Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Kan Tom Dumoulin ooit de Tour winnen?

Gepost door Nürburgring78 
Nürburgring78 02 september 2015 21:44
Ja, ik vermoed van wel.

smiling smiley
Mazter 02 september 2015 21:52
Als hij dit doet zonder specifieke klimvoorbereiding kan dan kan hij wel meer. Of hij de Tour kan winnen weet ik niet, top 10 zal op een goede dag wel mogelijk moeten zijn.
cyclingfreakske 02 september 2015 21:53
zullen we de komende 5 jaar zien...al denk ik het niet.
Alleen zal het aartsmoelijk worden als je ziet dat er sterke concurrentie bergop is die gewoon beter zijn.
Hij zal het vooral van een Tour moeten hebben waar tijdritten vooral op vlakke(re) wegen word gereden van behoorlijke tot lange afstand.

voorlopig zien we vooral een tendens in rondes overwegend voor klimmers.... denk dat die droom nog een tijdje in de vriezer blijft.
zou wel mooi zijn voor hem als hij er het parcours naar krijgt en slaagt.
Cyclad 02 september 2015 21:57
Wordt aartsmoeilijk, maar ik sluit het niet uit.
Nürburgring78 02 september 2015 22:02
De basis van een goede ronde-renner is de tijdrit. Dumoulin hoort nu - 24 jaar - al bij de beste tijdrijders ter wereld.
Daarnaast reed hij zondag alle klimmers van naam er af en werd hij vandaag 9e in de zwaarste Vuelta-rit ooit.

Zoveel potentie! Ik mag toch aannemen dat de ploegen nu voor hem in de rij staan.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/09/2015 22:03 door Nürburgring78.
Flat 02 september 2015 22:07
Als Wiggins dat kan, kan Dumoulin het ook.
cyclingfreakske 02 september 2015 22:08
Alleen is ook de tendens dat er vooral klimtijdritten worden gereden...dat is ooit anders geweest. geen voordeel voor hem, ondanks hij toch goed bergop rijd.
de vlakkere tijdritten kan hij veel tijd (terug)pakken waardoor hij wel in een win-positie kan komen.
NU moeten we nog afwachten wat het mindere gewicht en de inspanningen met hem doen in een tijdrit, vooral als die op het grotere verzet word gereden.
velen gingen hem al voor..... verbeteren in het klimmen, minderen in het tijdrijden waardoor ze uiteindelijk overal tussenin vallen.
Eddy Veen 02 september 2015 22:13
Nou, die van het Baskenland dit jaar kun je toch wel een klimtijdrit noemen.
Bob 02 september 2015 22:14
Haal in deze Vuelta 3 aankomsten bergop weg en plaats er nog een tijdrit van 50 km bij en hij maakt een hele goede kans. Volgens mij zijn er wel 10 aankomsten bergop. Dat is wel een beetje veel van het goede.

Een Tour met weinig klimwerk een 100 km+ tijdrit zou dus kunnen voor top 5.
Tinuz 02 september 2015 22:15
Moeten ze wel genoeg tijdritten inplannen natuurlijk.
In de Tour de France was vroeger een parkoers met 2 (vlakke) tijdritten van 40-50 km eerder regel dan uitzondering, in mijn beleving.
Cyclad 02 september 2015 22:16
Het is een misverstand dat Dumoulin beter is in vlakke tijdritten dan in bergachtige tijdritten. Dat laatste kan hij juist heel erg goed. Feit is wel, dat de echte klimmers in bergachtige tijdritten minder tijd verliezen dan in echt vlakke tijdritten, dus in die zin is een vlakke tijdrit klassementstechnisch inderdaad in het voordeel van Dumoulin en heeft cyclingfreakske dus gewoon gelijk.
Kuiperberg 02 september 2015 22:20
berg8624 02 september 2015 22:23
Brieske 02 september 2015 22:59
100% zeker dat hij dat kan, en dat gevoel heb ik nog bij geen enkele Nederlander gehad.
Goede kop, nog groeimarge op gebied van betere renner worden maar geloof dat er achter de schermen (wetenschappelijk, voeding, training etc oftewel hem kneden tot wattagerobot), ontzettend goede tijdrijder.
Een beter rondeteam zou wel prettig zijn, maar dat komt wel goed (LtD erbij zou ik persoonlijk prachtig vinden).

Groet
Velodroom 02 september 2015 23:54
Zonder nu een stuk rood vlees in de arena te willen gooien. Wie zou het eerste (kunnen) zijn? Gesink of Dumoulin? smiling smiley
El Mik 03 september 2015 00:04
Ja, dat zei ik al na Zwitserland.

Zeker een "klassieke" Tour met twee lange tijdritten en minder zwaar klimwerk.
Dan moet hij wel van ploeg veranderen (of Giant een rondeploeg om hem heen bouwen).
Carlos Danger 03 september 2015 00:23
Zal er toch vooral aan liggen welke kant Dumoulin zelf op wil. Een klassieker/tijdrit-specialist à la Cancellara? Of alles zetten op het winnen van
een grote ronde (à la Wiggins). Hij kan het allebei. Maar beiden tezamen?
Vortax 03 september 2015 00:36
Hij is het grootste talent dat er momenteel rondfietst op deze planeet, dus ja. De Tour kan hij winnen als het parcours hem wat meezit en hij zich er op toe wil leggen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een renner van 24 al tot de wereldtop in het tijdrijden behoort en daarnaast bergop en heuvel op - in zowel rondes als klassiekers - imponeert. Buiten zijn fysieke talent zit er ook nog eens een goede kop en is hij mentaal zeer sterk. Een geboren winnaar dus...
Carlos Danger 03 september 2015 00:52
Anquetil, Merckx, Breukink, Ullrich, Cancellara, Martin en nog zowat anderen.
'A giant leap for any rider. A small step for Tom?'
Cecchini 03 september 2015 00:52
Als supporter van Dumoulin (sommigen onder ons noemen hem al mijn trekpaard) wil toch even enige nuance vragen. Een topper in klassiekers is hij nog nooit geweest. Of je moet een 2e plaats in Québec dat als zodanig willen kwalificeren
Andere Peter 03 september 2015 01:57
Leuk om de voor de hand liggende vraag te stellen. Maar het is nog veel te vroeg om die vraag met ja te beantwoorden. De Tour is de Vuelta niet. Ze lijken niet eens op elkaar. Zo'n andere koers.

Maar vooral (en gisteren plaatste ik dit in een rijtje argumenten waarom Dumoulin het misschien juist best goed zou doen in Andorra) speelt mee dat het geen volmaakt gelijkwaardige vergelijking is op dit moment. De grootste namen hebben de Tour al in de benen hebben. Dumoulin is frisser. En, met wat geluk ook: precies op tijd in topvorm. Hij heeft hier zijn absolute seizoenspiek. Dat geldt voor de meeste anderen niet.

De verleiding is groot, maar besef wel dat we hier met verschillende maten meten.
Andere Peter 03 september 2015 02:00
Interessanter vind ik op dit moment de vraag: hoe zal Giant in 2016 hiermee omgaan? Kun je à la Telekom/Zabel/Ullrich een ploeg bouwen die gaat voor zowel Kittels sprintkansen als Dumoulins klassement?
Meneer 60% 03 september 2015 05:47
Door sommigen wordt gezegd dat er nog veel ruimte voor progressie in zn klimwerk zit. Op basis waarvan wordt dat gedacht? Zn leeftijd? Dat geldt dan net zo goed voor Kelderman en Aru.

Ik herinner me vergelijkbare uitspraken in topics met zelfde onderwerp over Sagan en Tony Martin. Maar Tom D. zit als renner (over alle disciplines bekeken) al heel dicht tegen zijn top aan, anders was t nu geen wereldtopper in t tijdrijden geweest.
Sehnsucht 03 september 2015 06:27
Het zou wat zijn mocht Tom Dumoulin de Tour winnen. Want dat betekent de doodsteek voor het scoutingsapparaat van Rabo/Blanco/Belkin/Lotto-Jumbo. Want bij die club waar de opleidingsafdeling zeer gericht was op het opleiden van rondetalenten met als doel ooit de Tour te winnen zagen ze toen meer heil in Jetse Bol. grinning smiley
Wat een slecht oog voor talentherkenning heb je dan zeg! Niet alleen toen maar ook tegenwoordig nog kiest Lotto-Jumbo voor talentloze renners als Bulgac en Roosen en houden ze vast aan prutsers als Flens en Markus. Degenen die over werving en selectie gaan bij die armetierige wielerclub zouden eens in de spiegel moeten kijken want zoals het nu gaat daar worden alleen de concurrerende ploegen blij van.
Curzio 03 september 2015 07:47
Naast het parcours is natuurlijk ook de concurrentie belangrijk. Het talent van Quintana, Aru, Landa en nog een paar anderen van de generatie van Dumoulin is enorm groot.
Dennis 03 september 2015 08:53
Zolang Tom zelf nergens in gelooft, gaat dat nooit lukken. Als ik hem in een interview zie, straalt hij te weinig de wil uit.
Een ronde doet drie weken. Als hij zelf al aangeeft niet voor plek 6-10 te willen rijden, zal hij wel een omslag moeten maken. Door een ronde wel te bklijben knokken voor plek6-10 wordt je sterker van, door te moeten blijven gaan.

Uiteraard hoop ik dat ik het allemaal verkeerd heb. Maar het : " ik ga ergens voor:" zie ik nog te weinig.
Doet niets af aan zijn goede prestatie tot nog toe!
Arsimo 03 september 2015 09:14
Als alles een keer mee zit, misschien. Net als er ooit een perfecte Tour voor Wiggins was.

Maar hij zal normaal gesproken zijn hele carriere renners als Aru, Quintana en Majka tegenover hem zien [ongeveer zelfde leeftijd] dus die moet hij dan minimaal een keer allemaal kunnen hebben in een Tour. En er zijn nog meer talenten.

Zoals AP terecht aangeeft, TD rijdt fantastisch deze Vuelta, maar het zijn ook voor een deel de omstandigheden die hem in de kaart spelen. Vermoeide Tour-klassementrenners, en degene die nu met hem in de strijd zijn hebben of niet voor klassement gereden in de Tour (Rodriguez, Majka) of helemaal geen Tour (Aru). In een Tour zal dat niet zijn, dan zijn degene die voor het klassement willen gaan op hun best in regel.

Een keer podium in de Tour lijkt me echt reeel. Zou al heel wat zijn trouwens. Wachten we ook al heel lang op, uberhaupt podium in een grote ronde. Als Tom Dumoulin daar dit jaar al in slaagt dan is hij nu al Neerlands grote-ronderenner no 1 geworden.

(ooit had ik de hoop dat Thomas Dekker eindelijk sinds Breukink op het podium van ene grote ronde kon komen. Werd nix. Gesink en Mollema kwamen er wel dichtbij, maar ook (nog?) niet geslaagd. Zal het dan toch een TD worden die het sinds 25 jaar lukt?)
ton duk 03 september 2015 09:26
Als hij naar TLJ gaat ...zeker !!
Als hij ergens anders blijft rijden...zal hij toch de duimen leggen tegen Kelderman

gr
Michael B. 03 september 2015 09:40
Als Tom maar niet uit de verboden pot snoept, zijn progressie is opmerkelijk. Vooral als je kijkt hoe hij bergop is verbeterd. Dat hij kon tijdrijden wisten we al, maar om een Valverde bergop in zo'n etappe voorbij te rijden... straf hoor.
diravi 03 september 2015 10:02
En hoe hij Froome eraf reed!
Walnoot 03 september 2015 10:06
Het lijkt me in ieder geval een goed plan voor zijn ontwikkeling om volgend jaar eens te kijken wat hij daar kan. Barguil en Geschke mee als knechten, de rest van het team zal wel in dienst moeten staan van Kittel.

Zie het hem voorlopig niet doen overigens. Hij verliest gisteren wel ruim anderhalve minuut op Aru. En ben bang dat een Quintana en Froome in topvorm zeker net zo goed gaan zijn als Aru gisteren. Op Quintana en Aru kan hij in de TT behoorlijk wat goedmaken, op Froome niet echt, die zie ik hem eigenlijk niet kloppen. Verder is het een beetje afwachten wie zich de komende jaren gaan ontbolsteren als de toppers. Maar Dumoulin mag van mij zeker in een rijtje met Bardet, Pinot, ...

Overigens zie ik tussen de generatie Froome/Nibali en de jonge mannen ook nog wel een paar renners die zomaar eens een grote ronde en zelfs de Tour zouden kunnen winnen. Ik noem een Uran en een Van Garderen. Op basis van deze Vuelta durf ik nog niet te zeggen dat Dumoulin die gaat kunnen hebben bergop. Zeker niet onmogelijk dat hij beter gaat worden, maar hij is er nog niet.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2015 10:07 door Walnoot.
El Mik 03 september 2015 10:07
Dennis Schreef:
-------------------------------------------------------
> Als hij zelf al aangeeft niet voor plek 6-10 te willen rijden

> Uiteraard hoop ik dat ik het allemaal verkeerd
> heb. Maar het : " ik ga ergens voor:" zie ik nog
> te weinig.

Hij wil niet voor plek 9 rijden, omdat hij juist ergens voor gaat, namelijk het WK.
Dat tekent juist zijn winnaarsmentaliteit!
Bromertà 03 september 2015 10:11
Iedereen mag suggereren wat ie wil, maar als je weet dat Aru gisteren de slotklim met amper 5,7 w/kg opharkte (Mollema is een stylist vergeleken met deze hoedenplank hond ) dan kan je zelf uitrekenen hoever Dumoulin en gelijken onder de doopgrens blijven. De tank was bij iedereen blijkbaar leeg. Dumoulin heeft ondervonden en bewezen dat ie ondanks de toenemende vermoeidheid zich staande kan houden in dit niet kinderachtige deelnemersveld. Om met Kemna te spreken "zijn proces verloopt progressief." Of de toekomst roze, rood of geel kleurt, is iets voor koffiedikkijkers en die bevinden zich altijd op glad ijs, of in dromenland.
Meneer 60% 03 september 2015 10:27
Ik snap wel waarom mensen Tom als de meest waarschijnlijke Tourwinnaar in Nederland zien. Gesink, Mollema en Kruijswijk en in mindere mate Kelderman hebben regelmatig voor een klassement in een grote ronden gereden. Ze hebben al krasjes opgelopen in die rol. Je ziet bovendien hun progressie afvlakken en kunt dus vrij goed inschatten waar hun plafond ongeveer ligt. Bij Gesink, Mollema en Kruijswijk ligt dat waarschijnlijk rond de posities die ze nu al eens behaald hebben. Waarbij ik Gesink, als alles een keer honderd procent mee zit, nog wel een kans geef om een keer derde te worden in de Tour. Kelderman is al iets moeilijker te voorspellen, maar zijn progressie is niet zo groot dat je hem als Tourwinnaar inschat. Ik zou iets tussen plek 3 en plek 10 inschatten als beste Tourprestatie in de komende tien jaar. Dumoulin is gewoon een raadsel wat dat betreft. Daarmee heeft hij de grootste kans van de Nederlanders om een Tour te winnen, maar acht ik de kans ook minstens vijftig procent dat hij nooit top-10 in de Tour gaat rijden.

Tom heeft daarnaast het voordeel dat ie iets meer bravoure heeft dan de andere vier genoemde renners. Is wat eigenwijzer. Ook dat kan twee kanten op uitvallen.

Ik zou zeggen:
Tom wint ooit de Tour: 15% kans
Tom wint nooit de Tour, maar rijdt wel ooit podium: 15% kans
Tom rijdt nooit podium: maar wel top-10: 20% kans
Tom rijdt nooit top-10: 50% kans
Curzio 03 september 2015 10:36
Je verwart hier percentages met duimzuigerij.
zumsteg 03 september 2015 10:53
Lijkt me niet dat Barguil gaat knechten voor Dumoulin. Ik heb hem in de Tour bezig gezien en het is volgens mij een heel naar mannetje, zo'n typische arrogante Fransman. Ik denk niet dat die wil knechten in de ronde van zijn eigen land voor een Nederlander.

Giant heeft dus stof tot nadenken: Kittel, Degenkolb, Dumoulin en Barguil, hoe gaat dat samen?

Ik zou zeggen Degenkolb uitspelen voor de klassiekers, Barguil kopman maken in Giro of Vuelta en knecht voor Dumoulin in de Tour. In de Tour kunnen ze best gokken op Kittel en Dumoulin. Als Barguil dit niet wil dan hem lozen en 2 fatsoenlijke klimknechten erbij halen voor Dumoulin.
Meneer 60% 03 september 2015 11:14
Curzio Schreef:
-------------------------------------------------------
> Je verwart hier percentages met duimzuigerij.

Dat is toch het doel van dit hele topic. Maar ben benieuwd naar jouw compleet wetenschappelijk onderbouwde bewijs dat hij wel of niet de Tour gaat winnen. Graag met t eventuele jaartal erbij. Hoewel, vind het ook wel spannend om het nu nog even niet te weten.
Walnoot 03 september 2015 11:22
Zou kunnen inderdaad. Barguil heeft dit jaar natuurlijk zijn kans gehad in de Tour en niet gepakt, dus als het een beetje een realistische jongen is, ziet hij wel dat Dumoulin beter is. En ik ga er van uit dat hij hoe dan ook liever de Tour dan de Giro rijdt. Zolang Dumoulin hem niet gaat winnen, kan Barguil natuurlijk zelf best in dienst nog een aardige Tour rijden.
Andere Peter 03 september 2015 11:30
Het was leuker geweest als je op een totaal van 60% was blijven steken, Meneer 60%.
Andere Peter 03 september 2015 11:34
Als hij top-5 rijdt in de Vuelta, of dat nu 1e is of 5e, dan lijkt mij top-10 voor zijn eerstvolgende Tourstart een fraaie doelstelling. Zelfs na een 1e plaats in de Vuelta zou een 10e plaats in de Tour al een bevestiging zijn, een teken van doorgroeien, een teken dat hij het onder die omstandigheden ook kan. Zo liggen de verhoudingen. Zo anders is het gigantisme van de Tour. Daarna gewoon jaar voor jaar bekijken.
Andere Peter 03 september 2015 11:38
Waarom moet Tom Dumoulin per se in 2016 naar de Tour? Me dunkt dat het zonder Tour ook best aardig gaat. Logischer zou zijn een Tourploeg met Kittel en de Fransman Barguil. Dumoulin uitspelen in Vuelta. Giro zou ook kunnen maar ik zie hem liever voor klassiekers gaan in die periode.
predator 03 september 2015 11:54
Nürburgring78 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ja, ik vermoed van wel.
>
> smiling smiley

Met een goede ploeg erom heen, en een parcours á la Wiggins, zou het zomaar kunnen. Maar het kan ook zomaar zijn, dat kleine rondes hem beter gaan liggen (zoals Porte/Spilak). Eerst een keer een goede Tour rijden, dan zien we verder.
Snorfietser 03 september 2015 12:12
Tot de etappes van zondag (etappe) en gisteren (meerdere zware bergen in 1 etappe) zei ik resuluut nee. Hij laat nu zien zich bergop prima te ontwikkelen. Gezien zijn leeftijd zal hij zich waarschijnlijk nog verder ontwikkelen. Gezien zijn beperkt aantal jaren op de fiets zit er bij hem misschien nog wel wat meer marge in dan bij een Aru of Kelderman. Eerste vraag is gaat Dumoulin dit niveau nog anderhalve week volhouden, tweede vraag is dan of hij dit ook in de Tour kan. Ik heb ook wel eens een Velits op het Vuelta podium zien staan. Eindigt hij deze Vuelta in de top 5, dan acht ik hem zeker in staat om top 10 in de Tour te rijden. Hij zal zich dan nog verder moeten ontwikkelen om richting podium en uiteindelijk winst te gaan. Voorwaarde is in ieder geval dat hij meer steun gaat krijgen in de bergen van zijn ploegmaats.
Tinuz 03 september 2015 13:07
laten we eerste het parkoers maar eens afwachten.
El Mik 03 september 2015 13:21
Er zijn ook nog Olympische Spelen volgend jaar met een mooie kans op goud in de tijdrit en de wegrit zal Dumoulin ook wel aankunnen.

Of de Tour daarvoor een goede voorbereiding is weet ik niet, voor Sanchez was dat het in 2008 in Peking in elk geval wel (London niet echt vergelijkbaar), maar Dumoulin zal sowieso wel de Tour willen rijden lijkt mij (al dan niet voor het klassement).



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2015 13:23 door El Mik.
Curzio 03 september 2015 13:34
Met je mening geven is niks mis, maar ik wordt een beetje moe van om op elk gevoel een percentage te plakken onder het mom van precisie. Net als een vorm van 90%. Het geeft een vals gevoel van exactheid en holt de waarde uit van het begrip.
zumsteg 03 september 2015 15:00
Ik heb het ook niet over 2016 en de topicstarter en Walnoot ook niet.

Het is duidelijk dat Dumoulin voor volgend jaar de OS op nummer 1 heeft staan. Of dat te combineren is met voor het klassement gaan in de Tour of Vuelta is mij niet duidelijk, en voor hem en zijn team waarschijnlijk ook nog niet.

Ook is het parcours nogal van invloed op zijn winstkansen en dat is ook nog afwachten.

Mocht hij pas in de Tour van 2017 of later voor zijn kans gaan dan is het inderdaad niet heel realistisch van mij om te denken dat hij nog in dezelfde ploeg rijdt als Barguil, Degenkolb en Kittel.
Sub Culture 03 september 2015 16:13
Op voorhand zeggen dat het niet mogelijk is, is mss nog wat voorbarig.
Een Vuelta is een ander gegeven dan de Tour.

Mentaal is een Tour ook een pak intensiever, al denk ik dat Dumoulin daar weinig moeite mee heeft.
Nu heeft hij met Quintana, Valverde, Froome, Rodriguez ... wel een paar tegenstanders die duidelijk een Tour in de benen hebben, deze jongens bekampen in de bergen wanneer ze in hoogvorm zijn zal een pak minder evident worden.

De toekomst zal het uitwijzen.
JW 03 september 2015 17:09
"Eerste vraag is gaat Dumoulin dit niveau nog anderhalve week volhouden, tweede vraag is dan of hij dit ook in de Tour kan"

In principe mee eens.
Niet elke renner kan drie weken achtereen top presteren.
Op grond van wat hij tot nu toe heeft laten zien lijkt de kans me best wel groot. Maar Madrid is nog steeds ver.
Bovendien: als het nu niet zou lukken lijkt het me heel goed voorstelbaar dat Dumoulin met een specifieke voorbereiding komende jaren wèl in die opzet zou kunnen slagen.

Bovendien denk ik dat hij beter van ploeg kan veranderen.
Om in de Tour een hoofdrol te kunnen spelen lijkt me nodig dat de ploeg volledig in dienst van de kopman rijdt.
Dat kan ik me bij Giant nauwelijks voorstellen.
Die zijn gespecialiseerd in de vervoeging van het werkwoord sprinten, en met renners als Degenkolb en Kittel in het team zal dat niet gaan wijzigen. Denk ik.
cyclingfreakske 03 september 2015 18:00
beste optie : ander team. Astana, Movistar vallen uit de boot, hier zal hij volledig in dienst moeten rijden.
Etixx word ook niks... te weinig ronde-team, (Uran is ook eenzaat in de bergen), en verder teveel winnaars die aan zelfbelang doen..
grootste kandidat = Katoesja en BMC. qua rondewerkervaring goed, ze hebben echt knechten voor kopmannen, en ze betalen beter dan elders.

er zijn ook andere teams, maar schort er altijd wat : geen team rond een klimmer/kopman/klassementsrijder, ofwel in dienst van rijden, lager loon en hoge eisen, de basis van het team niet solide (weinig teamwerk- veel sologericht rijden)

Ik denk dat deze Vuelta voor hem ook een keerpunt word, waar hij zijn prioriteiten zal gaan kiezen voor de komende jaren.
Of hij nu een stuk wegzakt in het klassement of niet....
Vortax 03 september 2015 18:32
[www.bet365.com]

Bij de bookies staat Dumoulin al als zesde genoteerd voor de Tour 2016.
Walnoot 03 september 2015 20:10
Dat komt omdat er nu een hoop gekken op hem aan het wedden zijn, dan gaat de quotering meteen omlaag. Spreiden van risico, vraag en aanbod. Wel mooi. Op hoeveel staat hij intussen?
El Mik 03 september 2015 20:21
16/1

Achter Froome, Quintana, Contador, Nibali en Aru.

Voor Porte, van Garderen, Landa, Valverde, Pinot, Zakarin, Majka, Chaves, Bardet, Barguil, Purito, Thomas en Gesink (150/1).

Vind het op zich niet zo heel raar, wat iemand ook al ergens hier postte: van een Gesink of Mollema weet je vrij zeker dat ze top 10 kunnen rijden, maar ook dat ze zo goed als nul kans hebben om te winnen.
Dumoulin is een vraagteken waar zijn plafond ligt, dat kan alle kanten op! Kelderman geef ik om dezelfde reden overigens ook meer kans om de Tour te winnen dan Gesink of Mollema.


Dumoulin wereldkampioen 66/1 is ook wel een leuk gokje smiling bouncing smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2015 20:24 door El Mik.
Walnoot 03 september 2015 21:14
Ach ja, de kans dat niet iemand van die eerste vier pakt acht ik bijzonder klein. En anders Aru inderdaad. Verder zou ik zelf Pinot op zes zetten, maar nog niet op hem wedden tegen de odds van Gesink. Opvallendste niet genoemde hier wat mij betreft Uran, die zie ik het eerder doen dan een hoop van de genoemden hier (Purito en Thomas, really?)
Eddy Veen 03 september 2015 22:02
Wie goed naar Flavio Pasquino heeft geluisterd weet dat Wilco Kelderman de Tour wint volgend jaar. Nog één keer dan maar: [www.youtube.com] (vanaf 3.36)



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/09/2015 22:03 door Eddy Veen.
Andere Peter 04 september 2015 00:49
Het zijn dagkoersen, hè. Uiteraard zit er nu een overwaardering in voor Aru en Dumoulin. Zo gaat dat met vraag en aanbod. Ik vind dit overzicht wat realistischer.

[odds.bestbetting.com]

Leuke site overigens. Soort vergelijkend warenonderzoek: welke bookmaker biedt de beste prijzen voor een specifieke bet. Zie de grafiekjes met historisch verloop. En 'implied probability'.
Andere Peter 04 september 2015 00:53
Nee. Dat speelt juist nauwelijks een rol. Het effect van het parcours op de einduitslag wordt zwaar overschat. Het is er wel, maar het is minimaal. Bij weinig bergen wordt het effect van die weinige bergen door de renners gemaximaliseerd. Bij veel bergen slaan de klassementsrenners altijd 1 of meer ritten over. Die evenwichtsherstellende effecten zijn groot. Mensen die zeggen: met 1 klim (of juist tijdritje) meer was Renner X voor Renner Y geëindigd, snappen de essentie van een rittenkoers niet.

Dumoulin moet gewoon zijn plan trekken. Of er nu 2 lange tijdritten in zullen zitten of helemaal geen.
Andere Peter 04 september 2015 00:55
Klopt. Maar door te speculeren over Degenkolb, Barguil, Dumoulin, Kittel leg je wel heel sterk de suggestie neer alsof het over 2016 zou gaan. Of maak je je reeds druk over die selectie voor 2017? 2018?
Nürburgring78 04 september 2015 01:25
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nee. Dat speelt juist nauwelijks een rol. Het
> effect van het parcours op de einduitslag wordt
> zwaar overschat. Het is er wel, maar het is
> minimaal. Bij weinig bergen wordt het effect van
> die weinige bergen door de renners
> gemaximaliseerd. Bij veel bergen slaan de
> klassementsrenners altijd 1 of meer ritten over.
> Die evenwichtsherstellende effecten zijn groot.
> Mensen die zeggen: met 1 klim (of juist tijdritje)
> meer was Renner X voor Renner Y geëindigd,
> snappen de essentie van een rittenkoers niet.
>
> Dumoulin moet gewoon zijn plan trekken. Of er nu 2
> lange tijdritten in zullen zitten of helemaal
> geen.

Feiten zijn dat er nog geen tijdritkilometer is gereden, we al; heel wat cols gehad hebben waaronder de zwaarste Vuelta etappe ooit en hij na ruim anderhalve week Vuelta kort achter een klasbak als Aru staat die ook geen Tour heeft gereden en daardoor ook fris is. Feit is ook dat deze vraag - of hij de Tour kan winnen - een week geleden NOOIT gesteld zou worden. Wat dat betreft is er sinds zondag veel veranderd in t wielerleven van Tom Dumoulin.

smiling smiley
Andere Peter 04 september 2015 10:34
Juist het feit dat Dumoulin in een Vuelta zonder enige tijdritkilometer (tot dusver) tot de top-3 behoort onderstreept wat ik zeg. Past geheel niet in het straatje van de parcourswatchers. Zou je hier een jaar geleden een hypothetische vraag over hebben gesteld in de sfeer van kan Tom Dumoulin ooit halverwege de Vuelta top-3 staan? Dan zouden ze hebben geantwoord: ja, maar alleen als er weinig bergritten zijn geweest en heel veel tijdritkilometers.

Het was ook gewoon Froome die de berg-Tour won. Niet Quintana. Quintana deed het juist goed in het vlakke.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/09/2015 10:34 door Andere Peter.
cyclingfreakske 04 september 2015 13:49
die vraag of hij ooit een Tour kan winnen is dit jaar al heel vaak gesteld. misschien niet hier, maar wel door mensen binnen het WT circuit, perslui, koersliefhebbers en fans van hem en andere foria. binnen een jaartje of 6 weten we dat met zekerheid. Als hij dan nog geen Tour binnen heeft, zal het nooit meer zijn.
de beklimmingen daar zijn meer gelijkmatiger en niet zo steil, wat hem wel beter zal uitkomen, ook in klimtijdritten.
Kan hij de enorme druk van het Tourcircus aan ? En de verdachtmakingen die tegenwoordig bij elke prestaie aanwezig zijn ?
de nervositeit ligt een pak hoger en letterlijk alles word er uitvergroot in de media.
Mentaal kan het veel belastender zijn dan het fysieke afzien..... dat word zeker afwachten.
Nürburgring78 07 september 2015 12:24
Tom Dumoulin presteert erg goed in de Ronde van Spanje. De Limburger bezet na ruim twee weken koers de vierde plek in het algemeen klassement en heeft podiumkansen. De kopman van Giant-Alpecin maakt indruk, ook bij Giuseppe Martinelli, teammanager van Astana.

De baas van klassementsleider Fabio Aru is bang voor de tijdritspecialist, zo vertelt hij aan Velonews. De Italiaan is er nog niet zeker van dat zijn pupil de vuelta wint. ,,Aru zal voor woensdag veel tijd moeten pakken op Dumoulin. Ik hoop ook op een beetje geluk die dag.”

Volgens Martinelli gaat Dumoulin de komende jaren nog groots presteren. ,,Als ik denk aan Bradley Wiggins en Chris Froome, die beiden de Tour wonnen, dan zie ik Dumoulin wel hetzelfde presteren. Hij kan de Ronde van Frankrijk in de toekomst winnen. Wiggins en Froome waren in staat om veel te verbeteren, net als deze jongen. Ze veranderden van een tijdrijder in een klassementsrenner. In twee jaar tijd is Dumoulin ongelofelijk gegroeid. Hij is nog jong.”
Biti 18 april 2016 23:07
Nee, ik denk van niet. Als alles mee zit, kan hij de top 10 halen. Dan moet hij zelf in topvorm zijn, zijn ploeg ook, moet het parcours op maat gemaakt zijn en mag er niks geks gebeuren onderweg.

De Vuelta won hij ook niet en de Tour is toch wat anders dan de Vuelta. Tour heb je veel minder klimwerk, waardoor het in die ritten er meteen om gaat. Natuurlijk heeft Dumoulin wel heel goed gepresteerd in de Vuelta. Het is Gesink nooit gelukt bijvoorbeeld om (afgezien van de groene tafel) zo kort te eindigen in een grote ronde en echt mee te doen in het spel om de eindzege.

Mollema en Gesink zie ik de Tour nooit winnen. Geen enkele grote ronde trouwens. Het zijn net iets teveel coureurs met wie het altijd wel wat is.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen