Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Docu Welcome to my World (Manu Riche)

Gepost door Roger de Wael 
Roger de Wael 07 april 2016 14:37
Omdat er gisteren tijdens de minder boeiende koers in Schoten heel kort door de commentatoren gesproken werd over het verschil met nu en vroeger, kijkend naar het gedrag van de renners met en zonder camera's, ging er bij mij een lampje branden.
Er is namelijk een gave docu gemaakt over het leven de directeur sportief van de iets minder bekende ploegen, Paul de Baeremaecker. Hij was ook actief in andere rollen, zoals het besturen van de neutrale wagen van waarachter Nico Mattan in Gent - Wevelgem op miraculeuze wijze terug kwam in de laatste kilometer.
Het halen van tv minuten is een van de onderwerpen en verder biedt het wel een aardige inkijk in het louche Belgische semi-prof wereldje van eind jaren 90.

Iemand enig idee waar deze docu nog te bekijken is? In Nederland, want er is een linkje dat niet werkt in Nederland.
Lucho Herrera 07 april 2016 14:40
Stond eerst helemaal op YouTube. Schitterende docu.
testa della corsa 07 april 2016 14:40
Staat nog online via Wielrennen24.nl

Link: [wielrennen24.nl]
El Chaba 07 april 2016 15:08
en verder biedt het wel een aardige inkijk in het louche Belgische semi-prof wereldje van eind jaren 90.

Da's nog steeds zo hoor.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/04/2016 15:08 door El Chaba.
Eibert 07 april 2016 15:11
malheur 07 april 2016 22:31
Ken ik, ronduit geweldig !
Roger de Wael 08 april 2016 10:01
valse trage 08 april 2016 21:36
Schitterend!! Bedankt voor de link. Als het zo was verzonnen als film, dan zou je denken: over de top. Maar de realiteit is nog kluchtiger. Wat een kerels die De Baeremaeker en Remi De Moor. De krochten van het Belgische wielrennen, goddoeme DAT zijn de koersen hee manneke.

De Baeremaeker beklaagt zich erover dat vroeger 'n kermiscoureur een semi-klassieker kon winnen, maar dat dat niet meer kan omdat ze zich de medische begeleiding van de grote ploegen niet kunnen veroorloven. We zitten midden in het EPO tijdperk hier...



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/04/2016 22:01 door valse trage.
cyclingfreakske 09 april 2016 00:12
Paul De Baeremaecker zat anders toch vooral in het profmillieu van de jaren 80 en 90, en is zelfs nu nog een onderhandelaar voor diverse kleine ploegen, die vooral het kermiskoersen in stand houden.
Daarnaast ondersteunde zotte polle ook de oprichting van semi pro teams, weliswaar bleven die in Belgie met een liefhebberslicentie (we kennen nu als elite z/contract- omdat er geen sociaal statuur bestond voor wporters, uitgezonderd voetballers. rond half jaren 90 kreeg dat alles meer en meer vorm en renners kregen een soort vergoeding en een statuut van topsporter (voorwaarde was toen dat je geen profsporter was om dat te bekomen), waarbij ze een minimum uitkering kregen.
Paul De Baeremaecker zorgde ook voor doorstroming naar de grotere profteams, Van Petegem is er zo eentje die op het randje werd opgevist viia Trident.
Helaas waren veel van die constructies van kleine profteams ook dubieus aangaande contractaanbieding.
nogal wat renners kregen een contract op voorwaarde dat ze de rijks sociale bijdrage terugbetaalden aan het team, en vaak ook EIGEN financieele inbreng deden aan het team.
Zo moesten bepaalde renners bij bv Trident nu gerekend een 120-125.000e betalen, anders mochten ze amateur blijven.

helaas bestaat in deze slechtere tijden, die praktijk weer opnieuw veelvoudiger, en niet alleen in Belgie.

Eigenlijk verdienden die ploegleiders voor die praktijken een schop tegen hun kop, ipv ze jaar na jaar op een statuut te blijven plaatsen.

helaas is het ook een praktijk die in de hogere MTB niveau welig tiert.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/04/2016 00:14 door cyclingfreakske.
valse trage 09 april 2016 11:53
thumbs up

Ik vond het bovendien opvallend om te horen hoe nonchalant en ongegeneerd Noel De Meulenaere en De Baeremaecker spreken over het gebrek aan medische begeleiding, en renners 'opvoeren', alsof het duiven zijn. Duivenmelkers en dubieuze paardenfokkers zijn ook vaak jonge-renners-geilaards is mijn indruk. De Meulenaere toch ook iemand over wie altijd met veel respect werd gesproken op tv door Wuyts en De Cauwer.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09/04/2016 11:54 door valse trage.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen