Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Roger spreekt.

Gepost door Eddy Veen 
Eddy Veen 27 januari 2016 17:29
Nieuws van gisteren, voor wie het gemist hebben: [sporza.be]
El Chaba 27 januari 2016 17:42
Opvallendste uitspraak van hem natuurlijk, n.a.v. van een enquête onder de Belgen wie de allergrootste crosser is/was (1. Nys 2. E. De Vlaeminck 3. Liboton): "2 titels op 17 WK's, normaal voor de allergrootste?"

Toch zit daar wel een kern van waarheid in.
Carlos Danger 27 januari 2016 18:01
Uit iedere palmares is wel iets te halen, waardoor die wat minder glans krijgt. Zure Roger kan dat als geen ander.
Naast twee wereldtitels staan zo'n kleine 300 overwinningen. 9 Belgische titels, 13 eindoverwinningen in de
SuperPrestige en 7 wereldbekers.
Ben 27 januari 2016 18:17
Ik vind het raar dat hij er bij zet 'van de 17'. Alsof dat minder waarde geeft aan die 2 wereldtitels. Nys is (voor mij) juist de grootste omdat hij 17 seizoenen heeft gereden. En in al die seizoenen was hij bij de beste 5, de meeste seizoenen de beste. De grootste kracht in de carrière van Nys is de lengte, het elk jaar weer kunnen opbrengen en zichzelf altijd verzorgen.
Het WK in het veldrijden wordt zwaar overschat, het is gewoon een wedstrijd, waar de winnaar de beste is op die dag, met allemaal dezelfde namen aan de start als de week ervoor. Het enige speciale eraan is het truitje en dat de renners zonder een klassement er een doel van maken.
Tinuz 27 januari 2016 18:26
Het is wel weer een aardig kippenhok bij de Belgen in aanloop naar het WK veldrijden.
Walnoot 27 januari 2016 19:30
Niet gekeken, maar Roger is natuurlijk echt de grootste kneus op de Vlaamsche TV. Dat soort mensen zou door hun omgeving tegengehouden moeten worden om nog voor publiek op te treden.
Rudy t. 27 januari 2016 19:39
Roger is gewoon een doorsnee Vlaming, altijd miskend doen en zich tekort gedaan voelen. Soort Limburgers...
Tinuz 27 januari 2016 19:50
Mooie kerel, die Roger.
Ben 27 januari 2016 22:11
Vooral mooi dat hij de huidige generatie mietjes vindt. Ze moeten een cross kunnen rijden op zaterdag en dan zondag een klote koers in Italië kunnen winnen. Want dat deed hij ook. Dr is niks veranderd met 40 jaar geleden, moet kunnen.
veluweracer 28 januari 2016 15:25
Je kunt hem verachten of niet serieus nemen, maar vergeet niet dat deze man (en zijn broer) een speciale was. Die kijken anders tegen zaken aan. Sven Nys heeft natuurlijk ook voor het geld op de fiets gezeten. Daarom deed hij alle klassementen, voor het startgeld en de eindpremie. Een klassement er aan geven om WK te worden leverde blijkbaar minder op. In de tijd van Eric de Vlaeminck was de sport veel minder ver geevolueerd, men deed het er wat bij. En ik denk dat Nys zich als een superspecialist heeft ontwikkeld.
cyclingfreakske 28 januari 2016 22:42
de vergelijking wie de beste aller tijden was... pure onzin en niet realistisch. Van nys kan je zeggen dat hij al een paar "generaties" domineerde, iets wat zelden voorkomt - ook in het veldrijden.
Roger zegt dan vaker : hij reed niet op de weg.. jawel, doet hij wel maar bepaalde wedstrijden in functie van zijn specialiteit. Roger zat niet in een tijd van specialisme..ze rede nalles...en de doping tierde weliger dan ooit bij renners... de "oudjes" vergeten dat altijd te zeggen.

Eric De Vlaeminck was een van de allereersten die met technische kunstjes uitpakte in het veldrijden. Broer Roger was ook een speciaal geval.... Eric was net wat beter in deze dicipline alsook een stuk technischer.
Nys eerde Eric door te zeggen dat hij erg veel geleerd had in zijn opleiding bij hem en hij een heel stuk vavn zijn carriere aan hem dankt.
Roger moet niet zo janken zou ik dan denken.

Waar ik hem wel gelijk in geef is dat de instelling en karakter tonen bij vele jonge(re) renners niet voldoende is. Ze tonen vaak te weinig karakter, iets wat je vaker hoort van begeleiders. Ze willen erg veel, maar het eerste ochtendgloren slaan ze over. Ook enige beloften en profs zie je te vaak gemakzucht tonen...gaan trainen in de namiddag etc...
dat is wat hem bijzonder ergert en zich daar vaak over uitspreekt, alleen vind in persoonlijk dat hij vaak de fout maakt elk renner over dezelfde kam te scheren.
Nys kwam ik wel vaker tegen, net als Niels Albert, rond een uur of halfzeven s'morgens, en nog eens in de namiddag op de baan. Pauwels deed dat ook een tijdje (bij M. Hermans in begeleiding) maar de andere trainer erna verprutste het wel mooi... en dat waren 2 verloren jaren die volgden.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/01/2016 22:45 door cyclingfreakske.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen