Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

56thLe Samyn(1.1) One day race»Quaregnon›Dour(204.3km)

Gepost door Cecchini 
Cecchini 27 februari 2024 12:16


Startlijst
[www.procyclingstats.com]

Top 10 / 2023

1 MENTEN Milan Lotto Dstny 4:49:28
2 HOFSTETTER Hugo Team Arkéa Samsic ,,
3 THEUNS Edward Trek - Segafredo ,,
4 DAINESE Alberto Team DSM ,,
5 MOZZATO Luca Team Arkéa Samsic ,,
6 KRAGH ANDERSEN Søren Alpecin - Deceuninck ,,
7 GAUTHERAT Pierre AG2R Citroën Team ,,
8 TEUNISSEN Mike Intermarché - Circus - Wanty ,,
9 BRAET Vito Team Flanders - Baloise ,,
10 STOKBRO Andreas Leopard TOGT Pro Cycling

Voorbeschouwing Sporza
[sporza.be]
Eqquipo 27 februari 2024 12:22
De Lie De Lie zoemt het bij Sporza en bij Lotto zelf. Hoe zou de winnaar van vorig jaar daarover denken?
El Chaba2 27 februari 2024 12:46
Hetzelfde neem ik aan? Op een dergelijk parcours kan je toch niet anders dan de Lie dit jaar als dé grote favoriet aanwijzen, ook al heb je dan zelf hier vorig jaar gewonnen?
ton duk 27 februari 2024 16:04
TdT kleurt in ieder geval de koers tot aan de finale
Budding in kopgroep van 5 die werd uitgebreid met Johannink. Binnenkort hergroepering en we beginnen aan de finale . Man of 40 al gelost in dit peloton van 3 a' 4 snelheden
Gr
Erik S. 27 februari 2024 16:16
Bij de dames in ieder geval een leuke, spannende laatste 15 km gezien.
Surplace op souplesse 27 februari 2024 16:31
De Lie lost het personele vraagstuk bij Lotto eigenhandig op en is er nog boos om ook.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/02/2024 16:32 door Surplace op souplesse.
Surplace op souplesse 27 februari 2024 16:45
Paar mooie De Lie minuten vandaag met het Benny Hill deuntje op de achtergrond.

Lek rijden, razendsnel geholpen worden, gevaarljk dicht achter auto's kruipen, op een weinig boeiende plek zelf onderuit schuiven aan de buitenkant van de autosliert, alles en iedereen de moeder schelden, dan subiet de deur van de ploegleiderswagen openen om even in te lijken stappen, het wagenportaal weer dicht smijten, de ploegleider uit voeteren, die wat quasi verontschuldigend gesticuleert naar een van de naburige huizen, de onbeholpen mechanicien die klaarstaat met de nieuwe fiets op zijn gemankeerde knie wijzen, nog een beetje weltschmerz over het troosteloze landschap uitkrijsen, toch maar weer opstappen en dan: opgeven.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/02/2024 16:48 door Surplace op souplesse.
Tjappie2 27 februari 2024 19:31
Dacht even dat je het over het Vlaams parlement had.
ton duk 27 februari 2024 20:00
TdT haalt dan weer net niet de (tv) top 10
Bomboi 11e
Gr
Surplace op souplesse 27 februari 2024 20:44
Flandrien tegen wil en dank

De naam stond al geschreven in de annalen van de wielersport nog voordat hij kon fietsen. Getroubleerd beemsterde zijn vader naar de burgerlijke stand. Antonio? Is dat in combinatie met z'n achternaam niet vissen in de vijver der te hoge verwachtingen van het leven?

De geworpen teerling kwam eerstmaal boven borrelen tijdens het WK voor junioren in Wollongong, 2022. Op elke tweede stijgende meter deed de jonge Antonio onaflatende pogingen alleen in dit koersbestaan te zijn. Alleen Emil Herzog wilde niet van zijn zijde wijken. Een legendarische sprint-a-deux volgde. Alsof ze beiden een motor met zijspan waren brommerden ze naar de meet. Elke verschroeiende pedaaltrap met de insteek het rammelende moertje dat de een met de ander verbond los te beuken. De gegoede koerskijker ziet vaak al snel wie een sprint wint. Zo niet hier. De motor en zijspan komen niet los van elkaar. Wel ziet Antonio dat hij de zijspan is.

Het eerste jaar bij de espoirs is tegenvallend. Niet ongewoon voor renners die in hun hoofd al beter zijn dan menig prof. Na wat horten, gewoonlijk stoten en ongewenst verlof tuigt de Portugees naar Glasgow. Op het WK onder 23 buffelt hij achter de eerder zichzelf van het gelijk loswekende Axel Laurence naar een tweede plek. Alweer.

In 2024 wordt hij als jonge prof bij UAE keihard in de koers gemieterd. Na Australie - Portugal - België dingt hij in dit bijkans ongeboren koersjaar mee met de renners met meest afgelegde wedstrijdmeters.

In Australië danst hij veel slechter af als een Mexicaanse stier in het eigen ploegbal. In de thuisronde in Algarve ontdekt hij zijn eigen grenzen. In de Omloop het Nieuwsblad wordt hij al snel als DNF opgegeven. Op X, ooit Twitter genoemd, rijzen er vragen: wat is er met Antonio gebeurd? Valpartij? Ziek?

Opeens spuit er een UAE-renner naar voren. Hey, dat is toch niet?

Morgado. Antonio.

Snel teruggehengeld moet hij vervolgens hebben gedacht: 'dan maar deze koers mede beslissen door voor Timmy het gat naar de eerste groep dicht te knallen'. In het dankwoord achteraf geen woord van Tratnik aan Morgado - die zonder diens inspanning ook in het Sloveens 'winnen' niet had kunnen spellen. Een onontgonnen flashrede: het bedanken van de domme tegenstander.

Gruwelend zal Morgado naar zijn resterende programma in maart en april hebben gekeken. In zijn hoofd is hij een Tourwinnaar, of dan tenminste toch iemand die meedoet in de Waalse klassiekers. Le Samyn? Is dat Arabisch voor rustdag? Hainaut? Bredene? Zijn dat namen van aardappelfabrikanten die zich gebonden hebben aan leuke klimklassiekers?

In Le Samyn doet hij vandaag iets wonderbaarlijks. Niet te vatten door de TV-registratie. Bij een valpartij op 15 kilometer van de meet zit hij achteraan. Hij laveert als een Sagan in z'n beste dagen om de getroffenen heen, maar ziet wel dat er stevige pluk winstnijdigen vertrokken is. De koers valt niet meer stil. Als een door een ondefiniëerbare bliksem getroffen bezetene moet hij zijn teruggekeerd bij de eersten. Op een paar kilometer van de meet verschijnt hij plots helemaal vooraan in de koers.

En trapt op z'n eigen adem. Afzakkend door de tenger geworden groep ontwaart hij helemaal in het stuitje ploeggenoot Hodeg. 'Pak je m'n wiel?' 'Kan je nog wel?' De Zuid-Amerikaanse kilt-drager weet niet waar zijn antwoord zou moeten beginnen, laat staan aanzet eindigen.

Morgado begint zich een weg naar voren te harken. 24e. 17e. 11e. Terwijl de eindsprint al lang is ingezet komt hij in beeld. Niet voor de commentatoren, die zingen 'Biermans of Rex en Rex of Biermans'. Morgado blijkt te zijn opgerukt tot de nukken van door microscopen kijkende koerskoningen.

Weer tweede.

In het interview achteraf komt Morgado met een opgedrongen bekentenis die niet aan Karl Vannieuwkerke besteed is. De interviewer vraagt of hij na z'n recente strapatsen op kasseienwegen ook dol is op deze koersen? Morgado spreekt nog duidelijker dan z'n stem met de wenkbrauwen: 'Nee.'

Een kasseienstamper tegen wil en dank. Lief te kiezen antiheld in de nihile belevingswereld van zekere koersvoyeuristen. Die over zijn zege in De Ronde 2027 zal zeggen: "It was a good preparation for the Amstel Gold Race."

Deze snor kuist zijn neusharen niet voor vloeibare bruine bonen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/02/2024 15:46 door Surplace op souplesse.
lodjan 27 februari 2024 22:06
El Chaba2 27 februari 2024 23:24
Horsie is back 28 februari 2024 13:55
Als Wout van Aert nu de Ronde wint promoveert hij dan van een verliesnijdige Flandrien in een winstnijdige Flandrien? Just asking for a friend.
valse trage 28 februari 2024 14:04
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen