Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Sunweb-Giant

Gepost door Cyclad 
Cyclad 07 juli 2016 18:38
De Telegraaf pakt uit met het volgende (niet verrassend, dit maal geloof ik het):





.




Reisorganisatie drie jaar verbonden aan wielerploeg


Sunweb nieuwe sponsor ploeg-Dumoulin

Vandaag, 06:00 Raymond Kerkchoffs



LE LIORAN - Iwan Spekenbrink presenteert maandag in Andorra Sunweb als zijn nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaar.


De reisorganisatie met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zweden en Frankrijk was al co-sponsor van de formatie, maar maakt nu van de wielerploeg een speerpunt in het reclamebeleid. Met een jaaromzet van 350 miljoen euro doet het concern een behoorlijk grote investering door zich als hoofdsponsor aan de wielerploeg te verbinden.

De ploeg verschijnt vanaf volgend seizoen onder de naam Sunweb-Giant in het peloton. De Taiwanese fietsconstructeur had een optie in het contract dat de samenwerking beëindigd kon worden wanneer zich een nieuwe hoofdsponsor meldt. „Wij gaan zeker door met dit team en kunnen ons helemaal vinden in de plannen van de ploeg voor de komende jaren”, benadrukte marketingdirecteur Tom Davies gisteren.


Ook met shampoomerk Alpecin is Spekenbrink nog altijd in onderhandeling. De Duitse firma was de afgelopen twee jaar de tweede sponsor van het team en heeft nog een doorlopend contract tot eind 2018. Er staat echter een optie in het contract dat de overeenkomst ontbonden kan worden wanneer zich een grotere geldschieter meldt. De Duitsers beraden zich nu of ze een stap terug doen bij de ploeg of als hoofdsponsor naar een ander team overstappen. Daarover onderhandelt het concern nu met de Duitse formatie Bora-Hansgrohe en het Russische Katusha.

Michael Matthews

De komst van Michael Matthews naar de ploeg van Tom Dumoulin is inmiddels bevestigd. Ook de talenten Lennard Hofstede (21), de Duitse wereldkampioen tijdrijden bij de junioren Lennard Kämna (19) en de Australische kampioen bij de beloften Chris Hamilton (21) zijn vastgelegd. John Degenkolb en Koen de Kort vertrekken vrijwel zeker naar Trek-Segafredo.
Olano 07 juli 2016 19:09
Kämna > speciaal voor Rudi zeker!
Cyclad 07 juli 2016 19:09
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen