Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Ook wij zitten in het internationale dopingcomplot

Gepost door Cecchini 
Cecchini 10 januari 2016 21:51
Het land dat graag met de vinger wijst naar de rest van wereld, past een deemoedige buiging op de planeet sport.



Door: Willem Vissers / Volkskrant

Oud-wielrenner Michael Boogerd is vorige week alsnog geschorst voor zijn deelname aan de epo-race. Ex-atlete Ria Stalman biechtte op tv eindelijk haar altijd vermoede gebruik van anabolen op. Met behulp van 5 tot 10 milligram steroïden per dag, gedurende tweeënhalf jaar, herstelde ze sneller, kon ze dus harder trainen en won ze in 1984 olympisch goud in Los Angeles.

Wie weet wat al 'onze' andere sporticonen hebben uitgevreten, in tijden van training vooral. Staat u voor ze in? Nou, ik niet. U mag de verdachte namen zelf invullen, in een suggestief spelletje in uw hoofd. Het hoeft niet. Denken staat vrij.

Ria Stalman ging te biecht bij Andere Tijden Sport. Eerst was daar bij het kijken gloeiende en groeiende sympathie voor die eenzame vrouw, min of meer aan haar lot overgelaten door haar ouders. Ze wilde ergens bij horen, ergens goed in zijn. Ze was een sterke meid, nam discus en kogel ter hand, werd goed, zag dat 'koekblikken' uit de DDR 15 meter verder wierpen met de discus en greep naar anabolen, om die verdraaide Oostblokkers te verslaan.

Het kind dat uit liefde met sporten begint, is bijna gedwongen ergens onderweg op de dopingtrein te springen

Ergens tijdens de uitzending slaat de sympathie voor de eenzame, kwetsbare, eerzuchtige vrouw om in een zeker afgrijzen. Bijvoorbeeld als ze zegt dat doping 'niets afdoet aan haar gouden medaille'. Ze kent totaal geen schuldbesef. Op bittere wijze veroordeelt ze degenen die haar al eerder beschuldigden, terwijl die nogal een punt hadden.

Ze kon blijkbaar niet anders dan handelen zoals ze deed. Sport, eens begonnen als gezonde, ontspannende bezigheid, verwerd tot persoonlijkheidsvervormende race naar schier onbereikbare horizonten.

Er zijn weleens momenten dat ook een verslaggever ze zat is, al die dopingverhalen. Dat je denkt: hou toch op met die medaillespiegel, doe even normaal met je 'Nederland sportland'. Een ander moment denk je: rotzooi lekker aan. Sta doping toe, onder begeleiding van doktoren. Dat is dan in zekere zin eerlijk. Iedereen gebruikt, hoera, iedereen is gelijk bij de start.

Na bezinning blijft het besef hangen dat sport bij vrijgave van verboden goedjes echt kapot is, en wel voorgoed. Het kind dat uit liefde met sporten begint, is dan bijna gedwongen ergens onderweg op de dopingtrein te springen, alvorens die op stoom is gekomen en niet meer in te halen is. Zoals Stalman besloot mee te doen toen ze koekblikken zag werpen. En Boogerd toen al die mannen die epo eerder hadden ontdekt, eenvoudig van hem wegreden.

Die wereld mogen we nooit toestaan met zijn allen. Dan maar controleren en af en toe opgelucht of ontzet luisteren naar een biecht.

Intussen is het raadzaam niet meer zo snel naar Russen of Kenianen of wie dan ook te wijzen. Het zal elders beslist erger zijn, maar ook wij, uit gidsland Nederland, zitten midden in het internationale 'complot' dat doping heet.
avhhsc 10 januari 2016 22:19
gedoog this shit
Eddy Veen 10 januari 2016 23:14
Ik vind dat Dafne Schippers heel geloofwaardig kan ontkennen. Voor haar durf ik wel in te staan. Luister maar vanaf 1.24 min: [vimeo.com]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/01/2016 23:18 door Eddy Veen.
Velodroom 11 januari 2016 01:20
Eerst maar eens de feiten.

Stalman's 1e nationale record dateert van 3 augustus 1974 (bijna 23) met 54,14m.
Op 3 juni 1976 (bijna 25) is ze dan aangeland bij 58,18m.
Afgewezen voor de OS 1976 zoekt ze haar toevlucht uiteindelijk in the States (Tempe) waar ze gaat studeren en trainen.
Pas in 1981 (29) komt er schot in haar progressie als ze van 58,84m naar 62,32m gaat.
In 1982 gaat ze van 62,32m naar 66,58m. In 1983 en 1984 volgen minimale verbeteringen tot 67,20m en 67,58m.
De beruchte 71,22m in Walnut is te beschouwen als een outlier, geworpen in uitermate begunstigende windomstandigheden, die binnen een stadion nooit zullen voorkomen.

Zij weet uiteraard alleen zelf wanneer ze met doping bij de brinta is begonnen.
Als je naar de resultaten kijkt dan is twee en een half jaar doping gebruik zeer wel voorstelbaar.

Motief? Alleen haar confrontatie met de "koekblikken" uit het Oostblok?
Of toch ook de optie voor deelname aan haar eerste en laatste OS en dat nagenoeg voor haar toenmalige voordeur?
Doordat het Oostblok Los Angeles 1984 boycotte (ruim van tevoren bekend en zeker ook te verwachten), werd het goud als het ware in haar schoot geworpen.
Een jaar eerder haalde ze tenslotte al een verdienstelijke zevende plaats op het WK.

Dat ze in het Oostblok geconfronteerd zou zijn met 15 meter verder werpende "koekblikken" is natuurlijk een fabel. Houden we het op 5 tot 6 meter.
Met die wetenschap was ze de uitdaging niet aangegaan.

In plaats van over Ria Stalman heen te vallen kun je natuurlijk ook benadrukken hoe een sporter na jarenlang tevergeefs de concurrentie te zijn aangegaan uiteindelijk toch kan bezwijken onder de druk naar doping te grijpen als laatste middel om bij de top te komen."If you can't beat them, join them"?

Maar om naar aanleiding van deze twee gevallen (Stalman en Boogerd) het raadzaam te achten niet meer zo snel naar Russen of Kenianen te wijzen, ook al relativeer je dit met de woorden, dat het elders beslist erger zal zijn, lijkt me heel schromelijk overdreven.

Niets is de mens vreemd geldt ook voor ons Zeiklanders, maar er blijven nuance-verschillen.
stoempert 11 januari 2016 03:53
Ik denk dat Vissers niet veel tijd en/of inspiratie had toen ie dit stukje neerpende. Nederland gidsland? Het internationale dopingcomplot? Klinkt spannend maar wat bedoelt ie er precies mee en op welke manier zitten wij er als land 'middenin'? Goh ja, ook Nederlandse sporters gebruikten en gebruiken wel eens doping maar om nou n.a.v. oude koeien Boogerd en Stalman Nederland een dopingcomplot aan te praten slaat nergens op. Ga zelf lekker deemoedig het hoofd buigen en in het vervolg betere stukjes schrijven.
Noot 11 januari 2016 09:04
Ja, dat doen dopinggebruikers anders nooit, overtuigend liegen.

Ik schat de kans dat ze gebruikt een stuk hoger in dan dat ze niet gebruikt. Daar heb ik op zich niet zo'n probleem mee, maar dat toneelstukje van de gebruikers ergert me altijd wel.
El Chaba 11 januari 2016 09:31
Typisch Volkskrant stukje.
Cecchini 11 januari 2016 09:45
Typisch El Chaba reactietje
El Chaba 11 januari 2016 09:48
Zie de reacties van stoempert en Velodroom.
Cecchini 11 januari 2016 10:28
Dat waren tenminste nog enigszins redelijk onderbouwde reacties (woord / wederwoord). Maar als reactie op Stoempert we hebben ook nog redelijk recent Thomas Dekker gehad, of Adrienne Herzog en Simon Vroemen (niet bepaald oude koeien). En volgens mij was de column niet meer en niet minder bedoeld om te stellen dat we in Nederland echt niet Roomser zijn dan de paus.
Bromertà 11 januari 2016 10:59
Als raszuiver sporter vraag ik me af hoe een overwinning of een PR tot blijdschap leidt als er sprake is van bio-chemische inname? Het geweten moet dan wel gesust worden met de gedachte dat alle anderen minstens net zo doortrapt zijn. Waarom Stalman dertig jaar na dato met een bekentenis komt, is een groot mysterie, want had zij haar geheim niet beter het graf in kunnen nemen? Afijn, Freds prestatie-overzicht van Stalmans worpen bewijst eens te meer de waarheid van de wet van de verminderde meeropbrengst. Wie als topsporter een percentuele verbetering in de buurt van twee cijfers boekt, is per definitie verdacht. Zelfs uitermate geavanceerde vetmetingen kunnen daar niets aan veranderen.

Hoe dan ook, 't is allemaal klein bier. Bowie is dood. Drie dagen van absolute duisternis lijkt mij gewenst.

Toevoeging: wie langdurig in de U$A verblijft om zijn speedboot op te voeren, maakt het ook al te blond.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/01/2016 11:03 door Bromertà.
Velodroom 11 januari 2016 13:05
Tunnelvisie (een brein, dat bedriegt) geldt ook wel eens voor "gewone mensen".
Maar waar haalt Broeder nu weer die vetmetingen vandaan. Ik heb Stalman niet in haar half blootje gezien. grinning smiley
Of was dat nog een overgebleven gedachte aan mijn eerste zéér gewaardeerde topic van het jaar. Thijs Z, versus Chris F.

Dat blond moet toch zeker Bruin zijn?

Waar ik vanochtend wel een goed gevoel bij had was bij het lezen van het Britse voorstel om alle wereldrecords in de atletiek nu eindelijk eens te schrappen.
Topatletiek in de 80er jaren van de vorige eeuw was in de stoot- en werpnummers menselijkerwijs gesproken voor 100% besmet.
Ik schrijf nadrukkelijk menselijkerwijs omdat ik me nu eenmaal niet kan beroepen op een statistisch 100%, want dan zou ik veel meer moeten weten.
Velodroom 11 januari 2016 13:39
Dit topic opent met een VK column. Vandaag pakt de echte atletiekexpert van de VK, Mark van Driel, uit. Twee volle pagina's liefst.
Ook hier wordt Ria Stalman in navolging van anderen eerder deze week vooral ook neergesabeld op basis van het gegeven, dat ook zij zo lang mogelijk de zaak heeft willen verdoezelen, "wat iedereen al wist", zoals vergelijkenderwijs ook Michael Boogerd deed en vooral, kom hoe heette die meubelmaker ook al weer met zijn gevleugelde uitspraak; "You're not worth the chair you're sitting on".

Ook wordt de vraag gesteld: Wat betekent de ontboezeming voor de huidige generatie Nederlandse atleten? Met Dafne Schippers voorop!
In buitenlandse ogen zou haar ontkenning (of beter bekentenis 100% dopingvrij te zijn) door Stalman's bekentenis minder geloofwaardig zijn geworden.
Van Driel voegt daar aan toe, dat de veelvuldige controles bij Schippers daarbij minder waarde zullen worden toegedicht.
Nu Broeder zich vanochtend heeft geafficheerd als raszuivere sporter, zijn ineens alle prikbroeders loepzuivere sportlieden geworden?
Op zijn van Kooten's:"Weet je wel, weet je niet".



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/01/2016 13:43 door Velodroom.
Velodroom 11 januari 2016 16:32
Voor heel nieuwsgierige prikkervrienden:
Stalman's winnende olympische gouden medaille in 1984 levert haar op de allertijden lijst (éen worp per wedstrijd) zegge en schrijve de 1800ste plaats op. Just saying.
Erik S. 11 januari 2016 20:38
Velodroom Schreef:
-------------------------------------------------------
> Voor heel nieuwsgierige prikkervrienden:
> Stalman's winnende olympische gouden medaille in
> 1984 levert haar op de allertijden lijst (éen
> worp per wedstrijd) zegge en schrijve de 1800ste
> plaats op. Just saying.

Wat een raar vergelijk. De wedstrijd in LA was goed genoeg voor winst die dag, onder die omstandigheden. De 71,20 van een paar weken er voor werden onder ideale omstandigheden geworpen. Waar komt ze met die worp op de eeuwige lijst?
Sehnsucht 11 januari 2016 20:49
Nederland mist binnen zijn sportwereld heel duidelijk een persoon die de ethiek bewaakt. Zo een iemand is natuurlijk niet zomaar gevonden, dat begrijp ik heel goed. Want wil je daarvoor geschikt zijn dan moet je in de eerste plaats van onbesproken gedrag zijn zodat je als serieus voorbeeld kunt dienen. Daarnaast is het geen overbodige luxe dat deze persoon over een sterk natuurlijk overwicht beschikt zodat de hoge normen die deze persoon hanteert ook geplant worden bij degenen waarvan je wil dat ze niet over de schreef gaan. Het gemis van een ethiek bewaker in Nederland laat zich zwaar voelen want daarom is dopinggebruik een wezenlijk probleem in dat land. België heeft momenteel wel het geluk dat ze over een dergelijk persoon beschikt, althans in de wielrennerij. Zijn naam is Patrick Lefevere.
Velodroom 11 januari 2016 21:32
Erik S. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Velodroom Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Voor heel nieuwsgierige prikkervrienden:
> > Stalman's winnende olympische gouden medaille
> in
> > 1984 levert haar op de allertijden lijst (éen
> > worp per wedstrijd) zegge en schrijve de
> 1800ste
> > plaats op. Just saying.
>
> Wat een raar vergelijk. De wedstrijd in LA was goed genoeg voor winst die dag, onder die omstandigheden. De 71,20 van een paar weken er voor werden onder ideale omstandigheden geworpen. Waar komt ze met die worp op de eeuwige lijst?

De 71,22m (2cm verder dus) komt op de 78ste plaats.
Prestaties zoals 71,22m en ook haar 69,50m waren weliswaar geldig, maar in principe gewoon irregulair.
Op de 100m sprint kun je een maximaal voordeel van 0,1 seconde behalen door 2m rugwind te hebben in plaats van gewoon windstilte. Soit.
Maar op bepaalde plaatsen, waar de discus gegooid werd was gewoon sprake van een zodanige tegenwind, dat de discus, zoals Jelle nog efkes een stukje ging.
Er werd gewoon op gewacht. Vergelijkenderwijs een voordeel van 5 tot 10 meter per seconde rugwind op de 100m sprint.

Het verschil tussen 71m en 65m in het discuswerpen is een gigantisch verschil als alle variabelen exact gelijk zijn.
Menig pilletje. Dus hiermee vergelijken is niet erg fair.

Het WR met 76,80m in de thuishaven van de DDR, Neubrandenburg, zal beslist niet zulke omstandigheden gekend hebben.
Dus virtueel zat deze vrouw gewoon boven de 80m grens!!!!!
Velodroom 11 januari 2016 21:37
Sehnsucht Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nederland mist binnen zijn sportwereld heel
> duidelijk een persoon die de ethiek bewaakt. Zo
> een iemand is natuurlijk niet zomaar gevonden, dat
> begrijp ik heel goed. Want wil je daarvoor
> geschikt zijn dan moet je in de eerste plaats van
> onbesproken gedrag zijn zodat je als serieus
> voorbeeld kunt dienen. Daarnaast is het geen
> overbodige luxe dat deze persoon over een sterk
> natuurlijk overwicht beschikt zodat de hoge normen
> die deze persoon hanteert ook geplant worden bij
> degenen waarvan je wil dat ze niet over de schreef
> gaan. Het gemis van een ethiek bewaker in
> Nederland laat zich zwaar voelen want daarom is
> dopinggebruik een wezenlijk probleem in dat land.
> België heeft momenteel wel het geluk dat ze over
> een dergelijk persoon beschikt, althans in de
> wielrennerij. Zijn naam is Patrick Lefevere.

"Dit verklaart alles", want niets is wat het lijkt".
PVW 11 januari 2016 21:44
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> Als raszuiver sporter vraag ik me af hoe een
> overwinning of een PR tot blijdschap leidt als er
> sprake is van bio-chemische inname?

Vorige week met loeiharde rugwjnd een KOMmetje gereden op strava. Had iedere lapzwans met enige training vered, maar evengoed een dikke glimlach om mijn lippen voelen verschijnen. Is dat ook maar enigszins anders?
PVW 11 januari 2016 21:44
Velodroom 11 januari 2016 21:57
PVW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Bromertà Schreef:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Als raszuiver sporter vraag ik me af hoe een
> > overwinning of een PR tot blijdschap leidt als
> er
> > sprake is van bio-chemische inname?
>
> Vorige week met loeiharde rugwjnd een KOMmetje
> gereden op strava. Had iedere lapzwans met enige
> training vered, maar evengoed een dikke glimlach
> om mijn lippen voelen verschijnen. Is dat ook maar
> enigszins anders?

De magie van het getal.
De mens is geneigd zichzelf het positieve toe te eigenen en het negatieve zo veel mogelijk te wijten aan anderen.
Heel veel dopers doen dat natuurlijk ook. omdat ze weten wat ze ondanks alles ervoor hebben moeten doen.
Erik S. 11 januari 2016 22:00
@Velodroom: toch zelf ff opgezocht maar 71.22 wordt door de IAAF als 17e gerekend (rest zijn dubbele prestaties van de zelfde atletes). Betekent nog steeds dat je all time bests vergelijkt met een enkele wedstrijd. Je geeft terecht aan dat omstandigheden van grote invloed zijn bij discus dus is dit een onzin vergelijk. En denk je nu echt dat ze in de DDR wel mensen volspoten met allerlei verboden middelen maar niet ff wachten tot de wind gunstig stond?
Bromertà 11 januari 2016 22:38
PVW Schreef:
> Vorige week met loeiharde rugwjnd een KOMmetje
> gereden op strava. Had iedere lapzwans met enige
> training vered, maar evengoed een dikke glimlach
> om mijn lippen voelen verschijnen. Is dat ook maar
> enigszins anders?

Een beetje kerel/sporter doet niet aan Kommetjes, maar wèl aan (K)Ommetjes, als je begrijpt wat ik bedoel.
Velodroom 11 januari 2016 22:38
Erik S. Schreef:
-------------------------------------------------------
> @Velodroom: toch zelf ff opgezocht maar 71.22
> wordt door de IAAF als 17e gerekend (rest zijn
> dubbele prestaties van de zelfde atletes).
> Betekent nog steeds dat je all time bests
> vergelijkt met een enkele wedstrijd. Je geeft
> terecht aan dat omstandigheden van grote invloed
> zijn bij discus dus is dit een onzin vergelijk. En
> denk je nu echt dat ze in de DDR wel mensen
> volspoten met allerlei verboden middelen maar niet
> ff wachten tot de wind gunstig stond?

Ik had in een vorige post al aangegeven, dat ik me baseer op een ranglijst met één beste worp per wedstrijd en niet op de persoonlijke records per atleet.
Of dacht je dat er duizenden koekblikken in vooral het Oostblok rondliepen?

Omstandigheden zijn van invloed, maar voordat omstandigheden van extreem grote invloed zijn, moet er heel wat gebeuren.
Stalman's prestaties op de allertijden lijst: 78 - 218 - 664 - 735 etc.
De prestaties 71,22m en 69,50m zijn outliers, mogelijk gemaakt door extreem goede omstandigheden.
Ze zijn niet exemplarisch voor haar absolute prestatiepeil.
Ze ging niet ineens effectief zo'n 4 tot 5 meter minder werpen, want ze bleef naar ik aanneem doping gebruiken.

Ook al gebruikte Stalman doping, ze zat daarmee niet automatisch op het niveau van het Oostblok.
Bromertà 11 januari 2016 22:48
Voordat Dafne Schippers op een hoop wordt geveegd met allerlei valsspelers wil ik wel even een lans voor haar breken.

2011 19 jaar 11,41” 22,92”
2012 20 jaar 11,36” 23,53”
2013 21 jaar 11,13” ??
2014 22 jaar 11,12” 22,03”
2015 23 jaar 10,81” 21,63” *****

***** = specialisatie op sprint

5,3% verbetering op 100m in 4 jaar
5,6 % verbetering op 200m in 4 jaar

Froome VO2max van 80,2 naar 88,2 ml O2/kg/min in 2007 (22jaar) tot 2015 (30 jaar)*
* Zijn progressie is vooral samengeperst in wonderjaar 2011 met Vuelta na een voornamelijk pelotonvullende geschiedenis.
Alsjeblief, uitgedrukt in cijfers is dat bijna 10% verbetering.

Stalman van 54,14m in 1974 (23 jaar) naar 67,58m in 1984 (33 jaar)
Halleluja, 25% verbetering en dan nog wel met de meest voorzichtige cijfers.

Zou Schippers verhoudingsgewijs evenveel progressie als Stalman in de komende 10 jaar boeken dan wordt zelfs Usain Bolt een armzalige strompelaar: 200m in 16,20” tegen 19,19" .
Wie Schippers in de verdachtenbank plaatst, moet deze cijfers maar goed in z'n lege kop prenten!!
JW 11 januari 2016 23:34
Velodroom 11 januari 2016 23:34
@Bromertà

Je gaat wel heel erg vrijmoedig met percentages om.
Er gaan vele jaren overheen voordat iemand een beetje fatsoenlijk een discus kan werpen.
In jouw redenatie zou iemand van huidig wereldniveau (67-70m) auf Anhieb al dik over de 60m moeten werpen om niet verdacht te zijn. Dacht het niet.
In een vorig leven gooide Fred ook al de discus en kwam niet veel verder dan 100 voeten op een rij. grinning smiley

Ik vrees dat Broeder te veel van Dafne is "gaan houden". smiling smiley
Fred was al jaren geleden opgevallen hoe ze vooral in the States à la Cecchini in Dafne the next big thing zagen. Alleen die vermaledijde zevenkamp nog!

Zoals Tom Dumoulin in bepaalde betekenis ook de triomf was van het schone wielrennen na een verleden van vooral doping, zo vervulde Dafne Schippers voor de atletiekwereld worldwide in wezen dezelfde rol. Zelden zal een nieuwkomer zo hartelijk zijn verwelkomd.

Overigens is de progressie van Dafne zeker niet alledaags.

Er bestaan geen cheaters, die 200m in 16,20s zouden kunnen lopen, wel cheetah's. Zij hebben de bouw ervoor.
Robert Förstemann (baanwielrenner) deed ooit een show tegen een Cheetah over 100m, maar het dier had nog het meeste verstand en deed hoegenaamd niks.
Erik S. 12 januari 2016 08:42
@ Velodroom: Het lastige jouw vergelijk is dat Stalman direct na de spelen stopte. Dat is dus ook vlak na haar beste prestatie. Als ze had blijven werpen had ze dan nog 4x 70+ geworpen? Niemand zal het weten. Het enige dat we wel weten is dat er maar 16 atletes ooit verder hebben gegooid dan Stalman en dat zij zelf in de docu aangaf tijdens de spelen totaal uit vorm te zijn. Haar prestatie behoort absoluut gezien bij de besten ooit. Dat maakt haar overigens nog geen eerlijke winnaar.
Curzio 12 januari 2016 09:44
Velodroom Schreef:
-------------------------------------------------------

> Er bestaan geen cheaters, die 200m in 16,20s
> zouden kunnen lopen, wel cheetah's. Zij hebben de
> bouw ervoor.
> Robert Förstemann (baanwielrenner) deed ooit een
> show tegen een Cheetah over 100m, maar het dier
> had nog het meeste verstand en deed hoegenaamd
> niks.

smileys with beer
Bromertà 12 januari 2016 12:13
"Auf Anhieb?" Aan me hoela. "Vrijmoedig met percentage?" Laat me niet lachen.
Volgens mij begrijp je niet dat als iemand een nationaal record wirft bij de senioren (alzo, keine Kinderschuhe) dat zij al heel veel übungen gemacht werden haben müssen. Daarom (wieder) dit plaatje ter leering ende vermaeck.

Velodroom 12 januari 2016 13:29
@Bromertà. Ik zet natuurlijk niet voor niets Auf Anhieb in schuine letters, maar jij maakt het wel erg bont door Ria Stalman daarna maar een paar metertjes te gunnen
Dat is de consequentie van 5% om zogenaamd aan de veilige kant van de streep te blijven.
Overigens om harder te kunnen sprinten met twee benen of op twee wielen (onder gelijke omstandigheden), de hoeveelheid vermogen neemt wel exponentieel toe.
Dus op de 100m sprint van 15s naar 14,5s is heel wat gemakkelijker dan van 11,5s naar 11,0s.
Natuurlijk speelt zoiets ook een bepaalde rol bij het werpen en of stoten, maar daar speelt techniek uiteindelijk een veel grotere absolute rol.

Apropos, weer een mooi plaatje.
De top zit toch echt al boven 9 jaren....

Even een vergelijking met His Boldness Usain op de 200m:

16 200m 20,61s
Progressie sinds leeftijd 16 jaar - progressie van leeftijd tot leeftijd
17 2,3% resp. 2,3 %
18 3,3% resp. 1 %
19 3,3% resp. 0 %
20 3,3% resp. 0 %
21 3,4% resp. 0,1%
22 6,4% resp. 3 %
23 6,9% resp. 0,6%
Olano 13 januari 2016 08:11
En voor zo'n stukje krijgt die Willem Vissers nog betaald ook. Schande.
Prikdude 13 januari 2016 10:45
Zo gaat de legende maar iedere wel ingewevene weet dat de Volkskrant een sociaal journalistiek project is waarvan de druk wordt opgehoest door het Leger des Heils, de journalisten Pro Deo werken (of nouja, enkel Grunberg) en de anderen zelfs betalen om een journalistieke carrière te veinzen of deze proberen drijvend te houden. Willem Vissers en Bart Jungmann betalen het meest en staan dan ook continue met hun broekjes omlaag achter stations om deze brabbelhobby te kunnen bekostigen. Niets dan hulde.
Walnoot 13 januari 2016 11:32
Jezus, wat een troep. Gelukkig kan je altijd het AD of het NRC nog lezen als je iets meer over sport wil weten dan de onzin uit de Volkskrant. Of, godbetert, de Trouw of Telegraaf. Of de Metro. Of de Linda (ik ben in evenwicht met mijn vrouwelijke glossy kant). Verder niets tegen de Volkskrant, maar de sportjournalisten daar zijn een stel impotentelingen op een Melkertbaantje.
Cecchini 13 januari 2016 12:02
Gelukkig kunnen zaligers (Prikdude en Walnoot) hier nog gratis terecht voor hun gewaardeerde intellectuele bijdrages. Zijn ze gelukkig van de straat denk je dan, alhoewel deze digitale straat niet bepaald veilig is voor andere bezoekers als zij hun Geen Stijl achtige hersenspinsels zoals altijd gedrenkt in zure zeik de wereld menen in te moeten sturen.
Walnoot 13 januari 2016 16:04
Komt koning sneu weer om de hoek zetten. Je voelt je op je knakworstje getrapt zeker?
Cecchini 13 januari 2016 16:39
Massimo 13 januari 2016 16:40
El Chaba 13 januari 2016 18:20
De Volkskrantjournalisten zitten al decennialang in het nationale zelfkastijdingscomplot waar het bon ton is om toch maar vooral zo veel en zo vaak mogelijk aan te tonen dat wij net zo slecht, verderfelijk - en wat dies meer zij - zijn als alle andere landen en culturen in deze wereld.
Proest!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/01/2016 18:20 door El Chaba.
Walnoot 13 januari 2016 22:17
Tis 'het' "Handelsblad" toch?
Velodroom 13 januari 2016 22:32
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> De Volkskrantjournalisten zitten al decennialang
> in het nationale zelfkastijdingscomplot waar het
> bon ton is om toch maar vooral zo veel en
> zo vaak mogelijk aan te tonen dat wij net zo
> slecht, verderfelijk - en wat dies meer zij - zijn
> als alle andere landen en culturen in deze wereld.
>
> Proest!

Dit roept herinneringen op aan (wijlen) Hans van Wissen en Ben de Graaf.
Mark van Driel de huidige atletiekjournalist van de VK lijkt me trouwens een bijzonder kundig man.
Poggio 13 januari 2016 23:24
Mark Misérus (don't mind de achternaam...) is toch niet zo'n slechte sportjournalist?
Prikdude 14 januari 2016 03:04
Die hoeft van de hoofdredacteur dan ook alleen maar dagelijks een zak Pombär mee te nemen als bijdrage.
Prikdude 14 januari 2016 03:48
Als je de verleidelijkheid te mildtrollen niet zo schiep door je volksworstje hier te exhibitioneren als een neurotische unoxventer, zou ik wat eerder genuanceerd geneigd zijn toe te geven dat het af en toe een zeer leesbaar krantje is - buiten de bijdragen van Jungmann en Vissers natuurlijk.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen