Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Na DDV ook Omloop én Strade Bianche bij de World Tour

Gepost door Anony 
Anony 24 juni 2016 04:03
Net als Dwars door Vlaanderen zullen ook de voorjaarsklassieker de Omloop Het Nieuwsblad en de Italiaanse eendagskoers de Strade Bianche vanaf volgend jaar tot eind 2019 tot de WorldTour behoren. Daardoor beschikt Flanders Classics in 2017 naast de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem over vier wedstrijden in de hoogste divisie van het wielrennen.

Met zes waren ze. De Belgische wedstrijden die dit jaar hoorden tot de WorldTour, de hoogste divisie van het internationale wielrennen. Maar naast de Ronde van Vlaanderen, de Record Bank E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en de Eneco Tour heeft België vanaf 2017 tot eind 2019 met ook nog de Omloop Het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen acht wedstrijden in de WorldTour.

De promotie komt er nadat de Internationale Wielerunie eindelijk besliste zijn langverwachte uitbreiding door te voeren. De reden voor deze lange wachttijd was een ruzie tussen de UCI en de ASO. Deze machtige Franse organisatie van onder andere de Tour, Parijs-Roubaix en Parijs-Nice dreigde uit de WorldTour te stappen, waardoor de WorldTour onthoofd en dus niet langer levensvatbaar zou zijn. Maar dankzij de verzoening is de uitbreiding toch een feit.

De Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen en de Strade Bianche zullen niet de enige stijgers zijn. De komende weken zal de UCI ook nog enkele rittenkoersen - zoals de Ronde van Californië - en andere eendagswedstrijden de stap van het 1.1 of 2.1-niveau naar de WorldTour maken.

Een bijkomende maatregel is dat de WorldTour volgend jaar niet uit achttien maar zeventien ploegen zal bestaan. Tinkoff en IAM Cycling haken af. De nieuwe ploeg uit Bahrein vervang hen.

Het Nieuwsblad
Sub Culture 24 juni 2016 06:11
PVW 24 juni 2016 06:20
De WT kalender wordt een beetje te groot. Voor bijv de franse teams nog minder interessant doordat die ook nog de nodige kleine wedstrijden in eigen land er bij willen rijden.
Eindhovuh 24 juni 2016 06:48
Strategie tegen de Aso, anders kan ik het niet zien.
lodjan 24 juni 2016 06:59
Deze nieuwe WorldTour-wedstrijden zijn niet verplicht. Minimaal 10 WT-ploegen moeten starten.
PVW 24 juni 2016 07:08
Ik las het net in het topic hieronder. Geldt niet alleen voor deze nieuwe WT koersen toch? Goed plan. Wel benieuwd hoe ze dat gaan regelen. De eerste 7 die afmelden hoeven niet? En wat als ze allemaal willen? Moet een koers dat dan verplicht toe staan of mag die dan ook zeggen 'alleen deze 10'? Dat zou de waarde van het WT ticket best raken.
lodjan 24 juni 2016 07:56
Wel startrecht, denk ik, maar geen startplicht (minimaal 10). Dat laatste valt wel te organiseren toch?
Von Kármán 24 juni 2016 09:15
Goed nieuws voor Strade Bianche. Dan kunnen ze die koers in ieder geval niet weer inkorten tot de lengte van een nieuwelingenkoers.
El Chaba 24 juni 2016 09:21
Wel ja nog een Vlaamse koers erbij, compleet van den zotte.
ton duk 24 juni 2016 09:32
Gunstig, de kans dat klasbakken deze koersen overslaan wordt dan ook kleiner....
gr
valse trage 24 juni 2016 17:04
Door het promoveren van Dwars door Vlaanderen degradeert de Ronde van Vlaanderen nu helemaal tot en van de drie criteriums rond Oudenaarde. Gent-Wevelgem is nu de enige unieke Vlaamse koers.

Strade Bianche... ja!!!
Curzio 24 juni 2016 18:31
Ik denk dat je het belang van de officiele status van een koers overschat ten opzichte van de officieuze status. Voor zowel renners als publiek was Strade Bianche al jaren even interessant als welke WT-koers dan ook. Ronde van Vlaanderen zal altijd hét Vlaamse monument zijn.
El Chaba 24 juni 2016 19:28
Daar gaat het niet alleen om. De UCI verbindt ook een prestigieus klassement aan de WT. In dat opzicht bezien begint die hausse aan Vlaamse kasseiklassiekers potsierlijk aan te doen.
Curzio 24 juni 2016 21:07
Is dat klassement echt zo prestigieus? Ik geef er als volger in elk geval niks om.
El Chaba 24 juni 2016 21:16
Ik ook niet, maar de UCI pretendeert dat het dat wel is. Dat betekent dus dat ze daar ook naar moeten handelen en niet zo'n onevenwichtige kalender in elkaar moeten zetten met zes wedstrijden (vrij) vlak na elkaar in een gebied van 100 vierkante kilometer op een terrein waarin vooral door geografische afkomst slechts een paar procent van de renners goed in is.
Quarantanove 24 juni 2016 22:16
Maar wel de regio in de wereld waar het wielrennen het meest leeft en daar moet je de grote koersen vooral houden en niet op plekken waar het aantal toeschouwers gemakkelijk te tellen is
Prikdude 25 juni 2016 12:22
Internationaal tellen de Tour, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Die achterlijke zee van kleine WT-rondjes boeit nauwelijks iemand. Doch die koersen, met een tig aantal heuvelklassiekers, bepalen wel al jaren lang het klassement in de WT. Vind het meer evenwicht brengen naar de werkelijkheid ook niet zo verkeerd. Al mogen ze wel wat van die koersen naar het najaar verschuiven. Eens derhalve dat die opstapeling wat 'potsierlijk' overkomt en de monumenten een beetje in waarde naar beneden trekt.

De Omloop ok, E3 mwoah maar Dwars door Vlaanderen is wel echt een lachertje erboven op. Zet die dan met de Driedaagse in een blokje om de Eneco Tour of zo.

Het meest ideale zou een kalender zijn waarin ronderenners als Contador en Froome gedwongen worden Luik-Bastenaken-Luik en Lombardije ook goed te rijden omdat de prestige dusdanig hoog is en renners als Sagan, Degenkolb en Van Avermaet ook een daadwerkelijke kans maken op het WT-klassement.
pirke 26 juni 2016 13:04
eens. beter nemen ze het parcours van L'Eroica over, zit er tenminste 50% onverhard in en 200+ kilometers
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen