Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Wout Poels baalt van missen Giro.

Gepost door Eddy Veen 
Eddy Veen 12 januari 2016 21:48
JW 12 januari 2016 22:10
Tsja, nu is Porte weg, maar strijkt Landa het kopmanschap op.
En die lijkt ook tot meer in staat dan Poels. Ik denk dat dat voor Thomas ook zou gelden.
Waar nog bij komt dat Froome vorig jaar best een goede knecht had aan Poels.

Geen verrassing. Keuze voor Sky was keuze voor geld en knechtenrol.
Eindhovuh 12 januari 2016 23:07
Precies. Hij leidt of aan zelfoverschatting of speelt een spel voor de bühne. In een topploeg als Sky komt hij te kort voor een kopmanschap. Geen schande overigens.
Shinzawai 12 januari 2016 23:52
Poels rijdt bij de sterkste rondeploeg ter wereld (samen met Astana), geen wonder dat hij geen kopman is. Wil hij die rol pakken, dan kan hij beter verkassen naar een van de Lotto-ploegen of Giant-Alpecin.
Michael B. 13 januari 2016 10:11
Zie je maar weer ook Poels heeft voor het geld gekozen. Had beter wat geld in kunnen leveren om kopman te worden bij Lotto Jumbo.

Walnoot 13 januari 2016 10:13
Tja, er zijn er gewoon teveel die beter zijn dan Poels bij Sky. Maar wie weet kan hij nog kopman spelen in de Volta Limburg Classic.
Shinzawai 13 januari 2016 10:25
Zodat figuren als jij hem daarvoor weer kunnen afkraken. Poels heeft een goede keuze gemaakt: bij Sky leer je het vak van ronderenner natuurlijk een stuk beter dan bij Lotto-Jumbo.
Slimmerd 13 januari 2016 10:33
Hij leert h nu eerst te sparen, dan één,(misschien) twee dagen alles te geven voor zijn kopman om daarna weer een paar dagen wat kalmer aan te doen.

Heb je als ronderenner helemaal niks aan, hij leert nu prima knechten das natuurlijk heel wat anders
Shinzawai 13 januari 2016 10:37
Hij traint toch ook met Froome? Of denk je dat hij daar niets van opsteekt en beter met Louis Delahaije kan gaan werken?
Eindhovuh 13 januari 2016 11:05
Poels is gewoon geen top 5 kandidaat in een grote ronde denk ik. Dan zal hij bij veel ploegen geen kopman zijn.
Als dat je ambitie is moet je dus weg bij Sky. Maar waarom zou je per se kopman moeten zijn. In de luwte van Froome kan hij zomaar een keer een mooie etappe pakken.
Slimmerd 13 januari 2016 11:06
Hij leert waarschijnlijk genoeg qua opbouw richting een ronde (training ed.), echter leert hij nog altijd niet hoe zo'n ronde te rijden.

Maar de keuze voor het fraaie geld van Sky is logisch natuurlijk, maar als je kopman zou willen zijn heeft Poels daar met zijn kwaliteiten weinig te zoeken
Eindhovuh 13 januari 2016 11:07
Een profsporter die voor het geld kiest, schande!
Ik ben erg benieuwd welke keuze jij zelf maakt wanneer een andere werkgever je salaris wil verdubbelen, maar je daar dan wel iets minder leuk werk voor krijgt.
Ben 13 januari 2016 11:21
5 jaar geleden was Froome ook een knecht. Kijk eens naar alle 'knechten' die bij Sky vandaan komen. Zitten zoveel goede renners bij.
Persoonlijk lijkt me knechten voor iemand veel leuker dan kopman zijn. Minder stress, mentaal makkelijker, heb je 12 goede dagen op een grote ronde ben je een held. Als kopman moet je dr 20 hebben anders heb je niks.
Michael B. 13 januari 2016 11:23
Poels kunnen we indelen in de categorie Lars Boom. Lieve jongetjes die alles doen voor het grote geld. Paar jaar geleden reed Poels nog flitsend de Angilura naar boven. Juist ja, voor Froome en nu mag hij lekker het hele jaar gaan knechten voor deze Engelsman. Mooie woorden van Dave Brailsford ten spijt, maar voorlopig ligt Poels aan de knechten ketting

Vuelta 2011 Stage 15
1. Juan José Cobo, Geox-TMC , 4:01:56
2. Wouter Poels, Vacansoleil-DCM, at 0:48
3. Denis Menchov, Geox-TMC, same time
4. Christopher Froome, Team Sky, s.t.
5. Bradley Wiggins, Team Sky, at 1:21

El Mik 13 januari 2016 12:20
Vorig jaar kon Konig bij falen van Porte (Porte die nog nooit een klassement in een grote ronde reed, op één fluke na waar hij veel tijd cadeau kreeg in een vroege vlucht) een Giro klassement rijden.
Het jaar daarvoor werd de beste Sky renner 22e, 1 plek achter Poels (die moest knechten voor Uran en op die beruchte sneeuwstormdag die afgelast had moeten worden 44 minuten verloor anders had hij daar al knechtend toch top 10 gereden).

Zo totaal belachelijk onrealistisch is het dus niet van Poels dat hij dacht eens voor eigen kans te mogen rijden in de Giro. Dat Sky ene Mikel Landa haalt, die vorig jaar rond deze tijd ook geen grote naam was overigens, was ook nog niet bekend doen hij die uitspraken deed.
Leon 13 januari 2016 15:13
Michael B. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Zie je maar weer ook Poels heeft voor het geld
> gekozen. Had beter wat geld in kunnen leveren om
> kopman te worden bij Lotto Jumbo.

Poels las op het prikbord allemaal nare berichten over die ploeg en z'n voorlopers, dus daarom heeft hij maar snel voor een andere ploeg gekozen.
JW 13 januari 2016 15:54
Eazster 13 januari 2016 18:45
Als Poels tevreden is met een knechtenrol voor Froome lijkt me dit op sportief en financieel gebied geen ondankbare taak.
Echter is Poels wel iemand waarvan je af en toe denkt asjemenoe ! dat gaat soepel . Hij is bergop echt zeer goed ,maar heeft vaak of zo'n Jour Sans ofwel een superdag.
Hij liet het al zien op de Angliru ,Zoncolan en afgelopen Dauphine en Tour waar hij enkele keren Froome op sleeptouw nam. Bij SKY kopman ,dat word moeilijk met Froome,Landa en de ontbolsterende Thomas op alle gebieden. Toch vind ik hem te goed om hem puur als knecht te laten fungeren en eigenlijk paste Vacansoleil als gegoten voor een renner als Poels. Helaas was hij daar in de 2010-2011 nog niet rijp genoeg en had hij in 2012 die horrorcrash.
Nu zijn eigenlijk de jaren dat hij op z'n top zit en dan blijft het jammer dat je alleen kopman kan zijn in pakweg Tirreno (Dat hem wel al jaren als gegoten ligt).
Ook voor Poels beginnen de jaartjes al wat zwaarder te wegen en als je wilt oogsten moet je al wat hebben gezaaid winking smiley.
cyclingfreakske 15 januari 2016 14:05
geeuw......
gezeik dat hij voor het geld kiest... een profsporter die voor het geld kiest is een schande...... wat een ge-ouwehoer zeg.
PROF sporter = het woord zegt het zelf. rijd voor een loon , dus voor geld. doel is er naast het sportieve zo goed mogelijk uit te komen in de korte tijdspanne dat de carriere duurt. Punt.
Als een profrenner met bepaalde mogelijkheden de kans krijgt voor een stevig loon en daar niet op toehapt - gekoppeld aan zijn sportieve ambitites eventueel, is hij een dommerik en zal daar later veel spijt van hebben NA zijn carriere.

Poels is een steengoed renner maar lijd aan chronische zelfoverschatting.
Als je naar de uitslagen kijkt van de grote rondes, alsook zijn klassiek werk, is het qua prestige echt geen hoogvlieger.
Tijd dat Poels stopt met zeiken en eens zeer blij moet zijn dat hij als rechterhand / meesterknecht voor een pak geld is werelds beste team mag rijden, en mee mag delen in de geldwinsten als ze een ronde binnenhalen.

bij Lotto of een ander team ? geen enkele kans op kopmanschap voor een grote ronde. waar hij KAN schitteren zijn de kleinere rondes, en dan vooral mikkend op etappewinst en hier en daar een klassement.
Of de media klopt het allemaal nog harder op, of Poels moet eens terug op de grond landen qua zijn capaciteiten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/01/2016 14:05 door cyclingfreakske.
Arsimo 15 januari 2016 14:13
MarcoV 15 januari 2016 14:40
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
>
> Poels is een steengoed renner maar lijd aan
> chronische zelfoverschatting.

> Als je naar de uitslagen kijkt van de grote
> rondes, alsook zijn klassiek werk, is het qua
> prestige echt geen hoogvlieger.


een Noordlimburger die leidt aan chronische zelfonderschatting, dat mag in de krant. Dat uitgerekend hij daarvan beschuldigd wordt; hij lijkt me wel een van de laatsten die daar echt aan lijdt ...
En natuurlijk moet je bij Poels niet kijken naar uitslagen in klassiekers en kun je bij zijn gebrek aan grote ronde top 10 wel kanttekeningen plaatsen zoals anderen al doen. Maar je kunt het ook niet doen, dan komen je vetgedrukte letters beter uit.
cyclingfreakske 15 januari 2016 15:06
... ik zet er ook bij... de media klopt het op, of...

Ik kijk naar een kompleet verloop van een seizoen en zijn verleden als profrenner om vast te stellen dat hij zich sinds vorig jaar op groot rondewerk werk overschat.
Sinds vorig jaar maakt hij soms boute uitspraken, maar mag zich daar niet op focussen of hij word er ongelukkig van. Maar hij is denk ik wel slim genoeg om te weten wat wel perfect kan en daar in stilte naar streeft.

vorig jaar was hijzelf niet zo blij met bepaalde zaken waarin hij zich moest schikken, idem bij Lefevre waar hij eerlijk gezegd te weinig kansen kreeg.
Poels had laten verstaan dat hij kopmanschap wou, en al meermaals ambities toonde in groot werk.... Realistisch gezien liggen de grote ronden kompleet buiten zijn bereik.
Vandaar verdenk ik de media er ook van het allemaal harder op te kloppen, Poels is niet bepaald iemand die veel kabaal maakt rond iets.

Hij moet wel zijn ambities voor MEDE-kopmanschap durven stellen voor kleiner rondewerk, waar dat wel degelijk in zijn bereik ligt. Een LBL ligt hem ook wel
Hopelijk krijgt hij dit jaar eindelijk die kansen.
In zijn V.S. tijd bewees hij al heel wat te kunnen in dat werk in een team vol vrijbuiters, vorig jaar was daar duidelijk progressie in. Maw : er zit muziek in.
Nadeel is at hij al wel 29 gaat worden en je dus tussen nu en 3j moet verzilveren, en ja... ook geld word belangrijk.

let op : een renner met zijn capaciteiten moet hogere doelen nastreven, ook al is dat wat buiten bereik van zijn mogelijkheden, omdat dat vaak net de prikkel is die hij nodig heeft.
in een team met top-ronderenners wil je natuurlijk zelf nog meer dan een rechterhand zijn omdat de prikkel veel groter is... maar soms kan zelfoverschatting je gaan benadelen en je ambities niet.

LAAT JE NIET BLIND FOCUSSEN OP DIE ENE VETGEDRUKTE UITSPRAAK.... lees de rest ook maar.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/01/2016 15:09 door cyclingfreakske.
merijntje mortirolo 16 januari 2016 15:33
Jezus, Marco, jij focust je ook altijd blind hè.
cyclingfreakske 16 januari 2016 16:47
ik zie Poels altijd wel graag bezig, als hij het gas open draait en zijn kans gaat, werkt hij het vaak ook af.
Hopelijk laten ze hem dit jaar meer ruimte en moet hij niet alleen maar opofferen voor die Angelsaksische renners. (die zeer zeker bevoordeelt worden)
Prikdude 17 januari 2016 13:10
Landa krijgt op basis van een grote ronde wel erg veel vetrouwen? Poels gewoon zijn stage bij Sky uitzitten en dan naar Roompot. En dan is de cirkel echt niet rond.
cyclingfreakske 18 januari 2016 20:47
roompot...wat kan hij daar gaan doen ? het einde van zijn carriere inluiden ?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen