Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Lars Boom niet meer van start - koorts en griep

Gepost door Vittal 
Vittal 14 juli 2015 10:29
Lars Boom ‏@lars_boom 9m9 minutes ago
Helaas niet meer van start vandaag. De nacht voor de rustdag koorts en griep gekregen. #TDF2015

Astana Pro Team
‏@AstanaTeam
Lars Boom - DNS - ST10 #TDF2015 - two days fever, body aches - unable to start
Snorfietser 14 juli 2015 10:49
Jammer dit, weet iemand ook of een opkomende griep reden kan zijn voor een lage cortisolwaarde? Hij is eigenlijk de hele Tour niet op niveau geweest (hele matige tijdrit, zat er niet bij naar Neeltje Jans, moest eraf in de TTT).
Linkebal 14 juli 2015 11:02
Lars Boom reed bar sloom
diravi 14 juli 2015 11:13
Het MPCC had dus gelijk.
Walnoot 14 juli 2015 11:18
Michael B. waar blijf je om nicht Boom uit te schelden!?
Blueprint 14 juli 2015 11:19
Daar begint het inderdaad wel op te lijken...
Prikdude 14 juli 2015 11:26
Verstandig, Parijs-Roubaix 2016 moet koste wat kost niet gehypothekeerd worden.
Erik S. 14 juli 2015 11:28
De incubatietijd voor griep is 2-4 dagen, maximaal een week. Aangezien de controle voor de tour werd gehouden kan de lage cotrisol waarde dus niet zijn veroorzaakt door de sluimerende griep. Het kan natuurlijk wel zijn dat door een verminderde weerstand de griep juist heeft toegeslagen.
JW 14 juli 2015 11:29
Als nu zou blijken dat het MPCC gelijk had - en de testuitslag m.b.t. cortisol dit keer wèl klopte - dan heeft de ploegleiding van Astana wel een erg foute beslissing genomen. Volgens hen bleek uit onderzoek dat de renner gezond was.

Dat Lars zich afgelopen week uit de naad gereden heeft - vooral in de ploegentijdrit, waar je mee mòèt en je geen moment kunt verschuilen - lijdt voor mij geen twijfel. Dat is best riskant als hij al vanaf de start wat onder de leden had.
Misschien moet de UCI er toch maar es serieus over nadenken die MPCC-regel over te nemen. Maar dan wèl met een deugdelijke testmethode.
Gebruikernaam 14 juli 2015 11:32
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Als nu zou blijken dat het MPCC gelijk had - en de
> testuitslag m.b.t. cortisol dit keer wèl klopte -
> dan heeft de ploegleiding van Astana wel een erg
> foute beslissing genomen. Volgens hen bleek uit
> onderzoek dat de renner gezond was.

Als je dat doortrekt, zouden ze ook tijdens de eerste en tweede rustdag moeten testen en iedereen die dan een lage waarde heeft naar huis moeten sturen. Er worden genoeg renners ziek tijdens een ronde.
Andere Peter 14 juli 2015 11:36
Mjaahhh, mits het ook echt griep is. Heel vaak wordt bij 'griepverschijnselen' gezegd dat het dus wel griep moet zijn. Maar er zijn meer dingen die kunnen leiden tot griepverschijnselen.
Sub Culture 14 juli 2015 11:37
Boom had nooit in deze Tour mogen starten.
Andere Peter 14 juli 2015 11:39
Astana had ook gelijk. Astana was best bereid Boom niet te laten starten, maar wilde, een dag tevoren, nog een vervanger aanwijzen. Vinokourouv is gestoord en slechts zij eigen belang telde, maar hij had wel gelijk door te wijzen op die suffe botsing van reglementen.
Eazster 14 juli 2015 11:59
Wat een onzin .Dit is in mijn ogen precies waarom zo'n MCCP overbodig is. Boom heeft NU griep en stapt daarom NU uit koers ,heeft dus nog mooi voor de ploeg een aantal dagen zijn werk kunnen doen. Verder geen gevaar geweest voor de heer Boom die nu lekker gaat uitzieken.
Andere Peter 14 juli 2015 12:14
Dat zeg ik toch ook?
Eazster 14 juli 2015 12:20
Was meer een reactie op voorgaande statements dat Boom niet zou mogen starten. Het gaat me niet alleen om de botsing van regelementen ,het gaat me er meer op dat ploegartsen en renners zelf hun gezondheidsrisico's kunnen inschatten. Daar heb je geen MPCC voor nodig ,die zouden alleen moeten kijken net zoals de UCI naar vermeend misbruik tov van stimulerende middelen.
queceracera 14 juli 2015 12:29
Dus Boom had niet mogen starten vanwege een onbewezen verband tussen laag cortisol toen en grieperigheid nu. En al die lui die bont en blauw, zonder behang en met een of meer botbreuken fietsen, kunnen gerust door, want dat is gezond?
Blueprint 14 juli 2015 12:32
De reglementen botsen helemaal niet: alleen heeft Astana ervoor gekozen om ook nog regeltjes van de MPCC te gaan volgen, geheel op vrijwillige basis. En niet meer toen dat even niet goed uitkwam...
Michael B. 14 juli 2015 12:41
Toch wel lachwekkend die Lars Boom, wat een pannenkoek. Eerst roepen dat ie zo goed reed in de ploegentijdrit. Dag erna klagen over zogenaamd antibiotica voor een verkoudheid/kuchje.... Sinds wanneer krijg je voor een verkoudheidsvirusje een antibioticaspinning smiley sticking its tongue out. Nu het in de Tour bergop gaat, lekker afstappen. zelf de bus is te min voor Lars Boom. Gisteren tijdens de rustdag alweer dreigende taal van Lars Boom dat hij Thijs Zonneveld in de Tour had zien lopen, maar nog niet had gesproken. Dat Thijs blij mocht zijn dat hij nog in koers was.... Wat wilt Lars nu doen? Thijs een peer voor zijn kop geven hahaha? Lars is meer met zijn vrouwtje bezig dan met de koers. Meer met slaplullen dan presteren. De laatste jaren was het overduidelijk dat Lars tekort komt bergop of koersen van 200+ km. Is dat zogenaamde talent wat hij vroeger had niet te danken aan speciale preparatie? Ging Thomas Dekker ook niet ineens een stuk minder presteren? Lars is geen liefhebber, die rijdt alleen maar voor het geld en wilt daarbij zo min mogelijk inspanning leveren. Lars mag zo meteen weer lekker rondrijden in de Eneco Tour. 1x knallen in de korte tijdrit en wederom een ereplaatst in de eind uitslagdrinking smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/07/2015 12:48 door Michael B..
Andere Peter 14 juli 2015 12:46
Dat is natuurlijk waar. Het zou echter niet zo heel moeilijk moeten zijn om de wedstrijdorganisatoren erin te betrekken zodat de gezondheidstests vóór de definitieve selectie komt. Dan had Astana Boom thuis gelaten en vervangen. Dit bleek juridisch niet mogelijk, dus startte Boom. Daarop doel ik met het botsen van reglementen. Natuurlijk maakte Vino er daarna politiek van. In de praktijk kiest hij in deze zaak zelf uit welke reglementen hem het beste uitkomen.

Ging het daarbij trouwens alleen om UCI-regels, of is er ook enige speelruimte voor coulance voor de jury/wedstrijdleiding? Dat de UCI niet buigt vind ik wel begrijpelijk, maar misschien kon ASO of jury een last-minute-vervanging accepteren?
jonglins 14 juli 2015 13:34
Vind dit toch een raar verhaal. Eerst dat gedoe met een te lage cortisol-waarde. En nu vanwege wat grieperig en hoesten en proesten de tour verlaten?!
Er zijn voldoende renners die momenteel meer door dan levend op de fiets zitten. En als ik hem gister zo zag zitten bij Studio Tour leek er weinig aan de hand.

En op deze manier krijgt Thijs Zonneveld gewoon gelijk.
Snorfietser 14 juli 2015 13:36
Kuiperberg 14 juli 2015 13:41
Lars Boom veel talent, weinig ballen.
Arsimo 14 juli 2015 14:00
Als Boom inderdaad serieus koorts heeft - dat is althans het verhaal dat ik vernam - dan is doorrijden levensgevaarlijk, zeker bij een grote inspanning als een hors categorie col op rijden, ook al is dat in de bus.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/07/2015 14:00 door Arsimo.
Andere Peter 14 juli 2015 14:18
Je bekijkt de feiten selectief. Tijdens dat interview gaf Boom al aan dat hij zich niet zo lekker voelde en dat de rustdag hem goed uitkwam. Vanmorgen gaf hij aan dat hij 38,5 koorts had. Dan is het volkomen logisch dat de dokter hem verbiedt te starten.
Enrico Sarto 14 juli 2015 14:23
Als renners zo kwetsbaar zijn, is het misschien verstandig dat ze tijdens de Tour hun vriendin/vrouw niet zien en zeker de kinderen niet op schoot nemen.
Clavan 14 juli 2015 16:11
Ze had beter bij mij op schoot kunnen zitten
cyclingfreakske 14 juli 2015 16:29
de lage cortisolwaarde was wellicht de voorbode van een probleem - lees : uitputtingsverschijnselen.
de weerstand gaat zowieso naar beneden, en dat toch starten heeft ongetwijfeld zijn eisen gesteld aan het lichaam. Dit kan dus een direct gevolg zijn van het toch starten onder vermoeidheid.
Astana krijgt alsnog de rekening van hun houding tegenover renners en organisatie.
Naar mijn mening zit Boom niet in een goed team, zowel sportief als menselijk gezien. maar profs rijden ook voor geld, en dat gaf eerder de doorslag.
diravi 14 juli 2015 20:36
Heb je hem weer.
balea lac 15 juli 2015 00:53
Heel onprofessioneel gedrag van Lars Boom. Van dag 1 t/m thijs zonneveld. En als hij nog iets manieren had dan had hij ervoor gezorgd dat zijn vrouw niet in beeld kwam.
PVW 15 juli 2015 06:42
confused smiley flauwekul weer.
Van mij mag zijn vrouw vaker in beeld.
cyclingfreakske 15 juli 2015 07:39
zoek het maar is op : het is wetenschappelijk al zeer lang bewezen dat teveel eisen de bijnieren uitput... en die zorgen voor ...u raad het al : CORTISOL.
een vermoeid lichaam waar blijvend eisen aan gesteld worden, gaan de bijnieren minder goed presteren... en de waarden gaan zakken, uiteindelijk neemt de adrenaline het helemaal over om te blijven functioneren... tot de crash volgt en ben je maandenlang out (burnout) Weerstand zakt geheel, de kans op ziekte word wel heel groot, evenals fysieke ongemakken kunnen opduiken, bij blijvend druk uit te oefenen kan dat zelfs leiden tot lichamelijke schade.

vandaar dat atleten met te lage cortisolwaarden NIET MOGEN STARTEN !!! (wat astana radicaal negeerde en Boom deed starten omdat het in Nederland te doen was en enorme publiciteit meebrengt)
het is niet allemaal doping.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen