Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

De Avondetappe

Gepost door Bromertà 
Bromertà 17 juli 2016 10:45
De Avondetappe

Met aan tafel vier wielerdieren en een vrouw. Het hele metier vloog voorbij. Geanimeerde gesprekken. Vrolijk en vrij. Cirkelend rond ’t vogelpark. Wie waren er bij? Allereerst de Grote Neliaan, niet te verwarren met de kleinere versie die vooral in kroegvijvers hing. Goed gebekt met scherp oog voor detail. Dan de Vangogh Groet. Een vogel die overal te vinden is: in studio’s, op en rond bergen, maar ook tussen kranten en knipsels. Vervolgens de Buizerd van Breda, die onverwacht uit de hoek kan komen, rebussporen achterlaat, en breed kijkend de wereld aanschouwt. Als laatste zat daar Henk, niet meteen een vogelnaam, maar kenner van de eerste orde, waar de baardmannetjes een flinke punt aan kunnen zuigen. Hij put uit een enorme ervaring, kan als geen ander de tongriem aanspannen om in een waterval van woorden exact weer te geven waar de zwemvlies knelt, houdt zich graag verborgen, maar eenmaal voor de dag, zingt hij ’t hoogste lied. De kleine Rob kan maar beter aan z’n snaren gaan plukken.

Sprinttreinen kwamen langs en voorbij. Waar ze ontsporen, hoe ze in de soep lopen, en vooral waarom uitstappen zo moeilijk is. De Buizerd liet begaan, zat stil te wachten om met z’n rebus toe te slaan. Bingo.

Aan ’t eind nog een rondje om het vogelpark: De Adelaar van Toledo, De Valk, De Condor van Varsseveld, en toch, jawel hoor, heel kort, een glimp van De Buizerd van Breda, die schichtig achter eigen vlerk probeerde weg te kruipen.

Niet onopgemerkt gebleven was de Baukelaar van de bevroren Bonke. De Bonke is het wintergebied dat meandert van Friesland naar Groningen en andersom. Welbeschouwd is het een niet bestaande soort, voortgekomen uit de zompige en wat sombere moerassen van ’t stille Rabo-gebied, waar hij uit ’t ei kroop als vermeend Aanklampeluut, maar veel vogelaars kunnen zich verkijken, zo blijkt. Het is dan ook een wat vreemde vogel, die ’t liefst zijn eigen weg baant. Onwetenden riepen hem wel eens na dat ie een Bagagerukker was.
Een metamorfose onderging hij toen hij zijn kwaliteiten als rasechte Trekvogel ontdekte. De Schleckvalk kon niet nalaten in een micro te fluiten dat hij in hem gelooft. Zelfs de Vroemburd kijkt angstvallig als ie in z’n buurt neerdaalt. Ook de Stuif houdt hem graag uit de wind.

Alle wielerdieren zijn het erover eens:

De Avondetappe, mis hem niet.
Pyama 17 juli 2016 10:56
Alcohol is nog niet uitgewerkt?
Bromertà 17 juli 2016 11:02
Nee, maar jouw humor staat al te lang droog. Kom op kerel, die spanjolen tappen heus wel bij. Daarom speciaal voor dit chagrijnige nachtgewaad een plek waar je alle Rebussporen terug kunt vinden:

[twitter.com]

Lady Di, een Lan-netwerk en ... Groen belichte autowegen.
Massimo 17 juli 2016 11:05
Glimlachend gelezen, veel complimenti! Kleine correctie: Bauke meanderde niet van Friesland naar Groningen, zijn woonplaats was Zuidhorn en dat ligt in de provincie Groningen, waar hij in de gelijknamige provinciehoofdstad naar school ging.
Cyclad 17 juli 2016 11:07
Goed stuk! De avondetappe begint mij in deze samenstelling ook steeds beter te bevallen. Gisteravond een goede Henk Lubberding gezien. Wie mist Mart nog?
Nürburgring78 17 juli 2016 11:21
Cyclad 17 juli 2016 11:26
Slimmerd 17 juli 2016 11:32
Gisteren was een hele prettige uitzending inderdaad, Lubberding met veel wijsheid en bij hem nog wel het gevoel dat hij Smeets mist. Veel 'uitleggen' aan de presentatoren van zijn kant. Ook mooi de aanwezige tegenstrijdigheden tussen Nelissen en Zonneveld, helaas moet het nog af en toe te snel afgekapt worden voor een volgend item
Noot 17 juli 2016 11:56
Ik zie het dit jaar voor het eerst. Was eerder altijd op vakantie in deze tijd.

Ik vind de avondetappe te doen. Maar naar mijn smaak het liefst de volgende veranderingen:

Geen duopresentatie dus exit Dione. Stelt nooit een vraag waarvan ik denk: dat zou ik nou ook eens willen weten.

Geen Zonneveld. Ben ik allergisch voor.

Harmeling met mate.

Nelissen elke dag.

Geen gasten van (ver) buiten de sport.
Frederik D. 17 juli 2016 12:11
Ik vind Nelissen ook alleszins meevallen. En Dione, weg ermee. Inderdaad, geen gasten van buiten de wielersport. Maar dan Zonneveld. Vanwaar jouw allergie? Is hij te arrogant of zoiets? Op dit moment mag ik hem wel, denk ik.
Noot 17 juli 2016 12:28
Tsja, waarom zijn sommige mensen allergisch voor noten?

Plus, ik weet niet of hij zich journalist noemt, maar als je er naast zit met je verhaal dat Sagan het opnam voor de vluchtelingen tijdens zijn WK-winst dan mag je dat van mij wel corrigeren als je er op gewezen wordt.

Anders ben je de zoveelste die de waarheid verdraait om zijn eigen agenda te voeren.

Daar ben ik allergisch voor.
Massimo 17 juli 2016 12:44
Sorry, uitzending niet gezien, echter waar is geschreven of gezegd dat Sagan het niet voor de vluchtelingen opnam? Hij sprak volgens mij over de troubles in Europe, zeker in die periode een hot item, en verwees daar volgens mij niet naar de prijs van bananen. Waarschijnlijk heeft een persvoorlichter later gezegd dat hij zich beter buiten de politiek kan laten, waarop hij zijn uitspraken veralgemeniseerde. De boodschap was echter wel aangekomen bij de goede verstaander (ondanks zijn houtjetouwtje Engels).
Kuiperinho 17 juli 2016 12:46
Dione probeert nog steeds krampachtig een soort van "kijk eens hoe gezellig het hier is" sfeer te creëren. Grapjes, dat gegiechel. Het voelt als compensatie omdat ze eigenlijk weinig van de sport zelf afweet.

Maar goed, de gasten waren top gisteren m.i. En Thijs zal vast hier en daar ook zijn eigen agenda voeren. Maar komt als één vd weinigen met goede ideeën om de sport te verbeteren. Durft buiten de kaders te denken, mag ik graag. Maar ben het zeker niet altijd eens met hem.
Kuiperberg 17 juli 2016 13:02
Ik vind juist Herman van 't Zand tegenvallen. Hij komt er wel wat beter in, maar in de eerste week, had hij veel moeite om te interviewen. Presenteren is duidelijk heel iets anders dan goed interviewen. Lijkt soms wel of hij er met zijn hoofd niet helemaal bij is.Hij wil soms de leuke jongen uithangen wat juist minder leuk overkomt.
Harmeling is top en Zonneveld begint teveel in herhaling te vallen. Hij probeert steeds een mooie oneliner te scoren maar ik vind het nogal voorspelbaar. Lubberding was gisteren helemaal top. Had een eigen mening en hij bracht een frisse wind in het geheel. Nelissen is ook prima. Verstand van zaken.
ton duk 17 juli 2016 13:08
Ik geniet elke Avondetappe
gr
Goozzer 17 juli 2016 13:24
Gisteren juist erg prettig dat Zonneveld Lubberding tegengas gaf, bij wie toch altijd een iets te stellig 'ik' dan wel 'in mijn tijd' deden we dat beter op de loer ligt...
jonglins 17 juli 2016 13:28
Avondetappe in deze vorm is echt een aanwinst. Overstijgt het niveau van het Smeetstijdperk ruimschoots, hoewel hij naar hij einde toe beter werd.
Voor de rest gaat het om persoonlijke voorkeuren. Ik vind Dione het juist boven verwachting goed doen. Veel beter eigenlijk dan Herman vd Zandt.
Verder zegt Nelissen idd best zinnige dingen maar dat zou voor mij wel een stuk minder zuur mogen.
Zonneveld vind ik top en Harmeling/Lubbering zijn ook oké.
Velodroom 17 juli 2016 13:38
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
> De Avondetappe
>
> Met aan tafel vier wielerdieren en een vrouw.
Curzio 17 juli 2016 14:03
Ik vind de zelfgenoegzaamheid van Nelissen en de minzame glimlachjes waarmee hij zijn meningen als waarheden debiteert onverdraaglijk.
lodjan 17 juli 2016 14:14
Noot 17 juli 2016 14:29
Nee, in een berichtje op sporza zij hij expliciet dat het niet over vluchtelingen ging. Wat dan wel was vaag.

Mijn interpretatie :hij bedoelde het tegenovergestelde van wat iedereen dacht, nl het gevaar van massamigratie. Dus hij wilde dat rechtzetten. PR-afdeling heeft hem natuurlijk geadviseerd het neutraal te houden.

We hebben het hier over een oost-Europeaan waar de sentimenten iets anders liggen.

Sporzalink
Walnoot 17 juli 2016 17:42
Nelissen, Zonneveld en zo'n kneusje met een spraakgebrek en een minderwaardigheidscomplex, moet je wel heel erg wanhopig zijn als je van een stelletje pseudo-kenners blij wordt. Die presentator (niet dat wijf) is doorgaans de enige die te hebben is. Heb het nog niet langer dan vijf minuten vol kunnen houden. Ook niet geprobeerd, ga ik mijn tijd niet aan verdoen.
Leon 17 juli 2016 17:57
Doorgaans vind ik dat redelijk meevallen, maar de kruistocht die Nelissen (met Zonneveld) deze week voert tegen de rennende Froome is echt hemeltergend.
Clavan 17 juli 2016 18:42
Ik kijk na zonsondergang alleen maar Brazzers Europe
Cecchini 17 juli 2016 19:39
Ah gelukkig het fatsoen is ook weer terug.
merijntje mortirolo 17 juli 2016 19:47
Walnoot 17 juli 2016 19:52
Moet jij nodig zeggen. Nog mensen doodgewenst afgelopen week?
El Chaba 17 juli 2016 20:16
Jij praat over fatsoen? Het moet niet gekker worden..
Velodroom 17 juli 2016 20:38
Walnoot Schreef:
-------------------------------------------------------
> Nelissen, Zonneveld en zo'n kneusje met een
> spraakgebrek en een minderwaardigheidscomplex,
> moet je wel heel erg wanhopig zijn als je van een
> stelletje pseudo-kenners blij wordt. Die
> presentator (niet dat wijf) is doorgaans de enige
> die te hebben is. Heb het nog niet langer dan vijf
> minuten vol kunnen houden. Ook niet geprobeerd, ga
> ik mijn tijd niet aan verdoen.

Gelukkig is Walnoot niet zo wanhopig om elke dag te posten.
Cecchini 17 juli 2016 20:48
Vertel eens. Ik ben me van geen kwaad bewust.
Arsimo 17 juli 2016 21:28
Avondetappe is redelijk, beter dan Vive Le Velo gelukkig.

Lubberding was erg sterk gisterenavond, die mogen ze vaker aan die tafel vragen

Zonneveld blijft gewoon goed, durft anders te denken. Dan loop je het risico dat er soms een (flinke) misser tussen zit maar daar heb ik geen moeite mee.

Nelissen heeft veel wielerkennis, alleen te weinig zelfkennis. Dat stoort maar ik kan het hebben.

Marijn de Vries vind ik het goed doen. Prettige verschijning ook, niet onbelangrijk op tv.

Rob Harmeling is een pure ramp. Laten ze die aub zo snel mogelijk weg doen. Degelijke wielrenner geweest en hij doet zijn best maar die man is afschuwelijk om aan te horen. Sowieso werken "blije mensen" me op de zenuwen maar als ze dan nog allerlei vage pseudo-wijsheden gaan verkondigen dan heb ik het gehad.

Herman van 't Zand doet het goed, ik hou wel van die droge humor die plots naar boven komt. Hij groeit duidelijk nog.

Dione de Graaf - doet haar best, maar mist duidelijk fundamentele wielerkennis en wielergevoel. Maar het hoeven niet allemaal wielerkenners te zijn - is het publiek tenslotte ook niet. Laat haar maar zitten aan die tafel. By the way, soms lijkt het net alsof ze een oogje op Herman heeft of ligt dat aan mij?



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2016 22:57 door Arsimo.
Slimmerd 17 juli 2016 21:48
Zij heeft volgens mij altijd een oogje op haar medepresentator, uitgezonderd Johan Kenkhuis.
Cecchini 17 juli 2016 21:52
Helemaal met jouw analyse eens Arsimo. Dionne de Graaf is volgens velen echt een heel aardige vrouw, en doet ze tegen iedereen zo. Als ze zo tegen mij zou doen, geraakte ik ook helemaal van slag. De presentatoren laten de gasten hun verhaal maken en stellen zich bescheiden op, i.t.t. de vleesgeworden zelfingenomenheid de heilige Smeets. De muziekjes aan het eind zijn gelukkig ook wat creatiever dan die van Dalida. Zo hoorde ik toch al een keer een nummertje van Noir Desir en Mumford and Sons niet bepaald bekend bij het grote publiek. Met kijkcijfers van boven de miljoen (elke dag het best bekeken programma na het journaal) doen ze het ook wel aardig, alhoewel dat laatste criterium voor mij vaak een bedenkelijk argument is, of het wel of niet een goed programma is.
Slimmerd 17 juli 2016 22:09
Het is ook opvallend dat al haar 'duo's' langskomen, eerst al Erben W. en nu dus ook Gregory Sedoc. Ik zou bijna denken dat Kenkhuis binnenkort ook nog aanschuift.
Velodroom 17 juli 2016 22:30
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------

, i.t.t. de
> vleesgeworden zelfingenomenheid de heilige Smeets.

"Me oom naast Mart", hoor ik zonet. smiling smiley
Kuiperberg 17 juli 2016 23:19
Nietszeggende Avondetappe vanavond. Steeds dat gelul over Mollema dat ie zo goed is. Dat weten we nu wel. Hij heeft een paar keer, ietsjes aangevallen en opeens is het een gigant. Verder veel geblabla over de schijnaanval van Froome. Werd ook erg uitgebreid over geouwehoerd. Sedoc had de reclamekaravaan gezien en verder alleen maar blije mensen. Neen, dit was echt zonde van de tijd.
Cecchini 17 juli 2016 23:34
Ja, vandaag was het een grote tegenvaller. Zoals ze al zeiden geen gast aan tafel die ver van de wielersport afstaat en ook niet echt een volger is. Dat werd wel duidelijk. En voor het eerst deze Tour wist ik direct de rebus. Tony Gallopin
Arsimo 17 juli 2016 23:47
Op zich juist wat je zegt over vanavond. Probleem is wel dat het programma niet bedoeld is voor echte die-hard wielerfans zoals wij maar voor een veel breder publiek. Wij moeten de krenten in de pap zien te vinden in het programma. Gisteren met Lubberding en Zonneveld waren die er, ondanks de saaie etappe. Vanavond waren de krenten er nauwelijks - prima kerel die Sedoc maar voegde te weinig boeiends toe.
Andere Peter 18 juli 2016 00:05
Sagan is meer kosmopoliet dan Oost-Europeaan. Ik kan het niet anders interpreteren dan dat hij het volledig opnam voor (het opnemen van méér) vluchtelingen, dan wel het zorgen dat mensen zich niet langer genoodzaakt voelen om te gaan vluchten (misschien dat laatste nog het meeste).



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/07/2016 00:34 door Andere Peter.
Andere Peter 18 juli 2016 00:06
Ik vind het dan juist prettig dat Lubberding Zonneveld tegengas gaf. Dat werd tijd hoor.
Andere Peter 18 juli 2016 00:10
Exact. Bovendien volledig ongefundeerd in de gewoonten van jury-rechtspraak. Ik vind het een groot gemis dat ze geen ervaren jurylid of kenner van reglementen en jury-rechtspraak voor de camera hebben gehad. Als je zoveel uit de losse pols beschuldigt, dan dien je weerwoord te halen en/of een insider (geen wielrenner maar iemand die vaak in de jury zat) aan het woiord te laten.
Andere Peter 18 juli 2016 00:12
Dat noemen ze chemie.
Slimmerd 18 juli 2016 00:18
Mocht je willen!
Andere Peter 18 juli 2016 00:18
In mijn ogen doet Dione het uitstekend. Is als presentator een vakvrouw. Ik heb haar eens live aan het werk gezien en ik was onder de indruk van hoe naturel ze alles deed. Van wielrennen weer ze ruim voldoende om stukjes aan elkaar te praten en af en toe een vraag te stellen. Ik zie haar (2e Tour) de komende jaren verder groeien, eventueel in due met Herman (1e Tour).

Lubberding prima, De Vries goed, Harmelings passie is prima, maar het hoeft niet te vaak. Zonneveld vind ik altijd goed, maar hij draafde enorm door in de zaak-Froome. Nelissen is in mijn ogen de zwakke plek. Hij is de vleesgeworden tunnelvisie. Zegt dan ook drie keer per uitzending ''ik blijf erbij dat...'' \direct betrokkenen geven veelal een heel andere verklaring, maar Nelissen blijft erbij dat...

Het geheel is verfrissend. Verrassender dan Vive Le Velo dat grenst aan oubolligheid. De vergelijking met Smeets heeft geen zin: totaal andere uitgangspunten. Het programma is ook ten tijde van Smeets voortdurend geëvolueerd en dit is een voortzetting daarvan. Zowel Vive Le Vélo als Avondetappe zij schatplichtig aan Smeets, die weer was geïnspireerd door Villa BVD van Barend en Van Dorp.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/07/2016 01:26 door Andere Peter.
Carlos Danger 18 juli 2016 00:23
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Exact. Bovendien volledig ongefundeerd in de
> gewoonten van jury-rechtspraak. Ik vind het een
> groot gemis dat ze geen ervaren jurylid of kenner
> van reglementen en jury-rechtspraak voor de camera
> hebben gehad. Als je zoveel uit de losse pols
> beschuldigt, dan dien je weerwoord te halen en/of
> een insider (geen wielrenner maar iemand die vaak
> in de jury zat) aan het woiord te laten.


Als dat is gedaan, zal de kenner of het jurylid feestelijk hebben bedankt. Die kan het ook niet uitleggen.
Slimmerd 18 juli 2016 00:26
Is het nou leuk om altijd de tegendraadse mening te hebben?
Andere Peter 18 juli 2016 00:29
Vind je die rebussen echt zo moeilijk? In elk geval vind ik het een aardig en lekker kort gimmickspelletje.

Eens dat de muziekkeus goed is, maar je vergist je door het verschil met Smeets zo zwaar aan te zetten. Volgens mij is het vrijwel dezelfde redactie die de keuzes maakt. De zwaarmoedige Dalida paste beter bij Smeets dan bij twee nieuwelingen. Maar ook 2016 heeft zijn eiugen vaste tune. Het enige verschil is dat je die aan het begin hoort en niet zoals Dalida aan het eind. In de tijd van Smeets was de passende muziek van de dag juist de opening, nu de sluiting. Dat is alleen gewisseld dus.
Andere Peter 18 juli 2016 00:32
Dat weet ik niet want dat geldt niet voor mij.

Als ik het volledig eens ben met wat er gezegd wordt voel ik nauwelijks behoefte om te reageren. Logisch dus dat wat je van mij leest vaak tegen de stroom in gaat. Je kunt echter niet daaruit afleiden dat ik altijd tegendraads ben. Dat is zoiets als een paraplu die denkt dat het altijd regent omdat hij alleen maar regen ziet.
Velodroom 18 juli 2016 00:42
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> In mijn ogen doet Dione het uitstekend. Is als
> presentator een vakvrouw.

Ik zag haar vanavond zelfs twee keer (presenteren).
In de tijdmachine even terug naar 1998 (ATS) alwaar ze het bericht voorlas van het plotselinge overlijden van de snelste vrouw ter wereld (aller tijden)) en weer terug naar 2016. De avondetappe beviel me beter. Naturel, meer expressie en intussen uiteraard heel veel meer ervaring.

Nelissen gedroeg zich vanavond als het hondje, dat het baasje te vaak aankijkt in het besef dat hij iets verkeerds heeft gedaan (gegeten).
Hij zal hier toch niet lezen. smiling smiley
Noot 18 juli 2016 07:50
Tsja, dan wil je dat graag geloven. Hij zei zelf dus wat anders, zie de link. Ik heb zijn toespraakje ook woord voor woord uitgeschreven. Dat was zeker niet eenduidig.
ton duk 18 juli 2016 10:44
Gister idd een van de mindere afleveringen...maar ach, tis gewoon zomeravondtv
gr
Eddy Veen 18 juli 2016 11:34
Ik sprak Marijn de Vries afgelopen september op een Trouw-lezersdag en zij verzekerde mij bij die gelegenheid dat dit prikbord in het professionele wielerpeloton intensief geraadpleegd wordt, dus ik durf vrijwel met zekerheid te stellen dat Danny Nelissen ook tot de lezers behoort.
sijbriskie 18 juli 2016 12:15
Frederik D. 18 juli 2016 12:15
De gezamenlijke kennis van de prikkers alhier is best groot. Er is hier een volwaardige denktank. Wie van wielrennen houdt, kan niet om ons heen. Ploegleiders en bondscoaches kunnen hun voordeel met ons doen. En enige zelfironie is ons ook niet vreemd. smiling smiley
sijbriskie 18 juli 2016 12:16
Uitstekende analyse.
Kijker 18 juli 2016 14:24
Die Nelissen is wel zo'n specialist dat ie Jurgen Van den Broeck, die op 13-7 zijn schouder brak en opgaf, op 17-7 'ergens' ziet afhaken... tja.
Zelfingenomen pseudo-specialist. Volgende!
cyclingfreakske 18 juli 2016 16:17
Frederik D. Schreef:
-------------------------------------------------------
> De gezamenlijke kennis van de prikkers alhier is
> best groot. Er is hier een volwaardige denktank.
> Wie van wielrennen houdt, kan niet om ons heen.
> Ploegleiders en bondscoaches kunnen hun voordeel
> met ons doen. En enige zelfironie is ons ook niet
> vreemd. smiling smiley

.... die kans krijgen ze niet... meningen zijn echt onbeschoft tege nnieuwkomers, dus je moet ook niet verwachten dat dit groeit.
en ploegleiders... die hebben zelf ervaring genoeg in het algemeen. het is makkelijker om een analyse op beelden te maken en fouten snel te herkennen, dan achter het tuur.
alhoewel je met tv in de wagen , toch snel kunt bijsturen maar er toch ploegleiders zijn die met hun fouten in herhaling blijven vallen.. altijd weer opnieuw (..Etixx, do you read this ??)



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/07/2016 16:18 door cyclingfreakske.
Michael B* 18 juli 2016 16:20
Merijn is top helemaal omdat ze dit forum volgtsmiling smiley
Lubberding moet vaker langskomen
Mis alleen Gert Jacobs? Waar is ie?
Die grijze muis Herman graag permanent verwijderen, heeft de ballen verstand niet, weg ermee
Harmeling top
Thijs top, heb hem nog niet gehoord over de berg
Nelissen, uitstekend.
Dione, leuke afwisseling, houdt het team in evenwicht.
Smeets? Die missen we niet, vond ik dat Smeets tevaak ouwbollige gasten uitnodigde die niks te melden hadden.
In zijn algemeenheid ben ik dik tevreden over de avondetappe, goed gedaan dit jaar.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/07/2016 16:22 door Michael B*.
Frederik D. 18 juli 2016 16:26
Aan CF

Ik vind jouw berichten vaak leerzaam. En ik hoop dat ik jou niet onbeschoft behandel.

Wel heb je soms zoveel te zeggen dat je af en toe struikelt over je taal. Afijn, dat hoort bij jou, zullen we maar zeggen. Ik vind het wel vermakelijk, hoor. En soms ook mooi.

smiling smiley

Vr. gr.
veluweracer 19 juli 2016 01:56
Harmeling met die felle blik om zijn punt kracht bij te zetten.
Zonneveld die als antwoord op een vraag zich al een "veelzeggende" stilte denkt te kunnen veroorloven.
Henk die bonkig als ie is toch altijd vindt wat ie zegt.
En Danny gun ik de centen en het reisje wel.
Die zal blij zij dat ie uit de bezemkast is.
Andere Peter 19 juli 2016 02:14
Complete nonsens. Het is heel makkelijk uit te leggen. Ik ga dat niet wéér herhalen. Het past volledig binnen alle precedenten en daarom was voor degene die dit type juryrechtspraak volgt tevoren al heel goed duidelijk wat ze hiermee zouden gaan doen.
Andere Peter 19 juli 2016 02:22
Eens dat het letterlijk genomen niet eenduidig is. Maar ik denk dat je de speech juist tekort doet door hem uit te schrijven. Misschien miste je juist daardoor het belangrijkste. Sagan droeg vooral een gevoel over. Hij gebruikte daarbij vooral intonatie en lichaamstaal. Die dingen komen inderdaad niet over in de transcriptie. Hier gebruikte iemand zijn Miss Worldmoment voor een Alle Menschen werden Brüder. Datr type boodschap is ook gepast bij een wereldtitel. Een polariserende anti-immigratie boodschap is dat zeker niet.
Pyama 19 juli 2016 09:33
Jij houdt er toch zo van om om kwart over twee herhalend over jezelf te oreren?
Bromertà 19 juli 2016 09:46
18 juli, een rugby tackle, een haai, een man, en een knoop (Eng. knot ) .
Noot 19 juli 2016 10:16
Nogmaals hij zegt zelf letterlijk dat het niet over vluchtelingen gaat. Zie die sporzalink. Wat jij allemaal gepast vindt of niet doet niks af aan wat Sagan zelf vindt.

Wensdenken en ziende blind.
Slimmerd 19 juli 2016 10:54
Nu krijg je vast een epistel over het feit dat dit een paar dagen later is gezegd, nadat zijn management hem heeft gezegd dat het beter is wat gas terug te nemen
Andere Peter 19 juli 2016 10:56
Dat had je al eens gezegd. Zoals Massimo aangeeft (daarom herhaalde ik het niet meteen) denk ik dat dit een correctie is, ingefluisterd door een persvoorlichter. Geen sponsor wil graag in zo'n polariserend debat worden meegezogen, daar kun je als sponsor alleen maar mee verliezen. Dat is heel plausibel. Tevens denk ik niet per se dat hij méér vluchtelingen zou willen toestaan, maar dat hij wel de vluchtelingencrisis als achtergrond voor zijn zorg gebruikt. Daarna kun je makkelijk ontkennen dat je A of B zou hebben gezegd over vluchtelingen. Ik claim ook niet dat hij A of B zegt.

Er is in mijn ogen (het blijft interpretatie) geen coherente alternatieve interpretatie mogelijk. Het gaat ofwel over (de oorzaken van) de vluchtelingencrisis. Ofwel het is dronkenmanspraat.
Andere Peter 19 juli 2016 10:56
Pyama 19 juli 2016 18:23
Geen polariserend debat? Heb je weleens van Tinkov gehoord?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/07/2016 18:24 door Pyama.
Andere Peter 20 juli 2016 00:54
Ik geloof niet dat Tinkoff wil dat zijn protégé wordt meegesleurd in een debat over vluchtelingen. Ik zei zo'n polariserend debat. Andere polariserende debatten kunnen prima zijn.
Bromertà 20 juli 2016 09:13
19 juli, trainer José van MU, een halve jojo, "aaaaaaaa," een of ander retrocomputerspel, een rog en gas. Afijn, dit is hem:

Bromertà 21 juli 2016 00:02
21 juli, Charles Darwin en een tijgerachtig beest in 't water: een zogenaamde aquapuma of zo? Tuurlijk, Herman, de moeilijke derde week, hier is ie:




[twitter.com]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/07/2016 00:02 door Bromertà.
Bromertà 22 juli 2016 11:24
Het was even puzzelen, maar dan zou dit hem moeten zijn.
Ruud DiL Gullit en een Lier.

Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen