Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Emmen en Utrecht: een wereld van verschil

Gepost door Cecchini 
Cecchini 28 juni 2015 23:59


Door Bart Jungmann Volkskrant

Vrijdag in Utrecht geweest, een stad die popelt van verlangen. De stad strekt zich behaagziek uit in stralend zonlicht. Het wachten op haar Franse minnares is bijna voorbij. De Dom is er klaar voor.

Al bij aankomst op het Centraal Station zijn de verwachtingen zichtbaar. Normaal gesproken is dit beton in journaalbeelden het chagrijnig decor van gestrand treinverkeer. Nu zingt het een chanson. De Tour de France komt eraan.

Zelfs Hoog Catharijne, dat krankzinnigengesticht van de kapitalistische wereld, straalt vrolijkheid uit. Geel blijkt wonderen te kunnen verrichten, zelfs voor kledingketens. Maar de tinteling wordt pas echt voelbaar in de binnenstad: bomen gewikkeld in witte doeken met rode stippen, beeldmerk Nijntje pronkt in etalages.


Het leukste stukje Utrecht is de Oudegracht. Hier werd de liefde twee jaar geleden officieel bezegeld met een route. In een grand café, voor minder doen de Fransen het niet, werd op een herfstachtige middag onthuld hoe het komende zaterdag zal zinderen. Dat grand café is nu ook middelpunt van feestvreugde. Op het water dobberen waterfietsen. Inderdaad, geel.

Zondag was ik in Emmen, een stad die zou moeten fonkelen van rood-wit-blauw. Maar dat doet Emmen niet. Een paspop met het nationale tricot om de schouders dondert van het podium. Om half elf gaat het NK wielrennen op de Hondsrugweg van start.

De deelnemers worden uitgeleide gedaan door wat familieleden en toerfietsers. Meteen na de start verdwijnt het pelotonnetje in een tunnel. Zes uur later komt Niki Terpstra daaruit te voorschijn als 'winnaar van de mooiste wedstrijd van het jaar'. Zegt de speaker.

Tussen Emmen en Utrecht liggen slechts zes dagen. Tussen de Tour de France en het overige wielrennen gaapt een wereld van verschil.

Herinnering aan vervlogen tijden: in 1997 rijden Michael Boogerd en Erik Breukink samen voorop bij het Nederlands kampioenschap in het Limburgse Meerssen. Oude Tourheld Breukink neemt ploeggenoot Boogerd bij de hand en laat hem galant voorgaan. Een symbolische daad. De kampioenstrui behoort in de komende Tour de France toe aan de nieuwe generatie.

Nog geen twintig jaar later is het rood-wit-blauw een hebbedingetje. Op het NK ontbreken (in alfabetische volgorde): Stef Clement, Tom Dumoulin, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Bauke Mollema en Wout Poels. Met een klein voorbehoud voor de laatste zijn dat allen coureurs die zich eind deze week mogen onderdompelen in het Utrechtse bad. De een zit nog op een hoge berg rode bloedlichaampjes te vangen, de ander vreest een ongeluk op de Hondsrugweg.

Individueel zullen ze een goede reden hebben het NK te mijden, collectief zou het niet moeten mogen. Het Nederlands kampioenschap dient de allure van een uitzwaaiwedstrijd te hebben.

In Utrecht wordt vrijdag de culturele manifestatie Hôtel Héroique geopend. Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes overhandigt de 'eerste sleutel' aan Joop Zoetemelk, die immers de Tour 'in bed won'. Maar zou Joop wel eens op een hoge berg hebben gezeten terwijl het Nederlands kampioenschap werd betwist?
Eindhovuh 29 juni 2015 08:48
Wat een mooischrijverij zeg, erg vermoeiend. Ik ben gestopt na het krankzinnigengesticht van de kapitalistische wereld, nou nou.
JW 29 juni 2015 09:04
Qua beleving lijkt Utrecht inderdaad een geweldig succes te gaan worden. Utrecht omarmt massaal de Tour, lijkt het.

De KNWU maakt telkens weer volslagen onbegrijpelijke keuzes, zowel wat betreft locatie als wat het parkoers betreft.
Dan krijg je waar je om vraagt: een meer dan waardeloze koers.

Als genoemde renners inderdaad het puikje van het Nederlandse peloton vormen, dan zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat het parkoers op hun capaciteiten is afgestemd. Dàt is wat het publiek wil zien.
Ik geef ze groot gelijk dat ze op dit flutparkoers, met ook nog een bij regen onverantwoorde laatste km, afzien van deelname. Een domme valpartij zal je maar de Tourstart in Utrecht kosten....
Eddy Veen 29 juni 2015 09:04
Cecchini schreef:
Het wachten op haar Franse
minnares is bijna voorbij.

Utrecht komt uit de kast.
Sub Culture 29 juni 2015 09:17
De desinteresse in Nederland voor het nationaal Kampioenschap is wel opmerkelijk.
In de andere landen zie je toch de protagonisten winnen of meestrijden voor de titel.

Al heeft NL mss ook wel een beetje het probleem dat het behalve Nederlands Limburg niet echt selectieve parcoursen heeft.
Cecchini 29 juni 2015 09:40
Cecchini schreef niks, zei hij bescheiden.
nemo 29 juni 2015 09:51
Nijmegen en omgeving!
Westfalen 29 juni 2015 10:08
Waardeloos stuk, wat kant nog wal raakt. Ben gisteren in Emmen geweest en er was behoorlijk wat publiek op de been. Meer dan vorige jaar in Ootmarsum in elk geval. Dat de koers saai is valt te verwachten.
Goozzer 29 juni 2015 13:52
In Nederland is het mogelijk wat extremer, maar ik heb niet het idee dat de de verschillende nationale kampioenschappen übherhaupt ergens aan belang hebben gewonnen de laatste jaren eerlijk gezegd. Het is eigenlijk zonder uitzondering verworden tot niet veel meer dan een tussendoortje. Laten we eerlijk zijn: in België wint Van Hecke ook niet voor niets. En Nibali en Valverde winnen dan wel weer in eigen land, maar dat is gewoon het gevolg van een lekker doorgedreven training - tegen matige tegenstand, wat natuurlijk al snel het lot is van een koers met enkel landgenoten en scheve krachtsverhoudigen...
Olano 29 juni 2015 13:57
Wat een slecht stuk zeg, meneer is alleen maar zoekende naar mooie volzinnen. Daarnaast is het appels met peren vergelijken tussen Emmen en Utrecht. En hij wil een punt maken over de rood-witte-trui door een vergelijk te maken met 20 jaar geleden. Mijn god man, kom eens onder die steen vandaan!
Hangmat 29 juni 2015 13:59
Dat iemand dit met droge ogen in de krant plaatst....wat een dramatisch slecht verhaal zeg!
Arsimo 29 juni 2015 14:06
Wat vroeger een gunstige datum was is nu een ongunstige - het weekeind voor de Tour.

Risico's op vallen, liever nog even op hoogte blijven, voor renners buiten de klassieke wielerlanden nog een stuk reizen (vliegen met fiets en dan ook nog zonder de normale ploegleiding, zie dat o.a. Ieren, menig Oost Europeaan e.a. het wel geloven) zorgen dat toprenners hun NK laten schieten.

In het verleden werd het juist in met name de klassieke wielerlanden als nog een mooi kans op een prijs zo vlak voor de Tour gezien - en anders wel mooi nog even diepgaan.

Overwegen om met de NK's een andere plek op de kalender te gaan zoeken?
Goozzer 29 juni 2015 14:48
Precies. Een andere datum zou mogelijk voor wat soelaas kunnen zorgen, ja. al blijft het m.i. altijd wel een koers met beperkingen...
Rudy t. 29 juni 2015 16:53
Och och wat ben je toch weer lekker kortzichtig. Welke keuzes had de KNWU precies allemaal volgens jou dan? Als je zo stoer loopt te vermelden dat ze onbegrijpelijke keuzes maakt zul je ook wel op de hoogte zijn van de alternatieve parcoursen waar het allemaal georganiseerd kon worden.

Daarnaast is het sowieso onzin dat het parcours moet worden afgestemd op jouw lievelingetjes. Terpstra wint gewoon op een parcours dat hem niet ligt hoor.

En de grootste dooddoener vind ik wel het risico op valpartijen. Dan moet je ook gewoon de tour niet rijden, want straks val je en mis je de tour van 2016.
Walnoot 29 juni 2015 17:15
Gestopt bij Bart Ju.. Juiste keuze, aan onderstaande te zien.
Andere Peter 29 juni 2015 18:09
Die desinteresse voor kampioenschappen. Het heeft denk ik met identiteit te maken. Het kantelt de laatste jaren wel een beetje. Maar Nederlanders zijn van nature niet zo op de hoogte van hun eigen cultuur en traditie. Vaderlandse geschiedenis kreeg altijd maar weinig aandacht op scholen. We waren drukker met ons te identificeren met een zuil (tot rond 1970). En met ons aan te passen aan de 3 grote mogendheden om ons heen (GB, F, D). Uit handelsbelangen uiteraard.
Andere Peter 29 juni 2015 18:19
Prima sfeerstuk. Ik doorkruis al jaren de stad bijna dagelijks en ik kan alleen maar beamen dat Jungmann de sfeer uitstekend schetst. Het verlangen is slechts te vergelijken met een 6-jarige die weet dat Sinterklaas vanmiddag op school komt. Behaagziek strekt de stad zich uit inderdaad. Pure verleiding. Wel geil zelfs. De opbouw bij de Jaarbeurs is nu al indrukwekkend. Lelijke VIP-tenten overal, arrangementen tot €500. Dit is de porno die bij deze behaagziekte hoort. Jungmann miszegt over Utrecht niets en treft de sfeer goed.

Er zijn overigens wel enkele wanklanken hoor. Maar die heb je altijd. De menigte zindert van verlangen. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat de pret leuker zal zijn dan de voorpret.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/06/2015 18:20 door Andere Peter.
Slimmerd 29 juni 2015 19:40
Slimmerd 29 juni 2015 19:42
Prima dat hij de sfeer prima schetst m.b.t. Utrecht, maar de vergelijking t.o.v. Emmen gaat natuurlijk nergens over en daar is dit stuk natuurlijk ook voor bedoeld en niet alleen maar voor de opgeilende man/supporter uit Utrecht!
JW 29 juni 2015 19:43
Elk parkoers krijgt de koers die het verdient. Dat was ook hier het geval.

En ja, renners als Stef Clement, Tom Dumoulin, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Bauke Mollema en Wout Poels deden er m.i. verstandig aan deze flutkoers te mijden. Er zijn veel te veel brokkenpiloten die lang mee kunnen en best bereid zijn er wat ruiger in te gaan.
Voor het hele rijtje genoemden zou het missen van de Tourstart door een blessure vrij rampzalig zijn.
Rudy t. 29 juni 2015 20:13
Ach een koersje met 80 deelnemers waarin ze geen risico's hoeven nemen. Vallen heb je voor een groot deel zelf in de hand. Bij regen kun je altijd nog afstappen, zoals bv ten dam deed. Je kunt meegaan in een vroege ontsnapping als je bang bent om te vallen etc etc. Ik begrijp best dat renners niet willen rijden in de aanloop naar de tour, vind ik prima. Maar kom niet aan met het non argument risico's op valpartijen of een verwijt aan de knwu.
Andere Peter 29 juni 2015 20:34
Zie je het echt als vergelijking? Ik denk dat hij juist het contrast toont. Tour is inderdaad nauwelijks met NK te vergelijken en Utrecht nauwelijks met Emmen. Emmen staat hier voor het hele wielrennen. Tussen de Tour de France en het overige wielrennen gaapt een wereld van verschil.

Juist iemand die homegrown is kan natuurlijk de sfeerverandering tgv de Tourstart goed aanvoelen. Dat is hier geen nadeel. Objectiviteit is ook niet nodig in zo'n column die een gevoel weergeeft.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/06/2015 20:35 door Andere Peter.
Cecchini 29 juni 2015 21:24
Schrijf zelf eens een leuk stukje. Daar wachten we hier al jaren op.
malheur 29 juni 2015 21:33
Ik was eventjes aan het lezen en dacht toen 'Bart Ju..'
Andere Peter 29 juni 2015 22:09
Overigens hoor je nog maar weinig geklaag over de miljoeneninvesteringen.

Tourstart levert Utrecht 34 miljoen op

De start van de Tour de France komend weekend in Utrecht levert de stad naar verwachting zo'n 34 miljoen euro op. Dit zegt het Economisch Bureau van ING in een maandag verschenen publicatie. Vooral de horeca profiteert, aldus ING, maar ook winkels en vervoersbedrijven boeren goed. 'De Tourstart is een slimme investering', zegt ING-econoom Edse Dantuma. 'De extra bestedingen die het evenement losmaakt overtreffen ruimschoots de investeringen.'

De grootste bron van inkomsten voor de lokale economie vormen de uitgaven van bezoekers. 'Ondernemers spelen handig in op het feest door rond het evenement met speciale acties te komen', aldus Dantuma. Ongeveer 900.000 wielerfans zullen Utrecht deze week bezoeken. In totaal komen de extra dagbestedingen van bezoekers over de vijf dagen met festiviteiten naar verwachting op 17,5 miljoen euro uit.

De 1500 hotelkamers in de stad Utrecht zijn al maanden geleden volgeboekt en ook in de omgeving is geen hotelkamer meer te krijgen. De uitgaven aan overnachtingen komen uit op 2 miljoen euro. Per saldo komen de bestedingen van bezoekers, media, ploegen en tourorganisatie op 22,3 miljoen uit. Daar bovenop komen nog de extra bestedingen vanuit de overheid.

[www.volkskrant.nl]
Cecchini 29 juni 2015 22:09
Dat je daarna (na het lezen van "door Bart Ju." de topic toch weer opent. Gek mens ben je toch Walnoot met je superioriteitsgevoelens. Hoe is het daarboven aan de ladder met de Peter. R. de Vriesen, Arnold Karskensen van deze wereld die het ook allemaal zo ontzettend met zichzelf getroffen hebben. God wat ben ik klein en nietszeggend als ik jullie meningen, wat zeg ik meningen, nee wijsheden hoor declameren. Ik denk dat ik zo ga springen.
JW 29 juni 2015 22:20
Ik heb eerlijk gezegd geen flauw benul van de mogelijkheden voor de KNWU om een aantrekkelijker parkoers te kiezen. Best mogelijk dat mijn kritiek in die richting niet terecht is.
Maar dan nòg vind ik dat ze in elk geval voor een veiliger laatste stuk hadden moeten zorgen. Er was veel kritiek op een paar onveilige bochtige aankomsten in de TdS. Hier was het niet veel beter.
JW 29 juni 2015 22:30
Altijd wat moeilijke berekeningen, vind ik.
Dat de horeca er goed aan kan verdienen kan ik vatten. Maar "Utrecht" is voor mij een wat diffuser begrip.
Ziet gemeente Utrecht zijn geïnvesteerde miljoenen ook weer terugvloeien in de gemeentekas ?

Dat het een behoorlijke promotie voor de stad betekent, die ook op langere termijn effect kan hebben, lijkt me evident. Alleen al om die reden vind ik het een verantwoorde investering.
Slimmerd 30 juni 2015 08:36
Dit hele parkoers leek in geen velden of wegen op die twee 'lastige' finales in Zwitserland.
Enkel omdat het nat was, en ja dat kan altijd gebeuren, werd het linker, maar de coureurs bepalen altijd zelf nog hoe ze die bochten invliegen.
Zullen we anders de etappezege van Boom in de TdF 2014 maar schrappen, want het was veel te gevaarlijk om te koersen die dag op die natte kasseien.
Eindhovuh 30 juni 2015 09:58
Precies, lijkt mij ook een prima investering. Maar dat het 34 miljoen "oplevert", tja. Veel café's bv moeten ook extra investeren in een buitenbar, tenten, extra personeel, etc. Lastig wat er uiteindelijk verblijft.
Mag ik het ook gewoon een goed idee vinden omdat het leven leuker is met af en toe een evenement?
JW 30 juni 2015 11:32
JW 30 juni 2015 11:43
Uiteraard doelde ik op die bochten kort voor de finish. Dat vond ik een beetje à la TdS.
Voor een parkoers dat minstens 90% zekerheid bood op een sprint van een vrij groot peloton had ik een brede rechte laatste km meer voor de hand liggend gevonden.

Waarmee ik overigens helemaal niet wil beweren dat Terpstra niet de verdiende winnaar was.
Blueprint 30 juni 2015 12:36
Graag! Ik verbaas me ook wel eens over de kille berekeningen m.b.t. evenementen. We kunnen ook allemaal zuur op onze centjes blijven zitten, maar daar worden we met zijn allen ook niet heel veel gelukkiger van, toch?
ton duk 30 juni 2015 13:04
Meer dan eens met Blueprint !
gr
Arriere de la course 30 juni 2015 13:11
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
En dat had redelijk simpel realiseerbaar geweest. Waar men nu linksaf de klinkers op draaide, had men net zo makkelijk rechtdoor kunnen gaan. Kwam je uiteindelijk op hetzelfde punt uit als waar men nu de klinkers af draaiden. Qua afstand scheelde dat wellicht 50 meter.

Maar tegenwoordig is simpel rechtdoor niet hip meer.
Walnoot 30 juni 2015 13:21
Klopt helemaal, wat mij betreft is/was zo ongeveer alles geoorloofd om de Tour naar Utrecht te halen. Maar het is wel de vraag of er op de basis van 'het is leuk' een redelijk argument is om tien miljoen belastinggeld te investeren (retorische vraag, het antwoord is dus nee). In principe is het gewoon een subsidie aan een commercieel evenement, vergelijk het met Lowlands of Pinkpop. Bij die twee was er de afgelopen jaren al ophef over subsidies van rond de 50.000 euro.

Over het algemeen zijn mensen er niet zo blij mee als de overheid ze vertelt wat ze leuk moeten vinden (dat is voorbehouden aan de gelikte reclames van - inderdaad - de commerciele bedrijven). In Amerika zouden ze bijvoorbeeld al heel snel 'communisme' gaan roepen als de staat dat openlijk zou proberen te doen. Dus kan men het beter over maatschappelijke (educatie/welzijn) en commerciële motieven hebben.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/06/2015 13:22 door Walnoot.
Linkebal 30 juni 2015 16:36
Ik vond het juist wel lekker in Emmen. Niet te druk, redelijk weer en tijdens de twee grote lussen lekker de Burger King in
Linkebal 30 juni 2015 16:36
Ik vond het juist wel lekker in Emmen. Niet te druk, redelijk weer en tijdens de twee grote lussen lekker de Burger King in
Andere Peter 30 juni 2015 17:08
Natuurlijk gaat het om begrotingen. Het gaat mij erom de lieden die claimen dat het zoveel kost (elders, maar voorheen ook hier) met redelijk betrouwbare berekeningen van repliek te dienen.

Overigens zou ik ook voorstander van die Tourstart zijn geweest als er nul komma niks zou terugvloeien. Juist omdat de kwaliteit van leven belangrijker is dan de kille berekening, om met Blueprint te praten.
Andere Peter 30 juni 2015 17:11
Ten aanzien van dat verlangen: op dinsdagochtend, ruim 4 dagen voordat de eerste renner over het parcours rijdt, zag ik voor het eerst enkele caravans van mensen die hun plekje alvast bezet houden. In de Balijelaan, op een punt waar ze in de proloog twee keer voorbij komen.

Ik weet dat dit voor bergetappes niet uitzonderlijk is, maar in zo'n stad? Was dat in Rotterdam of Den Bosch ook reeds het geval? Zó ver voor de start?
Andere Peter 30 juni 2015 17:31
ton duk 30 juni 2015 17:39
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Was dat in
> Rotterdam of Den Bosch ook reeds het geval? Zó
> ver voor de start?

Ik spreek voor het Den Boschdeel...NEE,maar ja...dat waren toch andere tijden (19 jaar geleden). Een echte Tourkoorts is er in Den Bosch nooit geweest.
gr Ton DUK
Walnoot 30 juni 2015 18:09
Kan de politie die mensen niet even weghalen dan, of zijn ze weer aan het staken? Dikke boete lijkt me wel op zijn plaats voor lui die denken dat ze met caravans plaats in een drukke stad kunnen bezetten.

Gelukkig is het maar op de Balijelaan, is geen zak te beleven daar. Al heb ik wel verhalen gehoord over een zeer dubieuze Chinese massagesalon. Voor de liefhebber...
ton duk 30 juni 2015 18:15
Dan zou ik die liefhebber eerder door verwijzen naar de Amsterdamsestraatweg....
gr
Andere Peter 30 juni 2015 19:01
Normaal mag je inderdaad natuurlijk niet in zo'n stadsberm kamperen. Misschien is er nu een ontheffingsregeling, maar daar heb ik niets van gehoord. Op die plaats komt dagelijks veel politie voorbij. Kennelijk staan ze het dus oogluikend toe.

Het is trouwens de Koningin Wilhelminalaan in de aanloop naar de Balijebrug. Overigens hinderen ze het verkeer niet. Ze staan hier in het gras onder de bomen (dus niet de middenberm):

[www.google.nl]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/06/2015 19:04 door Andere Peter.
Massimo 30 juni 2015 19:07
Bedankt voor de tip over die massagesalon!
Andere Peter 30 juni 2015 19:11
Deze zullen ze wel inlijsten op het stadhuis. The Guardian, kwaliteitskrant in toch niet bepaald een wielerland, ziet in de Grand Départ aanleiding om de stad aan te prijzen.

[www.theguardian.com]
Walnoot 30 juni 2015 19:15
Aan de andere kant van de brug ten opzichte van de Balijelaan dus? Sfeervol, kamperen op een industriegebied. Lijkt me niet de plek waar je wil staan zaterdag, of zeg ik nu wat geks?

En dus niet eens echt dichtbij bewuste massagesalon...
Andere Peter 30 juni 2015 19:26
[www.rtvutrecht.nl]

Eigenaar van het Economy Hotel aan de Balijelaan vond het niet zo leuk dat zijn zaak werd gesloten wegens hoererij. Poogde het onrecht daarvan aan te tonen door hoererij te organiseren in 9 andere Utrechtse hotels en dit stiekem te filmen. Een strategie waarmee hij vooral aantoonde verstand te hebben van hoererij.

[www.google.nl]

Dat gesloten Economy Hotel zit op de hoek ernaast, voor de kijkers rechts ernaast.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/06/2015 19:41 door Andere Peter.
Andere Peter 30 juni 2015 19:33
Ja klopt. Het is wel zeker dat die caravans daar voor de Tour staan en niet voor de gezelligheid op dinsdag.

De buurt knapt daar wel een beetje op hoor (nee ik woon daar niet in de buurt). Mede door de nieuwbouw in aandachtswijk (of hoe heet dat ook alweer) Kanalaneleiland, daar vlakbij. En er komt nog meer nieuwbouw aan het Merwedekanaal. Maar die caravans (ik zag er 4 binnen 100m) staan daar 3 dagen op forensen en scholieren uit te kijken. Man op tuinstoel voor zijn caravan in de berm met slaperige hond voor zich.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/06/2015 19:47 door Andere Peter.
Andere Peter 30 juni 2015 19:50
Hier een aardig overzicht van de Tourfeesten. Van cultuur tot bier.

[www.duic.nl]
Walnoot 30 juni 2015 19:54
Mooi verhaal, heb het nooit echt een heel leuk buurtje gevonden. Maar voor de duidelijkheid, volgens mij gaan de roddels die ik ken (zijn van langer geleden) over deze toko: [www.google.be]
Andere Peter 30 juni 2015 20:04
Je toont vrijwel dezelfde Google-view als ik hieronder in antwoord op Massimo :-)

Volgens mij zijn er zowel roddels over die massagesalon als over het Economy Hotel ernaast (op de hoek). Tav dat hote zelfs iets meer dan roddels alleen dus. Ik weet eigenlijk niet of salon en hotel iets met elkaar te maken hebben.
Linkebal 30 juni 2015 20:37
Wat heb ik er een zin in! Vanaf donderdag overnachten in Hotel Mama te Zeist (5 sterren!) en me dan het hele weekend onderdompelen in de Toursfeer. Mooi om eens mee te maken als geboren bijna-Utrechter.
Goozzer 01 juli 2015 00:29
GB inmiddels geen wielerland meer noemen is natuurlijk bijna vloeken in de kerk. In kranten als bijvoorbeeld The Guardian en The Telegraph is de wielersport dan ook zeker geen ondergeschoven kindje meer, met best wat aandacht in eigen rubrieken i.p.v. te worden weggemoffeld onder 'overige sport'...
Leon 01 juli 2015 09:50
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> De desinteresse in Nederland voor het nationaal
> Kampioenschap is wel opmerkelijk.
> In de andere landen zie je toch de protagonisten
> winnen of meestrijden voor de titel.

In een land als Kazachstan stuurt de grootste ploeg haar renners gewoon naar de Expo in Milaan op de dag van het NK. Alles voor het vaderland!
JW 01 juli 2015 10:37
De voor zaterdag voorspelde hoge temperaturen zouden het bezoekersaantal wel eens flink kunnen afremmen.
Wat jammer zou zijn.
Blueprint 01 juli 2015 12:04
Ik had toch de hoop dat caravans niet welkom zouden zijn in de binnenstad van Utrecht voor de Tourstart... sad smiley
Andere Peter 01 juli 2015 17:50
Deze mensen dus. Ze vinden het Amsterdam-Rijnkanaal mooi.

[www.ad.nl]

En deze:

[www.telegraaf.nl]



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/07/2015 17:52 door Andere Peter.
Walnoot 01 juli 2015 20:45
Ah, niet gezien. Dacht dat het hotel op een andere hoek zat. Kom niet heel vaak in de buurt. Heb er een kennis wonen, maar spreek daarmee toch maar liever in Utrecht-centrum af, weet ook niet precies waarom...
Andere Peter 01 juli 2015 21:33
Ik keek vandaag toen ik langs kwam en toen bleek juist dat ik mij in de hoek had vergist. Er zit trouwens nog iets anders tussen. Maar goed.
zumsteg 02 juli 2015 16:42
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Precies, lijkt mij ook een prima investering. Maar
> dat het 34 miljoen "oplevert", tja. Veel café's
> bv moeten ook extra investeren in een buitenbar,
> tenten, extra personeel, etc. Lastig wat er
> uiteindelijk verblijft.
> Mag ik het ook gewoon een goed idee vinden omdat
> het leven leuker is met af en toe een evenement?

Maar die investeringen zijn weer omzet voor de leveranciers van tenten. De grondstoffen van deze tenten zijn investeringen voor tentenmakers maar dat is weer omzet voor etc. (dus het is goed voor het BBP!, alles op de bank zetten niet)

Uiteindelijk heeft zelfs Griekenland er profijt van!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/07/2015 16:43 door zumsteg.
Blueprint 02 juli 2015 17:42
Ik vind dat niet zo erg, betere ervaring voor mij en andere liefhebbers die wel gaan.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen