Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Astana stelt sterrenensemble op in Vuelta

Gepost door Cecchini 
Cecchini 09 augustus 2015 01:52
Wielerploeg Astana komt met een ijzersterke bezetting naar de Ronde van Spanje. Vincenzo Nibali, Fabio Aru en Mikel Landa zijn de kopmannen van de ploeg, maakte teammanager Giuseppe Martinelli bekend aan website biciciclismo. Nederlanders Lieuwe Westra en Lars Boom gaan niet meer naar de Vuelta.

Dario Cataldo, Luis Leon Sanchez, Diego Rosa, Paolo Tiralongo, Alessandro Vanotti en Andrej Zeits vervolledigen het team. Zeven van de negen renners reden ook de Ronde van Italië, waarin Aru en Landa tweede en derde werden. Nibali won de Vuelta al eens in 2010. De Italiaan reed deze zomer ook de Tour de France, waarin hij als vierde eindigde.

JW mag dan wel hopen dat Quintana en Froome niet opstappen in de Vuelta, maar ik zal blij zijn, dat die 2 in die 3 weken Vuelta een beetje zin maken, want anders zou het wel een heel eenzijdige Vuelta worden met 3 Astana renners op het podium aan het eind van de Vuelta.
ton duk 09 augustus 2015 07:59
Titel dekt de inhoud niet aangezien Boom en Westra niet starten...
gr
Cyclad 09 augustus 2015 10:11
NIbali en Aru zullen er zeker staan. Aru was in orde in Polen, prima voorbereiding.
Als je dan ook ziet hoe Mikel Landa zich onopvallend, maar wel gedegen voorbereidt in Burgos en hoe meesterknecht Diego Rosa zich tweemaal flink test in de zware etappes in Polen en zich daarna lekker laat uitbollen weet je al genoeg: dit wordt de te kloppen ploeg in de Vuleta.
Cyclad 09 augustus 2015 10:12
Klopt Ton, de vallende sterren worden niet meegenomen.
Eazster 09 augustus 2015 10:34
Holy shit wat een machtige ploeg!.
Hup Azuurblauw Astana VS Spaans Colombiaanse Amigos.
OLALE Vuelta!.
El Chaba 09 augustus 2015 10:50
Samen met Movistar natuurlijk, die zullen er op zeker ook helemaal klaar voor zijn.
Benieuwd of Froome zich nog één keer op kan laden maar ik vrees van niet. Denk dat hij niet eens zal starten maar wie weet.

Niettemin zal het een zeer sterk bezette Vuelta worden met ook nog Majka die alles hierop heeft gezet en natuurlijk Van Garderen die op zoek is naar eerherstel. Dan ook nog Pozzovivo en Rodriguez en je hebt een hoop klanten voor de top vijf.

De sprinters kunnen net zo goed thuis blijven want het parcours is nog erger dan de Tour. Slechts twee vrij zekere sprintersetappes en misschien nog één of twee halve kansjes.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/08/2015 10:51 door El Chaba.
Prikdude 09 augustus 2015 11:07
Gezien het geloof van (achtervolgende) schier kansloze sprintersploegen in een gemiddelde etappe zijn twee zékere kansen nog behoorlijk veel (het doorganse jolijt voor slechts een ritzege van om het even welke renner van de ploeg in ogenschouw genomen). Als je dan ook nog de leepheid hebt te bedenken dat de meeste, echt grote sprinters hier hun seizoen niet op afstemmen is afreizen is zekere aanbeving (vertyping die duidt op een schokkende aanbeveling). Ik kijk nu al uit naar de duels tussen Pelucchi en Vangenechten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/08/2015 11:11 door Prikdude.
Walnoot 09 augustus 2015 11:42
Tel er vijf, zitten weinig halve tussen volgens mij, wel een aantal waar niet alle sprinters er bij gaan zitten, maar dat doet niet af aan het feit dat er een sprinter gaat winnen.

[www.lavuelta.com]
[www.lavuelta.com]
[www.lavuelta.com]
[www.lavuelta.com]
[www.lavuelta.com]
Slimmerd 09 augustus 2015 11:44
Duels op een meter of vijf achter Bouhanni
JW 09 augustus 2015 12:31
Mee eens.
Zeker sprinters die een niet te zware klim voor het einde nog goed verteren hebben hier best kansen.
In doorsnee vind ik dit parkoers niet zwaarder dan dat van Giro of Tour.
Massimo 09 augustus 2015 12:34
Ik zou zelfs verder willen gaan en dit voor Vueltanormen (van de laatste jaren) relatief vrij licht te noemen.
JW 09 augustus 2015 12:50
"JW mag dan wel hopen dat Quintana en Froome niet opstappen in de Vuelta, maar ik zal blij zijn, dat die 2 in die 3 weken Vuelta een beetje zin maken, want anders zou het wel een heel eenzijdige Vuelta worden met 3 Astana renners op het podium aan het eind van de Vuelta"

In de Giro was Astana ook oppermachtig. Nochtans was het een prachtige ronde. Vooral ook dankzij een erg sterke Contador.

Als Quintana en Froome op dezelfde manier in de aanval durven gaan heb ik niets tegen hun aanwezigheid.Integendeel !
Maar als ze al in de eerste zware bergetappe een substantiële voorsprong zouden opbouwen, en daarna vooral hun (sterke) teams controlerend/verdedigend zouden laten rijden, dan zouden ze de koers er niet mooier op maken.
Het kan m.i. beide kanten op.
Maar liever de dominantie van Astana uit de Giro (met verschillende speerpunten) dan de Sky-dominatie uit de Tour (met één echte kopman, en sterke knechten die om beurten die kopman moeten steunen, en de dag erna weer rustig de bus mogen nemen om bij te komen).
JW 09 augustus 2015 13:00
Daar valt best veel voor te zeggen.
Er zijn natuurlijk loodzware bergetappes.
Maar niet, zoals in de laatste Tourweek, een aaneenschakeling van vier loodzware ritten, waardoor er nauwelijks tijd is voor herstel.
Wat ik ook echt mis zijn korte explosieve etappes, zoals de laatste twee Tourritten.

Het verraderlijke zit wellicht in de heuvelachtige tussenetappes. Mits teams de durf hebben daar gebruik van te maken.
El Mik 09 augustus 2015 13:35
Etappe 8 kun je ook gewoon in dit rijtje zetten.
Wellicht zelfs 13, stelt minder voor dan het lijkt.


Slotweek is wel een beetje jammer, na etappe 16 is de ronde op de tijdrit na wel beslist. Een beetje zoals die Vuelta die Valverde won.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/08/2015 13:39 door El Mik.
Cecchini 09 augustus 2015 14:02
Vooral dankzij een sterke Contador zeg je zelf. Die doet nu niet mee, en ik vraag me af wat je van de Giro dit jaar had gevonden als hij daar niet had meegedaan. Aru of Landa al snel in het roze, en de Giro op slot vrees ik. Naast zo'n fantastische ploeg als Astana heb je een Froome of Quitana nodig om nog een enigszins spannende Vuelta te krijgen, en mocht Froome en/of Quitana in de Vuelta in de leiderstrui komen dan zorgt de Astana ploeg er wel voor dat ze de Vuelta niet op slot kunnen gooien.
Walnoot 09 augustus 2015 15:25
Etappe 13 lijkt me wat te zwaar om het werk te doen voor de sprintploegen, zal wel een relatief grote groep wegrijden waarachter iedereen het best vindt. Etappe 8 is nog wel een mogelijke sprint, maar die laatste klim zit net iets te dicht bij de streep lijkt me, ook daar zal het eerder voor de vluchters zijn (en er gaan al genoeg luitjes ver weg staan in het klassement).

Denk dat de verhoudingen na etappe 11 wel duidelijk zullen zijn. 16 en 20 zijn nog wel geschikt voor vuurwerk, maar ik verwacht niet dat het nog spannend gaat worden. Maar zoveel zegt dat natuurlijk niet, de Tour had wel het ideale parcours voor strijd tot aan het eind, maar daar was het halverwege ook al duidelijk dat Froome ging winnen.
cyclingfreakske 09 augustus 2015 15:26
altijd grappig hoe men stelt "rustig de bus nemen".... de meesten in die bus zitten verdomd hard af te zien, pas op het laatste word gas geminderd omdat men dan ongeveer weet hoeveel ruimte er echt is.
en Sky in de Tour met die tactische zet... dat was niet door dominanite... dat was door het gebrek eraan in een kritieke week en dan is men genoodzaakt zo te gaan rijden.
Een Spaanse coalitie zou het blok van Astana kunnen breken, Sky in geen geval, Movistar alleen als team ook niet.
Of het moet zijn dat in week 1 Astana al aan de bak moet, week 2 de eerste barsten komen en week 3 alles in elkaar zakt waardoor een of meer kopmannen door de druk en aanvallen onderuit gaan. (zagen we ook bij Sky in de Tour)
Gezien bepaalde percentages van Bergen, denk ik dat Landa en Aru weer een streepje voorhebben op Nibali, mits deze nu wel in een late bloedvom zit en de andere hun Giro niveau niet halen.
Walnoot 09 augustus 2015 15:28
Je bent als ploeg natuurlijk nooit oppermachtig als je het eindklassement niet wint. Astana was in de breedte veruit het sterkst, maar tegen de individuele klasse van Contador (TT/Mortirolo/Verbania) hadden ze niets in te brengen. Wat Cecchini zegt, als ze Contador er onder hadden gehad, was de Giro waarschijnlijk om te huilen geweest
merijntje mortirolo 09 augustus 2015 16:27
Ik probeer (met alle respect) jouw bijdragen doorgaans niet te lezen, maar deze "Gezien bepaalde percentages van Bergen, denk ik dat Landa en Aru weer een streepje voorhebben op Nibali, mits deze nu wel in een late bloedvom zit en de andere hun Giro niveau niet halen" spookt al even door mijn hoofd.

Wat bedoel je? Wat wil je zeggen? Wat doet dat 'mits' daar?
El Chaba 09 augustus 2015 16:33
Alsof merijntje dat niet weet...



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/08/2015 17:27 door El Chaba.
Curzio 09 augustus 2015 16:53
Hij bedoelt ongetwijfeld 'tenzij' in plaats van 'mits', door Van Kooten al eens aangeduid als veelvoorkomende taalfout (http://www.tzum.info/2013/12/filmpje-kees-van-kooten-bij-dwdd-het-groot-dictee-der-nederlandse-taal/).
lodjan 09 augustus 2015 16:53
Laat ik een poging wagen Merijn, doorgaans begrijp ik wel wat Vlamingen bedoelen te zeggen. Ze willen mits en vermits wel eens door elkaar gebruiken, hoewel de betekenis tegengesteld is, maar hier moet 'mits' 'tenzij' zijn.

Landa en Aru zijn beter dan Nibali op de steilere klimmen.
Walnoot 09 augustus 2015 16:55
Dat is hip onder laag-opgeleiden, om mits te zeggen als je tenzij bedoelt. Beetje precies het omgekeerde doen van de normaal. Heb je weleens naar Seinfeld gekeken?
Volgerd 09 augustus 2015 18:47
altijd grappig hoe men stelt "rustig de bus nemen".... de meesten in die bus zitten verdomd hard af te zien, pas op het laatste word gas geminderd omdat men dan ongeveer weet hoeveel ruimte er echt is

De niet-klimmers die dagelijks in de bus zitten, zien daar inderdaad flink af. Een klimmer, inclusief een knechtende klimmer, die daar af en toe een dagje in mee rijdt, kan dat wel degelijk veel meer op het gemak doen.

Overigens kan het tempo op het laatst ook nogj juist flink de hoogte in gaan, wanneer het kantje boord dreigt te worden.
cyclingfreakske 09 augustus 2015 19:57
voor zij die weer doen of het niet weten
Mits gebruikt u in de betekenis 'op voorwaarde dat', tenzij in de betekenis 'behalve als'
in dit geval van de zin is het behalve als of tenzij Nibali de bloedvorm heeft en Aru en Landa wat minder zijn dan de Giro....... (pfff dat je dat een volwassen Hollander moet uitleggen die gewoon belachelijk gaat doen en het wel degelijk begrepen had...... het niveau blijft stijgen... u zei laaggeschoold ? het niveau onzin als Seinfeld )
Walnoot 09 augustus 2015 20:00
Vind persoonlijk dat je best een ban mag krijgen voor het beledigen van Seinfeld. En dat heeft niets met mijn kapsel te maken.
cyclingfreakske 09 augustus 2015 20:02
als je iemand wil beledigen /neerbuigend doen, moet je tegen een reactie kunnen... blijkbaar is dat laatste lastig. slik of stik erin zoals we hier zeggen.
Walnoot 09 augustus 2015 20:05
Beledig ik wel eens iemand dan?
lodjan 09 augustus 2015 20:09
Je geeft hier dus zelf aan dat je tenzij had moeten gebruiken ipv mits.
El Chaba 09 augustus 2015 20:23
Nee hoor, dat zie je toch echt verkeerd. 'Mits' wordt nooit gebruikt in de betekenis van 'behalve als', dan is het dus 'tenzij'.
[taaladvies.net]

Boeien verder...
cyclingfreakske 09 augustus 2015 20:38
mits is ook de definitie van tenzij, Anders, Behalve, indien Behalve als, Indien niet, Indien, Onder / op voorwaarde dat, Uitgezonderd, en nog enkele....
conclussie : idem betekenis in de zin.
ik begrijp ook wel dat er een verschil is bepaalde begrippen / interpretaties van de taalbetekenis is tussen Nederland en Belgie, en er in zinnen bepaalde woorden vaker gebruikt worden in Nederland dan in Belgie en andersom.
in dit geval hebben we een interpretatieverschil, waar het woord in de context dezelfde betekenis heeft als genoemde voegwoorden. winking smiley
In Belgie is mits een vaak gebruikt woord voor oa tenzij, behalve, etc.. afhankelijk van de context.
hopelijk is het nu duidelijker winking smiley



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/08/2015 21:02 door cyclingfreakske.
lodjan 09 augustus 2015 20:44
Walnoot 09 augustus 2015 21:05
malheur 09 augustus 2015 21:49
_0_

'Oewrrbargah-hak!'
JW 09 augustus 2015 21:51
Het was me eigenlijk meteen al duidelijk, en nu nog veel meer smoking smiley
cyclingfreakske 09 augustus 2015 23:52
Wanneer gebruik ik mits, en wanneer tenzij?

Antwoord
Mits gebruikt u in de betekenis 'op voorwaarde dat', tenzij in de betekenis 'behalve als'.[/b]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/08/2015 21:59 door cyclingfreakske.
lodjan 10 augustus 2015 00:03
Ik denk dat ik je begrijp......

Ze hadden het beter zo geformuleerd:

Mits gebruikt u in de betekenis 'op voorwaarde dat', tenzij gebruikt u in de betekenis 'behalve als'.
Cecchini 10 augustus 2015 00:33
Hoe een topic verwordt tot een vervelend taalkundig scherpslijperij.
D. Marrage 10 augustus 2015 01:16
Quote
cyclingfreakske
de site van de regering die hun eigen taal niet eens degelijk kunnen spreken
eye rolling smiley
Andere Peter 10 augustus 2015 02:11
Dat je dat onderscheid naderhand hebt opgezocht was meteen al duidelijk. Wat je hebt opgezocht is juist. Zoals je het gebruikte in die eerste post was fout.
merijntje mortirolo 10 augustus 2015 08:32
kVroeg me ineens af: hoe zit het eigenlijk met de vorm van Nibali?
Walnoot 10 augustus 2015 08:39
Houdt zich verdacht op de achtergrond, waarschijnlijk goed dus. Zou niet anders verwachten met de pas drieënhalve koersdag die hij voor de Tour gemaakt had.
Walnoot 10 augustus 2015 08:40
Nietes.

Gratis tip van de dag: leer van je fouten.
PVW 10 augustus 2015 08:53
Hihi dit is echt lachen. CF leest het echt als een tekst puur over 'mits', had ik uit die eerdere 'verklarende' (opnieuw hihi) post niet gehaald!
Cyclad 10 augustus 2015 08:56
Wij zeggen: gebruik mits, tenzij je tenzij bedoelt.
Cyclingfreakske denkt: gebruik mits, mits je tenzij bedoelt.
JW 10 augustus 2015 09:19
Blueprint 10 augustus 2015 09:20
Heerlijke ploeg om koers mee te maken! Ik verwacht van Movistar ook een sterk collectief en dan hoop ik op een open strijd. Het zal een bikkelharde Vuelta worden.
Pyama 10 augustus 2015 10:11
Ach het valt wel mee met dat sterrenensemble toch... ik zie Fuglsang, Kangert en Scarponi nog op de reserve bank zitten.
Eazster 10 augustus 2015 12:09
Dit is toch wel een Bizarro post aan het worden ,tenzij je natuurlijk doelde op "The Opposite".
Mits we het hier überhaupt over Seinfeld hebben.
Cyclad 10 augustus 2015 12:45
Pelucchi kan qua snelheid best wel met Bouhanni wedijveren, zijn probleem is echter dat hij er na de eerste de beste kleine hindernis al af ligt.
Walnoot 10 augustus 2015 13:15
Nu we het daar toch over hebben, laten we nog even verder associëren:

[www.youtube.com]
Cecchini 10 augustus 2015 18:36
Ook Tourwinnaar Froome rijdt sterk bezette Vuelta

Chris Froome is de volgende grote naam die aan de startlijst van de Vuelta toegevoegd kan worden. Hij zal vooral de strijd moeten aangaan met twee ijzersterke blokken: Movistar en Astana.

De Ronde van Spanje heeft daarmee een deelnemersveld die zich bijna kan meten met dat van de Tour de France. Grote afwezige is in vergelijking met La Grande Boucle Alberto Contador. De Spanjaard reed in mei al de Giro d'Italia.

Namens Movistar zullen Nairo Quintana en Alejandro Valverde, nummers 2 en 3 in de Tour, verschijnen. Het duo zal samen met het machtsblok van Astana (Vincenzo Nibali, Fabio Aru en Mikel Landa) proberen Tourwinnaar Chris Froome van nóg een grote overwinning af te houden. De outsider voor de eindwinst is Tejay van Garderen. De Amerikaan stapte in de Tour af in de rit naar Pra Loup.

Namens Nederland zal geen grote klassementsrenner afreizen naar het Iberisch schiereiland. Robert Gesink en Bauke Mollema hebben al gezegd niet mee te doen. Laurens ten Dam was de aangewezen kopman voor LottoNL-Jumbo, maar een ongelukkige aanrijding houdt hem voorlopig van de fiets.

Net als Froome maakte ook Tom Dumoulin via Twitter bekend dat hij de Vuelta gaat rijden. De Limburger kwam in de Tour tijdens de derde etappe hard ten val en liep daarbij een breuk op in het gewricht van zijn linkerschouder. Dumoulin stond op dat moment derde in het klassement en had uitzicht op het geel.


,,Het herstel van mijn schouder gaat erg goed, ik ga de Vuelta halen'', meldde de tijdritspecialist van Giant-Alpecin, die de etappekoers rijdt als voorbereiding op de WK in Richmond. ,,Het is alleen nog onmogelijk om iets uit mijn linkerachterzak te pakken.''

De Vuelta begint met een ploegentijdrit over 7,4 kilometer. Dumoulin heeft vooral een kans in de laatste week, waarin een individuele tijdrit op het programma staat van bijna 39 vlakke kilometers rondom Burgos. De Limburger deed één keer eerder mee aan de Ronde van Spanje, in 2012. Hij stapte toen aan het begin van de tweede week af als gevolg van een valpartij.

Tweevoudig Tourwinnaar Froome brak in 2011 internationaal door met zijn tweede plaats in de Vuelta, vlak achter de Spaanse winnaar Juan José Cobo. Een jaar later werd hij vierde, in 2014 tweede achter Alberto Contador. De Spanjaard verdedigt dit jaar zijn titel niet, omdat hij al de Giro en Tour heeft gereden.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen