Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

taborre positief

Gepost door whiskeypapa 
whiskeypapa 27 juli 2015 18:15
fabio taborre van androni positief bevonden volgens uci verklaringeye rolling smiley.

bron ; wielerfliits.nl
Koppi 27 juli 2015 19:17
JW 27 juli 2015 20:35
NU/NL meldt:


UCI schorst Italiaanse ploeg Androni na nieuw dopinggeval


De Italiaanse wielerploeg Androni Giocattoli-Sidermec mag voorlopig niet deelnemen aan wedstrijden.

Voor de tweede keer dit jaar heeft een renner van de continentale ploeg, dit keer Fabio Taborre, een positieve dopingtest afgelegd.

De nieuwste regels van de internationale wielrenunie UCI schrijven voor dat een team 15 tot 45 dagen geschorst wordt als meerdere renners binnen een jaar positief worden bevonden. De disciplinaire commissie van de UCI komt in de loop van deze week met een uitspraak.

De internationale bond maakte maandag bekend dat Taborre op 16 juni tijdens een controle buiten de wedstrijden om positief heeft getest op FG-4592.

Dat verboden middel wordt gezien als de nieuwe versie van epo en stimuleert in het lichaam de productie van rode bloedcellen. In juni werd Davide Appollonio, ploeg- en landgenoot van Taborre, bij een zogeheten out-of-competitiontest al betrapt op epo.

B-staal

De 30-jarige Taborre is voorlopig geschorst, in afwachting van de uitslag van de B-staal. Zijn ploeggenoten moeten ook enkele weken aan de kant blijven.

Bij Androni stonden vorig seizoen de Nederlanders Johnny Hoogerland en Kenny van Hummel onder contract. Hoogerland rijdt dit jaar voor Team Roompot, Van Hummel is gestopt.
Blueprint 27 juli 2015 20:38
Goede regel van de UCI.
Arsimo 28 juli 2015 00:09
Inderdaad. Dopinggebruik is hierdoor niet alleen (formeel) concurrentievervalsing maar ook matennaaierij.
Carlos Danger 28 juli 2015 01:22
Worden Astana en Idea2010ASD ook nog met terugwerkende kracht op non-actief gezet? Een regel werkt alleen als deze consequent
wordt toegepast.
El Chaba 28 juli 2015 02:25
Op zich best wel een goede regel hoor, maar iemand is pas echt op doping betrapt als de B-staal ook positief blijkt. Daar is nu nog geen sprake van, dus tamelijk vreemd dat een hele ploeg daarvoor nu al aan de kant moet blijven. Iedere rechter (ook die van het CAS) zou gehakt maken van een dergelijke premature maatregel.
Massimo 28 juli 2015 02:48
Berichtgeving van Nu.nl klopt dan ook niet aangezien de disciplinaire commissie van de UCI nog een besluit moet nemen over het eventueel schorsen van de ploeg.
Blueprint 28 juli 2015 10:25
Regels met terugwerkende kracht toepassen is juist helemaal niet consequent, omdat die regels toen niet van toepassing waren.
El Chaba 28 juli 2015 12:35
Je maakt een grapje zeker? Astana en Team Idea straffen op basis van die regel is juist het tegenovergestelde van consequent.
AK 28 juli 2015 14:06
Precies, niet altijd alles van nu.nl geloven, staat veel onjuiste informatie.
El Chaba 28 juli 2015 21:06
Niet alleen op nu.nl hoor.
Zeker als het over wielrennen en doping gaat hebben bijna alle nieuwsmedia de klok vaak horen luiden maar weten ze niet waar de klepel hangt.
malheur 28 juli 2015 21:17
Astana staat nu gewoon op 0, ze hebben wederom 2 Inglinsky's nodig om je wens uit te laten komen.
cyclingfreakske 29 juli 2015 00:00
FG-4592 = experimenteel geneesmiddel zonder naam, vandaag de nummerieke weergave., In testfase.
Werd reeds vorig jaar al opgemerkt bij 5 andere gevalle ind wielrennerij (oa 3 oost europeanen, 1 Turk en een Italiaan), verder ook al gevallen in de atletiek (marathon) en een triathlongeval.
Vorig jaar zijn 6 experimentele producten opgedoken in het wielrennen, marathonlopen, biathlon, triatlon en gewichtheffen.

Dit team word geschorst omdat het een continentaal team is en niet zoveel geld heeft als Astana, evenals geen grote namen. Kan wel zijn dat men gekeken heeft op de laatste 2 jaar (3 gevallen) en dat dat de doorslag heeft gegeven.
in elk geval weer verschillende maten en gewichten bij eenzelfde inbreuken. Knap van de UCI.
De moleculen van het product zijn mogelijk zo specifiek en zeldzaam voorkoment en zeer waarschijnlijk staal 2 met hoogste prioriteit al getest, dat men reeds al beslist heeft tot schorsing.

bij experimentele doping worden stalen vaak onmiddelijk voorang gegeven.
lodjan 29 juli 2015 06:33
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
>
>
> Dit team word geschorst omdat het een continentaal
> team is en niet zoveel geld heeft als Astana,
> evenals geen grote Namen.

Nee, deze regeling bestond vorig jaar nog niet.
lodjan 29 juli 2015 07:09
Astana heeft overigens vorig jaar volgens een andere regeling de Tour de Beijing moeten missen.
Cecchini 29 juli 2015 13:27
Sjachtar laat Fred spelen ondanks dopingzaak

Sjachtar Donetsk-trainer Mircea Lucescu heeft dinsdagavond toegegeven dat hij de Braziliaan Fred dinsdag in het duel uit de voorronde van de Champions League met Fenerbahçe heeft opgesteld tegen de zin van de UEFA. Volgens media in zijn vaderland zou de 22-jarige voetballer tijdens de Copa América positief zijn bevonden. De Europese voetbalunie zag liever dat Fred in afwachting van de uitslag van een tweede dopingtest niet zou spelen. Het duel in Istanbul eindigde in 0-0.

29 juli 2015, 11:37 - Bron: ANP
,,De UEFA heeft ons geadviseerd hem niet op te stellen, maar er was geen sprake van een officieel verzoek'', vertelde Lucescu na het duel. ,,We wachten het resultaat van de B-staal af.''

Fred zou zijn betrapt op het gebruik van hydrochlorothiazide, dat wordt gebruikt bij nierproblemen om de urineproductie te bevorderen. Het geldt ook als een maskeringsmiddel. ,,Ik heb geen idee wat er aan de hand is'', zei Lucescu. ,,Ik denk dat de Braziliaanse teamarts zich hiervoor zou moeten verantwoorden.''
cyclingfreakske 29 juli 2015 19:31
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> Astana heeft overigens vorig jaar volgens een
> andere regeling de Tour de Beijing moeten missen.

mja... dat kwam Vinokourov perfect uit.... het was wel op zijn vraag dat ze die termijn geprikt hebben; hij wlde er zo snel mogelijk vanaf.
je kon er toch niets verdienen buiten stoflongen grinning smiley
Carlos Danger 29 juli 2015 20:03
Renners van Androni mogen een maandje op vakantie:

[www.sporza.be]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen