Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Nibali naar nieuw team uit Bahrein?

Gepost door lodjan 
lodjan 21 februari 2016 21:03
[www.cyclingnews.com]

Astana, Trek en Lampre hebben ook interesse in Nibali.
Carlos Danger 21 februari 2016 22:10
Brieske 21 februari 2016 23:19
Interesse Astana en Lampre, hebben ook Trek in Nibali.

Groet
Wanny 22 februari 2016 14:14
Is die Riis nou nog niet levenslang geschorst?
Michael B. 22 februari 2016 14:36
Kan Roompot, Nibali niet in de ploeg opnemen? Wellicht dat ze dan vaker worden uitgenodigd om Protour koersen te mogen rijden.
Walnoot 22 februari 2016 14:41
Als jij even vijf miljoen per jaar voorschiet, gaat dat misschien nog best lukken ook. Misschien wil vriend Ton nog een kleine bijdrage leveren?
lodjan 22 februari 2016 18:06
WF:
‘Riis mogelijk in zee met Bahreinse prins’

Door Youri IJnsen, maandag 22 februari 2016 om 17:15

Aankomende donderdag belegt Bjarne Riis een persconferentie in Kopenhagen, samen met  Saxo Bank-directeur Lars Seier Christensen. Men verwacht daar de aankondiging van hun nieuwe team. Mogelijk is dat in samenwerking met de Bahreinse prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa. Duidelijk is in ieder geval dat er geen sprake is van het terugkopen van de licentie van hun oude team Tinkoff.

Rumoer
Volgens Cyclingnews en VeloNews is er een professioneel team op komst waarin de koninklijke familie van Bahrein een rol speelt. Prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa postte de voorbije week een afbeelding op Instagramwaarin hij aangaf dat ‘Bahrein Cycling Team er snel aankomt’. Deense media wisten dan weer te achterhalen dat Riis de afgelopen maand naar Bahrein is gereisd, wat voedzame ingrediënten zijn voor de geruchtenmolen. Of de samenwerking een feit of eenfabel is, is na de persconferentie van donderdag bekend.

Nibali in beeld
Cyclingnews wist ook te achterhalen wie volgens de prins kopman moet zijn bij zijn ploeg. Vincenzo Nibali kan rekenen op een aanbod. Ondanks de concurrentie van Nibali’s huidige ploeg Astana en geïnteresseerde partijen als Trek-Segafredo en Lampre-Merida, sterkt de komst van oliedollars de onderhandelingspositie van de Italiaan aan. “We zijn bereid om met iedereen te praten die serieuze plannen heeft voor een groot team in 2017. We zullen de opties bestuderen, zodat Vincenzo een weloverwogen keuze kan maken. Maar de komst van een ieder nieuw team binnen het wielrennen is altijd goed nieuws”, vertelt Nibali’s manager Alex Carera.

Update: Geen sprake van terugkopen Tinkoff
Hoewel nog niet duidelijk is wat er donderdag precies onthuld gaat worden, valt uit te sluiten dat Riis samen met Christensen de licentie van zijn oude ploeg Tinkoff heeft gekocht. “Nee dat hebben we niet gedaan, hoewel het duidelijk is dat mijn vriend en voormalig zakenpartner Oleg Tinkov zich volgend seizoen uit de sport terug zal trekken”, schrijft Christensen in een blog op de website van Seier Capital.

“Het is een breed project met de bedoeling om een stevigere financiële basis te creëren dan gebruikelijk is bij een wielerploeg”, schrijft de 53-jarige Deen. “Er zijn meerdere partijen bij betrokken, maar die kunnen we nog niet onthullen. De belangstelling was groot en daar zijn we dankbaar voor.” Saxo Bank is niet direct betrokken bij de plannen. “Het is belangrijk om te onderstrepen dat de aankondiging gaat over Bjarne en mij en niet over de bank.
Carlos Danger 22 februari 2016 23:49
Nog even snel een karrenvrachtje €500 biljetten witwassen.
lodjan 24 februari 2016 16:28
WF
Er sijpelen steeds meer geruchten naar buiten omtrent de plannen van Bjarne Riis. Morgen (donderdag) belegt hij samen met zijn zakenpartner Lars Seier Christensen een persconferentie in Kopenhagen. Volgens Ekstra Bladet kondigt Riis daar de samenwerking aan met de prins van Bahrein.

Overnemen licentie Tinkoff
Conform de doorgaans goed geïnformeerde Deense krant vormt Riis het sportieve hoofd van het ambitieuze Bahreinse team, dat volledig in handen komt van prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa. Riis zou enkel de ambitie hebben om als ploegleider aan de slag te gaan, niet als teameigenaar. De nieuwe formatie uit Bahrein wil graag de WorldTour-licentie van Tinkoff overnemen, waar geldschieter Oleg Tinkov de sponsoring aan het einde van het seizoen stopt. Als dit plan doorgaat, moeten de lopende contracten van de renners ook mee over. Daarom wil de Bahreinse prins graag Peter Sagan als eerste grote naam bekendmaken. Naast de wereldkampioen, zouden ook de contracten van diens broer Juraj, Rafał Majka en neoprofs Erik Baška en Michael Gogl gerespecteerd worden. Bovendien is Vincenzo Nibali in beeld.

Terugkeer Saxo Bank
Ook de onderhandelingen met bijvoorbeeld de fietsenfabrikanten zijn nog volop bezig. Peter Sagan heeft Specialized als privésponsor. Tinkoff rijdt nu ook op fietsen van de Amerikaanse constructeur. Maar ook Cervélo zou in de running zijn: Riis’ CSC-ploeg reed jarenlang op het Canadees-Nederlandse merk. Ook Saxo Bank keert waarschijnlijk terug als sponsor, want volgens Ekstra Bladet is er een sponsorovereenkomst van drie jaar ter waarde van elf miljoen euro onertekend. Lars Seier Christensen mag dan wel geen directeur meer zijn, maar is nog altijd mede-eigenaar van de bank. De voorbije week gaf Christensen echter aan dat de aankondiging van donderdag niet over Saxo Bank zou gaan, maar hij meldde toen eveneens dat hij en Riis de licentie van Tinkoff niet zouden overnemen. Indirect klopt dat, als prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa zich als eigenaar opwerpt.
lodjan 24 februari 2016 21:45
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen