Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Dokter veroordeeld voor ozontherapie aan profrenners

Gepost door lodjan 
lodjan 28 oktober 2015 21:27
Dokter veroordeeld voor ozontherapie aan profrenners

WOMMELGEM - Dokter Johan D.S. (55) uit Wommelgem is door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld voor het behandelen van drie wielrenners met ozontherapie. De rechter legde hem een boete op van 11.000 euro, waarvan 8.250 euro effectief. Zijn ozontoestel werd verbeurd verklaard.
De rechter achtte het bewezen dat dokter Johan D.S. in 2011 bloedtransfusies met ozon uitvoerde op drie wielrenners. De arts, die voor de overheid dopingcontroles uitvoerde ging voor de vrijspraak, maar haalde zijn slag niet thuis.

De naam van Johan D.S. kwam naar boven tijdens het onderzoek naar de praktijken van ‘ozondokter’ Chris Mertens. De gerenommeerde arts, die tot 2013 voor de Vlaamse Gemeenschap dopingcontroles uitvoerde, was door een leverancier van voedingssupplementen aan de galg gepraat. Zo zou ook D.S., net als dokter Mertens uit Rotselaar, sporters voor een ozonkuur in zijn praktijk ontvangen.

Het waren voormalige profwielrenners Pieter Van Herck (24) uit Berlaar, de Nederlander Stefan van Dijk (37) en Guy Smet (43) uit Kruibeke die bij de ‘ozondokter’ in Wommelgem over de vloer kwamen. Hoewel ze alle drie volhielden dat ze zich bij Johan D.S. voor allerhande kwaaltjes lieten behandelen, was het tribunaal van de Koninklijke Belgische Wielerbond allesbehalve mals. Van Herck en Van Dijk werden respectievelijk voor twee en acht jaar geschorst. Smet ging na lang procederen vrijuit wegens gebrek aan bewijs.

Bij ozontherapie wordt bloed afgenomen van de sporter. Dat bloedt wordt ‘verrijkt’ met ozon en dat bloed wordt vervolgens weer ingebracht bij de sporter.
veluweracer 29 oktober 2015 09:08
Zonder ozon trapte Kittel geen deuk in een pakje boter wat al een week in de zon had gelegen.
Een lachertje gewoon.
Walnoot 29 oktober 2015 09:58
Winterdepressie ingezet of pilletjes vergeten te nemen?
El Chaba 29 oktober 2015 11:22
Kittel heeft nooit een behandeling met ozontherapie ondergaan.
Waar jij waarschijnlijk aan refereert zijn een paar behandelingen met UV-stralen door Dr. Franke maar dat was in 2007/2008 en bovendien door het CAS bestempeld als zijnde geen dopingbehandeling.
[www.vandaag.be]

Als je wat roept, baseer je dan op feiten en ajb niet op je onderbuik, dat wordt zo'n smeerboel.
Shinzawai 29 oktober 2015 18:13
Feiten zijn voor pro-dopingmietjes.
cyclingfreakske 30 oktober 2015 17:26
deze arts gebruikte een toestel om bloed af te nemen in de vorm van baxters, en te verrijken ...dit is ook de reden waarom de feiten effectief zouden bewezen zijn.
de zaak met Dr. Mertens ligt nog wel helemaal anders, daar wilde men hem veroordelen met een totaal gebrek aan bewijs, ook al omdat er geen sprake is van baxtertoepassingen en de atleten allen vrijuit gingen EN er ontegensprekelijk bewijs is van geknoei met bewijslast door de speurders die in het voordeel van de arts en atleten speelde.

S. Van Dijck voor acht jaar geschorst...wat maakt het uit, dat was toch al over...
Smet was al langer bewezen dat er niks mis was, toch wilde de bondsprocureur hoe dan ook zijn slag thuishalen (dejavu ivm Meeuwsen, Van Avermaet etc. die vrijgesproken werden na veel gedoe.zonder bewijs)
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen