Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Is dit te voorkome

Gepost door RensA 
RensA 10 augustus 2015 19:56
ik zag dit filmpje van een crash in de Tour of Utah. Is zoiets te voorkomen? Of is het gewoon een grote inschattingsfout?

[www.youtube.com]



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/08/2015 20:02 door RensA.
Brieske 10 augustus 2015 20:19
Nee natuurlijk is dit niet te voorkomen.

Groet
cyclingfreakske 10 augustus 2015 20:28
stevige inschattingsfout van die renner... wat een smak.... niet te voorkomen, veel teveel snelheid.
je kan het op 2 manieren zien : een stevig ongeluk maar wel een geluk dat die wagen daartussen zat, anders vloog die volle snelheid het decor in en waar komt hij dan uit....
valt wel op hoeveel (de eerste 4 en na de smak nog een resem) grove fouten maken in het dalen : verkeerd de bochten aansnijden.
Walnoot 10 augustus 2015 21:01
Misselijkmakende crash. Vreemde bocht ook, veel renners willen hem met te hoge snelheid pakken. Zeenken waarschijnlijk dat het wel kan omdat de weg zo breed is, maar het blijft een haarspeldbocht. Als je hem te ver naar binnen insnijdt, ga je nooit goed uitkomen. Die gast die als eerste crasht was niet te redden, de auto rijdt daar misschien niet handig, maar was zeker niet schuldig aan de val.

Je ziet weleens van die bordjes in koers die een gevaarlijk bocht aangeven, was hier misschien wel op zijn plaats geweest.

BTW, wat die gast op die motor doet is echt idioot.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/08/2015 21:02 door Walnoot.
lodjan 10 augustus 2015 21:06
Brammeier ontslagen uit ziekenhuis

Matthew Brammeier mag naar huis. De Ier van MTN-Qhubeka kwam in de zesde etappe van de Tour of Utah zeer hard in aanraking met een volgwagen van Airgas-Safeway. Hij heeft enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven met meerdere botbreuken.

Brammeier liep een klaplong op, had aan beide kanten enkele ribben gebroken en brak zijn heiligbeen en zijn bekken bij de crash. Ploegdokter Jarrad Van Zuydam meldt dat de renner het University Utah Hospital heeft verlaten en snel naar huis kan vliegen.

Hoelang de coureur van MTN-Qhubeka nog buiten competitie is, is nog niet bekend.
cyclingfreakske 10 augustus 2015 21:07
die had sneller weg moeten zijn... rijd wat lummelend door de bocht en 2 extra vallende renners.

inderdaad... zo'n brede baan geeft visueel wel vaker een verkeerde indruk. anderzijds zie je we dat dat een scherpe bocht is als je naar beneden komt.
anderen snijden de bocht perfect aan..... . (de eerste 4 hebben totaalzicht en gaan echt als sukkelaars erdoor, beetje onbegrijpelijk)

Matthew Brammeier zal wel einde seizoen zijn.... herstel mogelijk 4 a 6 maanden mag je rekenen met die hele combinatie. vooral heiligbeen en bekken kunnen problematisch zijn, naargelang de manier van de breuk is.... mooi, of botversplintering en het zaakje bij uikuisen,... scheelt veel in hersteltijd.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/08/2015 21:10 door cyclingfreakske.
Carlos Danger 11 augustus 2015 00:27
Brammeier was ook liever 'sukkelaar' geweest, denk ik.
Michael B. 11 augustus 2015 14:56
Die eerste mag blij zijn dat ie op die auto knalde anders had ie recht op de bomen geknald, met als resultaat een duik in het ravijn. En waarschijnlijk een dooie. Die andere 2 hebben gewoon botte pech, neemt niet weg dat die motorrijder daar nooit had mogen stilstaan!
PVW 11 augustus 2015 18:28
De fout ligt bij die eerste motorrijder die om mij onduidelijke reden net voor de bocht blijft stilstaan. De andere motard moet daar omheen manouvreren, wat overigens ook nog wel wat linker had gekund.
Barolo di Angelo 12 augustus 2015 19:49
1e Valpartij is schuld van de renner, heeft geen controle meer over zijn fiets. 2e Valpartij is mede de schuld van die motorrijder die daar, op die plak, niks te zoeken heeft. Maar ook deze renners vliegen veel te hard in deze bocht, terwijl ze kunnen zien dat er stront aan de knikker is.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen