Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Kittel naar Etixx-Quick Step

Gepost door Sub Culture 
Sub Culture 30 september 2015 07:22
Patrick Lefevere heeft zijn vervanger voor Mark Cavendish: Marcel Kittel zou zijn jawoord gegeven hebben aan Etixx-Quick Step. Dat meldt Het Nieuwsblad. De transfer moet wel nog afgehandeld worden.

Voor Marcel Kittel is 2015 een echte martelgang. Eerst zag de Duitse spurtbom zijn voorjaar in het water vallen door een virus. Daarna moest hij door een vormcrisis passen voor de Tour, waar hij in de twee voorgaande edities acht ritzeges op zak stak.

De tweevoudige zegekoning uit de Tour wou zijn seizoen opsmukken in het najaar, maar bakt er voorlopig niet veel van. Het is al van de Vattenfall Cyclassics geleden dat Kittel een race kon uitrijden.

Bij Etixx-Quick Step moet Kittel het gat opvullen dat Mark Cavendish (volgend jaar bij de opvolger van MTN-Qhubeka) zal achterlaten.

Samen met het Colombiaanse sprinttalent Fernando Gaviria (foto) moet Kittel Etixx-Quick Step nieuwe zegepralen in de massasprints bezorgen.

In principe ligt de Duitse sprintkeizer tot en met 2016 onder contract bij Giant-Alpecin, maar Kittel zou zich aan het vrijkopen zijn. Zodra dat afgerond is, kan de transfer geofficialiseerd worden.Was een paar maand terug al eens een gerucht.
Denk dat het voor alle partijen wel een goeie zaak is.
El Chaba 30 september 2015 07:22
Fashionisto 30 september 2015 09:08
Als dit klopt, dan heeft Giant-Alpecin (volgend jaar Alpecian-Giant, voor wat het waard is) opeens veel financiële slagkracht om versterkingen voor Dumoulin aan te trekken.
Arsimo 30 september 2015 09:15
Dat niet alleen, de vraag wordt dan ook of hun selectie niet in onbalans is.

Hebben ze dan niet te veel renners die zich min of meer gespecialiseerd hadden als sprinttrein? Degenklob had een fantastisch seizoen maar liet dit jaar ook zien in de reguliere massasprints geen zekerheid te zijn zoals Kittel wel was. Ze hebben nog wel meer renners die aardig rap zijn maar die verdienen geen sprinttrein.
tvm 30 september 2015 09:19
Jammer dat het op deze manier moet gaan. Een renner die voortijdig wordt weggekocht.
Gaat dit niet langzaam richting de voetballerij? Daar waar de concurrentie ook aan het versmallen is?
JW 30 september 2015 09:33
11.00 uur persconferentie, waar Etixx volgens geruchten ook een nieuwe Duitse co-sponsor zal aankondigen.

In elk geval een opmerkelijke overstap, met veel gevolgen.

Kittel bakte er afgelopen jaar weinig van, werd boos op zijn ploeg omdat hij (m.i. terecht) werd gepasseerd voor de Tour, en wil nu van zijn doorlopende contract af. (het lijkt wel voetbal). Het is nog maar de vraag of Lefevere en Ibarguren Kittel weer aan de praat krijgen.

Meer dan de meeste andere topsprinters heeft Kittel een complete sprinttrein nodig. Jagen op etappezeges en eendagskoersen wordt nog meer het huismerk van Etixx. De ambitie om ook voor een AK te gaan wordt bij Etixx steeds minder.
Gaat Etixx geleidelijk over naar een Duitse ploeg ? Co-sponsor, Toni Martin, Kittel (en op termijn staat ook Degenkolb nog op het verlanglijstje van Lefevere)...

En ook... wat gaat dit doen met Giant ? Jarenlang was het vooral een sprintploeg. Nu hebben ze met Dumoulin en Barguil bijzonder sterke klassementsrenners, en Degenkolb komt ook ver zonder complete sprinttrein. Kittel vormde een complicerende factor, zijn vertrek lijkt in dit geval niet helemaal onwelkom.
Brieske 30 september 2015 09:44
Haha, er zit helemaal geen foto bij, ha ha ha...

Groet
JW 30 september 2015 10:06
Die versmalling is al een tijdje aan de gang.
Ploegen als Sky en Etixx hebben bijna onbeperkt budget, naar het lijkt.
Fashionisto 30 september 2015 10:10
daanbontempi Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nieuwe sponsor schijnt Duitse kappersketen te
> zijn.

Dat zou dan een zeer legitieme reden zijn om Kittel aan te trekken, nota bene van een ploeg met een shampoomerk als hoofdsponsor!
JW 30 september 2015 10:11
Ja, de selectie is voor komend jaar in onbalans.
Maar is dat een ramp ?
Als ze verstandig zijn maken ze nu geen gekke sprongen maar nemen ze er rustig een jaar de tijd voor om een seizoen later alles goed op de rails te hebben.
Leon 30 september 2015 10:22
GehirnWäsche??
Leon 30 september 2015 10:23
Ach, Astana, Movistar, Katusha, Tinkoff, ook die hebben allemaal een dusdanig fors budget dat ze meerdere wereldtoppers in huis hebben. Dus zo smal is die top niet.
Leon 30 september 2015 10:27
Fashionisto Schreef:
-------------------------------------------------------
> Als dit klopt, dan heeft Giant-Alpecin (volgend
> jaar Alpecian-Giant, voor wat het waard is) opeens
> veel financiële slagkracht om versterkingen voor
> Dumoulin aan te trekken.

Met het salaris van Kittel kun je misschien wel een betere rondekopman dan Dumoulin aantrekken.
Wat dat betreft vraag ik me af wat er qua ondersteuning voor Dumoulin voor opties zijn. Het moet geen topklimmer zijn, want die zal beter omhoog gaan dan Dumoulin en dus wellicht concurrentie voor de kopmanrol zijn. Of temporijders, die redelijk bergop gaan? Zie die maar eens een paar te vinden met de schone reputatie waar Spekenbrink garant voor wil staan...
El Chaba 30 september 2015 10:28
Kittel moet wel eerst nog overeenstemming met Giant-Alpecin bereiken toch?
Wanny 30 september 2015 11:10
Misschien een mooie kans voor Groenewegen om daar te gaan rijden.
Eindhovuh 30 september 2015 11:10
Vanuit Etixx een logische keuze. Kittel kan zich natuurlijk prima herpakken.
Vanuit Giant wel vreemd, zouden de verhoudingen zo verstoord zijn?

Welke toprenners zijn nog vrij? Amper denk ik?
El Mik 30 september 2015 11:11
Verder dan Dani Moreno en Betancur kom ik ook niet.
Fashionisto 30 september 2015 11:13
Lidl nieuwe sponsor Etixx-Quick Step

De Duitse winkelketen Lidl wordt vanaf januari sponsor van Etixx-Quick Step. Lidl heeft zo’n 8.000 grootwarenhuizen in 23 Europese landen. In 2013 en 2014 was Lidl België nog voeding- en drankenpartner van Lotto-Belisol, maar nu kiest de Duitse retailgigant voor de ploeg van Patrick Lefevere.

Lidl is na Bora en Alpecin al de derde Duitse sponsor die een WorldTour-ploeg zal sponsoren. In het verleden steunden ook Milram, NetApp en T-Mobile al de wielersport.

Het is nog niet duidelijk hoeveel geld en op voor hoelang Lidl bij Etixx-Quick Step zou blijven, maar het zou gaan om een project van lange termijn. Bij Etixx-Quick Step rijdt voorlopig één Duitser, Tony Martin, maar met Marcel Kittel is er een tweede Duitse klepper op komst. Maar Lidl is bijvoorbeeld ook actief in Tsjechië waar Stybar heel populair is.

Bron: Nieuwsblad.be

Dit past hier goed bij.
(Wellicht een andere topictitel?)
Arsimo 30 september 2015 11:24
Zal Aldi vast niet lang wachten zeker?
Leon 30 september 2015 11:29
Hopelijk gaat de goegemeente de naam van die winkel (en haar sprintkopman) nu eindelijk op z'n Duits uitspreken.

(anders krijgen we dit)
El Chaba 30 september 2015 11:44
Benieuwd naar de beweegredenen van Lidl. Dé reden om een wielerploeg te sponsoren is toch om de naamsbekendheid te vergroten en volgens mij zit dat bij Lidl wel snor.
Arsimo 30 september 2015 11:54
Naamsbekendheid is normaal de belangrijkste reden voor sportsponsoring. Maar imago/reputatie/beeldvorming (of hoe je het ook wil noemen) kan het ook zijn. Bijvoorbeeld Rabobank had nauwelijk aan naamsbekendheid te winnen toen, net als ING/NN die het Nederlands voetbalelftal sponsort.

Kan me voorstellen dat Lidl zijn markt wil uitbreiden door zijn cheapo-imago op te waarderen tot een wat positiever merkbeeld bij een breder publiek. Overigens blijkt Lidl, Aldi e.d. vaak niet zo goedkoop als het lijkt, maar dat terzijde.
Sub Culture 30 september 2015 12:34
Lidl en Aldi, dat zijn warenhuizen voor marginalen.
Ga ik niet binnen. Ik heb principes. Wat is dat nu
JW 30 september 2015 13:05
Dan prefereer ik toch mijn plaatselijke Spar, die als enige overgebleven winkel - vroeger waren er alleen al vier kruideniers - zich in mijn dorpje weet te handhaven.
En voor biologisch vlees etc. ga ik soms naar de Plus, in de grote stad.

(en eh nee, ik mag bij de Jumbo niet gratis winkelen winking smiley )
Arsimo 30 september 2015 13:11
Best wel aardig wat supermarkten komen zo in de wielrennerij. Fransen waren daarin al langere tijd aardig actief, zowel als ploegsponsor als koerssponsor (Carrefour in de afgelopen Vuelta bijvoorbeeld), en na Jumbo in Nederland nu dus ook Lidl. Ik mis er vast nog wat. Komop Zaandammers, trek ook je buidel open.
Snorfietser 30 september 2015 14:07
Als Kittel nu vertrekt vanwege zijn niet selectie voor de Tour dan zou ik dat heel zwak van hem vinden. Naar mijn idee heeft de Giant hem beschermt tegen zichzelf.
Goozzer 30 september 2015 15:38
Op zich ook niet zo heel gek natuurlijk. Imago en klanten (blijven) lokken is zeer belangrijk in de competitieve supermarktwereld. Een wielerploeg is dan relatief goedkoop, het bereik vrij groot en zeker de Tour leent zich natuurlijk voor leuke acties, zoals Jumbo tamelijk succesvol heeft gedaan. Voordeel van de wielersportsponsoring, tegenover bijvoorbeeld voetbal, is bovendien ook dat je er niemand mee tegen zijn schenen schopt. Een 'steun onze jongens in de Tour actie' en win een gele trui, is veel makkelijker te verkopen dan een Ajax (etc.) actie...
JW 30 september 2015 17:34
Het was ook mijn idee dat Giant heel zorgvuldig met hem omging.
Maar de afgelopen maanden bleek wel dat Kittel daar zelf anders over dacht.

Te groot geworden voor Giant ? Niet gelukkig met het succes van klassements"rivalen" Dumoulin en Barguil ? Torenhoge vooruitzichten op salarisverbetering bij Etixx (dik genoeg om zijn huidige contract af te kopen ?)?
En daarom aansturend op een breuk ?
Ik denk niet dat hij een slecht contract had bij Giant. Het zal in elk geval niet evenredig zijn met de successen die hij dit jaar boekte.
Ondankbaar figuur, die Kittel...
cyclingfreakske 30 september 2015 17:56
jw :
je spreekt wel woorden van ondankbaarheid... wat onterecht, gesteund op iemand die dat even snel verzon.
Kittel presteerde gewoon niet. Daarnaast was hij eventjes op een punt dat hij mentaal diep zat en een hele weg omhoog moest.
Ondanks alles bleef het gezondheidsprobleem hem parten spelen, en zijn capaciteiten niet kon benutten, zelfs herviel.
Daarnaast is er een beetje wrijving ontstaan doordat Degenkolb absolute kopman werd voor zijn koersen, Kittel moest in dienst rijden tot hij erdoor zou komen....
je hebt da neen probleem als ploeg : een winnaar kan zich moelijk plooien naar een knechtenrol en wil vooral zijn kansen gaan..... zelfs al is die niet top.
De hele situatie leverde ook een hoop frustratie op... in eerste plaats omdat zijn lichaam tegensputtert en zijn kansen wegneemt.
De Niet Tour selectie heeft natuurlijk nog meer frustratie uitgelokt, al ging hij zelf in eerste instantie ervanuit dat hij de Tour niet zou halen.

Giant ziet ook nu heel veel contracten aflopen, ook bij de concurrentie... dit jaar is de beste periode voor nieuwe koopjes.
ze moeten ook naar het budget kijken... het ziet er niet naar uit dat Kittel snel de oude zal zijn, en zij misschien niet de juiste persoon op de juiste plaats kennen / hebben om zijn problemen op te lossen.
Zijn loon is erg goed.... maar presteert naar eerste inzicht ook niet direct... dus moet hij er vroegtijdig uit om meer budget te verkrijgen.

daar komt dus iemand anders om de hoek kijken :
Dumoulin presteerde buiten verwachting in de Vuelta, en men wil hem graag houden. Echter is er geen klimmer in de ploeg.
Dus besluit men de ploeg te versterken met klimmers en / of renners die op dat soort parcours lang meegaan.
met het vrijgekomen budget door de vroegtijdige afvloeing, kan men wel in die richting kijken.

overigens word ee nafkoopsom voor het vroegtijdig be-eindigen overwogen, vanwege financieele en administratieve redenen en regels. Zijn afkoop hangt af van de manier hoe zijn contract was samengesteld en hoe zijn status is.
om ee nvb te gvene worden veel wielrenners bij bepaalde teams als een zelfstandige ingeschreven, vanwege fiscale redenen. Er zijn nog andere statuten die fiscaal voordeliger zijn voor het team.

dus roep niet te gauw dat hij ondanksbaar is. Hij heeft zich in het verleden altijd als een trouwe teamgenoot gedragen zonder probleem. Mocht hij ondankbaar zijn, had hij al lang van zijn oren gemaakt in het team wanneer men de kaart Degenkolb trok.
Cyclad 30 september 2015 18:36
Ja, dat zou inderdaad een mooie transfer zijn!
El Chaba 30 september 2015 18:57
Is ook waar inderdaad. thumbs up
JW 30 september 2015 19:39
Ik heb geen aanwijzingen gehoord/gelezen dat Giant zelf graag van Kittel af wilde. Jij wel ?

Met het vertrek van Kittel hebben ze nu een top-sprinttrein, maar geen supersprinter meer.
Dat lijkt me niet echt ideaal.
lodjan 30 september 2015 21:43
Sporza:

Etixx-Quick Step gaat de volgende twee jaar in zee met supermarktketen Lidl. "Dit is niet alleen een goede zaak voor onze ploeg, maar ook voor de wielersport in het algemeen", vertelt een trotse Patrick Lefevere.
Het was teammanager Patrick Lefevere die de nieuwe sponsor van Etixx-Quick Step voorstelde tijdens een persconferentie. "Ik ben trots en zelfs emotioneel dat ik dit nieuws mag bekendmaken", vertelt Lefevere.


"Lidl is misschien wel het grootste privébedrijf dat in de wielersport stapt. Dat is niet alleen een goede zaak voor onze ploeg, maar ook voor de wielersport in het algemeen".

Lidl neemt de plaats in van Renson, dat sponsor wordt van Giant-Alpecin. "Ik heb de overeenkomst met Renson zelf opgezegd, omdat ik dit project ambitieuzer vond."

Dat betekent dat de naam van de Duitse keten volgend jaar zal prijken op de schouder en de achterkant van de broek van Tom Boonen, Tony Martin en co.

Lefevere zelf gaf nog mee dat hij teammanager blijft tot eind 2017. "Als je dan in de herfst van je carrière zo'n grote sponsor kunt strikken, overheerst de trots."

Boonen: "Lidl is in staat om heel de ploeg over te nemen"
Ook Tom Boonen straalde na de bekendmaking van de nieuwe sponsor. "De laatste jaren verschenen er enkel maar nieuwsberichten over sponsors die zich terugtrokken uit de wielersport."

"Lidl is bovendien een sponsor met heel veel doorgroeimoeilijkheden die op termijn zelfs in staat is om heel de ploeg over te nemen. Met dat idee in het achterhoofd is het aantrekken van Lidl als sponsor dus extra mooi."
cyclingfreakske 30 september 2015 21:56
het is een verhaal van 2 kanten. frustratie speelt zeker een rol omdat hij een rotjaar heeft gehad.
Het probleem is nog steeds aanwezig en het ziet er niet naar uit dat er veel verbetering komt. Het gaat niet om ervanaf te willen... het gaat erom wat hij in de nabije toekomst nog aankan en hoe de status is van zijn probleem.
als je ee ndure atleet moet doorbetalen en er grote kans is dat het weer een jaar niks word, en je hebt daar een nieuwe revelatie qua ronderenner die geen steun heeft..... de som is wel snel gemaakt. Bovendien zal Lefevre een degelijk bod doen....ondanks het eerste jaar een beetje een gok word maar Kittel er zeer zeker terug zal doorkomen.
als het zo verloopt is het voor GIANT een win-win situatie.Idem voor Lefevre.
En het kan best zijn dat Lefevre wel een arts / specialist weet zitten die het probleem kan aanpakken.
Zoja, is hij weer vertrokken en kan Degenkolb etc stevige weerstand verwachten..


houd GIANT Kittel, kost het handenvol geld, is het budget voor TD zijn bergteam veel te klein en word het "rondeteam" rond TD een afdrukje vandit jaar.
dan verliest Giant gewoon veel geld en veel publiciteit.
lodjan 30 september 2015 21:59
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------

> En het kan best zijn dat Lefevre wel een arts /
> specialist weet zitten die het probleem kan
> aanpakken.
> Zoja, is hij weer vertrokken en kan Degenkolb etc
> stevige weerstand verwachten..

Etixx neemt het niet zo nauw met de ethiek.
cyclingfreakske 30 september 2015 22:05
leg uit...........Terpstra word pissig als hij dat hoort winking smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/09/2015 22:06 door cyclingfreakske.
lodjan 30 september 2015 22:10
Wie is de teamarts en wat is zijn verleden?
Halve Belg 01 oktober 2015 08:43
lodjan Schreef:
-------------------------------------------------------
> cyclingfreakske Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > En het kan best zijn dat Lefevre wel een arts /
> > specialist weet zitten die het probleem kan
> > aanpakken.
> > Zoja, is hij weer vertrokken en kan Degenkolb
> etc
> > stevige weerstand verwachten..
>
> Etixx neemt het niet zo nauw met de ethiek.


Giant wel, met de mond...
cyclingfreakske 01 oktober 2015 10:44
je doelt op de geruchtenmolen van 2007.... en dat ging dan over een periode van 1994-1998 onder GB-MG. er is niets bewezen en hij heeft ook alles opgevraagd bij en alle cijfers weerlegt... wat uiteindelijk eindigde in een luchtbel en een rechtzetting. Ook bij de zaken rond 2007 is niet veel bewezen buiten het feit dat enkele renners zelf thuis wat hadden liggen.
In eerste instantie riep de media en de onderzoekers dat het op verboden middelen ging, later was het met hangende pootjes toegeven dat het om medicijnen en supplementen ging en niet om verboden middelen.
Ook wees onderzoek uit dat niet de teamarts, maar wel de verzorger Johan Molly (ex cofidis) stevig zat te rommelen en bovendien de man ook verslaafd was aan amfetamines. Bij hem werden wel amfetamines gevonden.
Ook kwam aan het licht dat die inmiddels een min of meer criminele status van dealer aan het opbouwen was, in en buiten het sportmillieu. De uitgang was snel gevonden.

Rabobank deed het straffer : die werkte met een Belgische ploegarts die niet eens een erkend arts was, maar zich slechts ervoor uitgaf bleek veel later in het onderzoek. De lamp ging wel erg stevig branden, De Rooij redde zichzelf ondanks alles wat hij de UCI en de sponsors had voorgelogen.
de rest is bekend....1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/10/2015 10:49 door cyclingfreakske.
Leon 01 oktober 2015 13:43
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------

> Rabobank deed het straffer : die werkte met een
> Belgische ploegarts die niet eens een erkend arts
> was, maar zich slechts ervoor uitgaf bleek veel
> later in het onderzoek.

Gaat dit nu over Geert Leinders, die voor Rabo jarenlang in dienst was bij Lotto?
lodjan 01 oktober 2015 13:44
Nee, dat bedoel ik niet. Google eens op Ibarguren. Je komt dingen tegen als:

Omega-Quick.Step
De ploegarts van Philippe Gilbert en Tom Boonen, beiden hadden een topjaar in respectievelijk 2011 en 2012, was José Ibarguren Taus. Bij elk team waar hij verantwoordelijk was voor de medische begeleiding zijn opvallende prestaties te zien.

Die onbevoegde 'arts' werkte toch niet voor de Raboploeg, maar voor Vacansesoleil?

Je bakt ze weer bruin.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/10/2015 13:44 door lodjan.
Leon 01 oktober 2015 13:46
Halve Belg Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Giant wel, met de mond...

Dat is vaak het lekkerst.
cyclingfreakske 01 oktober 2015 15:05
ah...Correct. Je bedoelt D. Demartelaere, een fantast die ze in dienst namen omdat hij bloedwaarden kon lezen vanwege zijn studies als chemicus. De Bond maakte ee nzware fout door een vergunning als teamarts af te leveren. Dat was inderdaad een zootje in die periode; Nu werkzaam in een ziekenhuis als ik juist ben.
een sportarts die ik ken werkte toen ook voor VC , die had al snel door dat er iets niet klopte, later ook de Nederlandse arts die het bij de leiding aankaarte.
Hilaire dekte de lading in de media toen het bekend werd, door te stellen dat hij als chemicus was aangenomen voor de interne controles.

Bij Rabobank was het Leinders die boven kwam drijven in het epo onderzoek aangaande Rabobank. Later is er nog een en ander bovengekomen.
Als arts door de Raad van Geneesheren levenslang geschorst.... correctioneel is er tot nogtoe niks gebeurd.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/10/2015 15:08 door cyclingfreakske.
Rudy t. 01 oktober 2015 16:59
Leinders heeft nooit iets fouts gedaan want die heeft bij sky gewerkt.
cyclingfreakske 01 oktober 2015 17:53
niets gedaan.. me aloeha.

uit het artikel.
"................Het gaat onder meer om epo, bloedtransfusies, testosteron en corticosteroïden. " (HLN)
en de reden waarom Sky hem opzij schoof, door de inmiddels verzamelde bewijslast in het dossier.

gewerkt.... 2012 was het laatste. 2015 is bekend geworden dat hij levenslang word geschorst (binnen de sport).. de RVGeneesheren overdenkt net hetzelfde al zal men het strafrechtelijk onderzoek voorlopig afwachten.
Leon 01 oktober 2015 17:59
Speciaal voor CF verzoek ik andere forummers hun posts indien nodig te voorzien van smilies en andere duiding, in verband met het overduidelijke gemis van een antenne-gen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/10/2015 17:59 door Leon.
Rudy t. 01 oktober 2015 18:22
Nee cf. is alwetend.

Ik dacht dat ik mij bediende van ironie, maar blijkbaar niet....
cyclingfreakske 01 oktober 2015 20:42
...die Hollandse ironie... cool smiley
balea lac 01 oktober 2015 23:08
gezeik hier over artsen etc. Elke prof zit tot de rand toe vol. dat heeft de geschiedenis wel bewezen. ook Kittel liet zijn bloed uv behandelen etc. allemaal bekend.
Kop dicht allemaal, en wees blij dat hij weg is bij giant, want onzeker of hij terug komt. En leuk dat Lidl een poging waagt in de wielersport.
cyclingfreakske 02 oktober 2015 17:17
ken er ook genoeg die nokvol zitten om...... aan de band gaan te werken in een fabriek. eye rolling smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen