe zijn in Oosterhout en het is – met 158,5 kilometer – de kortste rit in lijn van het kwartet.

Prologue»Heinkenszand›Heinkenszand(6.6km)




Live op Eurosport 2 (vanaf 20.15 uur)
Live op Eurosport.nl/Discovery+/GCN+ (vanaf 19.45 uur)

Live op Omroep Zeeland (vanaf 19.45 uur)


2003 Veldhoven Thomas Dekker klopt favoriet Fabian Cancellara in proloog Ster Elektrotoer

(door Piet Gijsbers)
Niet de Zwitser Fabian Cancellara, dit jaar al winnaar van de prologen in de sterk bezette Ronden van Romandië en van Zwitserland, maar de jonge Thomas Dekker uit de beloftenploeg van Rabobank zette in de proloog van de Ster Elektrotoer de snelste tijd op de klokken. De kenners wisten dat Dekker als Nederlands tijdritkampioen bij de renners tot 23 jaar veel klasse in huis had. Toch was het een regelrechte verrassing dat de Noord-Hollander sneller was dan een aantal door de wol geverfde profs. Opmerkelijk genoeg eindigden vooral jonge coureurs in de top van het dagklassement op de regenachtige avond in Veldhoven.

Met de volledige medewerking van gemeentebestuur en politie had de Stichting Omloop der Kempen het voor elkaar gekregen om in de vroege avonduren de proloog als individuele tijdrit op de verkeersaders van Veldhoven te laten verrijden. Honderden dranghekken, nog meer pilonnen en een legertje politiemensen en signalateurs van de organisatie zorgden voor een goed beveiligd parcours waarop de renners zich konden uitleven. Vanwege de avondspits waren er lange files, zeker nu iedereen op zo’n regenachtige dag voor de auto als vervoermiddel koos. De regen weerhield bovendien velen om de renners in hun korte rit van bijna vijf kilometer tegen het uurwerk gade te slaan dan wel aan te moedigen. Toch gonsde het van de activiteiten bij de start op het Meiveld en bij de vlakbij gelegen finishlijn op de Heemweg. Een voor een begaven de coureurs zich op weg om via Heerbaan, Sterrenlaan, Abdijweg, Burgemeester Van Hoofflaan en Bossebaan aan het einde van de Heemweg te finishen. Als een van de eerst gestarte renners zorgde Remco van der Ven (Bankgiroloterij/Batavus) op het natte wegdek voor een snelle tijd (5.46) met een gemiddelde snelheid van bijna vijftig kilometer per uur. Toen de helft van de 114 deelnemers hun rit hadden beëindigd, stond Luyksgestelse Dirk Bellemakers (Van Vliet-ploeg) als een van de jongste deelnemers nog knap op de tweede plaats in de tussenstand. Jammer was het dat Bert Hiemstra in volle vaart op de Sterrenlaan met een onvoorzichtig overstekende fietser in aanraking kwam en daarmee een kruisje over de wedstrijd moest maken. Als eerste dook Koen de Kort uit Liempde (5.43) onder de tijd van Van der Ven, maar Niels Scheuneman, ploeggenoot van De Kort bij Rabobank, bleek nog drie seconden sneller. Op de Rabo-jonkies bleek deze avond geen maat te staan.

Niet te temmen

Als 93ste renner ging Thomas Dekker van start. Rabobank-coach Piet Kuijs had in de ploegleiderswagen nog een plaatsje vrij, zodat uw Kempen Pers-verslaggever eerste rang zat bij het volgen van de Nederlandse beloftenkampioen. Aangemoedigd door luide claxonstoten en vooral ook door inspirerende woorden van de ploegleider via de voor op de auto gemonteerde luidspreker raasde Dekker over het parcours. Bij de ijkpunten die de nog te rijden afstand in kilometers aangaven kreeg de coureur te horen hoe hij er in tijd voor stond in vergelijking met zijn ploeggenoten Koen De Kort en Niels Scheuneman. Bij het 3 kilometerbordje op de Sterrenlaan was Dekker al sneller dan zijn snelste ploegmakker. Geen wonder ook, want daar zette hij de kilometerteller van de volgwagen op 65 kilometer per uur. Zelfs ploegleider Kuijs stond versteld van de krachten van de vier dagen eerder 19 jaar geworden coureur. In een vloeiende stijl nam die de bocht naar de Abdijlaan na de hint van de ploegleider om die bocht ruim aan te snijden. Vóór de scherpe bocht bij het oprijden van de Burgemeester van Hoofflaan klonk door de luidspreker het dringende bevel om daar vooral waakzaam te zijn. Thomas Dekker was niet meer te temmen. De één minuut eerder gestarte Tom Cordes, ooit wereldkampioen bij de junioren, moest toezien hoe Dekker hem op de Bossebaan passeerde. Een jurylid op de motor zag toe of er reglementair werd ingehaald. Niet tot genoegen van Kuijs, want die moest daarmee noodgedwongen uit het kielzog van zijn pupil. De laatste vijfhonderd meter werden voor de ploegleider nog even spannend. De opluchting aan de finish was des te groter. De door Dekker neergezette tijd van ruim 5.37 was de snelste tot dan toe.

Tweevoudig kampioen

Ploegleider Kuijs bleef nog even voorzichtig: “De grote jongens moeten nog komen,” zei hij en doelde daarmee op de Zwitser Fabian Cancellara, de Belg Bart Roessems, die in het voorjaar nog de tijdrit in de Grote Prijs Erik Breukink had gewonnen, en vooral ook Bart Voskamp, vorig jaar onder meer door een sterke proloog eindwinnaar van de Ster Elektrotoer. Cancellara had de pech dat het hard ging regenen toen hij van start ging. Aan de eindstreep gaf hij een halve seconde toe aan Dekker. Misschien lag het aan de wat harder opgestoken wind, maar ook de aan het eind gestarte favorieten konden de tijd van Thomas Dekker niet meer verbeteren. Zijn gemiddelde snelheid van 51.218 kilometer per uur bleek ondanks de natte omstandigheden goed voor het eerste leiderstricot in de vijfdaagse etappekoers. Het lijkt erop dat de jonge winnaar een gouden toekomst voor zich heeft. Vorig jaar won Dekker als tweedejaarsjunior 22 wedstrijden. Vooral internationaal scoorde hij uitstekend met de tweede plaats in de eindstand van de Wereldbeker voor junioren als beloning. Het leidde ertoe dat de jonge coureur uit Dirkshorn afgelopen winter als enige junior van Rabobank het opstapje mocht maken naar de beloftenploeg die als Trade Team 3 aan de internationale competitie deelneemt. Dit jaar werd hij zowel nationaal wegkampioen als beste tijdrijder op het NK voor beloften (renners tot 23 jaar). Wellicht ziet Veldhoven hem volgend jaar terug, want de organisatoren van de proloog hebben een optie om die korte tijdrit opnieuw te organiseren. Dan hoogstwaarschijnlijk al in juni, zodat er later op de avond gestart kan worden. Dan heeft het verkeer minder hinder van de wedstrijd. En renners en publiek rekenen als het zover is op een echte zomeravond.

Uitslag proloog Ster Elektrotoer:1 Thomas Dekker Dirkshorn (Rabobank) 4,8 km in 5.37, 2 Fabian Cancellara Zwitserland (Fasso Bortolo) 5.37, 3 Niels Scheuneman Veendam (Rabobank) 5.40, 4 Bert Roessems België (Palmans/Collstrop) 5.40.76, 5 Bart Voskamp Zetten (Bankgiroloterij/Batavus) 5.41.22, 6 Bram Schmitz Aalst/Waalre (Bankgiroloterij/Batavus) 5.41, 7 Koen de Kort Liempde (Rabobank) 5.42.92, 8 Alexei Markov Rusland (Lokomotiv) 5.43, 9 Gerben Löwik Almelo (Bankgiroloterij/Batavus) 5.45.27, 10 Remco van der Ven Nieuwegein (Bankgiroloterij/Batavus) 5.46.
ton duk 07 juni 2023 12:50
Voorbereidingskoers TdF-sprinters "ooit"
Enkel Cavendish/Bol,meen ik

Bol weer voor top 5 AK ,samen met de duo's Kooij-vDijke en De Kleijn-Zijlaard ?
Gr
Cyclad58 07 juni 2023 17:02
Kanshebbers proloog? Tim van Dijke, Jos van Emden, Olav Kooij (waarom niet?), Alex Edmondson, Tobias Lund Andresen, Jack Bauer.

Eindzege gaat naar Kooij, tenzij er gekke dingen gebeuren. Hij is net zo favoriet als Vingegaard in de Dauphiné.
Carlos Danger 07 juni 2023 18:22
Kijk ook uit naar de verrichtingen van de jonge Luxemburger Jesper Rasch.
Cyclad58 07 juni 2023 18:27
ton duk 07 juni 2023 20:00
Vergeet de 3 winnaars OT in dit startveld niet:
Bol en Zijlaard Cyclad65
Gr
ton duk 07 juni 2023 20:02
Fijn,geen tijd in beeld bij Omroep Zeeland
Opvallend,Joren Bloem start op fiets Jorren ?
Gr
De zwarte trui 07 juni 2023 20:25
Ja lekker een tijdrit zonder tijd in beeld...

JW Schip belachelijk smal stuurtje. Komt het startpodium en de eerste bocht nauwelijks door. Zeer matige tijd 8:18
Mareczko spant de kroon 8:44, met Buchli dicht in de buurt op 8:33. Eekhoff in de hete zetel met 7:27
Cecchini 07 juni 2023 21:00
Eekhoff wint met 1 seconde voorsprong op Edmonson en Kooij. Eekhoff gestayerd achter de auto?
ton duk 07 juni 2023 21:00
De zwarte trui Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ja lekker een tijdrit zonder tijd in beeld...
>

Gelukkig hadden we PCS die zelfs leek voor te lopen op de beelden
Gr
ton duk 07 juni 2023 21:03
Redelijk onverwacht totdat ik zijn laatste proloogoverwinning bekeek
[www.procyclingstats.com]

Gr
Cecchini 07 juni 2023 21:04
Geen misselijke top 10. Misschien dat ie tegelijkertijd met Bjerg ontbolstert, alhoewel die laatste al veel meer heeft laten zien.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/06/2023 12:06 door Cecchini.
ton duk 07 juni 2023 21:21
DSM 1,2 en 5 . TJV 3,7 en 8
Dat wordt armpje drukken morgen in 200 km Rond door Zeeland . Hup de wind
Gr
Eqquipo 08 juni 2023 10:01
Kooij in 2 filmpjes aan het woord bij de NOS

[nos.nl]
Eqquipo 08 juni 2023 12:49
Windkracht 3 a 4 in Zeeland. De eerste 50km zijn vooral wind tegen. De eerste 30km zitten erop, 8 renners hebben een voorsprong van 1minuut30sec.

Alexander Konychev (Corratec)
Aaron Van Poucke (Flanders-Baloise)
Yentl Vandevelde (TDT-Unibet)
Bert-Jan Lindeman (VolkerWessels)
Thijs de Lange (Metec-SOLARWATT)
Emiel Vermeulen (BEAT Cycling)
Martijn Rasenberg (ABLOC)
Elmar Abma (Allinq)
Clavan 08 juni 2023 14:50
Stage 1»Westkapelle›'s-Heerenhoek(202.5km)


Nils Eekhoff on his way to winning the prologue time trial.

Complete results & GC:

6.6 kilometers raced at an average speed of 53.154 km/hr

1 Nils Eekhoff Team DSM 7min 27sec
2 Alex Edmondson Team DSM @ 1sec
3 Olav Kooij Jumbo-Visma s.t.
4 Maikel Zijlaard Tudor Pro Cycling 0:03
5 Sam Welsford Team DSM 0:04
6 Cees Bol Astana Qazaqstan 0:06
7 Tim Van Dijke Jumbo-Visma 0:08
8 Jos Van Emden Jumbo-Visma 0:09
9 Patrick Eddy Team DSM s.t.
10 Noah Vandenbranden Team Flanders-Baloise 0:11

[Touretappe] Met een afstand van 203,1 kilometer is de 1e etappe de langste van de ZLM Tour. Het is een volledig vlakke en Zeeuwse aangelegenheid. De renners klikken in Westkapelle in hun pedalen om in 's Heerenshoek te finishen.



In de eerste 62 kilometer gaat het tweemaal ‘bergop’. De renners fietsen namelijk via de Oosterschelkering van Walcheren naar Schouwen-Duiveland en via de Zeelandbrug weer terug.

In de laatste 80 kilometer rijden de coureurs het eerste van twee verschillende lokale circuits rond ’s Heerenhoek op. De eerste is de grootste, waarna de race eindigt met twee identieke rondes van 14 kilometer.

Er zijn drie finishpassage voordat de renners om de zege sprinten op de Molendijk in ’s Heerenhoek.

De race finisht naar verwachting rond 16:05 uur. De een-na-laatste finishpassage wordt zo’n 20 minuten voor de finish verwacht.
Eqquipo 08 juni 2023 14:57
De finish zal wat later zijn, met finishtijd 16:05uur rijden ze boven de 50km/u gemiddeld. Wellicht is die 16:05uur de een-na-laatste finishpassage.
ton duk 08 juni 2023 15:25
Nu nog 46 km ...status quo, de voorsprong nog 1.30
Gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/06/2023 15:26 door ton duk.
ton duk 08 juni 2023 15:54
Je kan als commentatoren ook teveel weten,merk ik
Gr
Eqquipo 08 juni 2023 16:27
1. Vandevelde uit de kopgroep, paar seconden voor het peloton.
ton duk 08 juni 2023 16:30
Originele finish idd ....
Altijd opmerkelijk dat sprintersploegen zelden tegelijk willen werken
Gr
Eqquipo 08 juni 2023 16:38
VANDEVELDE Yentl TDT-Unibet Cycling Team
KONYCHEV Alexander Team Corratec - Selle Italia
LINDEMAN Bert-Jan VolkerWessels Cycling Team
VERMEULEN Emiel BEAT Cycling Club
WELSFORD Sam Team DSM

4 man van de kopgroep blijven vooruit. Welsford de snelste daarachter.
ton duk 08 juni 2023 16:40
Rasenberg als 5e bleef er blijkbaar ook nog voor
En Eekhoff behoudt de leiderstrui....

Grootste overwinning voor TdT tot nu toe
Onverwacht,dus extra leuk (voor Bas dan)
Gr



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/06/2023 16:47 door ton duk.
Cyclad58 08 juni 2023 19:18
Daar heeft Jumbo zich toch flink vergaloppeerd. Of wil men Olav pas op de laatste dag in de leiderstrui hebben?
El Chaba 08 juni 2023 20:45
Bewust of niet, er is toch geen man over boord nu? Ze hebben nóg drie sprintetappes te gaan, dus alle tijd lijkt mij..
Clavan 09 juni 2023 08:31

Yentl Vandevelde wins stage one. Photo: George Deswijzen

Stage 2»Schijndel›Buchten(184.1km)

GC after stage 1:

GC leader: Nils Eekhoff (Team DSM)
Points classification leader: Nils Eekhoff (Team DSM)
Best young rinder: Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Teams classification leader: Team DSM
209.1 kilometers raced so far at an average speed of 46.567 km/hr

1 Nils Eekhoff Team DSM 4hr 29min 25sec
2 Alex Edmondson Team DSM @ 1sec
3 Olav Kooij Jumbo-Visma s.t.
4 Sam Welsford Team DSM 0:04
5 Cees Bol Astana Qazaqstan 0:06
6 Tim Van Dijke Jumbo-Visma 0:15
7 Joren Bloem TdT-Unibet 0:20
8 Robbe Ghys Alpecin-Deceuninck 0:22
9 Hartthijs De Vries TdT-Unibet s.t.
10 Mark Cavendish Astana Qazaqstan 0:23

In de 2e etappe laat de ZLM Tour het vlakke Zeeland achter zich, maar de route wordt er niet bepaald heuvelachtiger op. In 184 kilometer trekken de renners over vlakke wegen van Schijndel, Noord-Brabant, naar Buchten, Limburg.



Finishplaats Buchten is een oude bekende van de ZLM Tour. In 2016, 2017 en 2019 was Dylan Groenewegen succesvol in het Limburgse dorp, terwijl Jakub Mareczko vorig jaar de zege pakte. De aanloop was toen alleen wel een stuk heuvelachtiger dan dit keer.

De renners klikken in Schijndel in hun pedalen en fietsen via Weert zuidwaarts. Met nog 44 kilometer te gaan rijden ze een lokaal circuit op, waarna twee verschillende lussen de de route vervolledigen. De eerste is 18 kilometer lang en de tweede ruim 8 kilometer. Die kleine lus staat drieënhalve keer op het menu.

De finish ligt op de Dorpstraat in Buchten.

De 2e etappe van de ZLM Tour start om 12:30 uur en de race finisht naar verwachting rond 16:25 uur.
Cyclad58 09 juni 2023 10:41
Nee, zeker niet DSM zal nooit rijden, tenzij de leiderstrui in het gedrang komt. Zolang er meer dan 3 ongevaarlijke renners weg zijn houdt Eekhoff de leiderstrui. Alle druk komt op Jumbo. Dat wordt tactisch zeer interessant.
ton duk 09 juni 2023 10:51
Je mag hopen en verwachten dat Tudor de Kleijn en Astana CAV ook voor een overwinning willen sprinten ?
Gr
Sub Culture 09 juni 2023 11:46
Het gat niet kunnen dichtrijden op Yentl Van de fucking Velde, dat vat de ZLM-tour wel een beetje samen.
Vier biljartvlakke ritjes en een proloogje op pro-continentaal niveau, haha.
Cyclad58 09 juni 2023 12:48
Bekijk de wedstrijd eens. Zo lachwekkend is het niet. De etappe van gisteren was perfect qua spanning en koersverloop. De meeste Giroritten waren veel saaier.
ton duk 09 juni 2023 14:17
Cyclad58 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nee, zeker niet DSM zal nooit rijden, tenzij de
> leiderstrui in het gedrang komt.

Behalve de etappewinst reed TdT ook met Bloem en deVries de top10 binnen
En laat De Vries nu net in de kopgroep van deze dag zitten
Foutje v DSM
Gr
Cyclad58 09 juni 2023 14:19
DSM zal het wel kort houden. En kan altijd op Jumbo rekenen. Maar inderdaad, De Vries is echt aan de aandacht ontsnapt.
ton duk 09 juni 2023 16:05
Inmiddels is kopgroep vd dag al vroeg teruggepakt door de samenwerkende sprintersploegen
De Vries houdt er in ieder geval 6 bonusseconden aan over en wipt van 9 naar 7 in het AK
Op naar de massasprint in Buchten(nog 30 km)
Gr
Eqquipo 09 juni 2023 16:38
Ik heb gekeken. Aanfluiting van/door de profploegen, of wat zag jij dan?

Vermakelijk en spannend was het, dat wel.
ton duk 09 juni 2023 16:52
1 Marecko en 2 Kooij
Cav pech ...
Kooij pakt leiderstrui
Gr
ton duk 09 juni 2023 16:58
Hele goede sprint voorbereiding Alpecin en Mareczko pakt zijn jaarlijkse etappe in de ZLM (ploegmaat Ghijs nog 3e)
Kooij zat lang te zoeken om in positie te komen. Net te laat
Zwitser De Klein 5e en Luxemburger Rasch 9e
Gr
Frederik D. 09 juni 2023 17:15
Bedankt voor je verslag.
Cyclad58 09 juni 2023 17:22
Tjongejonge. Ik verbaas me over Jumbo-Visma. Staken geen poot uit en hielpen ook Kooij niet aan een goede positie, In dit veld moet dat toch geen probleem zijn? Wat een lethargie. Alpecin reed zich uit de naad, alleen daarom verdient Mareczko de zege al. Kooij sprintte veel sneller, maar moest van veel te ver komen. Hij heeft wel de leiderstrui, De eindzege zal wel lukken. Is de sterkste in koers, maar heeft nog even niet het team dat hij verdient. MOrgen en zondag zal Jumbo toch echt scherper mkoieten zijn.
Cyclad58 09 juni 2023 17:22
Dat laatste, daar gaat het juist om.
ton duk 09 juni 2023 17:33
Hofstede en Leemreize in de controle maar dan mag je toch verwachten idd dat vEmden,Roosen, vdSande en vDijk het heft in handen nemen ...??
Op geen enkel moment.

Maar het kan nog slechter .De Deen van DSM pas 13e
Gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/06/2023 17:34 door ton duk.
ton duk 09 juni 2023 18:06
Zojuist wint Nys de GP Kanton Aargau in een sprint van een renner of 35
Gr
Eqquipo 09 juni 2023 18:11
Zozo, die Thibau.

Eenkhoorn was zeer attent en sterk, maar liet het in de laatste kilometer ogenschijnlijk lopen, kwam achter in de groep terecht en al sprintend dan naar plek 11. Vreemde actie, leek veel meer in te zitten voor hem.
ton duk 09 juni 2023 18:22
Met 2 ploegmaten mee,hoort hij eigenlijk top 5 te sprinten (of blijf ik 'm standaard overschatten? )
Gr
Cyclad58 09 juni 2023 18:50
Nee, eens. Hij heeft ooit eens een massasprint gewonnen bij Jumbo. Heeft best snelheid. Misschien ws het toch op bij hem en waren de overige 10 frisser. Prachtzege van Thibaut Nys. Zal hij het ook in massasprints kunnen?
Cyclad58 09 juni 2023 18:52
Al was die massasprint nou niet tegen de beste sprinters. Maar toch, dit wetende zou je inderdaad vandaag meer mogen verwachten.

[cqranking.com]
Cyclad58 09 juni 2023 18:53
Ah, hij won er eerder nog 1: [cqranking.com]
Cecchini 09 juni 2023 18:58
Ik heb het niet gezien maar als ik Cyclad mag geloven (en Cyclad is hier op de prik m.i. de meest deskundige) dan moet Kooij ook maar weg bij Jumbo. Allereerst krijgt hij allerlei kutkoersjes toebedeeld, en dan wil de ploeg (voor dit soort wedstrijden op zijn maat geschreven) ook nog niet eens voor hem werken.
Cyclad58 09 juni 2023 19:03
Kooij verdient gewoon een ploeg om hem heen, niet wat hulp in de marge. Dus eens met Cecchini.
ton duk 09 juni 2023 19:27
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hofstede en Leemreize in de controle

Hofstede had weer 's een DNS
Jammer voor de Klein,een DNF Zijlaard (val gisteren)
Gr
ton duk 09 juni 2023 19:28
Ik ben enkel eens met 2e gedeelte van Cec's conclusie
Gr
Cecchini 09 juni 2023 19:42
Je vindt Cyclad geen deskundige?
ton duk 09 juni 2023 20:00
Clavan 10 juni 2023 09:41

Jakub Mareczko wins stage two. Photo: Peer Van Rooij

GC after stage 2:

GC leader: Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Points classification leader: Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Best young rider: Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Teams classification leader: Team DSM
393.2 kilometers raced so far at an average speed of 45.801 km/hr

1 Olav Kooij Jumbo-Visma 8hr 35min 6sec
2 Nils Eekhoff Team DSM @ 5sec
3 Alex Edmondson Team DSM 0:06
4 Sam Welsford Team DSM 0:09
5 Cees Bol Astana Qazaqstan 0:11
6 Tim Van Dijke Jumbo-Visma 0:20
7 Hartthijs De Vries TdT-Unibet 0:21
8 Robbe Ghys Alpecin-Deceuninck 0:23
9 Joren Bloem TdT-Unibet 0:25
10 Mark Cavendish Astana Qazaqstan 0:28

Stage 3»Roosendaal›Roosendaal(194.2km)

In de een-na-laatste etappe van de ZLM Tour fietsen de renners in verschillende lussen rond Roosendaal. De race telt 194,1 kilometer.



Op een te verwaarlozen klimmetje halverwege na is het parcours vlak. Het is de sectie waar in 2018 de finale van de NK-wegrace in Hoogerheide plaatsvond. Mathieu van der Poel won destijds de sprint met fietslengtes voorsprong op Danny van Poppel en Ramon Sinkeldam.

De rest van het parcours is zo vlak als maar kan. De race begint met een noordelijk lus van 55 kilometer, waarna de renners in de tweede – zuidelijke – lus via Hoogerheide en Bergen op Zoom terugrijden naar Roosendaal.

Op 21 kilometer van de finish rijden ze een lokaal circuit op, dat ze anderhalve keer afleggen.

De 3e etappe van de ZLM Tour start om 13:00 uur en de race finisht naar verwachting rond 16:56 uur. De eerste finishpassage wordt zo’n 20 minuten voor de finish verwacht.
Cyclad58 10 juni 2023 10:27
Ik ben helemaal geen deskundige, al heb ik er natuurlijk wel verstand van :-)
Cyclad58 10 juni 2023 10:33
Wordt tactisch weer briljant als DSM wil. 3 man binnen 10 seconden van Kooij, waarvan 1 (Welsford) in staat om Kooij te kloppen (okay, kans misschien < 25%) Ze kunnen het nodige uitspelen, wellicht onderweg wat boni bijeen schrapen. Welsford en ook Eekhoff zijn er toe in staat. Jumbo maakt allerminst een sterke indruk. Alleen Tim van Dijke rijdt sterk. Hofstede al (weer) afgestapt. Leemreize vindt hier zijn terrein niet. Van Emden en Tosh bleekjes. Roosen geen schim meer van de renner die destijds briljant was in dienst van Groenewegen. Kooij zal het niet alleen van zijn ploeg moeten hebben, maar ook van zijn klasse. En to be honest: hij is beter dan de rest. Dat garandeert echter niets. Hopelijk laat DSM vuurwerk zien.


Vraag: waarom rijdt Mick van Dijke Zwitserland en Leemreize hier? Andersom was logischer geweest. Ik kan slechts 1 antwoord bedenken: Mick van Dijke heeft een (2e?) reserverol voor de Tour.
De zwarte trui 10 juni 2023 12:19
Het luipaard ruikt zijn woonplaats. Gelukkig is de Haringvlietbrug afgesloten anders draait ie straks rechtsaf.
ton duk 10 juni 2023 15:14
Enkel gebaseerd op PCS :
Gewaaierd op de Oesterdam (?) en kopgroep v 8 wordt ingehaald door 1e peloton met enkel Kooij en vSande (geen vDijke oa)
Peloton 2 op 1 minuut ...
Gr
Eqquipo 10 juni 2023 15:20
Dan lijkt het spel op de wagen! Helaas pas rond 16 uur beelden.
ton duk 10 juni 2023 15:27
Alpecin en DSM bijna volledig mee en die hebben dus de sleutel in handen : koersen of niet ?
Ik mis van de top 10 ook het duo TdT- De Vries en Bloem helaas
Gr
Eqquipo 10 juni 2023 15:27
Kooij heeft enkel Tosh mee. Alpecin en DSM zitten allebei met 5 renners vooraan
ton duk 10 juni 2023 15:48
Inmiddels is er een groep van 20 aangesloten en is er een 1e peloton van 60+
Peloton 2 op 2 minuten
Gr
ton duk 10 juni 2023 17:32
De Kleijn wint !!!
Gr
ton duk 11 juni 2023 08:33
Winnaar Arvid De Kleijn over zijn winst gisteren
[www.wielerflits.nl]

Kooij 19e ....en zowaar nog leider
Het lukt ook DSM niet om Welsford te plaatsen.Typisch
Gr
Cyclad58 11 juni 2023 09:48
Ik keek gisteravond even terug op Eurosport. Die DSM-waaier: lof. Dat hadden ze moeten doorzetten. Wellicht verloor Jumbo daar al de controle en (te) veel krachten.
En dan de finale: Edmondson als speerpunt en niet Welsford. Zat Welsford alleen op Kooij te letten? Zeer apart en foute keuze. DSM had vol voor Welsford moeten gaan. Vandaag laatste kans voor de ploeg om het het hevig zwalkende Jumbo moeilijk te maken.
Verbazing bij mij over het niveau van Timo Roosen. Zeer matig. Was ooit 1 van de beste leadouts, nu geen schim meer van zichzelf.
Als ik Kooij was: weg daar. Naar DSM of Bora, boeit niet. De tweeling mee en oogsten en carrière uitbouwen. Zoveel talent mag niet gehinderd worden door een ploeg die niet vol voor hem gaat.
Harde doch eerlijke conclusie: als Kooij deze ronde wint is het niet dankzij, maar ondanks zijn ploeg en is hij met recht de sterkste.
Cyclad58 11 juni 2023 09:50
De Kleijn groeit zienderogen. Tudor doet hem goed. Mooi programma en zijn niveau stijgt. Deze zege was prachtig. Jakub Mareczko is beperkt qua sprinten, maar op vlak terrein toch intrinsiek 1 van de snelleren. De Kleijn klopt hem gemakkelijk.
Clavan 11 juni 2023 10:20

Arvid De Kleijn takes the third stage.

GC after stage 3:

GC leader: Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Points classification leader: Jakub Mareczko (Alpecin-Deceuninck)
Best young rider: Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Teams classification leader: Team DSM
587.4 kilometers raced so far at an average speed of 45.672 km/hr.

1 Olav Kooij Jumbo-Visma 12hr 51min 41sec
2 Nils Eekhoff Team DSM @ 5sec
3 Alex Edmondson Team DSM 0:06
4 Sam Welsford Team DSM 0:09
5 Cees Bol Astana Qazaqstan 0:11
6 Tim Van Dijke Jumbo-Visma 0:20
7 Hartthijs De Vries TdT-Unibet 0:21
8 Robbe Ghys Alpecin-Deceuninck 0:23
9 Joren Bloem TdT-Unibet 0:25
10 Mark Cavendish Astana Qazaqstan 0:28

Stage 4 (Final)»Oosterhout›Oosterhout(158.5km)

De slotetappe van de ZLM Tour is alweer een vlakke exercitie. Via twee lussen - een grote en een kleine - komen de renners aan 158,5 kilometer.



Na een aanloop van zo’n 20 kilometer rijden de coureurs in een boog van ruim 80 kilometer om de Loonse en Drunense Duinen heen. Al doende schampen ze Waalwijk, Elshout, Vlijmen, Udenhout, Loon op Zand en Kaatsheuvel.

Na doorkomst in Dongen rijden de renners in de laatste 44 kilometer het slotcircuit op. Dat is z’n 12 kilometer lang en staat 3,5 keer op het menu. Volgens de planning van de organisatie duurt die ronde telkens ongeveer 18 minuten.

De slotetappe van de ZLM Tour start om 13:00 uur en de race finisht naar verwachting rond 16:15 uur.
ton duk 11 juni 2023 13:19
Van Bokhoven ,langs het Engelenmeer,naar Vlijmen ....tis DUK's achtertuin (ik kan iedereen een wandeling Moerputtenbrug aanraden ).....
HUP KOOIJ
Gr
ton duk 11 juni 2023 16:40
KOOIJ !!
Eindelijk 's het heft in handen met vEmden,Roosen,vdSande en heel ff vDijke en dan is het een appeltje eitje voor Kooij
Dubbelslag in Oosterhout...onder alziend oog Lodjan en zn
Gr



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/06/2023 16:47 door ton duk.
El Chaba 11 juni 2023 17:54
Leuk idee! Ben daar over twee weken in de buurt voor een midweekje met mijn vriendin, dus ik zal het zeker in overweging nemen. thumbs up
ton duk 12 juni 2023 15:48
Bol ,nog niet gewonnen in 2023 en eigenlijk ook geen "fatsoenlijke" sprint aangetrokken voor CAV
Wel 6e Saoedi, 3e Duinkerken en 5e ZLM in het AK
Misschien moet ie daar 's op focussen
Gr
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen