Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Lars Boom koopt 40 crossbandjes

Gepost door rustdag 
rustdag 03 november 2015 08:25
Aankoop Lars Boom zorgt voor grote opwinding



Renner Astana lonkt na 2 jaar weer naar veldritten

Opwinding alom, afgelopen weekeinde achter de schermen van het veldrijden. ,,Lars Boom heeft 40 crossbanden gekocht bij Richard Nieuwhuis'', zo ging het als een lopend vuurtje. Voor de insiders in Vlaanderen is het wel duidelijk waarom de wegwielrenner van de Kazachse formatie Astana zoveel tubes heeft afgenomen van de Nederlandse bandentovenaar: ,,Lars gaat deze winter weer veldritten rijden.''


De net van zijn huwelijksreis teruggekeerde oud-wereldkampioen veldrijden was niet bereikbaar om te vertellen wat hij met die 40 banden gaat doen. ,,Houd Marktplaats in de gaten," zo grapt zijn manager Rik van Dongen. Om er zonder dollen aan toe te voegen dat Boom inderdaad plannen heeft om deze winter een aantal veldritten te gaan rijden.

Hoeveel dat er zijn en welke crossen hij dan in gedachten heeft? ,,Binnenkort gaan we bespreken hoe hij het oppakt," vertelt Van Dongen.

Boom liet zelf afgelopen zomer al doorschemeren dat het veldrijden mogelijk weer een onderdeel wordt van zijn voorbereiding op het wegseizoen. Vooral zijn tijdritten zouden daar baat bij hebben. ,,Met een betere langere tijdrit kun je etappekoersen winnen," is de achterliggende gedachte.

Volgens Van Dongen traint Boom nog altijd graag in het bos en voelt hij zich aangetrokken tot het veldrijden. ,,Maar als hij weer wedstrijden gaat rijden, zal dat op de eerste plaats wel ter ondersteuning van zijn voorbereiding op het wegseizoen moeten zijn."

Twee winters geleden reed Boom op het NK in Hilvarenbeek zijn tot dusverre laatste veldrit. Hij werd hier tweede.
rustdag 03 november 2015 08:28
Hartstikke leuk, ik juicht het toe..
Walnoot 03 november 2015 11:16
Ja, wie niet? Mag best een beetje meer spanning in data veldritseizoen komen. Boom in topvorm zou beter moeten doen dan wat nu op plaatsen 4/5/6 rijdt.
pirke 03 november 2015 12:26
Op het NK in Hilvarenbeek werd-ie destijds compleet zoekgereden door Lars van der Haar. Ik moet nog zien dat hij iets kan uitrichten tegen Van Aert en (straks) v.d. Poel die steken daar nog weer bovenuit. Maar een leuke aanvulling op het deelnemersveld, dat zeker.
Tinuz 03 november 2015 12:56
Sinds hij helemaal gestopt is met veldrijden is hij niet bepaald beter gaan rijden op de weg, dus waarom niet...
Zijn wegseizoen is vaak ook maar een halve.
D. Marrage 03 november 2015 13:07
Jos de Boss Schreef:
-------------------------------------------------------
> maar volgens mij in Lars Boom zo'n liefhebber van het veld dat hij daar veel meer plezier beleeft aan zijn wedstrijden.
Wellicht. Dat zal waarschijnlijk minder gelden voor zijn ploegleider.
cyclingfreakske 03 november 2015 14:39
mag zich ook zeer vaak uitsloven en wegcijferen voor een ander. In Teams als Astana doe je niet zomaar wat je wil in de wedstrijd...de orders zijn zeer strikt.
het loon dat hij krijgt kan hij nooit verdienen in het veld en hij beseft dat maar al te goed.
Boom heeft mooie dingen gedaan op de weg en heeft inhoud, maar omdat het dit seizoen tegenzit krijgt hij wel veel meer kritiek van iedereen tegenover de gemiddelde Nederlandse renner die al jaren onder zijn doen rijd of zich wegcijfert voor een ander en soms zijn hoofd bovensteekt (oa Poels)
Boom is ook nooit kopman al word hij in klassiekers mee opgesteld voor een rol te kunnen spelen en misschien !!! te winnen.

maw : De Nederlandse media heeft hem door zijn wegsucces niet lang na het veldrijden, te ver de hemel ingeprezen en voldoet hij voor kijker vaak niet meer genoeg. Nochtans moet je zijn status als outsider zien met een winstkans links en rechts, zoals velen in het peleton... ook al heeft die een grote naam uit het veldrijden.
cyclingfreakske 03 november 2015 14:41
het is inderdaad niet kiezen... het is MOETEN....
we weten allemaal nog het Tour debacle... een zwaar vermoeide en half zieke Boom MOET starten in de Tour, terwijl het scenario als resultaat toch een opgave is en algemeen een vraag is : hoelang overleeft hij tot de opgave ?
Curzio 03 november 2015 17:44
Boom wilde zelf starten, en daarnaast haalde hij in de kasseienetappe een aardig niveau en was daar nog behoorlijk nuttig voor Nibali (dat daar verder niks uitkomt heeft voor een groot deel ook te maken met andere zaken).
Leon 03 november 2015 19:38
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------

> Boom is ook nooit kopman al word hij in
> klassiekers mee opgesteld voor een rol te kunnen
> spelen en misschien !!! te winnen.

Boom was dit jaar kopman in de Ronde van Qatar, Dwars door Vlaanderen, E3-prijs, Driedaagse De Panne, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Eneco Tour, Vattenfall Classic, Brussels CC en Fourmies. Voeg daarbij een aantal koersen waarin Boom mede- of reservekopman was (Strada Bianche, Milaan-Sanremo, Amstel Gold Race, Ronde van Denemarken), en je ziet dat je in je alwetende uitstraling er weer eens faliekant naast zit: in meer dan de helft van de koersen die hij reed was Boom kopman, en reed het merendeel van zijn ploeggenoten in zijn dienst...
Nelis! 03 november 2015 20:01
Lijkt me verstandig als Boom dat gaat doen. Denk dat het voor hem inderdaad een goede voorbereiding is en dat hij er een hoop plezier uit kan halen.
cyclingfreakske 03 november 2015 21:51
Curzio Schreef:
-------------------------------------------------------
> Boom wilde zelf starten, en daarnaast haalde hij
> in de kasseienetappe een aardig niveau en was daar
> nog behoorlijk nuttig voor Nibali (dat daar verder
> niks uitkomt heeft voor een groot deel ook te
> maken met andere zaken).

kantekeningetje bijmaken :
1) hij was moe en halfziek, en wilde ergens erg graag starten om maar 1 reden : Tourstart te Nederland - in eigen huis maw.... toch waren er twijfels en was bereid het verbod te accepteren.
2) Vinokourov besliste dat Boom onder alle omstandiheden MOEST starten.. moe, ziek, verbod.. fuck off was zijn oordeel. Een Bekende Nederlanders in eigen land laten starten was zo al onbetaalbare reklame voor zijn team. Hij zou wel zien wat later de gevolgen waren.
...de UCI deed niets... nochtans hadden ze hier moeten ingrijpen en Boom moeten beschermen, de regel zegt dat bij een ongezondverklaring er een startverbod is - wat de ploeg ook protesteert.
ze vergaten maar die regel toe te passen, omdat Astana nu eenmaal veel geld in het UCI bakje brengt.
cyclingfreakske 03 november 2015 21:54
voor Boom een mooie afwisseling. Ondanks het knap lastig is, zal hij vooral de volkse sfeer willen opsnuiven en de geest prikkelen.
Het blijft voor het Nederlanse weldrijden altijd wel een publieksfavoriet - ook in Vlaanderen - , ook al weten ze dat het wel minder zal zijn dan vroeger omdat de specialisatie totaal ergens anders ligt, en niet meer in het veld.
lodjan 03 november 2015 22:02
Het is geen UCI-regel, maar MPCC-regel.
cyclingfreakske 03 november 2015 22:53
Als men stelt dat een renner ongezond verklaart word voor een grote ronde, kan de UCI wel degelijk ingrijpen.
Zowel Wada als de UCI hebben daar een beleid over, dat oa in het kader staat van het antidoping beleid.
Afwijkende cortisolwaarden valt daar onmiddelijk onder (zelfs al is de oorzaak oververmoeidheid)
Niet enkel MPCC zegt het...
het MPCC staat vooral voor de rechten van de renners, opgericht door bepaalde ploegleiders... die de rechten van de renners zelf vaker met de voeten treden en ze wel vaker uitmelken. Verder is het gewoon de kassa passeren.
In het geval van Boom hadden ze gelijk.. Astana (Vinokourov) is ook lid, maar die stak de middenvinger op zoals de anderen dat in het verleden zelf al vaker deden.
dat waren ze even vergeten..........
WTF is dan MPCC ?? een hypocriete bende, niets meer en niets minder.
Michael B. 04 november 2015 12:48
Lars Boom, onze vriend die wederom de makkelijke weg kiest. Dit jaar al bijna gepakt met dope in zijn mik... enigste wat ze konden zien was een te laag corticoïden gehalte. Heeft op 1 week na een belabberd jaar gereden. En maar blijven volhouden dan er niks aan de hand was...

Ondertussen druk bezig met het tellen van zijn geld. Kip in het nauw maakt gekke sprongen. Nu weer opeens het idee om te gaan veldrijden. Lars kan het simpelweg niet opbrengen om 6uur a block te trainen, gaat liever een uurtje met mooi weer in het bos fietsen waarna hij genoeg tijd overhoudt om een videotje kijken samen met zijn meisje.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/11/2015 12:50 door Michael B..
pirke 04 november 2015 13:43
Jos de Boss Schreef:
-------------------------------------------------------
> Datzelfde geldt ook voor Vd
> Poel.

over een jaar of twee dan misschien, die blijft voorlopig in het veld (was althans het bericht na vorig seizoen)
cyclingfreakske 04 november 2015 17:40
Michael B. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Lars Boom, onze vriend die wederom de makkelijke
> weg kiest. Dit jaar al bijna gepakt met dope in
> zijn mik... enigste wat ze konden zien was een te
> laag corticoïden gehalte. Heeft op 1 week na een
> belabberd jaar gereden. En maar blijven volhouden
> dan er niks aan de hand was...
>
> Ondertussen druk bezig met het tellen van zijn
> geld. Kip in het nauw maakt gekke sprongen. Nu
> weer opeens het idee om te gaan veldrijden. Lars
> kan het simpelweg niet opbrengen om 6uur a block
> te trainen, gaat liever een uurtje met mooi weer
> in het bos fietsen waarna hij genoeg tijd
> overhoudt om een videotje kijken samen met zijn
> meisje.

wat een gelul ...... zelf wat teveel gebruikt misschien ?
Nelis! 04 november 2015 23:07
Michael B. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Lars Boom, onze vriend die wederom de makkelijke
> weg kiest. Dit jaar al bijna gepakt met dope in
> zijn mik... enigste wat ze konden zien was een te
> laag corticoïden gehalte. Heeft op 1 week na een
> belabberd jaar gereden. En maar blijven volhouden
> dan er niks aan de hand was...
>
> Ondertussen druk bezig met het tellen van zijn
> geld. Kip in het nauw maakt gekke sprongen. Nu
> weer opeens het idee om te gaan veldrijden. Lars
> kan het simpelweg niet opbrengen om 6uur a block
> te trainen, gaat liever een uurtje met mooi weer
> in het bos fietsen waarna hij genoeg tijd
> overhoudt om een videotje kijken samen met zijn
> meisje.

Je praat sowieso vaak een boel poep, maar die "kip in het nauw" is toch wel een hoogtepunt in je prikkersloopbaan.
Michael B. 05 november 2015 09:06
Zal wel meevallen. 10 jaar geleden maakte ik melding van de malafide praktijken van de Rabobank. Omdat ik uit eerste hand precies zag/meemaakte waar een Boogerd & co mee bezigwaren. Toen riep iedereen moord en brand dat ik maar wat riep, alleen maar om het Nederlandse wielrennen zwart te maken. Kreeg zelfs een ban van de toenmalige forumbeheerder. En nu wederom komen jullie met poep en gelulspinning smiley sticking its tongue out
Tinuz 05 november 2015 12:37
Hoe zat die "eerste hand" mbt Rabobank in elkaar?
Nu in het geval Boom ben je weer "eerste hand" neem ik aan??
Het is geen geheim dat Boom graag op de bank hangt bij zij gezinnetje.
Walnoot 06 november 2015 15:46
Don't feed the troll...
Cycling_Inside 07 november 2015 20:14
El Chaba 08 november 2015 13:32
Ach guttegut, jij werd destijds weggestuurd bij de Rabobank wegens niet goed genoeg en dat is de enige reden van jouw pathetische rancune jegens de Rabobank.
Prikdude 08 november 2015 15:12
Dat Leipheimer zijn Nederlands zo heeft bijgespijkerd vind ik wel van klasse getuigen.
pirke 11 november 2015 09:21
hij heeft ze erop liggen

Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen