Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Daan Myngheer overleden na hartstilstand

Gepost door Walnoot 
Walnoot 29 maart 2016 10:24
[sporza.be]

Daan Myngheer (22) is overleden na hartstilstand

Myngheer vocht sinds zaterdag voor zijn leven in het ziekenhuis van Ajaccio.
di 29/03/2016 - 06:02
Meer droevig wielernieuws voor ons land. Daan Myngheer (22) is gisteravond overleden aan de gevolgen van zijn hartstilstand zaterdag in het Internationaal Wegcriterium. Dat maakte zijn team Roubaix Lille Métropole bekend op zijn Facebook-pagina. Gisteren stierf ook Antoine Demoitié, nadat hij na een val in Gent-Wevelgem aangereden was door een motor.

Myngheer werd zaterdag onwel op het einde van de ochtendetappe van het Critérium International op Corsica. In de ambulance kreeg hij een hartstilstand. Zijn hart stond enkele minuten stil, maar het medisch personeel kon hem reanimeren.

Sindsdien lag hij in een coma in het ziekenhuis van Ajaccio, op Corsica, waar de wedstrijd gehouden werd. Zijn toestand bleef de hele tijd kritiek en iets na 19u bezweek hij.

"Met spijt in ons hart delen wij mee dat Daan zijn laatste koers verloren heeft, nadat hij gevochten had als een groot kampioen", luidt het op Facebook. "Hij is maandag om 19.08u gestorven in het bijzijn van zijn ouders, zijn zus en vriendin."

Zijn zus zegt op de website van haar broer dat Daan net als Antoine Demoitié zijn organen doneert om andere levens te redden. "Rust nu maar zacht kampioen. Daantje forever."

Myngheer werd in 2011 Belgisch kampioen voor junioren in Wielsbeke. Vorig jaar mocht hij mee als luxeknecht naar het WK voor beloften in Richmond.
Carlos Danger 29 maart 2016 10:31
Het is genoeg geweest nu.
Arsimo 29 maart 2016 10:39
Enorm triest. RIP Daan Myngheer.

Hopelijk gaat men alleen niet de fout maken dit trieste sterfgeval op een hoop te gooien met die van Antoine Demoitié en eerdere dodelijke wielerongevallen. Allebei heel erg, maar het overlijden van Daan Myngheer is niet te wijten aan de wielersport of hoe koersen georganiseerd worden.

Hoe triest ook, dit had hem overal kunnen gebeuren - en is een jammerlijk onderdeel van het leven in het algemeen.

Het ongeval van Demoitié is iets waar lering uit getrokken moet worden en moet leiden tot verbetering van de veiligheid van de renners.
Frederik D. 29 maart 2016 10:44
ik wens de nabestaanden veel sterkte.
Prikdude 29 maart 2016 10:56
Die morele motards, die overal te pas en te onpas maar op inkarren. Zelfs over Myngheer scheuren ze heen...
Anony 29 maart 2016 16:34
Pijnlijk triestige dagen voor de (Belgische) wielersport.

Het mag wel eens gaan ophouden. De laatste jaren hebben we opvallend veel te maken gekregen met het verlies van (vrij) jonge renners.

Sterkte aan de betrokkenen.
Velodroom 29 maart 2016 20:18
Volgens Le Monde heeft Daan Myngheer in 2014 al eens een hartprobleem gehad, alhoewel er bij nader onderzoek niets substantieels uitkwam.
Voor de hele recreatieve sector inclusief uiteraard de veel kleinere prof sector wordt het sportdodental per jaar voor Frankrijk op 800 becijferd.
cyclingfreakske 29 maart 2016 22:24
ze hebben het ook van nieuwskanalen uit Belgie.
Hij klaagde al een jaar of 3-4 jaar van vage klachten met duizeligheid. Er is inderdaad regelmatig gescreent naar wat word gecommuniceerd en wat ook al door een medici werd bevestigd. Zonder bevindingen buiten het normale.
Mogelijk heeft hij de moeilijk op te sporen inspanningsafwijking in de laatste 5% van het maximale. Dat kan allerlei klachten geven, maar ook eveneens enkele overslagen kort na zo'n maximale inspanning. Treed ook niet altijd op, na verloop van tijd nemen de problemen toe......
Afgelopen 7 maanden werd bij 2 jonge renners (juniors) dit ook gevonden bij een inspanningstest en bijkomende tests en onderzoek... gelukkig was men hier vroeg bij.
we zullen nooit weten dat het hiermee te maken heeft, Helaas werd niets gevonden.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen