Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Wie neemt het stokje over bij de Spanjaarden?

Gepost door zabirskie 
zabirskie 27 juli 2015 13:48
Alle Spaanse toppers zijn inmiddels de 30 (ruim) gepasseerd (Contador, Rodriguez, Valverde) en zullen dit niveau niet meer jaren volhouden.
Ook de besten van de generatie daarna (Intxausti, Nieve) zitten nu rond die leeftijd en zijn inmiddels de leeftijd van 'talent' wel voorbij.
Maar wat daarna? Wie neemt het over bij het sterkste wielerland van dit moment? Waar hopen de Spanjaarden op?

Een snelle zoekpoging op PCS levert weinig directe kandidaten op.
In de U23 ranking staat Marc Soler van de Spanjaarden het hoogste op de 92e plek.
Andere jonge renners met een enigszins behoorlijk aantal punten zijn Pelle Bilbao en Jesus Herrera. Maar worden dat echt toppers? Ik twijfel daaraan.

Op het eerste gezicht lijkt Spanje dus in verval als wielerland, maar misschien zie ik een potentiële opvolger over het hoofd - of verkijk ik me op iemand?
Koppi 27 juli 2015 13:50
zabirskie 27 juli 2015 13:52
Goh ja, nu je het zegt. Ik had in m'n hoofd dat hij ook al richting de 30 liep maar dat had ik dus verkeerd.
Massimo 27 juli 2015 13:55
Ruben Fernandez
Sub Culture 27 juli 2015 13:56
Spanjaarden zijn toch nooit bijzonder spectaculair bij de jeugd?
Die hebben altijd wel talent genoeg.
El Mik 27 juli 2015 14:05
Ruben Fernandez...

Verder Spanjaarden zijn vaak laatbloeiers. Zo reden Rodriguez en Sanchez pas hun eerste top 10 in een grote ronde toen ze een jaar of 27/28 waren. Er gaat heus wel wat doorbreken van renners van rond de 26 of jonger als Herrada, Izagirre, Madrazo, Bilbao, Barbero, Fraile, Gallego etc zoals nu Landa dus, als het niet als klassementsrenner is dan wel voor kleinere rondes waar sommigen van deze dat ook al bewezen hebben en klassiekers.

Maar dat het Spaans wielrennen wat mindere jaren zal kennen is ook wel een logisch gevolg van alsmaar verdwijnende koersen en ploegen.3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/07/2015 14:10 door El Mik.
Blueprint 27 juli 2015 14:06
Mikel Landa, Ion Izagirre, Ruben Fernandez & Juan José Lobato
Wanny 27 juli 2015 14:23
Walnoot 27 juli 2015 19:47
Dit topic komt al zeker drie jaar op rij terug. Het blijft nog steeds een onzintopic. De Spanjolen staan al die jaren met enorme overmacht bovenaan op alle rankings. Contador is pas 32, Moreno 33. Naast Nieve en Intxausti zijn ook LL Sanchez, Intxausti, Castroviejo, Ventoso, Rojas, Javi Moreno, Navarro en de Izagirres uitstekende renners die een veel mooiere erelijst hadden gehad als ze niet zoveel voor de top-Spanjaarden hadden moeten rijden. Lobato en Landa zijn niet heel jong meer, maar hebben zeker nog groeimarge en de potentie om grote koersen te winnen. Ze gaan vast minder dominant worden als Valverde c.s. stoppen, maar qua talent zijn ze echt niet minder bedeeld dan pak 'm beet Italië of Nederland.
Carlos Danger 27 juli 2015 22:08
Oscar Sevilla.
Pyama 27 juli 2015 22:41
Insausti. Orbe.
Oh en Barbero is natuurlijk geen ronde renner.
El Mik 27 juli 2015 23:08
Dat zeg ik ook niet, er worden wel meer mannen in dit topic genoemd die geen ronderenner zijn.
Het gaat om de toekomst van Spanje als wielerland, niet perse om grote klassementsrenners.
Eazster 27 juli 2015 23:17
Is Madrazo nog altijd vrij jong. Die rijd wel al een tijdje mee in de Continentale scene toch?
Leon 27 juli 2015 23:41
En toch zal geen van de genoemde jonge renners even goed worden als bovengenoemd trio (en daar mag Samu Sanchez bij gezet worden). Contador en Sanchez zullen over anderhalf jaar wel stoppen, die andere 2 misschien een jaartje later, en dan is het toch echt gedaan met de vaste plek van Spanje in de CQ-countries-top-2, waar Spanje al een jaar of 10 bivakeert...
Goozzer 28 juli 2015 00:32
Inderdaad. Ergens ook wel logisch. Zeker Valverde en Contador zijn renners van super super super klasse. Generatieoverstijgende toppers, die dus niet elke generatie worden geboren (laat staan steeds in hetzelfde land). Fantastisch als je er zo eentje hebt, briljant als je er twee hebt, maar ooit vallen ze weg en daarna wordt het logischerwijze even minder...
Massimo 28 juli 2015 00:40
Hij heeft een tijd bij Movistar gezeten en gold daar als klimtalent, paar jaar geleden is hij echter zwaar gevallen in, ik meen, de Route du Sud, en sindsdien is hij wat op de sukkel geraakt. Goedlachse knaap verder en leuk om te volgen via twitter.
Carlos Danger 28 juli 2015 01:01
Zolang er dope is, is het Spaanse wielrennen nog lang niet uitgepierd.
Blueprint 28 juli 2015 10:27
Alleen vermoeden we dat het in Spanje niet 'even minder' gaat worden, maar 'middelmaat voor langere tijd'.
Snorfietser 28 juli 2015 11:21
En ze zijn de laatste jaren ook wel erg verwend geweest met Contador, Valverde, Rodriquez, die ene keer Cobo en Sastre (misschien iets langer geleden)
Arsimo 28 juli 2015 11:37
Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Spaanse wielersuccessen in de a.s. jaren niet langer zo structureel zullen blijken als dat ze de laatste jaren waren. Contador, Rodriguez en Valverde zijn nog niet passe maar het zal uiteraard minder worden en hoewel het Spaanse talent niet geheel opdroogt lijkt vergelijkbare opvolging niet direct aanwezig.

Spanje blijft gewoon een van betere wielerlanden maar weer eentje van de velen en niet langer de eenzame top. Beetje zoals Italie dat al enige jaren geleden geworden is.
veluweracer 28 juli 2015 15:56
Carlos Danger Schreef:
-------------------------------------------------------
> Oscar Sevilla.


Blijft er maar jong uitzien. Viert ook geen verjaardagen.
El Chaba 28 juli 2015 21:15
Hij is zeer getalenteerd voor de heuvelkoersen maar hij heeft de laatste een behoorlijk sterke pollenallergie ontwikkeld waar hij vaak de hele meteorologische lente plus juni veel last van heeft. Niet toevallig dat hij afgelopen weekend pas weer een koers won. Kijk zijn resultaten de afgelopen drie jaren er maar op na. Tot juli vrijwel nauwelijks resultaten en daarna regelmatig opvallend goede.
cyclingfreakske 29 juli 2015 00:18
Spanje heeft bij de jeugd al een ronde-cultuur. Er staat weer een heel veld met talent te popelen, de vraag is of het parcours dat ze zullen bewandelen hun talent de kans geeft en helemaal doet openbloeien.
Spanje kent al heel wat jaren een financieele crisis, langs alle kanten word er gesnoeid, en dat maakt dat een deel van die jongens ondanks alles landelijk blijven hangen in kleine teams.
continentale teams zijn in Spanje meer dan gehalveerd, bij andere jeugdteams zijn door gebrek aan financien jeugdopleidingsprogramma's (tijdelijk) geschrapt.

het zal niet aan gebrek van talent liggen.... Spanje kent momenteel nog steeds de grootste groei, maar de doorstroming is letterlijk in een flessehals veranderd die bijna dichtzit. Geen geld.
Als Caja Rural, en een paar Catalonische teams en een 2 Baskische teams naast Movistar voor opvang zorgen, zal er enige doorstroming zijn.
maar nog altijd te weinig naargelang wat daar nog klaarstaat.

Ook Italie kent dat probleem al heel wat jaren.
ook hier gaat talent verloren omdat het financieel lastig is een team met structuur te onderhouden.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/07/2015 00:18 door cyclingfreakske.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen