Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Jonathan Vaughters vs Johan Bruyneel

Gepost door Sub Culture 
Sub Culture 11 december 2015 10:14
Twitterrelletje tussen beide heren waarbij Bruyneel zich andermaal van zijn kleinste kant liet zien...

Johan Bruyneel heeft een stevige discussie op Twitter uitgelokt. Hij reageerde op een onschuldige tweet van Jonathan Vaughters, ex-renner en nu teammanager van Garmin, door die expliciet te beschuldigen van dopinggebruik.

Het begon met een tweet van Vaughters over een appartement in Capitol Hill waarvan hij wel huureigenaar wilde worden. De reactie van Bruyneel was niet min: “Hopelijk is dit appartement properder dan hetgeen je vol rommel achterliet in Girona”, met daarachter enkele afbeeldingen van spuiten en capsules. Vaughters blokkeerde Bruyneel op Twitter, maar de bal was natuurlijk aan het rollen.

Sub Culture 11 december 2015 10:15
Slimmerd 11 december 2015 10:33
Pff, kan Twitter en elk ander social mediakanaal die Bruyneel niet doen zwijgen. Laat die man niks meer zeggen over de wielersport
Walnoot 11 december 2015 10:33
Snap Bruyneel wel. Ergens is het natuurlijk heel raar dat hij persona non grata is, terwijl een net zo'n grote vuilak als Vaughters gewoon nog in het wereldje zit. Maar het is een beetje kleinzerig om Vaughters dan te gaan beschadigen, het is niet zo dat Bruyneel daar zijn baan mee terug gaat krijgen. Vaughters een maffioso noemen, kan hij misschien beter aan andere overlaten.

Misschien moet iemand die tyfusrus hier even op attenderen, kan grappig worden.
Eindhovuh 11 december 2015 10:42
Mee eens. De wielrennerij is een zeldzaam hypocriete wereld als het op dopingverleden aankomt.
Zonde.
rustdag 11 december 2015 13:21
Welke wereld is niet hypocriet.
Goozzer 11 december 2015 14:19
Je kunt het Bruyneel niet echt kwalijk nemen. Logisch dat hij zo nu en dan, gevoed door deels ergens begrijpelijke frustratie, eens wat terug steekt. In zekere zin laat oh zo olijke Vaughters zich hier natuurlijk weer het meest kennen, door wederom weinig zelfrelativering en -reflectie te tonen en in plaats van er eens goed om te lachen zich van de boze Bruyneel afkeert...
Lucho Herrera 11 december 2015 16:53
Waarom is Vaughters net zo'n vuillak als Bruyneel? De reputatie van Bruyneel lijkt me toch heel wat dubieuzer. 3e worden in de Vuelta van 1995 deed hij niet op een bruine boterham met pindakaas. Hij maakte onderdeel uit van het dopingbolwerk van ONCE en Manolo Saiz, Alles wat hij daar leerde heeft hij bij US postal, Discovery, Astana verder geperfectioneerd.Zo bont heeft Vaughters het naar mijn weten niet gemaakt.
Goozzer 11 december 2015 17:07
Omdat goeroe Vaughters al die tijd nooit open is geweest over zijn eigen misstappen en eigenlijk nog steeds maar beperkt praat, wist van dopinggebruik van anderen, ook in het begin van zijn clean team (eskimo Danielson blijft bijvoorbeeld mooi) anderen de maat nam, constant aan het spinnen was (op alle fronten) en overal een wit voetje probeerde te halen onderwijl publiekelijk vaak uit de school klappend over anderen (die dat kennelijk maar moesten slikken)...
Nelis! 11 december 2015 17:37
Ik vraag me nu plots af, is het gedrag van Vaughters en Danny Nelissen (voorheen) vergelijkbaar?
cyclingfreakske 11 december 2015 23:32
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Mee eens. De wielrennerij is een zeldzaam
> hypocriete wereld als het op dopingverleden
> aankomt.
> Zonde.

zeldzaam hypocriet ?
gewoon een weerspiegeling van de reele wereld waar elkeen in functioneert.
cyclingfreakske 11 december 2015 23:49
oeps.....
je vergeet de rest van het peleton. in dat tijdperk reden de meesten met gelijke wapens... en dat was vooral niet "netjes"
dat ONCE gebruikte was dus even eerlijk of oneerlijk dan de meeste teams deden.
Vaughters moet ook niet kleinzielig doen... hij heeft ook anderen beklad, idem Bruyneel toen die in het Armstrong dossier in opspraak was.
dus als Bruyneel hier uithaalt is dat misschien gewoon de stand gelijzetten.

...............als het geen fake account is door een onruststoker tenminste... dat valt steeds vaker voor.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/12/2015 23:52 door cyclingfreakske.
veluweracer 12 december 2015 00:25
Bruyneel heeft niets meer te verliezen, Vaughters des te meer. Geen gebrek aan foute figuren in de wielersport. Hier op het forum evenmin.
merijntje mortirolo 13 december 2015 10:35
Die laatste zin! grinning smiley

HUP veluweracer!
Lucho Herrera 14 december 2015 10:20
Gelijke wapens in de jaren '90? Haha. Vraag het nog eens aan de Nederlanders van TVM, Wordperfect en Novell uit die tijd. Ploegen als Gewiss, ONCE, GB-MG, Banesto liepen echt wel voorop in die jaren.
cyclingfreakske 15 december 2015 17:01
dacht je dat TVM zo zuiver was ? yeaahh..right..... grinning smiley
in die tijd koste epo ook geen bal en zelfs vrij verkrijgbaar in Spaanse en Italiaanse apotheek. In de Spaanse stages januari en februari zag je vanalles.... of ging 1 van die verzorger te El Arenal toen 20kg kaas kopen bij de apotheek ?
lodjan 15 december 2015 17:55
Je begrijpt toch wel over welke jaren Lucho het hier heeft? Niet de hele jaren 90. 98 zal iedereen zich wel herinneren.
cyclingfreakske 16 december 2015 23:53
hijzelf duide op Once met Zulle, Bruyneel,. .... was dus jaren 90. Hogerop, waarop mijn antwoord kwam
En toen was het helemaal niet netjes binnen TVM (ca 1992 begon het ook daar met enkelen, en hingen er ook figuren rond de ploeg die je ook elders zag opduiken)

jaren 80 en ervoor was het voornamelijk steroiden en amfetamines en beta blokkers wat de klok sloeg,
Van ca 86-87 zag je dat er iets niet klopte en een nieuw - op dat moment mogelijk experimenteel - middel het Italiaanse peleoton binnengeslopen was.
de manier waarop vanaf 87 de Italianen echt alles op een hoopje reden - zelfs in de breedte - was onwaarschijnlijk en geheel abnormaal te noemen.
Kort nadien verscheen de Spaanse Armada.....
het leek een beursaandeel dat met veel lucht errond zijn intrede deed : razendsnel omhoog en afwachten tot de bubbel uit elkaar spat.


dat was de beginperiode van TVM (1986 dacht ik gestart) . Rond ca 1991-92 veranderde er wat bij sommige renners en in het teamkader (figuren die rond het team cirkelden en je elders ook zag rondhangen)., Dit gebeurde ook bij bij andere teams, Later barste de bom in de Tour.....
te laat, want zelfs in 1991 tot 1993 waren er diverse meldingen geweest van zowel toprenners als helpers dat een nieuw middel zijn intrede had gedaan en het wielrennen weleens kon veranderen.
het verhaal van de jaren 90 hoeft geen uitleg.
Maar dat TVM eind 80er jaren zo zuiver was ? nope...
lodjan 17 december 2015 03:52
Hij heeft het over de Nederlanders bij TVM en niet over de Capiots en Hamburgers. Bovendien beweert ie niet dat ze schoon reden, maar hij duidt op het grote niveauverschil (door geen gelijke wapens). Het beste voorbeeld dat hij hier noemt is Gewiss.
cyclingfreakske 17 december 2015 13:34
...........;;en ONCE, GB-MG, Banesto .... toch weer vooral jaren 90 dus. Gewiss, opgericht in 1993 onder Mecair-Ballan, (Mecair maakte Ballan garagepoorten en toebehoren) in 1994 gewoon Gewiss Ballan rmaw... grinning smiley
lodjan 17 december 2015 18:20
Ja, Lucho heeft het toch over (de eerste helft) jaren 90? Zo vermoeiend dit......
cyclingfreakske 18 december 2015 00:00
....TVM was toen al aan het morrelen met bepaalde renners, Ook met dat spul waar heel Spanje en Italie op reed.
verschil was dat de Lage landenteams - als er wat gebeurde door bepaalde figuren - vooral reden op de klassieke zaken.
De Spanjaarden en Italianen reden op corticoides, EPO, Groeihormoon, in de winter ook bepaalde anabolica erbij met amfetamines..... zelf tot de 17 jarig talenten toe bij de jeugd !!
de variatie en combinaties waren complexer en effectiever.
toevallig kwamen er toen ook al renners uit de Nederlandse teams bij bepaalde Italiaanse en Spaanse artsen. Alleen was de geldbuidel net zo groot als bij de Spanjaarden en Italianen, de "tuning" was dus minder "nauwkeurig".

de middelen waren voorhanden, het geld niet direct zou een betere verklaring zijn.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/12/2015 00:01 door cyclingfreakske.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen