Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Krijgt Bart Brentjens een opvolger?

Gepost door Eddy Veen 
Eddy Veen 06 februari 2016 20:05
Zorro 07 februari 2016 10:52
cyclingfreakske 07 februari 2016 13:45
Als he tzo'n stomme omloop is met weinig techniek als in London, heeft hij een dikke kans.
Word het een behoorlijk technisch MTB parcours (OS parcours zijn zelden mtb parcours), is het neen.
pirke 07 februari 2016 14:53
zou 'm niet bij voorbaat afschrijven op basis van 'techniciteit'. Mathieu wel eens op een pumptrack gezien? niet dat er veel gesprongen moet gaan worden op de OS maar die gozer kan behoorlijk wat op de fiets. ik zie er wel naar uit

[www.facebook.com]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/02/2016 15:15 door pirke.
cyclingfreakske 07 februari 2016 15:36
ik bedoel niet dat soort parcours (is bMX stijl gelinkt).... echt mtb parcours is wel een pak anders. Als het weer zoiets word als Peking en vooral London, mogen ze het gelijk weer van de olympische diciplinelijst schrappen. Veldritten hebben we al in de winter.
pirke 07 februari 2016 15:49
cyclingfreakske Schreef:
-------------------------------------------------------
> ik bedoel niet dat soort parcours (is bMX stijl
> gelinkt).... echt mtb parcours is wel een pak
> anders.

zoals ik al schreef is dat heel iets anders. ik linkte ernaar om aan te geven dat vd Poel van zeer veel markten thuis is en een ongelooflijke controle heeft over wat voor tweewieler er dan ook onder zijn achterste zit eye rolling smiley
cyclingfreakske 07 februari 2016 16:25
dat M VDP veel techniek beheers is een feit, zonder discussie. ene Nys had dat ook, toch verkeek die zich erg stevig op de echte mtb omlopen en moest stevig slikken. Hij stak dat ook niet onder stoelen of banken, het was aanpassen aan de extreme(re) stukken afdaling en bepaalde singletracks.
Dat soort parcours gaan we hier weer niet zien in Rio, vermoed ik. zal eerder een soort mix worden van MTB-BMX en veldrijden.
El Chaba 07 februari 2016 18:44
Klopt inderdaad.
Verschil met Nys is wel dat er meer uithoudingsvermogen nodig is want die MTB wedstrijden zijn een stuk langer en dat heeft Van der Poel dankzij zijn ervaring op de weg wel meer denk ik.
cyclingfreakske 07 februari 2016 19:32
Nys reed in het zomerseizoen ook regelmatig op de weg, dus daar zit niet zo'n groot verschil. Misschien dat hij hier specifieker koos naarmate hij ouder werd.
een fout die nogal wat mensen maken is dat ze denken dat Nys amper of niet op de weg reed, omdat hij een specialist-veldrijder is.
Ook traint(of trainde) hij zeer veel op de weg, vaak ook lange ritjes. Daar word ook uithouding ontwikkelt en onderhouden.
Bovendien heeft Nys zijn natuurlijke weerstand door de leeftijd mee... het buigt dan wel maar breekt niet zo makkelijk als bij een jong(er) renner.
Wat in de mtb een groot voordeel is, nadeel is dat de explosiviteit wat minder word.

daarnaast zijn de mtb wedstrijden al een pak korter dan ze ooit geweest zijn. te vaak is op anderhalf uur afgehaspelt..... de periode van 2.30 a 3u is voorbij, daar was echt uithouding vereist en het fysiek een pak zwaarder dan de mtb van hedendaags.
El Chaba 07 februari 2016 19:43
Ik weet heel goed dat Nys ook op de weg trainde en reed (heeft ooit zelfs P-R en de RvV uitgereden, dacht ik) maar hij hij is daarvoor veel minder getalenteerd dan Van der Poel, dat bedoelde ik.
Hoe lang de OS MTB-rit nu is, weet ik niet, zou wel interessant zijn om dat te weten.
En verder natuurlijk hoe het parcours er sowieso uitziet.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/02/2016 19:44 door El Chaba.
cyclingfreakske 07 februari 2016 20:07
zullen ergens rond de 1.38 a 1.45u uitkomen vermoed ik.

Parcours bevat zeer veel kunstmatige hindernissen, 2 korte technische stukken in de afdaling met grote rotsblokken, een snelle afdaling met wat boschtenwerk waar de mindertechnische dalers de rol zal lossen naar de finale toe. Duidelijk een mix bmx-mtb-veldrijden.
verder behoorlijk snel parcours.... de grootste tegenstander zal de loden warmte zijn.
Er zijn ook fotos van te vinden op internet.
Er kunnen nog kleine wijzigingen zijn tegen de OS.... normaal is het dit parcours.

er zijn 3 stukken waar de renners met minder ervaring in de problemen gaan komen (oa de veldrijders gaan moeten anticiperen willen ze meedoen)

test event MTB Rio met Julien Absolon.
Test Event RIO 2016



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/02/2016 20:09 door cyclingfreakske.
El Chaba 07 februari 2016 20:16
Grappig, had net hetzelfde filmpje bekeken. smiling smiley
In het voordeel van renners als Van der Poel dus die van buiten het MTB komen. Kon alleen niet vinden hoeveel rondes van zes km ze moeten afleggen maar las wel dat de wedstrijd tussen de 90 en 120 minuten zal duren.
Velodroom 07 februari 2016 20:18
cyclingfreakske 08 februari 2016 00:01
beetje spijtig dat de event filmpjes evenals de fotos niets tot weinig van het klimwerk laten zien. Voor wat er te zie nwas , leek het naar mtb termen, vrij makkelijk tot makkelijk. dan zou het geen nadeel zijn voor de veldrijders... enkel op 3 plaatsen zo weinig mogelijk tijd verliezen of anticiperen.

nu, het was een test event opstelling, wel duidelij kis dat bepaalde blokken zeker gaan herlegt worden. in beeld is er 1 stukje afdaling tussen die grote blokken waar je vooral 1 "lijn" kan volgen, de rest is een erg groot risico op vallen... probleem is als je daar valt, dat je met erg grote kans tegen zo'n blok aanknalt wat vaak in ernstige blessures eindigt.
In Peking zagen we dat toen ok, echter werd een deel van die blokken op een specifiek stuk herlegt om bij eenvalpartij de kans op zware letsels te verminderen. Wellicht word dat hier ook gedaan.

VDP zal wel eerst flink wat punten moeten pakken voor een selectie, die grotendeels bepaalt word door de UCI afdeling van de UCI en veel minder door de federaties.
Hij zal komende weken stevig moeten presteren om ze te verzamelen. Beetje spijtig dat hij zo laat die keuze maakt, hij had anders wel al kunnen scoren wat hem veel meer comfort geeft of al een selectie had afgedwongen.
Goozzer 09 februari 2016 19:44
Nys lijkt me vooral atletisch minder te zijn, zoals ook El Chaba al zegt...
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen