Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Terpstra niet in dreamteam

Gepost door Sehnsucht 
Sehnsucht 25 februari 2016 07:04
Quote

Lefevere kiest zijn dreamteam voor de klassiekers: Boonen en Museeuw als kopmannen

In de aanloop naar het Belgische openingsweekend geeft Patrick Lefevere op de wielerwebsite cyclingnews zijn droomselectie voor de klassiekers. Alleen renners die voor hem hebben gekoerst, komen in aanmerking. Een kopman aanduiden, kan Lefevere niet. Daarvoor is de keuze tussen Tom Boonen en Joahn Museeuw te moeilijk.

"Puur fysiek was Johan misschien iets sterker, maar Tom is sneller aan de meet en hij leest de koers ook uitstekend", klinkt het bij de manager van Etixx-Quick.Step. "Boonen en Museeuw waren allebei schitterende renners, maar ze voelden zich evenmin te beroerd om te werken voor anderen en die te laten winnen. Ze waren niet jaloers. Dat is het verschil tussen hen en iemand als (de betreurde) Franco Ballerini. Je mag geen kwaad spreken over de doden maar Ballerini was een jaloers type omdat hij vaak wilde winnen maar het niet lukte. Johan en Tom zijn anders."

Als wegkapitein valt de keuze van Lefevere op Wilfried Peeters. "Hij was geen veelwinnaar, al was hij er dichtbij in Vlaanderen en Roubaix en pakte hij de zege in Gent-Wevelgem. Maar hij was loyaal en stond er altijd als je hem nodig had. Hij dacht steeds in functie van de ploeg. Wilfried was de perfecte wegkapitein."

De andere plaatsen in Lefeveres droomploeg zijn weggelegd voor Stijn Vandenbergh, Iljo Keisse, Carlo Bomans, de Nederlander Servais Knaven, de Fransman Sylvain Chavanel en de Italiaan Andrea Tafi.

"Al deze jongens kunnen een klassieker winnen, en sommigen hebben het ook gedaan. Maar voor mij is het allerbelangrijkste dat zij ook bereid waren te sterven voor de ploeg, dood te gaan op de fiets. Ik denk dat deze selectie de perfecte ploeg benadert", aldus Lefevere.

[www.hln.be]

Ik kan de keuzes van Patrick Lefevere goed begrijpen. Natuurlijk kiest hij voor Belgische kopmannen omdat Belgen nu eenmaal de zeer zware kassei-klassiekers uitermate goed aankunnen. Kijk de erelijsten van die koersen er maar op na. Dan zul je zien dat die gedomineerd worden door renners uit het kleine maar pittoreske België. En dat is eigenlijk heel bijzonder.
En hoewel Terpstra met wat geluk Roubaix gewonnen heeft en dus wel degelijk over wat capaciteiten beschikt is hij geen teamplayer. Dat bleek vorig jaar wel in De Omloop. Daarnaast heeft hij vervelende maniertjes. Vraag dat maar eens aan Maarten Wynants. En dat kun je er gewoon niet bij hebben want dat komt de sfeer in de ploeg niet ten goede.
Sub Culture 25 februari 2016 07:20
Onnodige sneer naar Ballerini, Lefevere kleine mens.

Heb de tijd niet genomen om je aanvulling onder het artikel te lezen, Sehnsucht.
Hopelijk vind je dat niet erg, ben wel blij voor je dat er nog altijd mensen bereidwillig zijn om te reageren op je karikaturale provocatie.
D. Marrage 25 februari 2016 09:01
Terpstra schijnt er de hele nacht van wakker gelegen te hebben.
tvm 25 februari 2016 09:18
Devolder staat er ook niet in. Won twee keer de Ronde mede door domweg ploeggenoot te zijn Boonen. Zelfde manier waarop Terpstra Roubaix won.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/02/2016 12:06 door tvm.
Remko 25 februari 2016 09:49
Please do not feed the troll...
Rudy t. 25 februari 2016 10:38
"Je mag geen kwaad spreken over de doden maar Ballerini was een jaloers type"


Dat blijft me toch vooral bij uit dit stukje. Typerend voor hem.

Overigens is het natuurlijk gewoon wel opvallend dat Terpstra hier niet bijstaat en bijvoorbeeld wel Keisse.
Pyama 25 februari 2016 10:50
Je hebt ook knechten nodig. Wat dat betreft mis ik eerder Bettini.
Shinzawai 25 februari 2016 11:06
Boonen was toch heel blij toen Terpstra Roubaix won? En heeft Lefevere een relatie met de zus van Keisse of zo? Roemt hem altijd, terwijl het toch een beperkte renner is.
Eddy Veen 25 februari 2016 11:16
Waarschijnlijk eerder met zijn moederwinking smiley
Pyama 25 februari 2016 11:27
Keisse beperkt? Misschien moet je weer voetbal gaan kijken ofzo?
Eindhovuh 25 februari 2016 11:57
Terpstra wordt er hier uitgelicht maar lefevere heeft natuurlijk veel grote klassiekermannen in zijn teams gehad.
Ik mis bijvoorbeeld ook: Bettini, Paolini,Pozzato, Devolder en Vandenbroucke. En ook van Petegem reed nog en seizoen bij hem, Nuyens en Steegmans had hij ook kunnen noemen.
Vainsteins zelfs. spinning smiley sticking its tongue out



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/02/2016 11:58 door Eindhovuh.
Walnoot 25 februari 2016 12:06
Dit is natuurlijk ook vooral een poging om Keisse en Vandenbergh nog eens in het zonnetje te zetten en waardering uit te spreken, zodat ze de komende weken weer hun benen onder hun reet vandaan willen fietsen voor de kopmannen van de ploeg. Wat dat betreft: Stybar staat hier ook niet bij, en die staat vrij zeker hoger in de hiërarchie.
Shinzawai 25 februari 2016 12:32
Keisse was ooit derde in Kuurne, maar verder zie ik geen resultaten van formaat in het Vlaamse werk. Vast een degelijke knecht, maar niet meer dan dat. Dat hij dan bij toeval een Giro-etappe wint, tsja... dat deed Nicola Boem ook. Het zal dus wel zijn wat Walnoot zegt: knechten motiveren om keihard te werken tot half april.
Lucho Herrera 25 februari 2016 12:42
Tchmile en Cipollini reden ook nog bij Lefevere bij GB-MG. Dan zijn grotere sterren dan Terpstra
Snorfietser 25 februari 2016 13:13
"Boonen en Museeuw waren allebei schitterende renners"

Zou hij Boonen stiekem al hebben opgegeven?
Luijt 25 februari 2016 13:38
Het favo-lijstje van Patrick. Bij cyclingnews hopen ze ook dat het echte fietsen snel weer begint.
Roger de Wael 25 februari 2016 13:59
Precies.

En Terpstra heeft het dan juist weer nodig om niet in dit lijstje te staan. Daarom hebben ze em ook geen wielrenner van het jaar gemaakt toen hij PR won.
Sub Culture 25 februari 2016 14:11
Iedereen weet toch dat Boonen al een paar jaar over zijn top is.
Gent Wevelgem, Omloop, Dwars door .., Parijs-Roubaix, E3 kan nog wel lukken.
Obligaat ritje in de ronde van België (die koers die altijd aan zendtijd moet inboeten door die vervelende Giro) moet ook nog kunnen.
El Mik 25 februari 2016 17:29
Bartoli, Zanini, Freire..
Zelfs een jonge Cancellara reed er nog.

Maar Bettini niet noemen is wel heel opvallend. En zeventienderangsknechten als Keisse ook, hoeft die geen Nederlander te noemen, maar er hebben wel betere knechten bij hem gereden.
cyclingfreakske 25 februari 2016 17:40
Keisse is wel iemand die meer dan tot jet uiterste gaat voor een kopman.
en bovendien de capaciteit heeft om het in extremis af te maken, als de rest naar elkaar zit te kijken.
Terpstra mag thuisblijven, men wil het scenario van vorig jaar niet en er was weer wat gebeurd.... tsss.. lijkt wel de man van het conflict te worden.
Hangmat 26 februari 2016 09:36
Ik vind persoonlijk Bettini en Tschmil opvallender.
Prikdude 26 februari 2016 10:59
Dus.
Boonen, Museeuw, Tafi, Peeters, Vandenbergh, Keisse, Knaven, Chavanel en Bomans.

VS

Bettini, Vandenbroucke, Cipollini, Pozzato, T
sjmiel, Freire, Cancellara, Bartoli en Ballerini.

Ik wist het wel. En daar staat Terpstra niet eens tussen. Wel een enorm scala aan klasbakken maar alles in een juist licht: komende Tour graag nog eens Lefevere met zijn rijtje.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen