Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Flakemore einde wielercarrière

Gepost door Cycling_Inside 
Cycling_Inside 12 november 2015 13:16
Campbell Flakemore keert niet meer terug bij BMC in 2016. Sterker nog: de 23-jarige Australiër houdt het wielrennen helemaal voor gezien.

Was nog is 2014 WK tijdrijden belofte
Clasicomano 12 november 2015 14:46
Voormalig tijdritkampioen Cancellara kondigde gisteren z'n afscheid aan.
Toekomstig tijdritkampioen (volgens insiders) Flakemore stopt per direct.
Dumoulin was gisteren jarig!

Go Tom
Ben 12 november 2015 16:09
Hopelijk binnen een jaar zn comeback. Gewone baan in Australië of prof in Europa... Even proeven van het gewone leven en weer terug op de fiets lijkt me.
Carlos Danger 12 november 2015 17:17
cyclingfreakske 12 november 2015 17:55
begrijpelijk.... heimwee, ontgoochelt in de gang van zaken in de WT (en het MOETEN ipv kiezen), de druk die je ook voelt als "beschermd" renner, de veel te hoge verwachtingen in Australie en misschien zelf ook....
een sabbatjaar kan voor zo iemand welkom zijn voor men terug vertrekt aan het grote avontuur.
JW 13 november 2015 16:30
Sabbatjaar ?? Daar geloof ik helemaal niets van.

Die jongen heeft op geen enkele manier de instelling van een topsporter.
Dat komt niet vanzelf aanwaaien.
cyclingfreakske 14 november 2015 13:10
onzin.
de druk op zo'n jong renner kan soms bijzonder zwaar zijn. de aandacht maar ook bepaalde mensen in zijn leefomgeving / club etc..... kunnen vaak zo'n jonge knapen doen ahaken. mentaal kan je wel sterk lijken, vaak zijn jongens op die leeftijd nog broos en vinden hun draai niet.
je bent jong, rijd en wint bijna alles, winnen lijkt "makkelijk" te gaan... je word de hemel ingeprezen door alles en iedereen......
je denkt ik ben klaar voor de profs en dan merk je dat het verdomd moeilijk is om je plaats te bemachtigen in het peleton; en winnen plots bijzonder moeilijk word, de ploegorders zeer strikt zijn etc....het is allemaal wel heel anders dan men het zich voorstelde.
je bent dan ook nog is vaak en lang van huis....... zeer zwaar voor sommigen.
mentaal doet dat veel als je op dat vlak niet helemaal rijp bent.

In Belgie hebben we in 2014 helaas ook zo'n voorval gehad met wijlen I.D, wereldkampioen geworden, druk van alle kanten, sommigen in de omgeving verloren de pedalen, de media die sterk overdreven elke keer opnieuw de lat bijzonder hoog legde, overal waar hij aan de start verscheen werd hij als een god behandeld, de jonge wereldkampioen werd geleefd.... en had het mentaal bijzonder lastig.

probleem is dat ze dat zelf zeer goed weg kunnen steken en hopen dat het betert, maar als men konstant je lastigvalt en plichten oplegt... komt het niet goed.

de beslissing van Flakemore lijkt me op dat vlak een zeer goede, als hij het mentaal moeilijk heeft in die omgeving en situatie.
Hij toont een slimme aanpak voor het probleem niet meer te controleren is... mentaal vooral.
misschien dat hij binnen 1-2j mentaal rijper is en beter bestand op de lange(re) verplaatsingen, en ziet dat je voor minder geld verdomd hard moet werken.


de insteek dat hij geen enkele mentale instelling van topsporter heeft, is wel even te ver.
die talenten worden vooral geleefd, en zij moeten mentaal dat wel aankunnen. als ze dat niet kunnen is het slim een keuze te maken voor het helemaal uit de hand loopt en andere toestanden ontstaan.
PVW 14 november 2015 22:12
"Sommigen verloren de pedalen"
De uitdrukking nog nooit gehoord. Vlaamse variant op de pijp uit gaan?

En wat I.D. (waarom spreken we over hem in initialen?) betreft; waren er juist geen twijfels over het zelfmoord-scenario?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/11/2015 22:25 door PVW.
cyclingfreakske 15 november 2015 02:23
uit onderzoek is gebleken dat helaas een zelfmoord aan de basis lag. de reden ervan is onbekend maar er word vermoed dat oa de druk na dat WK te groot was, hij in de knoop raakte met zichzelf door alle aandacht etc... (tja, dat deed een beetje aan FVDB denken in zijn opkomst)
dus ook persoonlijke problemen gekregen.

"sommigen verloren de pedalen" = uitdrukking voor zij die niet realistisch waren, in de wolken zitten, voeten van de grond, te hard zweven,.... is idd een oude Vlaamse uitdrukking uit het wielermillieu.
De Cauwer gebruikte het ook al vaker in de uitzendingen, als er een verhaal over een bepaald renner was die naast zijn schoenen begon te lopen , of een team veel te hoge verwachtingen had.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/11/2015 02:29 door cyclingfreakske.
Arriere de la course 15 november 2015 08:46
Igor Decraenen ging toch na een avondje doorzakken ladder zat via de kortste weg, over het spoor, richting huis...



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/11/2015 08:46 door Arriere de la course.
cyclingfreakske 16 november 2015 03:35
....was de eerste denkpiste..... en zo leek het ook. later bleek wel wat anders, ook toen men peilde naar zijn gemoedstoestand bij de vrienden en kenissen. pas dan bleek het om een wanhoopsdaad te gaan.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen