Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Hessmann (Jumbo-Visma) test positief op verboden middel

Gepost door DeFin 
DeFin 16 augustus 2023 18:41
Positief op doping, oja dat kan ook nog na alle corona positivo's.

Nog niet bekend gemaakt welk middel precies.
Cyclad58 16 augustus 2023 18:49
Zijn er nog Corona positivo's dan? Al een tijdje vanuit het peloton niets meer van vernomen.
Cyclad58 16 augustus 2023 18:50
Tja, doping bij Jumbo? Onmogelijk zullen velen zeggen. Best kans dat dit een op zich stand geval is (als het al klopt), maar Jumbo zal nu toch wat steviger geviseerd worden.
Cyclad58 16 augustus 2023 19:05
"Hessmann werd op 14 juni, tijdens een controle buiten competitie, betrapt op het verboden middel diureticum. Dat meldt zijn team Jumbo-Visma via sociale media."

Vochtafdrijvend middel dus....
De zwarte trui 16 augustus 2023 19:12
van WF

“Het betrof een out-of-competition-controle op 14 juni in Duitsland. Het gedetecteerde product is een diuretisch medicijn. We wachten de resultaten van verder onderzoek af. Michel is tot nader order geschorst door de ploeg”, staat in het statement van Jumbo-Visma.

Blijft kneuterig. Hessssmannnn en JV weten dit al langer? Dan moet het toch niet zo moeilijk zijn om te communiceren welk middel hij genomen heeft waar ook het diuretisch medicijn in zat? En dat hij dus een middel buiten de ploegdokter om genomen heeft.

Zo'n half verhaal geeft alleen maar voer voor speculatie. Een heel verhaal doet dat al.
Prikdude 16 augustus 2023 19:13
Een diuretisch medicijn dopingmiddel. Wordt genomen om gebruik te verhullen (maar dat klinkt als EPO spuiten zodat de CERA niet opgemerkt wordt) of om gewichtsverlies teweeg te brengen. Dat laatste vooral tijdelijk zodat je als vette pad toch tegen de magere takken mag judoën of boksen.

Hessmann is dan wel geen kleine jongen (1.9 meter) en dat zal bij een ploeg als Jumbo wel strompelen tegen de bierkaai in zijn, maar in zijn professie zal een dergelijk middel alleen bewust ingezet worden om dopinggebruik te maskeren.

Er lijken dus voornamelijk drie opties mogelijk:
- ofwel Hessmann heeft de instructies van de 'voedingsspecialist' van Jumbo niet goed gelezen
- of hij vond het vooruitzicht van de progessie die de meeste renners bij Jumbo boeken niet afdoende en heeft een eigen specialist in handen genomen
- hij heeft het potje met de plas van z'n schoonmoeder met die van zichzelf verwisseld
Viren que? 16 augustus 2023 19:15
Naast vochtafdrijvend vooral ook een maskerend middel, en daar zit (waarschijnlijk) ook de crux. Vraag maar aan Franck Schleck.
Clavan 16 augustus 2023 19:21
- of hij heeft het tabletje van zijn vriendin ingenomen ipv een pijnstiller a.k.a. een Onana’tje
Viren que? 16 augustus 2023 19:23
Waarom zullen veel mensen "onmogelijk" zeggen? Volgens mij is de naïviteit rondom de geloofwaardigheid van wielrenners (of beter: topsporters) al een behoorlijk tijdje permanent met vakantie en zullen juist weinig mensen van verbazing omrollen.
DeFin 16 augustus 2023 19:27
Vlak voor en ook tijdens de Giro nog behoorlijk wat.
Prikdude 16 augustus 2023 20:28
Ja, dat wilde ik nog toevoegen. Ben wel benieuwd wat de cijfers zijn van dergelijke middelen om vervolgens 0 dopingsporen na te laten. Je gaat niet iets gebruiken waarop je betrapt kan worden om iets te verhullen waarop je betrapt kan worden. Zeker bij een OOC. Geen Cecchini, Fuentes of Nikkels zou zo dom zijn en een heel ingewikkeld plan in elkaar fröbelen waarin je naaste dat officieel gaat gebruiken om het vervolgens als foutje aan te kaarten lijkt nogal vergezocht, temeer daar er geen jurisprudentie is van gevallen waarin de belastigde ermee is weg gekomen?

Aangezien het dus in de wielrennerij met aanzekerheid grenzende waarschijnlijkheid géén (effectief) dopingmiddel (meer) betreft moet het WADA eens wat beter onderscheid gaan maken tussen verschillende sporten.

Hessmann dient natuurlijk wel ontslagen te worden om het brandschone imago van Jumbo te waarborgen.
Horsie is back 16 augustus 2023 20:31
Nou weten we ook gelijk, dat Wout van Aert bij JV een dubbelganger heeft (78 kg om 1,90m à 1,91m), maar met nog minder succes, namelijk geen.grinning smiley
Ben natuurlijk niet zo'n doorgewinterde wielerencyklopie als @ Prikdude, maar ik kende Michel niet.
Het duurde een tijdje voordat voor mij in dit topic duidelijk werd, dat er sprake was van een vochtafdrijvend middel, een sterkwerkende uiteraard, want wat zou een renner hebben aan een kaliumsparend middel of een zwakwerkende om baat te hebben bij de bestrijding van hoge bloeddruk, nierziekte, oedeem of zelfs chronisch of nog mooier omschreven congestief hartfalen. Ooit had ondergetekende (prikkers met een zwakke maag kunnen nu ophouden met lezen) een slordige 10 liter vocht te veel in mijn lijf. Er volgde zelfs een weddenschap. Binnen vier dagen was ik dat overtollige vocht kwijt alleen maar door te liggen, het had ook bankzitten kunnen zijn.

In vechtsporten om over bodybuilden (vaak wordt het omgekeerde bereikt) maar te zwijgen zijn vochtafdrijvende middelen altijd al gewild geweest om het directe effect, mits een grotere dosis werd gebruikt, anders valt dit allemaal wel mee. Waarom zou het in de moderne wielersport nog gebruikt worden? Voor gewichtsvermindering, die niet blijvend is, zoals ook het bezoek naar de sauna weliswaar gezondheidsbevorderend is, maar verder uiteraard weinig doet. Het lichaam staat er nu eenmaal om bekend, dat het altijd herverdeelt. Waar komt dat gewicht nu weer vandaan, waar zijn die extra verbruikte calorieën nu weer naartoe vertrokken?

En dan de voornaamste reden waarom dit soort middelen in het wielrennen in en buiten de westrijden zijn verboden. Ze "maskeren" mogelijk dopinggebruik, in de betekenis dat bij meer vochtafdrijving ook meer dopingsubstanties het lichaam zullen verlaten. Dat zal het vaak toch al om kortdurend gebruik moeten gaan, waarvan de sporen uitgewist dienen te worden. Het zal allemaal wel, maar hoe professioneel is dit dan nog in deze tijd. Net zoiets als destijds met de in zwang geraakte vorm van scheve schaats rijden, het extra gebruiken van schildkliermedicijn om meer energie te kunnen genereren teneinde ook wat gewicht te kunnen verliezen? Met behoud van kracht uiteraard, anders wordt het snel een vorm van een paard achter de wagen spannen.

Kortom, "we" hebben nauwelijks enig idee wat er hier aan de hand is. Structureel of een eenzijdige actie van een wannabee met te veel fantasie.

Met dat WADA heeft @Prikdude wel een punt. Het is een ondoordringbaar oerbos geworden. Ooit waren er ook maar 10 Geboden!
El Chaba 16 augustus 2023 21:08
Bedankt, duidelijk verhaal. thumbs up
ton duk 16 augustus 2023 23:09
Cyclad58 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Tja, doping bij Jumbo? Onmogelijk zullen velen
> zeggen.

Eens,en anders in ieder geval een buitenlander
Gr
nachtwacht 17 augustus 2023 07:02
Mee eens, dit komt niet sterk over. Ook vreemd dat Hessman nu pas 'tot nader order' is geschorst door de ploeg. Hessman heeft gewoon gekoerst in juni en juli (en op het WK). Dit wekt de indruk dat Hessman niet meteen op non-actief is gesteld maar pas nadat het naar buiten is gekomen.
nachtwacht 17 augustus 2023 07:10
Jumbo is uiteindelijk een voortzetting van de Rabobank ploeg. En dat was een ordinaire dopingploeg. Komt nog bij dat Vingegaard's tijdrit in de Tour door behoorlijk wat mensen buiten Nederland als erg verdacht wordt gezien.

Misschien niet eerlijk naar Jumbo toe, misschien te kort door de bocht, maar Jumbo heeft geen brandschoon imago. Zeker niet buiten Nederland.
lodjan 17 augustus 2023 08:49
Er is op 14 juni een monster genomen. Weet jij wanneer ze de uitslag hebben gekregen?
GillesEmanuel 17 augustus 2023 08:54
Klopt, alsjeblieft verlicht ons met al je buitenlandse inzichten! Wij zijn blind door ons chauvinisme, vertel mij er alsjeblieft alles over!
GillesEmanuel 17 augustus 2023 08:56
-



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/08/2023 08:56 door GillesEmanuel.
GillesEmanuel 17 augustus 2023 08:56
foutje



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/08/2023 08:57 door GillesEmanuel.
GillesEmanuel 17 augustus 2023 08:57
Eerste juice roddel incoming; dit is in het lichaam terecht gekomen via een ander medicijn.

Los van dat Jumbo nog alle tijd heeft om dit goed weg te zetten, zou het de professionaliteit die Jumbo wilt zijn sieren als ze hier een gedegen onderzoek plus verklaren van bekend maken.
nachtwacht 17 augustus 2023 09:26
Ik zit al een paar maanden in het buitenland vanwege werk. Ik volg daarnaast veel buitenlandse media (wel vnl engelstalig). Die zijn bepaald niet altijd positief over Jumbo. Terecht of onterecht, maar ik ben het daarom niet eens met de stelling dat velen onmogelijk zullen zeggen bij een positief dopinggeval bij Jumbo.
nachtwacht 17 augustus 2023 09:33
Natuurlijk weet ik dat niet. Ik zeg dat ook niet, zeg bewust "dit komt niet sterk over" en "dit wekt de indruk". Ik probeer slechts aan te geven het eens te zijn met De zwarte trui. Zo'n half verhaal voert speculatie. Meer openheid is mi beter.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/08/2023 09:37 door nachtwacht.
Cecchini 17 augustus 2023 10:37
De dag waarvan je wist dat die zou komen
Clavan 17 augustus 2023 10:57
Ze hebben gelijk maar Ben Tullet onder contract genomen.
Andere Peter 17 augustus 2023 15:39
14 juni? Nog een geluk dat dot niet tijdens of vlak voor de Tour bekend werd...
Carlos Danger 17 augustus 2023 16:41
.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/08/2023 18:50 door Carlos Danger.
El Chaba 17 augustus 2023 22:27
dat waren ze al een hele tijd van plan, hoor. winking smiley
Viren que? 17 augustus 2023 22:59
Grapje van Clavan hoor
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen