Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Gesink wil in 2016 deelnemen aan Ronde van Italië

Gepost door rustdag 
rustdag 02 oktober 2015 07:41
Gesink wil in 2016 deelnemen aan Ronde van Italië

Robert Gesink wil volgend seizoen deelnemen aan de Ronde van Italië. De Giro start in 2016 in Apeldoorn en blijft enkele dagen in Nederland.

"Er zit daar ook een rit door Gelderland en de Achterhoek in. Voor mij is dat een unieke thuiswedstrijd", schrijft de 29-jarige Gesink in zijn column in De Telegraaf.

"Als ik zie hoe goed ik steeds presteerde bij een Tourstart in Nederland, zie ik de komende Giro ook als een uitdaging. Al moet ik hiervoor dan wel van mijn ploeg de ruimte krijgen."

Gesink beseft dat hij met een Girodeelname zijn klassementsambities in de Tour de France bij voorbaat moet parkeren. Dat offer wil de nummer zes van de jongste Ronde van Frankrijk graag brengen.

"Ik zou graag eens de Tour de France met een andere insteek rijden", legt de renner van Lotto-Jumbo uit. "Niet voor een klassement gaan en meer richten op ritsuccessen."

"Zeker met het oog op de olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro, die twee weken na het einde van de Tour plaatsvindt. Het parcours in Brazilië is behoorlijk zwaar en voer voor klimmers. Daarom zie ik dit als een unieke kans."

Zondag sluit Gesink het huidige wielerseizoen af met een optreden in de Ronde van Lombardije
Eindhovuh 02 oktober 2015 07:47
Dit vind ik nu echt leuk. Lijkt mij meteen podiumkandidaat.
Mooi dat hij dit soort keuzes durft te maken, blijkbaar is er met zijn goede Tour ook mentaal een barrière gebroken.
Arsimo 02 oktober 2015 07:55
Giro poging no 2. Hopelijk na afgelopen Tour met meer succes dan poging no 1. Gun het hem.
rustdag 02 oktober 2015 08:10
Ik juich zijn keuze toe, alleen vraag ik me dan wel af. Als je vol voor de Giro gaat. Heb je dan nog wel wat tezoeken in de Tour. Om daar een Etappe te kunnen winnen, moet je toch ook in topvorm zijn. En hoe fris ben je dan nog in Rio.
Hoentie 02 oktober 2015 08:36
Giro voor het klassement en kopman in Rio met een Tour als voorbereiding. Mooie doelen.
Halve Belg 02 oktober 2015 08:42
ls je in Rio kopman wil zijn lijkt het mij met het selectiebeleid van Lammers goed om in Februari goed te zijn.
utrecht 02 oktober 2015 09:13
Leuke keuze, hoop dat meer subtoppers deze keuze maken. Al twijfel ik of het chaotische karakter van de Giro goed bij Gesink past.
Eddy Veen 02 oktober 2015 09:25
Gesink en Dumoulin die strijden om de zege, welk een weeldewinking smiley
Snorfietser 02 oktober 2015 09:25
Hoop dat de ploeg meewerkt. Vlammen in een ronde die in eigen land start is mooi en gun deze man echt een etappezege in de Tour.
merijntje mortirolo 02 oktober 2015 09:27
JW 02 oktober 2015 10:05
Daar aarzel ik ook een beetje over.
Dat de Tour hem goed ligt heeft hij al diverse keren bewezen.
Zijn eerste Giro-poging liep aanvankelijk best goed. Toen de kou inviel - en dat gebeurt nogal eens in de Giro - liep het mis. Of dat zich zou kunnen herhalen weten we pas als het gebeurt.
Start in eigen land levert natuurlijk veel publiciteit op en lijkt me voor de sponsor ook aantrekkelijk.
Cecchini 02 oktober 2015 10:21
Die Giro speelde trouwens ook zijn hartprobleem op, en dat lijkt definitief voorbij te zijn. Misschien dat Kruijswijk nu eens voor het kopmanschap in de Tour kan gaan. Dat heeft hij nog nooit gedaan, alhoewel Kruijswijk nou echt een Giro specialist lijkt te zijn.
JW 02 oktober 2015 10:26
Ik ben benieuwd hoe veel toppers voor zo'n programma gaan kiezen.
Die hoge prioriteit voor een eendagskoers (OS) maakt me ook niet echt gelukkig. Tenzij hij daar podium zou halen natuurlijk winking smiley
Voor Dumoulin ligt dat anders, omdat hij toch favoriet is voor de tijdrit, en daarmee twee ijzers in het vuur heeft.

De Giro zou komend jaar wel eens een sterkere bezetting kunnen krijgen dan de Tour !
Ik mag hopen dat Kelderman dan in elk geval voor de Tour kiest, en zijn Olympische ambities een graadje terug schroeft.
El Mik 02 oktober 2015 10:29
Contador en Froome gaan in ieder geval voor de Tour (Froome wil dat ook combineren met dubbel Olympisch goud...).
Het Giro parcours lijkt niet uitnodigend voor Quintana of Valverde.
Benieuwd wat Astana doet.
Andere Peter 02 oktober 2015 10:29
Prima keuze. Ik hoop hier al jaren op. Dit is inderdaad het ideale moment.

Podiumkandidaat, podiumkandidaat... Een beetje op de manier zoals er straks 25 podiumkandidaten aan de Giro zullen starten waarvan er naar schatting 3 op het podium zullen eindigen (1 of 2 kan ook, pakweg De Gendt reed podium zonder vooraf als 'kandidaat te zijn aangemerkt, hetgeen vooral de onzin onderstreept van het vooraf kandidaten aanwijzen). Het rijk rekenen is alweer begonnen.
Slimmerd 02 oktober 2015 10:36
Nibali heeft al eens te kennen gegeven weer de Giro te willen doen, dit parkoers lijkt me ook mooi voor hem, en Aru wil debuteren in de Tour!
Bromertà 02 oktober 2015 10:53
Wie kan Gesink in de bergen enigszins steunen? Is Lotto.nl sterk genoeg om een eventuele leidersrol in te vullen? Retorische vragen, uiteraard. Zeker gezien de kracht van Astana en Sky.
Eindhovuh 02 oktober 2015 11:11
Iemand die 6de werd in de afgelopen zwaar bezette Tour de France kan je toch moeilijk niet als een podiumKANDIDAAT omschrijven?
Dat heeft toch niets met rijk rekenen te maken?
Eazster 02 oktober 2015 11:14
Afgezien of Gesink een podium kandidaat is ,lijkt het me toch mooi dat hij zelf de insteek heeft diverse rondes te willen proberen.
Liefhebber van het fietsen weet je wel...Hij vind het mooi om in zo'n Grote Ronde bij eigen streek te koersen en haalt daar enorme motivatie uit.
Vorige Giro ging het niet perfect inderdaad ,maar dat kwam grotendeels door zijn hartritme stoornissen ,die nu weg lijken.
Of Gesink in de vrieskou ook goed is lijkt me speculeren,al zal het bij elke gladde afdaling bibberen blijven.

Of de ploeg hiermee akkoord zal gaan is een tweede. De Tour lijkt me voor Lotto.NL het allerheiligste en zal 2 kopmannen daarheen willen sturen.
En Kruiswijk heeft bewezen dat de Giro hem als gegoten past. Ze noemen hem niet voor niets de Rode Italiaan.
El Mik 02 oktober 2015 11:22
Kruijswijk heeft bewezen dat zware rondes met een zware slotweek hem liggen.
In deze Giro lijkt dat wel mee te vallen, als de Tour wel zwaarder is (en dat verwacht ik) lijkt dat me een goede keuze. Al had ik dan Kelderman ipv Gesink naar de Giro gestuurd.
Andere Peter 02 oktober 2015 12:03
Lekker om meteen maar iemands beste resultaat in jaren als benchmark te nemen. Jij roept bij Dumoulin en Gesink meteen podiumkandidaat. Prima hoor. Poels erbij nog? Dan is het meteen geregeld. Kruijswijk voor top-5 nog? Roep het ook eens bij een willekeurige Italiaan. Ik betwist dat etiket podiumkandidaat ook niet, maar ik verbind eraan dat regelmatig mensen (bijna) podium rijden die door niemand verwacht werden. En dat er straks een reeks podiumkandidaten van het kaliber Gesink zullen starten.

De capslock op KANDIDAAT duit erop dat je niet leest wat mijn kritiek is. Jaja, ik zie dat je kandidaat schrijft. Daar heb ik het nu juist over. Over de behoefte om kandidaten aan te wijzen zodra een renner Nederlander is en af en toe een aardig klassement rijdt (maar tot zijn 30e nog nooit ergens podium).



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/10/2015 12:06 door Andere Peter.
Eindhovuh 02 oktober 2015 12:16
Je doet het weer.
in mijn post staat "Lijkt mij meteen podiumkandidaat." Meer staat er niet. Jij leest er weer van alles achter en begint zaken te projecteren.

1. Ik roep niets over Dumoulin. En zeker niet over Poels.

2. Je betwist niet het etiket podiumkandidaat. Mooi, wat is dan het probleem?. Er zal een reeks podiumkandidaten van het kaliber Gesink starten. Daarom zijn het ook kandidaten en geen zekerheden.(van Dale: iem. die in aanmerking wil komen voor een baan enz.; gegadigde)

3. Dit is een wielerforum, de beste Nederlandse renner van de afgelopen Tour geeft aan voor de Giro te gaan. De Giro is de afgelopen 10 jaar minder sterk bezet dan de Tour waarin hij 6de werd. Vervolgens geef ik aan dat hij kandidaat is, meer niet. Jij betwist niet dat etiket, alleen betwist jij dat er verwachtingen of iets dergelijks achter schuilen die jij niet wenselijk acht? Dat is vooringenomen projecteren en zeker niet objectief.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/10/2015 14:03 door Eindhovuh.
ton duk 02 oktober 2015 12:49
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wie kan Gesink in de bergen enigszins steunen? Is
> Lotto.nl sterk genoeg om een eventuele leidersrol
> in te vullen? Retorische vragen, uiteraard. Zeker
> gezien de kracht van Astana en Sky.

Ze rekenen natuurlijk op Giant want ze hebben nog een vueltavriendendienst open staan winking smiley
Marcos 02 oktober 2015 12:52
Nibali en Landa rijden sowieso de Giro, Peraud ook (al ben ik benieuwd welk niveau die nog kan halen), verder is er nog niet zoveel bekend, geloof ik. Poels wilde in 2016 graag kopman zijn in de Giro, maar vraag me af of hij nog wel start nu Landa erbij is gekomen..

En mooi dat Gesink voor een andere route kiest dan velen van hem zouden verwachten. Ben wel benieuwd hoe ze dat gaan doen volgend jaar bij LottoNL, denk dat Kruijswijk een echte Giro-renner is, ga er vanuit dat ze die in ieder geval niet als kopman in de Tour uit willen spelen. Dan zal Kelderman wel dé kopman worden, dat wordt voor hem ook wel een nieuwe ervaring, dit jaar was hij ook kopman, maar wel één van de 3 (of 4 als je het ruim wil bekijken).



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/10/2015 12:53 door Marcos.
Cecchini 02 oktober 2015 12:58
smileys with beer. Gelukkig sta ik niet altijd alleen in mijn mening over de immer aanwezige gelijlkhebberigheid van AP
Michael B. 02 oktober 2015 13:05
Gaat niet gebeuren, gewoon grootspraak van Gesink. Wie moet dan de kopman worden in de Tour de France? Kelderman, Kruiswijk? Dan gaan ze bij Lotto toch weer op Zeemans oordeel af hoor.
Rudy t. 02 oktober 2015 14:36
Ja maar er reden de afgelopen tour 25 man top 6
Rudy t. 02 oktober 2015 14:38
Waarom zou kruijswijk geen kopman in de tour kunnen zijn?
Tinuz 02 oktober 2015 15:01
De LottoNL ploeg zit in elk geval niet heel dik in de ronde renners... Of renners als Castelijns en Bouwman moeten zich in die richting ontwikkelen.
Erg jammer dat Marc Goos zo lang OUT is.
stoempert 02 oktober 2015 15:28
Klasse! Bij gebrek aan een negeer functie ontkom je bijna niet AP's bijdrages en dan is het mooi dat deze naar mijn mening irritante betweter even op zijn plek wordt gezet. Het zal mij benieuwen of hij ook in dezen de behoefte voelt om het laatste woord te hebben.
Blueprint 02 oktober 2015 15:51
Verrassende keuze na Gesink's sterke Tour van dit jaar, al lijkt het sentiment van de start in eigen regio een grote rol te spelen. Is het verstandig? Ik weet het niet. Gesink wekt niet de indruk dat hij goed met barre weersomstandigheden kan omgaan en dat kan in de Giro een behoorlijke rol van betekenis spelen.

Wat betreft Rio kan het twee kanten op: maakt hij er een Majka-2014 seizoen van (rustig aan in het voorjaar, uitrusten in het begin van de Tour), dan kan hij een rol van betekenis spelen. Dat zou echter betekenen dat Lotto-Jumbo voor de Ardennenklassiekers niet verder komt dan Battaglin en Martens als mogelijke kopmannen. Ik hoop dus dat Gesink niet onder druk gezet wordt om in maart en april ook al te presteren, anders is het na de Giro wel zo'n beetje gedaan met zijn seizoen...
Marcos 02 oktober 2015 15:53
Die zal toch in de loop van 2016 wel weer gaan fietsen? Anders wordt het een kansloos verhaal, vrees ik..
Goozzer 02 oktober 2015 16:14
Dat geloof ik niet, Tour en O.S zijn een veel betere combi (tenzij je in de Tour echt kapot gaat uiteraard). In die zin ook logisch dat Gesink wel de Tour nog rijdt, als je dat niet doet wordt het een lange periode tot de O.S.
Goozzer 02 oktober 2015 16:24
Als je in de Giro goed wil zijn, moet je in de Ardennen in principe ook reeds in orde zijn. Luik zou bijvoorbeeld zelfs zeer geschikt kunnen zijn als grote test voor de Giro (en daar hoeven wat mij betreft geen dagen in regenachtig Romandië aan te worden toegevoegd)...
Blueprint 02 oktober 2015 16:44
Is het dan toeval dat de volledige top-10 van de Giro 2015 niet in Luik te zien was? En in 2014 de top-3?
zumsteg 02 oktober 2015 17:06
'Tromgeroffel'
Walnoot 02 oktober 2015 17:16
Ja. Want de enige van de top-10 uit de Giro die er dit jaar reed, oh, wacht, ze reden er allemaal niet. De enige uit de top-10 van Luik dan die in de Giro reden waren Kreuziger en Pozzovivo. Valt weinig over te zeggen.

Vorig jaar reed Pozzovivo in beiden top-10. Van de anderen die beiden reden viel Giamp. Caruso uit in de Giro na top-10 in Luik, reed Moreno nog een tamelijk kleurloze Giro, was Rolland daarentegen heel netjes 23e in Luik. In 2013 waren Betancur en Scarponi in beide wedstrijden geweldig. Dat het kan staat buiten kijf lijkt me zo.
Marcos 02 oktober 2015 20:08
Heb het idee dat dat geduw en getrek in de 1ste week en de enorme media-aandacht niet echt zijn ding is en de Giro hem daarom wat beter ligt. Maar dat is enkel een vermoeden smiling bouncing smiley
El Mik 02 oktober 2015 21:51
Gesink heeft zonder Giro te rijden ook nooit top 10 in LBL gereden, zelfs niet in de tijd dat hij 3e in de AGR en 4e in de WP kon worden. En dat lijkt een eeuwigheid geleden.

Nee, laat hem dan maar lekker voor de Giro gaan en laat Battaglin/Martens/Kelderman/Lindeman het maar proberen in de heuvelklassiekers. Niet dat ik hun direct potten zie breken, maar Gesink ook niet.
Goozzer 02 oktober 2015 23:26
Hesjedal was ook zeer sterk in Luik toen hij later de Giro won, staat me bij. Qua voorbereidingstijd is het natuurlijk ook niet vreemd. Dauphiné is zelfs verder voor de Tour, en daar (of in Zwitserland) komt de gemiddelde Tourwinnaar ook niet slecht voor de dag...
Leon 02 oktober 2015 23:36
Goozzer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dat geloof ik niet, Tour en O.S zijn een veel
> betere combi (tenzij je in de Tour echt kapot gaat
> uiteraard). In die zin ook logisch dat Gesink wel
> de Tour nog rijdt, als je dat niet doet wordt het
> een lange periode tot de O.S.

Ronde van Polen - tijdens de Tour - als voorbereiding zou ook kunnen. Die ligt Gesink ook wel.
Goozzer 03 oktober 2015 00:11
Ah, die is naar voren gehaald. Zou best een optie kunnen zijn, ja...
valse trage 03 oktober 2015 13:19
Prima keuze van Gesink! Als je ergens enthousiast over wordt, moet je het gewoon doen, dat geeft 'moraal'. Het lijkt me echt wel de moeite waard om een seizoen alles op alles te zetten op een Giro die in zijn eigen streek start. Bovendien lijkt het ook een parcours dat Gesink ligt, zeker gezien zijn tijdritcapaciteiten t.o.v. vele andere ronderenners/klimmers. De Giro kan best voorbereid worden met LBL, en anders maar eens een keertje Trentino rijden?
Cecchini 03 oktober 2015 14:15
Gek ja, ik kan me niet herinneren dat er ooit een Nederlandse renner met een beetje kwaliteiten de Ronde van Trentino heeft gereden.
Snorfietser 03 oktober 2015 17:33
Zal te maken hebben met het feit dat het op de kalender moet concurreren met het Ardennen drieluik.
Blueprint 03 oktober 2015 22:34
Er zijn er echter niet veel die goed zijn in de Dauphiné om vervolgens in zowel Tour als Vuelta een hoog niveau te halen en daarna nog even een rol van betekenis spelen op het WK. Gesink zal echt een heel zuinig voorjaar moeten rijden met de ambities die hij heeft.
Andere Peter 04 oktober 2015 01:39
Ik zeg natuurlijk nergens dat je ongelijk zou hebben. Dat kan helemaal niet, omdat je gebruik maakt van ''lijkt mij''. Zelfs al lijkt Van Emden je podiumkandidaat, dat kan en zal ik niet als fout bestempelen. Vreemd dat je je verdedigt alsof ik het fout zou vinden dat je Gesink podiumkandidaat noemt. Eerst al dat accentueren van de term KANDIDAAT.

Ik vind dat niet fout. Ik vind het wel overdreven om dat van Gesink meteen maar te roepen.

En hier deed je het ook al, met minder slagen om de arm en ongetwijfeld met een knipoog:
[wielerprikbord.nl]
Dat was ook de post die bij mij het (onjuiste) beeld had opgeroepen dat je serieus een Giro voor je zag waarbij podiumkandidaat Gesink op het laatst podiumkandidaat Dumoulin uit het roze zou rijden.

Het mag natuurlijk, het is prima, het is leuk, het is niet fout, het is goed. Maar ik vind het dus overdreven en daarom zeg ik er iets van. Dat er heel veel kandidaten zullen zijn die ongeveer evenzeer podiumkandidaat zullen zijn als Gesink. En dat de schaarse plekken op het podium van een grote ronde ook wel eens worden vergeven aan mensen die door helemaal niemand voorzien waren. Bij Nederlanders wordt nogal vaak de beste prestatie als uitgangspunt genomen voor een verwachtingspatroon. Dat meten met 2 maten bevreemdt mij.

De verwachtingen rondom Dumoulin zijn de laatste tijd in het algemeen erg hooggespannen. Ik reageerde dan ook in eerste instantie helemaal niet op jouw post, maar in een nieuw draadje. Hoewel jij je steeds verdedigt val ik jou niet aan. Ik geef toe: ik meende bij mijn vervolgreactie dat jij in een ander topic letterlijk iets had gezegd tav Dumoulin als kanshebber, maar dat ben jij niet geweest. In mijn vervolgreactie zeg ik dat inderdaad verkeerd. Poels en Kruijswijk verzin ik er overduidelijk zelf bij, met een vraagteken, om het overdreven van je geroep om podiumkandidaat door te trekken.
Andere Peter 04 oktober 2015 01:46
Wat flauw. Als je goed kijkt dan zie je dat ik er juist altijd op wijs dat er heel veel kandidaten worden aangemerkt, waarvan er slechts 6 in de top-6 eindigen, etc. De vanzelfsprekende aanname dat Gesink in de Giro van 2016 even goed zal zijn als zijn beste ronde van de laatste jaren, dat is nu net het soort gemakzuchtige, overdreven podiumkandidatuurschap waar ik op doel.

Zoals Gesink ook niet elke Ronde die hij startte top-6 reed. Sterker nog: hij reed nog nooit podium. Ondanks een soort eeuwigdurend KANDIDAAT-schap daartoe. Daar zet ik graag die nuance bij.
Andere Peter 04 oktober 2015 01:46
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen