Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Beter met Boeckmans

Gepost door Carlos Danger 
Carlos Danger 08 september 2015 01:17
Bemoedigend nieuws omtrent de toestand van Kris:

[www.sporza.be]
PVW 08 september 2015 06:09
Mooi zo.
Heeft die kunstmatige slaap langer geduurd dan voraf gedacht dat dit nu 'eindeljjk goed nieuws' is? Of waren er andere tegenvallers?
rustdag 08 september 2015 08:29
balea lac 08 september 2015 09:10
Fijn te horen.
Brieske 08 september 2015 10:03
Hangmat 08 september 2015 10:40
Sticky Bottle 08 september 2015 11:03
Hij wordt dus nog wel beademd volgens persbericht van de ploeg

Tien dagen terug maakte Kris Boeckmans een heel zware val in de achtste rit van de Vuelta. De diagnose was zwaar: een aangezichtstrauma met meerdere breuken, een hersenschudding, drie ribfracturen, een klaplong, bloed en een scheur in de long en vocht rond de long. De onfortuinlijke renner ligt momenteel nog steeds op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis in Murcia. Al die tijd is zijn dichtste familie bij hem gebleven en heeft een arts van Lotto Soudal de permanentie in het ziekenhuis en de onderlinge communicatie verzorgd.

Servaas Bingé, teamarts Lotto Soudal: “Sinds gisteren is de ECMO-procedure – een machine die de functie van de longen kan overnemen op het moment dat het lichaam niet sterk genoeg is om zelf voor de productie van zuurstof in te staan – afgekoppeld. De ECMO neemt zuurstofarm bloed af en dient zuurstofrijk bloed toe. Op die manier worden de organen niet belast en kunnen ze beter herstellen. Dit was de enige mogelijkheid om voldoende zuurstof in het bloed te krijgen.”

“Ook de longdrain is verwijderd. Beide stappen kunnen gezet worden omdat de longfuncties en de bijhorende zuurstofwaarden in het bloed stap voor stap herstellen. Kris wordt wel verder beademd via een tracheacanule (buisje in de luchtpijp). Dag per dag zal bekeken worden wanneer de kunstmatige coma kan afgebouwd worden. Stabiele parameters zijn daarbij de doorslaggevende factor. De letsels zijn natuurlijk nog steeds ernstig en het verdere genezingsproces zeer lang, maar we hopen dat het lichaam de stap naar natuurlijke genezing kan overnemen de komende dagen.”
El Chaba 08 september 2015 11:26
Mooi, hup Kris!
cyclingfreakske 08 september 2015 16:10
PVW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Mooi zo.
> Heeft die kunstmatige slaap langer geduurd dan
> voraf gedacht dat dit nu 'eindeljjk goed nieuws'
> is? Of waren er andere tegenvallers?

niet langer dan verwacht....gezien de zeer ernstige combinatie van letsels was de kans op een langere kunstmatige coma reeel.
men had al eens geprobeerd de beademing even af te koppelen maar kon niet zelfstandig ademen en er waren teveel risico's voor hem uit coma te halen.
Het lijkt nu wel beter te gaan maar men sluit onverwachte neveneffecten niet uit, men ziet het ondanks de vorderingen nog steeds al een kritieke fase.
het kan van een week tot weken duren...... ik hoop dat hij verder geen neurologische schade aan overhoud, dat zal men pas weten als hij weer praat en zelfstandig functioneert.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen