Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

"Koersen RCS in de verkoop"

Gepost door Massimo 
Massimo 11 november 2015 16:10
Vanwege de magere financiële resultaten zouden de Italianen hun koersen willen verkopen, in de praktijk zou dat kunnen betekenen dat de Fransen van ASO, mits geïnteresseerd in dit pakket, monopolist worden in de organisatie van grote rondes. Copypasten lukt niet bij dit bewuste artikel, dus op het linkje klikken voor meer informatie, zie onderstaande:

[www.cyclingweekly.co.uk]
El Chaba 11 november 2015 16:40
RCS Sport, organiser of the Giro d’Italia, set to be sold

RCS Sport could be sold for a reported €80m as its parent group looks to minimise its debts
Giro d'Italia - Stage 15

Alberto Contador battles with Fabio Aru on the final climb of stage 15 of the Giro d'Italia (Watson)

The Giro d’Italia, Tirreno-Adriatico and Milan-San Remo could be sold soon, according to Italian newspaper Milano Finanza.

A report on Tuesday said that RCS Mediagroup is trying to find a buyer for its sports group to minimise its €440m (£312m) debt and could make a decision as early as Thursday.

RCS Sport stands second in the race organisation business behind ASO, which counts the Tour de France, Paris-Nice and Paris-Roubaix in its portfolio. RCS Sport has 10 races, including the Giro d’Italia, Tirreno-Adriatico and Milan-San Remo; it also organises basketball games and marathons.

According to the article that appeared on the front page of Tuesday’s newspaper, RCS Mediagroup has been trying for months to ally with potential buyers or groups. What is new, however, is that they may free themselves of RCS Sport and Unidad Editorial, the Spanish media group that publishes newspaper Marca and other titles, to limit its debt with banks.

Instead, RCS Mediagroup would focus its attention on Corriere della Sera, Italy’s longest running newspaper, and leading sports daily La Gazzetta dello Sport.

When contacted by Cycling Weekly, RCS Sport general manager Paolo Bellino rejected the claims that the company would be sold.

“I can’t comment on it,” he said. “The news isn’t true, I don’t know anything about it.”
Goozzer 11 november 2015 17:24
RCS Sport is overigens een van de weinige winstgevende onderdelen van de groep. Nog los van haar strategische waarde. Voor ASO zou het m.i. het beslissende doelpunt zijn. In een klap eigenaar van alle grote rondes, op Vlaanderen na alle monumenten, op pakweg een na de belangrijkste korte (voorbereidings)etappekoersen en niet onbelangrijk het monopolie in olieland. ASO zou in een klap haar eigen (volledig gevulde) kalender in het leven kunnen roepen, waarbij de rest (UCI, ploegen, andere organisatoren) het nakijken heeft.

Hoewel dat zou betekenen dat de wielersport van een hoop gedonder af zou zijn, is het natuurlijk de vraag of volledige monopolisering van de wielersport gewenst is. Ik weet niet of de ploegen tot elkaar kunnen komen (in Velon) of dat een van de (afscheidings)schijnbeweging makende suikerooms nog wat cash op zolder heeft liggen, maar het zou interessant kunnen zijn om de portemonnee eens te trekken (of op zijn minst eens rond de tafel te gaan zitten). RCS zal het allemaal graag zien...

Verder overigens opmerkelijk dat de advertentie inkomsten die gerelateerd zijn aan de koers als enige zijn gestegen. De Giro steeg met 11 procent (kan natuurlijk deels incidenteel zijn met een grote Spaanse winnaar en o.a. twee belangrijke Spaanse kranten, met name Marca in dit geval, in je pakket) en ook de tweede Dubai Tour leverde negen ton op...
PVW 13 november 2015 22:40
Weinig reacties in dit topic gezien de mogelijke impact die het potentieel bevat. Zal wel komkommertijd zijn zeker.
Shinzawai 13 november 2015 23:46
Iets voor Bakala of Tinkov?
JW 14 november 2015 11:25
Komkommertijd, ja.
En ook wel moeilijk er iets zinvols over te zeggen.

De ASO heeft momenteel al veel belangrijke koersen in handen en dus veel macht.
De voordelen lijken me duidelijk groter dan de nadelen; zonder de ASO zou het voortbestaan van een aantal koersen erg onzeker worden.
En van hinderlijk machtsmisbruik vind ik ook niet echt sprake.

Maar, zoals Goozzer terecht opmerkt, het is de vraag of een monopoliepositie van de ASO wenselijk is.
De ASO zelf wordt er naar mijn idee ook weinig beter van: veel lasten, weinig lusten.
cyclingfreakske 14 november 2015 13:41
ASO kan nu echt alles in handen nemen zonder rekening te moeten houden met de rest.
Italie kent grotere problemen dan met laat uitschijnen op het nieuws, financieel ook slechter dan men laat horen.
Organisatoren krijgen ook problemen omdat de economie in de rem zit en sponsors verplicht te stoppen met investeren... sportevenementen zijn de eerste slachtoffers in slechte tijden.
Dat RCS nu ook de hele uitverkoop doet, zegt genoeg dat zij niet meer in staat zijn budgetten te verzamelen en de veiligheid te garanderen onderweg.

ASO mag zich altijd wel als de irritante onraakbare opstellen..... helaas zijn ze steeds meer de ENIGE organisatie die wel geld etc weet bij elkaar te krijgen en tal van koersen in stand weet te houden. helaas zou zonder hen ook al een deel klassiekers gesneuveld zijn, zou de Giro en de Vuelta al langer op de slachtbank hebben gelegen.

ASO is daarmee ziekte en medicijn tegelijk.
cyclingfreakske 14 november 2015 13:42
Shinzawai Schreef:
-------------------------------------------------------
> Iets voor Bakala of Tinkov?


die laatste liever niet... zou iedereen betalen om zelf persoonlijk alles te winnen. Die is gek genoeg om mee te gaan koersen grinning smiley
PVW 14 november 2015 22:07
thumbs up

En je schrijfstijl voor de verandering eens een keer niet verdraaid tot de irritatiegrens is n extra thumbs up waard!
Goozzer 15 november 2015 00:18
Onzin wat je zegt. Kijk maar wat ik daar hierboven al over schreef en kijk maar in de jaarverslagen. De Giro is winstgevend, als een van de weinige activiteiten van de RCS groep. Verkoop van bezittingen met economische waarde (waarvoor door de strategische waarde die zij eveneens vertegenwoordigen mogelijk nog iets extra's voor betaald zou kunnen worden) is mogelijk om de verliesgevende kernactiviteiten van het mediabedrijf, dat gebukt gaat onder te grote schulden, in leven te houden...
PVW 15 november 2015 16:22
Het is in eerste plaats toch een uitgeverij? Die hebben het overal moeilijk. Focus op de kernactiviteiten en dat betekent in dit geval blijkbaar oa afscheid nemen v winstgevende activiteiten. Met de beschikbaar komende liquiditeiten zal gepoogd moeten worden te moderniseren. Net als hier in NL bij de diverse uitgevers geen kattenpis maar wel fijn als je in die situatie nog cash kan creeren.
Goozzer 15 november 2015 17:40
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen