Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Tourploeg Lotto Jumbo

Gepost door Heisenberg 
Heisenberg 30 mei 2016 21:06
De Giro is voorbij dus (voor mij) tijd om over de Tour te beginnen.

Waar het in het verleden nog wel eens dringen was in de selectie van Rabo / Blanco / Belkin, lijkt dat dit jaar niet het geval. Op PCS staan deze vijf namen (die voor mij logisch zijn):

Eerste vijf
1. Gesink
2. Kelderman
3. Lindeman
4. Vanmarcke
5. Wynants

Welke vier moeten daarbij?
De sprinters komen (nog) te kort voor de wereldtop. Groenewegen zou niet veel uit kunnen richten tegen onder andere Greipel, Kittel, Sagan, Degenkolb, Kristoff, Bouhanni, Cocquard en Cavendish. Lekker laten debuteren in de Vuelta dus.

Verder is de ploeg in de breedte niet al te sterk. Dus de keuze is niet reuze. Ik zou daarom gaan voor:

6. Martens (valt me al een tijd niet mee, maar kan in een heuvelsprint of ontsnapping misschien iets)
7. Tankink (nog maar een knecht voor Gesink en Kelderman)
8. Bennett (liet in California iets zien, nu hopen dat hij dat ook in Europa kan.
9. Leezer (zelfde verhaal als Tankink)

Wagner en Van Asbroeck voegen nog minder toe dan de namen hierboven. Misschien kunnen ze samen met Groenewegen en Hofland in Polen een ritje binnen slepen (topsprinters zullen daar niet aanwezig zijn). Dus dan maar zo. Als reserves zou Ik Teunissen en Roosen aanwijzen.
Marcos 30 mei 2016 21:10
Groenewegen gaf een paar maanden geleden wel aan dat de kans aanwezig is dat hij de Tour rijdt, al denk ik ook dat het nog te vroeg is. Tankink rijdt sowieso niet (tenminste, dat was het plan begin dit seizoen, je weet het natuurlijk nooit) en die andere 8 lijken me vrij zeker ja. Dus Groenewegen ipv Tankink smileys with beer
Tinuz 30 mei 2016 21:17
1. Gesink
2. Kelderman
3. Lindeman
4. Vanmarcke
5. Wynants
+ waarschijnlijk
6. Bouwman (traint met de boys op de Teide, Tenerife)
7. Goenewegen (goeie sprinter met ook degelijke motor)
8. Bennett (reed aardig bergop in Cali, mist wel 'body')
9. Leezer (knecht.)
MarcoV 30 mei 2016 21:32
pfff, wel tekenend dat Wynants en Martens in het verleden meermaals hooguit reserve waren voor de LJ / Belkin / Rabo Tourploeg, maar er nu zonder zelf beter te zijn geworden wel bij de 9 meest serieuze kandidaten zijn ...
Teunissen en Roosen reden in elk geval vorig jaar een goede Vuelta, als één van hen kan/wil mag 'ie van mij het Martens plekje hebben ... Albert Timmer won ook ooit bijna een Tourrit, en Bert-Jan Lindeman zelfs een echte Vueltarit, dus zoiets dan maar ...
malheur 30 mei 2016 21:59
In het slechtere geval wordt dit team achterstevoren weggeblazen en gaan ze heel erg vaak 'Kruijswijk' horen.
In het betere geval eindigt Kelderman mooi hoog, doet Gesink een Laplagne'tje en Vanmarcke een 'gouden klimoter' op nou net de laatse kilometer.
Snorfietser 30 mei 2016 22:16
Als ik die 5 namen zie staan, dan heb je daarnaast nog 4 man nodig die bergop iets uit kunnen richten. Bennet lijkt mij dan een logische keuze. Rogliz en Battaglin zou je mee kunnen nemen als die nog fris genoeg zijn. Bouwman kan ik me haast niet voorstellen, aangezien hij nog nooit een grote ronde heeft gereden. Teunissen zou dan mijn nummer 9 zijn. Reserves, indien nog fris: Tankink en Van Emden. Best wel erg eigenlijk dat er binnen die ploeg zo weinig keuze is. Lijkt me verstandig als Kruijswijk volgend jaar maar andere oorden opzoekt.
Marcos 30 mei 2016 22:49
Komt ook wel doordat ze dit jaar met een sterkere ploeg dan normaal naar de Giro zijn gegaan en die (blijkbaar) nu allemaal geen Tour rijden. Battaglin, Roglic, Tankink en van Emden had je er prima bij kunnen hebben in de Tour als ze geen Giro hadden gereden.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/05/2016 23:09 door Marcos.
Michael B. 30 mei 2016 22:53
Zou eerder die Tom Leezer thuis laten, die heeft de afgelopen jaren en ook dit jaar geen pepernoot in een pakje boter gereden. Slecht op het vlakke. Slecht voor de sprinttrein, slecht bergop, slechte sprint. Zal vast s avonds wel goede moppen kunnen vertellen, maar pelotonvulling is er al genoeg. Lotto Jumbo mag van geluk spreken dat er geen ploegentijdrit is dit jaar. Verder zou ik Groeneveld meenemen. Toch een van de positieve uitzonderingen dit jaar bij Lotto Jumbo.
predator 30 mei 2016 22:59
Pyama 30 mei 2016 23:05
Roglic als debutant naar de Tour? Het is wel meteen hosanna zeg. Anders doen we Vanmarcke, Wagner, Battaglin, Roglic, Van Asbroeck, Martens, Bennett, Campenaerts en Vermeulen, leuk voor de sponsors.
Rudy t. 30 mei 2016 23:06
Die Groeneveld gaat het ver schoppen
lodjan 30 mei 2016 23:14
Verder dan Luc Hutten...
lodjan 30 mei 2016 23:18
Leezer is de beste man voor een sprint- of kopmantrein. Dat is een belangrijke schakel in de ploeg.
Hemmeneggs 30 mei 2016 23:26
Ik sluit niet uit dat Kruijswijk toch Tour rijdt. De derde Tour week is zeer lastig. Kan in meerdere scenario's de meubelen redden voor TLJ. Twee weken rustig meepeddelen en weinig energie verspillen. Derde week een etappe of een goed klassement van Kelderman verdedigen. Ik verwacht weinig van Gesink, maar hij mag me verbazen. Lijkt me voor Kruijswijk een goede voorbereiding op Rio, Vuelta overslaan dit jaar. Volgend jaar Tour-Vuelta.
Marcos 30 mei 2016 23:29
Los van of Kruijswijk de Tour rijdt dit jaar (ga er niet vanuit, al zei hij "in principe geen Tour" gisteren na afloop van de Giro), denk ik dat Kruijswijk sowieso terugkeert naar de Giro volgend jaar.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/05/2016 23:29 door Marcos.
Andere Peter 30 mei 2016 23:34
Een verheugend laag verwachtingspatroon.
testa della corsa 30 mei 2016 23:37
1. Gesink
2. Kelderman
3. Bennett
4. Lindeman
5. Vanmarcke
6. Wynants
7. Leezer
8. Paul Martens
9. Van Emden/Tankink/Teunissen

Prima ploeg toch?
El Chaba 31 mei 2016 00:54
Whoohahaha, Groeneveld..?!?
Luijt 31 mei 2016 01:28
ton duk 31 mei 2016 08:30
Kelderman
Gesink
Bouwman
Lindeman
Teunissen
Leezer
vWinden
Hofland
Groenewegen
Walnoot 31 mei 2016 08:31
Ach, Bora, IAM en Fortuneo gaan nog minder opstellen, dus wat dat betreft...

Edit: voordat ik ze vergeet, Cannondale mag daar vanzelfsprekend ook wel bij. Of Rolland moet nu toch eens goed getraind hebben...



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/05/2016 08:33 door Walnoot.
Rudy t. 31 mei 2016 08:39
Jij hebt het niet zo op cannondale? Die ploeg was in de giro juist vrij sterk met een man of zes die bergop mee konden en een vrij kleurloze top tien klassering van uran. Als kruijswijk een paar mannetjes kaliber cardoso had gehad dan had die op z'n minst podium gereden.
Rudy t. 31 mei 2016 08:40
Groenewegen schijnt al zeker te zijn. Die zal dan ook een paar man mee krijgen neem ik aan. Bouwman kan ik me toch echt niet voorstellen.
Dennis 31 mei 2016 08:42
Dan was Kruijswijk zeker niet gevallen en had hij geen pijn gehad.... boeeeeconfused smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/05/2016 08:43 door Dennis.
predator 31 mei 2016 08:56
El Chaba Schreef:
-------------------------------------------------------
> Whoohahaha, Groeneveld..?!?

Toppertje hoor
Dennis 31 mei 2016 08:57
Kelderman
Gesink
Bennet
Bouwman
Vanmarcke
Wijnants
Leezer
Martens
Groenewegen of Roosen
Michael B* 31 mei 2016 09:07
Inplaats van Leezer zou ik Groenveld meenemen. Kan iemand mij uitleggen waar de helden verering van Tom Leezer vandaan komt? Tom Leezer, die niet te boek staat als specialist. Binnen gekomen in het profpeloton via een prive sponsordrinking smiley. Tom Leezer die volgens zijn eigen woorden nog nooit in de bezemwagen is gestapt. Ok, als je helemaal achterin zit en je hebt je taak volbracht, kan je tevreden zijn, maar als je de hele dag alleen maar bezig bent met overleven wat Tom Leezer doet... ben je dan wel profwaardig? Typisch een van Vliet Weba renner. Goed op het vlakke, daarom als belofte /junior leuk kunnen scoren in de Nederlandse stad tot stad wedstrijden, maar de drempels in Limburg zijn al te hoog. Laat nu net in 90% van de Pro tour koersen klimwerk aanwezig zijnmoody smiley. Als Tom Leezer zijn roots in Italie of Spanje had gehad was hij nooit never prof geworden. Bij een Astana, SKY, BMC of een Movistar zou hij zelfs niet genoemd worden in de voorselectie. Tenenkrommend dat een Pro Tour ploeg door een miniem budget geen geld heeft voor betere renners en zijn selectie dan maar opvult met dit soort types. De lange lijdensweg van Tom Leezer om toch maar de huur te kunnen betalen.

Ondertussen is en blijft het bergop tenenkrommend wat hij laat zien. In de Tour heeft hij ooit een keer meegezeten met een ontsnapping. Was toen voor hem de eerste keer dat hij vooraan zat. De eerste de beste versnelling lag hij er vanaf. Voor Tom het hoogtepunt van het jaar. Oja, overigens heeft Leezer ooit de 6e etappe in de Ronde van Langkawi gewonnen en reed verrassend sterk in de ronde van Hainan. Zal waarschijnlijk daarom de laatste paar jaar van zijn actieve carrière in de Asian Tour gaan rondrijden.

ton duk 31 mei 2016 09:07
Rudy t. Schreef:
-------------------------------------------------------
> Groenewegen schijnt al zeker te zijn. Die zal dan
> ook een paar man mee krijgen neem ik aan. Bouwman
> kan ik me toch echt niet voorstellen.

OK, waar ik zei Bouwman, bedoel ik Roosen...stop de tijd
Nee, geen joker nodig...zeker 7 goed
gr
Columbus SLX 31 mei 2016 09:11
Groenewegen zou ik wel een goede aanvulling vinden... Maakt toch wel een goede ontwikkeling door - en wanneer wil je 'm anders de confrontatie aan laten gaan?
Nu zullen de topsprinters nog wel beter zijn, maar als de ploegleiding gelooft in zijn potentie, moeten ze hem ook een kans geven.
= laat het maar zien.
Luijt 31 mei 2016 09:26
Ware woorden T.

On topic: ik zou die Groenewegen meenemen. heeft dit jaar veel progressie gemaakt.
Walnoot 31 mei 2016 09:48
Ze waren meer in beeld dan Monfort idd, maar daar is dan alles ook wel mee gezegd. Uran was al twee keer twee, dan kan je met een zevende plaats niet tevreden zijn. En etappes winnen zijn ze ook nooit bij in de buurt geweest. Je gaat toch niet met droge ogen beweren dat Cannondale een goede Giro achter de rug heeft?
Michael B* 31 mei 2016 09:57
Walnoot Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ze waren meer in beeld dan Monfort idd, maar daar
> is dan alles ook wel mee gezegd. Uran was al twee
> keer twee, dan kan je met een zevende plaats niet
> tevreden zijn. En etappes winnen zijn ze ook nooit
> bij in de buurt geweest. Je gaat toch niet met
> droge ogen beweren dat Cannondale een goede Giro
> achter de rug heeft?

Uran reed op zijn niveau in de rondte, hele jaar al net niet, jammer voor hem wat kleurloos. Uran is het type van de regelmaat, altijd net onder de top, met af en toe het geluk aan zijn zijde met concurrenten die uitvallen. Had overigens beter bij Quick step kunnen blijven. Reed daar net een tikje beter in de rondte.
JW 31 mei 2016 09:57
Dat Nederland nog een WT-ploeg heeft, met een duidelijk accent op Nederlandse renners, is lang niet voor elke prikker van waarde.
Dat de sterkte van die ploeg dan vrij bescheiden is in vergelijking met de grote topteams is vrij logisch en vooral een kwestie van budget. Dat is geen schande.

Bovendien: als er renners goed presteren worden ze weggekocht door teams met een dikkere geldbuidel. Waardoor de ploeg nog verder verzwakt t.o.v. de rijke teams.
Die rijkere teams hebben de armere teams wel nodig om te kunnen schitteren. Een Tour de France met slechts drie of vier teams is nu ook niet waar iedereen naar uitkijkt.

De hoon of verachting die de ploeg, en vooral het zwakkere deel, hier door sommigen krijgt toebedeeld vind ik best verbazend. En zeker onterecht.
Hebben ze dan liever dat er geen Nederlands team in de Tour mee doet confused smiley
Zijn ze dan al weer helemaal vergeten dat Gesink hier vorig jaar beslist een sterke Tour reed confused smiley
predator 31 mei 2016 10:20
Dit jaar rijdt Gesink als een natte krant. En natuurlijk is een Nederlands team leuk, maar dit is gewoon heel magertjes.
Michael B* 31 mei 2016 10:22
@Gesink een sterke tour? Ja hij was op niveau als je dat vergelijkt met de ellende die hij daarvoor met zijn hart had, maar ook in de Tour was het vooral volgen volgen, aanhaken. Ja, het klopt dat ik hem toen al had afgeschreven, maar het lijkt erop dat hij dit jaar wederom last van iets aparts heeft (wellicht prive problemen?), want zijn uitslagen zijn dit jaar niet om naar huis te schrijven. Dat Lotto Jumbo wordt leeggekocht als ze te goed rijden... echt de grootst mogelijke onzin. Bestaat ook zoiets als loyaliteit, ploegsfeer, happy voelen. Voor een paar euro gaan renners echt niet weg hoor. De verachting die ik heb, ja ik voel mij door JW aangesproken heb ik vooral voor de wat oudere Nederlandse profs, de 30 jarige profknechten van Lotto Jumbo, die al 8+ prof zijn en stagneren in hun ontwikkeling. Blij gaan doen als ze in de laatste vlakke etappe in een grote ronden eventjes voor de groep mogen rijden. Zo'n Lindeman, Teunissen en Bouwman doen het goed hoor, geef ze nog wat tijd. Maar de Wijnants, Leezer, Emden, Wagner, Campenaerts en Van Asbroeckjes van deze wereld hebben veel meer potentie dan ze laten zien. Emden kan best een goede tijdrit rijden, maar dat gemuil van hem voor de televisie camera begint wat te lijken op Koen de Kort. Net doen of dat je de koers hebt gewonnen, grote praat, helemaal poeh poeh loopt te doen, maar ondertussen niks meer bent dan een uitgeput dier dat al blij is als er een afgekluifd bot naar hem wordt toegeworpen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/05/2016 10:30 door Michael B*.
Randr 31 mei 2016 10:31
Walnoot 31 mei 2016 10:35
Uran rijdt op het niveau van Cannondale, dus.
ton duk 31 mei 2016 10:41
predator Schreef:
-------------------------------------------------------
> Dit jaar rijdt Gesink als een natte krant. En
> natuurlijk is een Nederlands team leuk, maar dit
> is gewoon heel magertjes.

Als je DUK's opstelling neemt....
kunnen Kelderman en/of Gesink top 6 t/m 10 AK rijden......
kunnen Groenewegen en/of Hofland meerdere top 6 t/m 10 in etappes rijden...

Ik noem dat , in verhouding met budget , niet magertjes...ik zou er voor tekenen, zeker als dit ook nog op een aanvallende manier gebeurd

gr
Slimmerd 31 mei 2016 10:44
Die laatste wens kan je sowieso vergeten denk of de klassementsmannen moeten tegenvallen en Lindeman mag gaan vrijbuiten.
Kans lijkt me groter dat we drie weken naar een treintje om de kopmannen heen kijken, zodat er weer 19 ploegen kunnen dringen vooraan en dan achteraf allemaal weer klagen dat het zo hectisch is.
Slimmerd 31 mei 2016 10:45
De Tour is toch geen landenwedstrijd, dus kwalitatief gaat boven kwantitatief wat mij betreft.
El Mik 31 mei 2016 10:46
Als je sprinters meeneemt om bij voorbaat te tekenen voor 6e tot 10e plaatsen in etappes kun je ze net zo goed niet meenemen. Dat is gewoon waardeloos, dan kun je je nog beter richten op (9 van de 10x) kansloze vluchters.
Linkebal 31 mei 2016 10:51
Helemaal mee eens.

Al vraag ik me wel af of men in het Tourpeloton goed op de hoogte is van de sprintkwaliteiten van Groenewegen. Is toch vooral in Nederland en België bekend. Dus met andere woorden: misschien durven ze in een vlucht met Groenewegen wel met hem naar de finish te rijden. Uit onwetendheid of onderschatting. Dan zou je hem prima mee kunnen nemen, want voor de massasprints is ie idd kansloos.
ton duk 31 mei 2016 10:58
El Mik Schreef:
-------------------------------------------------------
> Als je sprinters meeneemt om bij voorbaat te
> tekenen voor 6e tot 10e plaatsen in etappes kun je
> ze net zo goed niet meenemen. Dat is gewoon
> waardeloos, dan kun je je nog beter richten op (9
> van de 10x) kansloze vluchters.

Ik teken niet bij voorbaat maar ben realistisch... maar ik hoop dan altijd nog op zo'n ontregelde sprint waarin dan alles meezit voor ons ( Ger en ik) ......
gr
ton duk 31 mei 2016 10:59
Slimmerd Schreef:
-------------------------------------------------------
> Die laatste wens kan je sowieso vergeten denk of
> de klassementsmannen moeten tegenvallen en
> Lindeman mag gaan vrijbuiten.
> Kans lijkt me groter dat we drie weken naar een
> treintje om de kopmannen heen kijken, zodat er
> weer 19 ploegen kunnen dringen vooraan en dan
> achteraf allemaal weer klagen dat het zo hectisch
> is.

Dat vrees ik ook....
gr
Arsimo 31 mei 2016 10:59
Iedereen in de volgwagens heeft een internet verbinding en checkt via procylingsstats e.d. even wat medevluchters gepresteerd hebben als ze het niet zo al weten. Dus Groenewegen's sprintkwaliteiten verstopt houden gaat echt niet lukken. Sowieso kent men hem wel langzamerhand hoor.

Een massasprint in de Tour winnen zie ik hem ook niet zo snel doen als Kittel, Greipel e.d. scherp aan de start staan, maar tussen 3 en 5 zou wel kunnen. En wie weet met een beetje mazzel in een toevallig chaotisch verlopen sprint?

Overigens, ik ken het etappeschema niet uit mijn hoofd, maar zijn er deze Tour niet relatief weinig kansen op echte massasprints? Of haal ik e.e.a. door elkaar?
Cecchini 31 mei 2016 11:27
Ik (in zijn vrije tijd ook chauvinist) heb liever Nederlandse renners, die mee kunnen strijden om de podiumplaatsen, en dat gaat met de huidige Lotto Jumbo of Giant ploeg niet lukken. Dumoulin en Kruijswijk (en vermoedelijk ook Kelderman) zullen keuzes moeten maken. Zonder val was Kruijswijk misschien wel in het roze kunnen finishen, maar met val had het misschien ook gekund. Met bijvoorbeeld een SKY ploeg aan zijn zijde, had hij in dat stuk door het vallei niet alleen gezeten, zoals vorig jaar Dumoulin in de Vuelta er ook alleen voor stond. JW ziet liever echter de kansen van individuele Nederlandse renners teloor gaan, dan dat er geen Nederlandse WT ploeg aan de start staat. Je kunt JW echter de gebrekkige ambities van Nederlandse toprenners niet verwijten. Kruijswijk en Dumoulin moeten als ze voor het podium willen gaan voor een andere ploeg kiezen, of Giant en Lotto Jumbo moeten er meer geld in willen steken. Dat zijn de keiharde wetten van de topsport. Romantisch nationalisme is mooi, maar kent zijn grenzen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/05/2016 11:41 door Cecchini.
JW 31 mei 2016 11:32
Als je in het AK van de Tour als zesde eindigt, één minuut achter Contador en twee minuten achter Nibali, dan rijdt je m.i. een sterke Tour.
Waarbij ik me ook nog herinner dat hij in de eerste Pyreneeënetappe brutaal in de aanval ging. Waardoor hij vrij hoog in het AK belandde.

En ja, daarna was het inderdaad veel volgen en aanklampen.
Dat is voor de meeste klassementsrenners de manier om hoog te eindigen.
Slimmerd 31 mei 2016 11:33
7 serieuze kansen op een massasprint en nog 1 of 2 mogelijkheden tot een sprint met een flinke groep.
JW 31 mei 2016 11:55
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik (in zijn vrije tijd ook chauvinist) heb liever
> Nederlandse renners, die mee kunnen strijden om de
> podiumplaatsen, en dat gaat met de huidige Lotto
> Jumbo of Giant ploeg niet lukken. Dumoulin en
> Kruijswijk (en vermoedelijk ook Kelderman) zullen
> keuzes moeten maken. Zonder val was Kruijswijk
> misschien wel in het roze kunnen finishen, maar
> met val had het misschien ook gekund. Met
> bijvoorbeeld een SKY ploeg aan zijn zijde, had hij
> in dat stuk door het vallei niet alleen gezeten,
> zoals vorig jaar Dumoulin in de Vuelta er ook
> alleen voor stond. JW ziet liever echter de kansen
> van individuele Nederlandse renners teloor gaan,
> dan dat er geen Nederlandse WT ploeg aan de start
> staat. Je kunt JW echter de gebrekkige ambities
> van Nederlandse toprenners niet verwijten.
> Kruijswijk en Dumoulin moeten als ze voor het
> podium willen gaan voor een andere ploeg kiezen,
> of Giant en Lotto Jumbo moeten er meer geld in
> willen steken. Dat zijn de keiharde wetten van de
> topsport. Romantisch nationalisme is mooi, maar
> kent zijn grenzen.


Ik denk dat juist de voorbije Giro heeft aangetoond dat ook een renner van het huidige Lotto kan meestrijden om de podiumplaatsen, en zelfs de ronde kan winnen.
En dat de laatste Vuelta aantoonde dat een renner van Giant kan meestrijden voor het podium.

Als Dumoulin, Kelderman en Kruijswijk overstappen naar teams als SKY, BMC, Astana cs worden die ploegen nog sterker, alwéér minder concurrentie.
Of het wielrennen daar leuker van wordt ? Ik denk het niet.

Of ze die overstap maken moeten ze helemaal zelf beslissen. Het is je beroep, en een carrière duurt maar kort. Ik heb er alle begrip voor als ze de voorbeelden van Poels en Mollema volgen. Waarbij je je overigens kunt afvragen of ze er ook er in sportief opzicht veel beter van zijn geworden.
Mollema lijkt niet sterk genoeg naar de zin van de Trek-bazen, zodat die alweer naar versterking op zoek zijn.
Ook voor de andere Nederlandse toppers is het maar de vraag of ze bij een topteam op zeker zoveel beter af zijn.
De concurrentie is best groot en bij hun eigen team (Giant, Jumbo) kunnen ze voor een groot deel zelf bepalen hoe en wat ze gaan doen.

Wat ik in elk geval erg jammer zou vinden als ze, zoals Poels, in dienst gaan rijden van een buitenlandse kopman. Zó chauvinistisch ben ik wel.
Cecchini 31 mei 2016 11:57
Poels is de Nederlandse renner met dit jaar de meeste overwinningen met notabene een regelrechte klassieker op zijn palmares.
bakfiets 31 mei 2016 12:09
Met een matige ploeg naar de tour en in de sterkste opstelling naar de vuelta, lijkt mij een prima plan.
Bromertà 31 mei 2016 12:25
Iedereen ziet onze polderjongens toch graag mee doen voor de knikkers?

Bauke op avontuur bij Trek: de eenling kiest zijn eigen pad. Prima.
Laurens naar Giant om in aller eenzaamheid in het verre U$A te verblijven. Mijn zege heeft ie.

De achterblijvers: Gesink, Kelderman en Kruijswijk, aangevuld met werkers, sprinters en Vanmarcke. Een geweldige ploeg. Op papier. Zou het nou echt niet mogelijk zijn om een meerjarenplan te bedenken zodat het individuele belang geheel in overeenstemming valt met het groepsbelang?

Stel je nou eens voor. Gaat niet gebeuren hoor, dus maak je geen zorgen. Men neme de contractbesprekingen, niet afzonderlijk, maar met de drie kopmannen gezamenlijk, inclusief managers van de renners. Dolle boel. Wie wil er de Tour winnen? Drie vingers gaan de lucht in. Wie wil er de Giro winnen? Weer drie vingers omhoog. Wie wil er de Vuelta winnen. Tja, wie niet?

Het plan. Iedere renner is verplicht minstens 3 jaar verbonden te blijven aan het team. Iedere renner mag binnen die 3 jaar één jaar bepalen waar z'n focus op komt te liggen; de andere twee schikken zich in de rol van ultieme ondersteuner, meesterknecht met een opofferingsgezindheid (synoniem voor liefde) die zijn weerga niet kent. Uiteraard ligt er ook een plan B klaar, in geval van tegenslag en meer van dat.

Afijn, vorig jaar zag ik Vanmarcke in de Tour over Alpenreuzen op avontuur trekken, in het spoor van Voekler. Hij wilde nog wat laten zien. De anonimiteit had lang genoeg geduurd. Tijdens dit heldhaftige optreden toonde hij aan dat het mogelijk is om ongeacht gewicht (hoeveel weegt ie; 75 of 80kg?) ferm bergop te rijden. Bij Sky zie je Ian Stannard vaak de eerste col(s) voor zijn rekening nemen. De sneuvelbereidheid (ook zo'n mooi Jan Mulder-woord) lijkt bij dat team telkens weer wat groter dan bij andere teams. Er is bijna een wetmatigheid op toe te passen dat naarmate de slotklim nadert de gangmaker lichter wordt.

Afsluitend, toch weer in de bekende bromtoon: Hoezo hadden Jos en Maarten in de slotrit naar Turijn nog zoveel over? Ergens is er onderweg kostbare energie niet voor het ultieme doel optimaal opgesoupeerd. Maar dan komen we bij de ploegleiding. Boeken kunnen dicht.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/05/2016 12:29 door Bromertà.
zumsteg 31 mei 2016 12:43
Groenewegen
Hofland
Van Asbroeck
Wagner
Leezer
Teunissen
Van Winden
Van Emden
Wynants

Mooie sprinttrein. Ook te spitsen in 2 treintjes. Elke dag top 10, misschien wel top 5.

Het podium van het eindklassement is toch niet haalbaar, rittenkapen lukt ook niet.

Bewaar de klassementsrenners maar voor Vuelta (en Giro) dan gaat er geen grote ronde verloren zoals afgelopen week.

De volgende 12 renners kunnen het beste bergop van de ploeg. Laat die maar vol voor Giro en Vuelta gaan.

Battaglin
Bennett
Bouwman
Gesink
Keizer
Kelderman
Kruijswijk
Lindeman
Martens
Roglic
Tankink
Vermeulen
Brieske 31 mei 2016 12:45
Gewoon wat kopmannen meenemen en knechten, dat zou ik doen.

Groet
shake 31 mei 2016 12:52
Mogen die knechten dan een keer het podium op om het geel van de kopmannen aan te trekken? Kunnen ze na afloop van de Tour tegen Dione iets zeggen in de trant van 'hoogtepunt geel en trui'.
Rudy t. 31 mei 2016 13:08
Nee maar dan hadden Clarke Brown formolo cardoso moser en uran in die vallei waar de wind tegen stond zich leeg kunnen rijden. Na de fietswissel van kruijswijk reed bijna de helft van het veld voor hem. Daar had best een ploegmaat bij kunnen zitten. Maar goed, dat onderwerp lijkt me wel uitgekauwd.
Rudy t. 31 mei 2016 13:11
Moser was er natuurlijk heel dichtbij in de trentin etappe. En uran haalde ook z'n niveau niet idd. Maar in de berg ritten waren ze vaak wel met de meeste mannen in beeld.
Rudy t. 31 mei 2016 13:20
Dat budget verhaal hoor ik vaak. Ik las onlangs dat ltj 10 mio te besteden heeft. Sky 30 en Astana en Mobistar 15.

Iemand enig idee hoe het budget van ltj zich verhoudt tot bv ag2r, lampre en orica bv?
Marcos 31 mei 2016 13:36
Denk dat Kruijswijk met meer hulp mogelijk podium vast had kunnen houden, maar voor eindwinst was hij zaterdag sowieso fysiek niet goed genoeg meer, denk ik. Als hij zaterdag nog in het roze was begonnen, was hij waarschijnlijk vanaf km 1 al aangevallen, dat had hij nooit vastgehouden.
Arsimo 31 mei 2016 13:39
Die 10 miljoen klopt maar dat is in totaal, dus wielrennen en schaatsen bij elkaar. Ik dacht dat TLJ alleen voor de wielerploeg ruwweg iets van 7,5 miljoen had, en de rest (2,5 miljoen) voor het schaatsen. (kan ook 8 vs 2 miljoen zijn, maar verder gaat het zeker niet)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/05/2016 13:41 door Arsimo.
JW 31 mei 2016 15:03
Ja, en confused smiley
Poels is dit jaar succesvol, en dat zij hem gegund. Bovendien lijkt hij in de drieweekse rondes geen man voor het AK.
Daarom verstandig dat hij zich aan een rijke ploeg verhuurt.

Maar ik zou toch niet graag zien dat alle Nederlandse klassementstoppers als knecht voor de Froomes, Nibali's, Contadors en Quintana's zouden gaan rijden.
Dan toch heel wat liever de Gesink van de Tour 2015, de Dumoulin van de Vuelta 2015 en de Kruijswijk van de Giro 2016......
Cecchini 31 mei 2016 15:08
Wat ja én ? Je vroeg je af of Mollema en Poels er sportief op vooruit waren gegaan. Als je dat bij Poels nog steeds afvraagt dan houdt het voor mij op. Discussieren met eeuwige gelijkhebbers wordt me dan te vermoeiend. Aan één Andere Peter heb ik al genoeg.
JW 31 mei 2016 15:08
Als je de Kruijswijk met val bedoelt, ben ik dat met je eens.
Of de Kruijswijk zonder val (al dan niet met meer hulp) bestand zou zijn geweest tegen een spervuur van aanvallen, dat zullen we nooit weten. Zelf geloof ik dat die kans best groot was geweest. (Dat is natuurlijk wat anders als "kat in 't bakkie", wat voor een aantal landgenoten al vast stond ...).
JW 31 mei 2016 15:20
De zeges die Poels dit jaar al boekte maken nu van hem een ook in sportief opzicht geslaagde renner. Dat staat ook voor mij niet ter discussie.

Maar Poels is geen renner voor het AK in grote rondes. De andere genoemde namen m.i. wèl.
En dààr maak ik het onderscheid.
En om al die AK-kansen prijs te geven om de buitenlandse toppers aan winst te helpen, dàt zou ik jammer vinden.
Slimmerd 31 mei 2016 15:20
De AG2R-taktiek en daarmee meestal alleen scorend in het ploegenklassement.

Over AG2R gesproken, die waren een partij matig eigenlijk. Peraud met pech uitgevallen, Montaguti een keer dichtbij, maar verder troosteloos!!
JW 31 mei 2016 15:30
AG2R staat nu ook wel heel erg laag op de WT-ranglijst.
Geen schim nog van de ploeg van voorgaande jaren.
Marcos 31 mei 2016 16:49
Ja, uiteraard met val, zonder val had hij dat roze nooit meer afgegeven, lijkt me.
Walnoot 31 mei 2016 22:08
Beetje pech ook wel. Vuillermoz die niet scoort vanwege in de Gold Race op zijn bakkes gaan liggen, Peraud die binnen een week uitvalt in de Giro, en Pozzovivo die daar op de laatste dag een top tien in rook ziet opgaan (een troosteloze 10e plek, daar niet van, maar wel op de door jouw geliefde manier van iedere dag het beste geven). Maar bij Peraud en Pozzovivo is het beste er intussen ook wel van af.

Verder moet het dan in de grote wedstrijden van Bardet komen, die was tot nu toe aardig maar niet geweldig. Jantje B. nog steeds een maatje te klein in de topwedstrijden, maar wel lekker bezig in het B-circuit. Latour is ook aan een mooi seizoen bezig, al is het jammer dat hij zoveel aan types als Mancebo en Mollema doet denken. Verder was Dumoulin natuurlijk even flink huis aan het houden het afgelopen weekend.
PVW 31 mei 2016 22:33
Tot nog toe veel weg van een type Porte, maar ik heb er nog vertrouwen in dat hij het tegendeel gaat bewijzen. Misschien zelfs al tour 2016, als ie niet verplicht af en toe rust opgelegd krijgt zoals ze bij sky vorig jaar deden.

Misschien doet sky dat wel bewust om froome/wiggins situaties te voorkomen.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen