Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Vandegoor: "Wellens zet een ferme stap voorwaarts"

Gepost door Sehnsucht 
Sehnsucht 14 september 2015 19:04
Quote

Vandegoor: "Wellens zet een ferme stap voorwaarts"

MA 14/09/2015 - 16:52
Commentator Christophe Vandegoor was onder de indruk van de zege van Tim Wellens in de GP van Montréal. "De manier waarop spreekt boekdelen en laat het beste vermoeden. Hij maakt ook nog iets moois van zijn vlakke seizoen."
De GP van Montréal heeft (nog) niet de uitstraling van de grote klassiekers, maar hoort wel bij de WorldTour. Het koersverloop kon Christophe Vandegoor ook bekoren.

"Het is een jonge koers en een deel van de droom van de Wielerunie UCI om de mondialisering door te voeren. Het lukt ook, samen met de GP van Québec."

"Dit was de zwaarste van de twee Canadese WorldTour-koersen, met een lange beklimming halfweg. Tom Boonen kwam daar in de problemen, dat zegt toch wel iets."

"Er werd ook gigantisch hard gekoerst gisteren en niet door Janneke en Mieke, want Gilbert, Van Avermaet en Kwiatkowski roerden zich. Zo kreeg je een uitgedund peloton in de finale, al waren misschien wel enkele WK-kandidaten uit zekerheid afgestapt."

Hoe hoog schat Vandegoor de zege van Wellens dan in? "Gegeven dat er hard gekoerst was én het ferm bergop was én dat Wellens uitgekookt wegrijdt én een kleine voorsprong met Yates met succes kon verdedigen én het afmaakt in de sprint alsof hij al 30 jaar ervaring heeft, heeft grote indruk op me gemaakt."

"Ik plaats deze zege net iets hoger dan zijn winst in de Eneco Tour. Het deelnemersveld was hier toch iets sterker. Het doet mij uitkijken naar de Ronde van Lombardije, daar legt hij zich, net als op deze koers, op toe."

"Fout gemaakt met hoogtestage voor de Tour"

Was deze zege voor Tim Wellens een antwoord op de kritiek na zijn flauwe Tour? "Je mag niet zeggen dat het een antwoord op de kritiek was, want die kritiek was gewoon terecht en dat weet hij zelf ook."

"Hij was niet goed in de Tour. Hij had zichzelf in zijn column een 3/10 gegeven en in de andere kranten kreeg hij een 4. Dus dat was nog mild. Hij was nooit te zien."

"Hij heeft een fout gemaakt voor de Tour en dat ligt aan de begeleiding. Ik snap het niet dat je net voor de Tour een hoogtestage uittest. Doe dat voor de Giro, tot daar aan toe, maar toch niet voor de belangrijkste koers van het jaar."

"Hoe zoiets gebeurt, met zo'n professionele omkadering, is een vraagteken voor mij. Hij is slim genoeg en zei achteraf dat hij misschien gewoon te mager was. Hij voelde dat de kracht wegvluchtte."

"Vannacht stond Wellens dan op het podium met zijn typische bolle wangen. Een kilo of 2 op overschot bezorgt hem meer kracht dan het pure mager zijn."

"Je kunt besluiten dat zijn lichaam een grote motor heeft en een ronde goed verteert. De Tour deed geen afbreuk aan zijn lichaam en hij werd er beter van. Zo was het toch nog een goeie voorbereiding op het najaar."

"Hij zette in Montréal een ferme stap voorwaarts en maakt zo nog iets moois van zijn vlakke seizoen, jammer dat het niet zo opviel in de buitenwereld."

"Volledig terechte niet-WK-selectie"

Moest Wellens met zijn goeie vorm niet opgenomen zijn in de WK-ploeg? "Neen. Het is geen vergissing om niet naar het WK te gaan", is Vandegoor duidelijk.

"Het parcours in Richmond is niets voor Tim Wellens. Kijk maar naar de andere landen. Daar zijn sprinters de speerpunten, Cavendish is de kopman bij de Britten. Volgend jaar op de Olympische Spelen, dan houdt bondscoach Bomans wel rekening met Wellens."

[sporza.be]

Ik ben het eens met Vandegoor dat het WK van dit jaar niet op het lijf geschreven is van Wellens. De klimmen zijn namelijk te kort voor Wellens om het verschil te kunnen maken. Meegaan als knecht had gekund maar Wellens ontwikkelt zich in zeer rap tempo tot een winnaarstype (hij wel) dus vind ik het terecht dat hij voor doelen kiest waar hij wel de kopman is zoals Lombardije. In die koers maakt hij een grote kans omdat veel van zijn "concurrenten" later terugkomen van dat andere continent en daarom minder goed voorbereid zullen zijn.
Voor Rio 2016 zal Wellens ook wel de kopman zijn maar dan binnen de Belgische ploeg. Een ploeg die dankzij de punten die Wellens in Canada heeft gescoord grote kans maakt om met het maximale aantal renners te mogen deelnemen namelijk vijf. Daarvoor dient België in de top 5 te eindigen van de WT. België staat nu vijfde met nog 1 WT koers te gaan die meetelt voor de landenstand. Mocht eindigen in de top vijf lukken dan is dat een zeer bijzondere prestatie van dat kleine landje omdat het dan landen met grotere vijvers als Frankrijk en Nederland achter zich houdt. En wat het extra bijzonder maakt is dat door blessures van Boonen en Gilbert in het voorjaar België al veel punten heeft gemist ook! (En dan vergeet ik ook nog het incident met van Van Avermaet in San Sebastian wat hem tachtig punten heeft gekost). Het vergroot denk ik de kansen van Wellens op goud wanneer België met 5 mag deelnemen. Want starten met vijf in plaats van vier geeft meer tactische mogelijkheden waar de zeer koers-slimme Wellens wel raad mee weet.
malheur 14 september 2015 19:06
BlablablaBelgBelgblablabla
merijntje mortirolo 14 september 2015 19:14
Quote
Sehnsucht
En dan vergeet ik ook nog het incident met van Van Avermaet in San Sebastian wat hem tachtig punten heeft gekost

Volgens mij vergeet je dat incident (dat hem zogenaamd tachtig punten gekost heeft) helemaal niet hoor, je noemt het toch?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/09/2015 19:14 door merijntje mortirolo.
Andere Peter 14 september 2015 19:35
Sjonge. Wat overdreven. Iemand voelt zich onder druk staan. Hij heeft als Nederlandse pseudo-Belg vooral enkele grote Nederlandse talenten over het hoofd gezien. En het bestaan van Nederlandse talenten was heel wat opmerkelijker (omdat ze er zelden zijn) dan het bestaan van Belgische talenten (die er altijd zijn).

(Toen Stuyven zijn fraaie en zeer gegunde Vuelta-etappe won riep Wuyts overigens luid dat het 1-1 was in Nederland-België. Het was een dag na Lindeman. Ik kon daarna geen VRT meer volgen. Is hij later nog op die score teruggekomen?)
Sub Culture 14 september 2015 19:47
Dat overinterpreteren van de woorden van Wuyts nadat hij spelenderwijs na de zege van Lindeman een 1-1 zegt in de flow van e zege van Stuyven.

Boehoehoe, geen VRT meer hoor.
cyclingfreakske 14 september 2015 20:34
wat zijn we weer kleinzielig....

Wuyts was verrast dat Stuyven won, na alle ellende die hij had doorstaan.
Lindeman was bij zijn zege ook in de bloemetjes gezet, maar bij beiden is men nadien ook niet vaak erop teruggekomen.
Andere Peter 14 september 2015 20:46
Volgens mij ben jij hier zelf aan het overinterpreteren.

Ik heb al eens eerder gemeld dat ik VRT door omstandigheden niet meer kon volgens (geen kabel op de pek waar ik keek, alleen NOS-stream). Het was geen keuze. Ik zeg dan ook: ik kon niet meer VRT kijken. Dat betekent: ik was er niet toen in staat. Ik heb geen enkele moeite met Wuyts' zijn 1-1. Ik heb hem in alle topics verdedigd als er weer eens lichtgeraakte Nederlanders waren. Ik vind Wuyts over Nederlanders uitstekend. Ook in deze situatie.

Dat geldt niet voor Socialist. Dat is degene op wie ik hier overduidelijk reageer. De speldeprik die ik hier uitsteek is natuurlijk niet aan Wuyts met zijn 1-1, maar aan Socialist (1-4). Ik hoop dat je teentjes nog kunnen herstellen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/09/2015 20:51 door Andere Peter.
Andere Peter 14 september 2015 20:48
Zie boven. Kennelijk zijn er niet alleen (inderdaad irritante) lichtgeraakte Nederlanders als Wuyts eens iets over de Nederlanders zegt. Waarin ik hem altijd heel reëel vind. Maar er zijn ook snel aangebrande Belgen wanneer een Nederlander allee maar een situatie met Wuyts in herinnering roept, zonder daaraan een waardeoordeel te verbinden.
malheur 14 september 2015 21:00
Ik vind zowel Wuyts als Socialist irritant.

Schotte mag die vuelta wel eens krijgen, die man kan dat zoveel beter en Wuyts heeft alle klassiekers al.
JW 14 september 2015 21:39
Dat je hier op Zeenzucht reageerde was m.i. heel duidelijk.

En dat de cursieve tekst daar los van stond, en niet boos/verdrietig/gekwetst op de 1-1 reageert, was mij ook duidelijk. Dat een (te) snelle lezer dat anders interpreteert kan ik me wel voorstellen.
En om je vraag te beantwoorden (ik heb de gehele ronde vrijwel alleen op de Belg gekeken) : het is mij niet opgevallen.
Hangmat 14 september 2015 23:27
Sehnsucht doet weer een poging de nederlanders uit hun tent te lokken. Belgie en Nederland draaien beide een prima seizoen waarbij ik het van Nederland onverwachter vind. Belgie beter in de klassiekers, nederland in de grote rondes..iedereen blij.
Ron Meijers 14 september 2015 23:30
Als hij die ontwikkeling doorzet, mag-ie ooit nog eens knechten voor een Dumoulin of Kelderman. De ultieme eer voor een Belg.
cyclingfreakske 15 september 2015 01:32
malheur Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik vind zowel Wuyts als Socialist irritant.
>
> Schotte mag die vuelta wel eens krijgen, die man
> kan dat zoveel beter en Wuyts heeft alle
> klassiekers al.

was die vorige keer geen chauvinist ? grinning smiley

ik vind hem met momenten ook erg irritant en zeuren, maar dat iemand zich ergerde omdat Wuyts uitbundiger reageerde (een halve toonhoogte uitschoof) met de overwinning van Stuyven - en idem De Cauwer zag het niet aankomen - was wat overdreven. Dat Lindeman won was de reactie hetzelfde (die zag men ook niet aankomen)
Andere Peter 15 september 2015 08:02
Eens hoor. Ik kan mij het misverstand ook wel voorstellen.
ton duk 15 september 2015 08:55
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> (Toen Stuyven zijn fraaie en zeer gegunde
> Vuelta-etappe won riep Wuyts overigens luid dat
> het 1-1 was in Nederland-België. Het was een dag
> na Lindeman. Ik kon daarna geen VRT meer volgen.
> Is hij later nog op die score teruggekomen?)


Ik voel me vereerd dat DUK's manier van wielrennen kijken eindelijk word overgenomen smiling smiley
gr

Mocht eindigen in de top vijf lukken dan is dat een zeer bijzondere prestatie van dat kleine landje omdat het dan landen met grotere vijvers als Frankrijk en Nederland achter zich houdt.......Tja,hier zet ik wel ??? achter ...Belgie lijkt me NU,vroeger en altijd een groter "wielerland" dan zeker Nederland ??
bakfiets 15 september 2015 09:36
nederland is een fietsland, belgie een wieler/koersland. Het aantal criteriums neemt af etc. Geen breedte sport is geen topsport, Thijs heeft hier nog niet zolang geleden een column over geschreven. Nu is het misschien goed maar de toekomst is allerminst rooskleurig. Maar zolang die zielepieten van de NFTU en KNWU het niet eens kunnen worden wordt het ook niks.
ton duk 15 september 2015 10:22
Gelukkig word bij de Provincie Noord-Brabant het wielrennen in ieder geval als kernsport beschouwd smiling smiley
gr
malheur 15 september 2015 22:54
Eens, daarnaast was het ook gewoon een hele mooie 'steal' van Stuyven.

Wuyts trek ik met name niet omdat zijn persoonlijke mening veel te veel in de weg zit bij het commentaar. Ik wil een anchorman die de keuze en waardeoordelen aan de kijker overlaat en vind Schotte maar toch ook de minder wielernerdy Dijkstra daar goed in.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/09/2015 22:55 door malheur.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen