Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Is Dumoulin wielergek genoeg?

Gepost door Ron Meijers 
Ron Meijers 17 juli 2016 13:55
De Belg José De Cauwer, hedendaags wielercommentator en voormalig renner en oud-ploegleider, noemt Dumoulin een 'gouden renner'. Hij zegt zelfs stiekem fan te zijn en hem al jaren te volgen. Echter betwijfelt hij ook of de Limburger bereid is opofferingen te doen.

"Ik vraag me af of hij wielergek genoeg is", zegt De Cauwer. "Of hij maanden van huis kan zijn en maanden op hoogte kan leven. Kan hij zichzelf dat aandoen?"


Bron: [nos.nl]

Wat vinden 'we' hiervan? Leek me leuk voer voor een discussie.

EDIT: De Cauwer zegt dit dus in relatie tot Dumoulin de groteronderenner / als potentiële Tourwinnaar, niet in relatie tot Dumoulin de tijdritspecialist/etappewinnaar.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2016 15:33 door Ron Meijers.
lodjan 17 juli 2016 14:11
Hij is (voorlopig) eerzuchtig genoeg.
Frederik D. 17 juli 2016 14:40
Ik heb het al eerder geschreven, ik vind Dumoulin geen echte ronderenner. In mijn ogen is hij naast een goede tijdritrijder een potentiële klassiekerrenner. Wat mij betreft hoeft hij geen grote opofferingen te doen om ronderenner te worden. Maar hij moet zich richten op belangrijke eendagswedstrijden. Zelf zie ik hem in staat om à la Cancellara Parijs-Roubaix te winnen. Anderen hier zijn het niet met mij eens wat betreft het laatste en zien in Dumoulin meer een potentiële winnaar van LBL. Lijkt mij ook een redelijke mening. Dumoulin is sterk maar niet echt taai. En hij is voorlopig wielergek genoeg. Twee ritten winnen in deze tour spreekt boekdelen.
Hemmeneggs 17 juli 2016 14:54
Als je zware bergetappes vanuit de vlucht kunt winnen, kunt tijdrijden als de beste en op een haar na de Vuelta kunt winnen, dan ben je knettergek als je het niet zou proberen.
veluweracer 17 juli 2016 15:04
De enige Nederlander die in staat geacht mag worden een grote ronde te kunnen winnen.
Ben 17 juli 2016 15:05
Volgend jaar echt alles doen voor het AK in één van de grote rondes, de ronde met de meeste tijdrit kms. Na de vuelta van vorig jaar moet Tom Dumoulin knettergek zijn om het niet minstens één keer echt te proberen. Dan afhankelijk van het resultaat of een ronde renner of Tim Wellens 2.0 + tijdrijder worden. Een Parijs Roubaix rijden zoals Wiggins kan veel later nog.
Cecchini 17 juli 2016 15:09
Kruijswijk alweer vergeten?
Velodroom 17 juli 2016 15:35
Ja, dus. Weer in de aanval.
Curzio 17 juli 2016 16:17
Waarom zou Dumoulin niet klassiekers kunnen combineren met rondes, een Thomas 2.0 dus?
Overigens zie ik PR niet direct als "het ding" van Dumoulin, de Ronde (!) van Vlaanderen lijkt me meer op zijn maat eigenlijk.
stoempert 17 juli 2016 16:29
De nodige opofferingen lijkt me geen probleem en hij heeft in de Vuelta al wat laten zien. Ik zie hem wel in staat tot een Tour of Vuelta a la Wiggins. Misschien dat ie dan ook een ploeg als Sky nodig heeft voor de lastste finetuning qua vermagering, medische begeleiding e.d.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2016 16:30 door stoempert.
Cyclad 17 juli 2016 18:21
Veluweracer lijdt aan Alzheimer vrees ik.
Westfalen 17 juli 2016 19:49
Interessante vraag. Wielergek is denk ik geen woord dat bij hem past. Hij wordt denk ik vooral gedreven door de eerzucht, zoals Lodjan al aangeeft. De beste willen zijn. Zolang hij dat kan najagen zal het wel goed gaan en zal hij de opofferingen wel kunnen opbrengen.
cyclingfreakske 17 juli 2016 20:03
jose de cauwer bedoelt uiteraard of hij mentaal maniakaal genoeg is om al die opofferingen te maken zoals bv een J VDB deed.
het grote nadeel is dat je dan nog een stuk van je al povere sociale leven moet prijsgeven. EN alles anders indelen. mentaal is dat soms bijzonder zwaar.
de vraag die De Cauwer stelt is ook wel een terechte vraag, omdat voor TD de speeltijd gedaan is en zich nu echt moet specialiseren, of deels een andere richting kiezen en zich gewoon ricten op etappewinst en kleiner rondewerk hier en daar als hoofddoel.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2016 20:08 door cyclingfreakske.
Andere Peter 17 juli 2016 20:54
Dumoulin is een fantastische renner en zijn potentie lijkt soms onbegrensd. Maar de sprong van Vuelta-kandidaat naar Tourwinnaar is nog wel een hele grote. Laat hij in 2017 eerst eens top-10, misschien top-5 rijden. Dat vind ik een reële verwachting en zou al een doorbraak zijn. Als dat lukt dan kijken we verder.

Hij lijkt (en zegt) in heel goede vorm te zijn. De tijdrit suggereert zelfs supervorm. Hij kon desondanks vandaag op een lange steile klim mannen van het kaliber 20e/30e plaats niet volgen. Mannen als Froome/Quintana partij geven is dus nog een lichtjaartje weg. Sky gaat hem niet bij elke lange beklimming een minuutje voorsprong geven als hij concurrent is. Movistar gaat hem niet in de afdaling laten terugkeren als hij zichzelf zoals in de rit naar Arcalis in eigen tempo wat achterstand toestaat. De kans is groot dat hij ergens een minuutje zou moeten toestaan en dat vervolgens enkele ploegen daar eendrachtig 5 minuten van maken.

Te vrezen valt dat hij, om in het hooggebergte die mannen 3 weken aanéén te volgen, flink lichter moet worden. Risico is dan dat hij op wat nu zijn kracht is zou inleveren.

Ik deel de mening van Frederik dat wereldtop op het gebied van LBL-achtige koersen dichterbij is. Maar de ronderennerhoop is toch ook wel weer zo reëel dat het niet gek is om er eens twee jaar alles op in te zetten.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2016 20:57 door Andere Peter.
Barolo di Angelo 17 juli 2016 20:56
Andere Peter en Freakske hebben natuurlijk gelijk. Weinig aan toe te voegen. Dumoulin zegt ook zegt bij Sporza dat hij liever voor etappes gaat dan voor een 8e plek in het CG. Maar zal wel een keer proberen hoe ver hij komt in het klassement. Gevaar bij een intelligente renner is altijd dat hij relativeert en dat kan wel eens lastig zijn.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/07/2016 20:57 door Barolo di Angelo.
Andere Peter 17 juli 2016 21:01
Mollema staat tweede en een leider hoeft maar één bocht te missen (Kruijswijk vergeten?).
Clavan 17 juli 2016 21:19
Hebben we het nu over Samuel?
Frederik D. 17 juli 2016 23:06
Het is interessant dat niemand mij bijvalt dat Dumoulin de potentie heeft om PR te winnen. Mijn vergelijken van Dumoulin met Cancellara krijgt geen steun. Dus er is grote kans dat mijn mening niet zo sterk is, vooral omdat hier toch wel kenners zitten. In elk geval bedankt voor jullie kritiek. smiling smiley
D. Marrage 17 juli 2016 23:41
Quote
Frederik D
Het is interessant dat niemand mij bijvalt
Wat is daar zo interessant aan?
Arsimo 17 juli 2016 23:53
Misschien kan TD PR wel eens winnen als die dat zou willen - niets van te zeggen.

Punt is dat er veel te weinig overeenkomsten zijn tussen Cancellara en Dumoulin om daarop aannames te baseren. Het zijn/waren beide toptijdrijders en ze hebben allebei donker haar. Meer overeenkomst is er niet - andere achtergrond, andere lichaamsbouw, andere stijl, andere focus in hun jeugd en de eerste jaren van hun profcarriere en ga zo maar door.
Frederik D. 18 juli 2016 00:01
Aan DM

Voor mij is het interessant.
Carlos Danger 18 juli 2016 00:19
De potentie heeft hij, denk ik, wel, maar het zal ten koste gaan van zijn grote ronde capaciteiten (en andersom).
Wanneer won een rondewinnaar voor het laatst een RvV of P-R? (of andersom).
Dan kom je al gauw in een ander (wieler-)tijdperk terecht.
Arsimo 18 juli 2016 01:14
Ik denk niet dat serieus proberen PR te winnen ten koste zal gaan van grote-ronde-capaciteiten. Ronde- en heuvelrenners starten niet in PR omdat ze het risico op blessures e.d. te groot vinden, niet omdat ze er niets te zoeken zouden hebben kwa mogelijkheden. Alleen echte lichtgewicht ronderenners hebben er niets te zoeken.

PR wordt veelal als de meeste specialistische koers gezien terwijl die mijn inziens hetjuist niet is. Om PR te kunnen winnen hoef je er niet voor te kunnen klimmen, dalen, tijdrijden of sprinten. Al is dat laatste een pre maar dat geldt voor elke eendagskoers.

Een renner moet voor PR de afstand aan kunnen, hard op het vlakke kunnen rijden en handig en stuurvaardig genoeg zijn om over de kasseien te kunnen rijden. Elke renner die geen vlo is en normaal kan sturen zou dat moeten kunnen. Als je kijkt naar de laatste echte stenenetappe in de Tour (die ene dus die Boom won) kan je dat ook zien, de man die het sterkste over die hele Tour bleek was ook een de sterksten op de stenen: Nibali.
Miquel1983 18 juli 2016 01:26
Vergeet Wiggins niet; die reed top-10 in PR in 2014 en won de Tour in 2012. Maar wel flink verschil in lichaamsgewicht tussen die 2 jaar.
Ron Meijers 18 juli 2016 07:36
Is dat een Limburger dan? ;-)
Michael B* 18 juli 2016 08:21
Denk dat Dumoulin eerder het mentaal afzien over 3 weken niet kan volhouden. Dat het pieken naar een supertijdrit ok is, dan go with the flo, maar dat hij na 2,5 week het niet meer trekt, power langzaam weggaat. Zag je ook al in de Giro van dit jaar en vorig jaar in de Vuelta toen hij tegen het einde een pak minder werd.
Hangmat 18 juli 2016 09:55
Wat is je definitie van taai?
diravi 18 juli 2016 09:55
Met een team Astana of Sky had hij de Vuelta nu op zak.
Bromertà 18 juli 2016 10:02
Vooralsnog ziet het ernaar uit dat Dumoulin meer sportman dan "wielergek" is. Een sportman kiest voor het allerhoogste op het sportieve vlak, in een ambiance van samengebalde wedstrijden uit de brede waaier van de mondiale wedstrijdsport: De Olympische Spelen. Hij wil daarbij zoveel mogelijk elk detail onder controle hebben; geen verrassingen die een langdurige voorbereiding vergallen. De tegenstelling sportman of "wielergek" zou misschien het best omschreven kunnen worden als het verschil tussen een strijd op puur atletische vermogens ten opzichte van een drieweeks wedstrijdspektakel waarin toeval een soms doorslaggevende rol speelt, maar dat in de wielgeschiedenis als hoogste staat aangeschreven.

Dumoulin liet al weten dat ie liever voor etappezeges rijdt dan bijna anoniem voor een achtste plaats in de eindrangschikking van de Tour. Maar wie de Tour wil winnen krijgt geen garanties, moet soms genoegen nemen met een treetje of meer lager: door omstandigheden waar geen controle over kan worden genomen. Hij zei ook dat ie slechts serieus een poging voor Tourwinst zal ondernemen als het parcours min of meer op zijn maat zal zijn geschreven.

Ik hoop dat Dumoulin tot inkeer komt, want met zijn kwaliteit als tijdrijder en z'n niet onaardige klimcapaciteit mag je de Tour niet overslaan. Eerst het geluk beproeven in een andere grote Ronde lijkt me geen onlogische eerste stap. Geduld en manhaftig doorgaan tot de sterren gunstig (zullen) staan, is ook een kwaliteit.
diravi 18 juli 2016 10:11
wrong place



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/07/2016 10:11 door diravi.
diravi 18 juli 2016 10:12
Vorig jaar dacht ik dat Dumoulin zich er makkelijk vanaf wou maken met zijn Rio-tijdrit. Maar de voorbereiding daarnaartoe is verbluffend.
Ik denk dat Dumoulin een zo breed mogelijk palmares wil. Als hij goud haalt in Rio is de beer los. Focussen en binnenhalen. En met een sterk team wordt ie al helemaal onklopbaar.
En het is ook niet zoals Andere Peuter zegt dat concurrenten hem gaan controleren. In de Giro hadden de favorieten geen antwoord op zijn rijden de eerste week.
Michael B* 18 juli 2016 10:33
Als Dumoulin echt zo voor zijn sport zou leven zou hij ook wel dat halve stoppelbaardje van hem eraf scheren. Uiteindelijk scheelt dat ook weer een paar honderdste. Wel een hoop geld/tijd uitgeven voor een superpak maar eventjes de scheermesjes gebruiker doen we niet aan.

JvR 18 juli 2016 10:53
En een rugnummer dat aan alle kanten los zit, dat zag er ook weinig professioneel uit tijdens de tijdrit.
Arsimo 18 juli 2016 10:59
Dat wapperende rugnummer was inderdaad suf, en maakt ook werkelijk iets uit - al is het heel erg klein.

Die lichte stoppelbaard maakt echter niets uit, zelfs niet in theorie - het zou zelfs in theorie gunstig kwa aerodynamica kunnen zijn.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/07/2016 10:59 door Arsimo.
sijbriskie 18 juli 2016 11:35
Om de een of andere reden lijkt Dumoulin zélf niet zo'n liefhebber van het Vlaamse (reken ik Roubaix voor de gelegenheid ook maar even toe) werk te zijn. Maar ben het volkomen met je eens dat hij qua bouw en vermogen in principe bij uitstek voor dat soort koersen geschikt lijkt te zijn.
Andere Peter 18 juli 2016 11:38
Te makkelijk. Dan had hij allicht als knecht de Tour gereden.
Andere Peter 18 juli 2016 11:40
Hoe kun je de Giro tav controle zo makkelijk gelijk stellen met de Tour?
diravi 18 juli 2016 13:05
Het 'ze zullen hem niet meer zomaar laten gaan' verandert in 'shit daar gaat ie weer en bijhalen wordt lastig'. Gaat op voor elke ronde, ook de tour.
Hoentie 18 juli 2016 13:11
Nooit scheren tijdens een rittenkoers! Het terug laten groeien van baardhaar kost energie.
diravi 18 juli 2016 13:15
Hoentie 18 juli 2016 13:18
Ik hoorde het gisteren ook. In het interview dat Sporza uitzond, gaf Dumoulin zelf aan geen interesse te hebben in een anonieme 8e plaats.
Hij wilde het in de toekomst zeker gaan proberen, maar dan alleen als hij zelf het gevoel had ook echt te kunnen winnen.

Dumoulin is een winnaarstype zoals er niet veel op staan. Mentaal veel sterker dan bijvoorbeeld een JvdB die weliswaar alles wilde doen, maar in de koers niet flexibel genoeg was om te concluderen dat hij simpelweg niet goed genoeg was. JvdB had een veel groter palmares kunnen hebben, als hij het gedaan zou hebben als Dumoulin. Gnothi seauton enzo.

Dumoulin is in potentie absoluut een grote ronde winnaar, maar in potentie zijn er meer dan in de werkelijkheid. Het verschil is voorlopig nog altijd zo, dat het niet alleen de beste renner is die de Tour wint, maar de beste renner in de beste ploeg.

Dumoulin kan zich wel maniakaal gaan voorbereiden, maar dat doet Froome ook. En met Froome nog vijf anderen van Sky.
Zolang er nog zo veel kapitaal bij Sky zit, is het nog maar de vraag of er een ploeg is - dus niet een individuele renner - die daar iets tegenover kan zetten. Kijk naar het falen van Astana en Movistar.

Is Dumoulin een potentiele tourwinnaar? Ja.
Is Giant-Alpecin een potentiele tourwinnaar? Voorlopig nog niet.

Er zal gewerkt moeten worden aan een ploeg, en die ploeg moet op elkaar worden ingewerkt. Dat kost geld, maar het kost vooral tijd. Hopelijk volgend jaar al een generale repetitie (misschien Giro, Vuelta voor winst of anders de Tour als 'leerweg').
Sjorsoll 18 juli 2016 13:43
Ja, wat is taai? In de Vuelta kregen ze hem er op het allerlaatst pas af. Terwijl er duidelijk betere klimmers bijzaten. Dat vind ik zelf een uiting van taaiheid van Dumoulin.

Maar goed, definieer.
Eazster 18 juli 2016 13:58
Gevaar bij een intelligente renner is altijd dat hij relativeert en dat kan wel eens lastig zijn.

Weet eigenlijk niet of dat nou een voordeel of nadeel is. Mollema kan toch ook behoorlijk goed relativeren en dat sterkt hem alleen maar om rustig te blijven in een hectische Tour.
Vaak ken je ook beter je eigen beperkingen en weet je waar je het beste je energie volledig moet gebruiken.
Wel eens met Bromerta een super atleet en wielerdier zijn niet helemaal hetzelfde. Tom zit nog teveel met in z'n achterhoofd of zoveel opoffering het wel waard is voor een beloning die niet gegarandeerd lijkt.
ton duk 18 juli 2016 14:03
Hij heeft vorig jaar , na zijn val TdF2015 , toch bewezen dat ie "wielergek" genoeg is in zijn voorbereiding op het bijna winnen van de Vuelta2015 ?
gr
Cecchini 18 juli 2016 17:42
Boogerd was een wielerdier. Kende zijn klassieken
cyclingfreakske 18 juli 2016 21:34
dat is wel totaal wat anders dan dat De Cauwer bedoelt.
de context waarbij jij "wieelrgek" verstaat, is anders.

De uitspraak van TD zelf meegerekent (liever etappes dan een x-ste in een klassement) stelt ook wel duidelijk dat hij inziet dat winst extreme opofferingen vereist die hij mentaal moeilijk gaat aankunnen.
Uit het niets tevoorschijn komen als ronderenner is wel wat anders dan te moeten bevestigen, wetende dat vanaf nu elke ronderenner u visteert.
De aanpak na de Tourval kort na herstel was ook fout (fel vermageren en extreem trainen in erg korte tijd).... totaal uitgeput naar de USA voor dat WK... heeft de hele winter en anno 2016 hem zeker getekent.
dat is ook de reden waarom het niet goed wou lopen dit jaar, en ook veel gevoeliger was voor ziekte. de weerslag dus.....
Mentaal zat dat ook aan hem, je zag dat oo, ook al bleef hij ogenschijnlijk kalm.
ik denk niet dat hij mentaal dat nu al aankan om echt alles weg te cijferen, de isolatie enz voor een extreem kleine kans op een grote ronde winst.

We hopen we ldat hij geleerd heeft van zijn foute aanpak na die Tour -val, en dat je wel een nieuwe piek kan bouwen, maar geen achterstand kan ophalen.
Goozzer 18 juli 2016 21:59
Wat een onzin weer...
veluweracer 19 juli 2016 01:34
Cecchini Schreef:
-------------------------------------------------------
> Kruijswijk alweer vergeten?

Die acht ik in staat om het podium te halen.
Andere Peter 19 juli 2016 02:30
Ik leg het met liefde uit. Jij doet een veel te makkelijke aanname door te zeggen dat hij met zo'n team de Vuelta zou hebben gewonnen. Lui en onbewijsbaar. Selectief pluk je de voordelen van zo'n team en de nadelen negeer je. Je vergeet dat hij binnen zo'n team wellicht niet eens (als speerpunt) in de Vuelta zou zijn gestart. Wellicht in de Tour van 2015 3 weken lang in de Poelsrol zou hebben gereden. En dus niet zomaar in supervorm in de Vuelta 2015 zou zijn gestart.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/07/2016 02:33 door Andere Peter.
Andere Peter 19 juli 2016 02:32
O ja? Welke concurrent van Froome kreeg deze Tour die ruimte? En dan bedoel ik meer dan 50 meter spartelen?
diravi 19 juli 2016 09:57
Dumoulin in de tijdrit.
Ach ja, een discussie met jou heeft geen zin. Je weet dat je geen gelijk hebt.
diravi 19 juli 2016 10:13
Ik lees net mijn post, en tussen team en Astana moest 'als' staan. Maar dan was jouw reactie niet anders geweest denk ik.
Ongelofelijk hoe je je in mijn gedachtengang verplaatst, griezelig hoor. Maar je uitleg hapert. Te veel wellicht, waarmee je jezelf laf indekt. Laffaard!
Luijt 19 juli 2016 13:52
Ik doe het soms toch, tot ie zegt dat ik m niet begrijp.
cyclingfreakske 19 juli 2016 14:55
Goozzer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat een onzin weer...


dit antwoord is onzin, gegeven zonder te verifieeren en bij na te denken, geen idee hebben wat zo'n inspanningen eisen van een lichaam.
Laat staan in internationale competitie.
bovendien negeer je enkele opmerkingen van TD in intervieuws waar hij de basis van het minder rijden wel inzag en het wat anders wilde doen. (bv kort na de AGR)


besef je wat hij in 2014 allemaal heeft gedaan naast de vele en harde trainingsuren, gevolgd met een winter waar rust amper aan bod kwam - omdat hij 2015 2015 de Tour als ambitie had gesteld ?
waarom hij voor de start van de Vuelta scherper dan ooit het geval was, verscheen.. en dat in een te korte tijd gerealiseerd.
zelf zeggend dat hij keihard getraind hard om de achterstand weg tewerken, en aan zijn gewicht had gewerkt richting Vuelta ?
Vergeten dat hij het WK in de USA niet zag zitten maar moest van de KNWU ? (vanachter hun bureau kunnen zij alles presteren en is alles een makkie)

TD is geen robot maar een mens met limieten.... en in 2015 heeft hij daar absoluut kennis mee gemaakt.
dat WK ....totaal leeg, vette jetlag erbovenop startend..en nadien helemaal tot het bot opgebrand en met nog vettere jetlag weer terug..... dat heeft nog diepere sporen getrokken, en is ook de reden waarom 2016 tot voor de Tour tegenviel.
De AGR was een doel van hem, maar het vlotte daarvoor al niet en in de AGR werd het pijnlijk duidelijk dat het roer helemaal om moest.
dat is gebeurd, heeft ondanks alle trainingen meer rust ingebouwd, klassementambities opzij gezet,
dit is wellicht de reden waarom hij toch nog in de Tour kon en kan schitteren.
Wat zijn ambities naar grote rondes zijn, kan hij nu ook rustig bekijken en daar een hele planning rond maken... als hij die ambities van klassement nog gaat koersteren.
voorlopig zie ik hem dat niet doen, misschien volgend jaar opnieuw in de Vuelta ?



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/07/2016 15:28 door cyclingfreakske.
Goozzer 19 juli 2016 17:01
Ik kan het een en ander afvinken.

Wat betreft Dumoulin. De combinatie Vuelta WK pakte juist zeer goed uit, het was zijn doorbraak op alle vlak en heeft er juist in postieve zin veel van geleerd. Totale bagger om dat een foute aanpak te noemen, dus. Helaas had hij tijdens het WK last van zijn zitvlak, maar zijn vorm was juist prima en het sterkte hem ook in zijn idee om de Tour te rijden voor de OS (iets wat hij van meet af aan eigenlijk al wilde). Wat de KNWU verder met dat WK te maken heeft en welk ongenoegen en vormcrisis daaromtrent wel niet geweest zijn, ik heb geen idee waar je dat vandaan haalt. Volledig uit de lucht gegrepen, wat mij betreft. Verder is Dumoulin nooit echt super geweest in het voorjaar. Maart, april, het is gewoon niet zijn periode blijkt keer op keer. Nergens heeft dus ooit het roer om gemoeten bij Dumoulin, nooit is hij oververmoeid geweest of heeft hij anderszins in crisis gezeten. Allemaal onzin, dus...



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/07/2016 17:02 door Goozzer.
Luijt 19 juli 2016 17:03
Dumoulin in een Poelsrol. Totaal ondenkbaar en daarom onzin.
cyclingfreakske 19 juli 2016 19:30
en heb je dat van eigen idee / inzicht, om uit de directe omgeving ?
Ook je hebt blijkbaar toch niet opgelet wat hijzelf zei in enkele interviews.in al die tijd.
het zitvlakprobleem was inderdaad een domper, maar niet de enige oorzaak.
Het zal de vraag blijven of hij maniakaal kan zijn om die grote?? ronderenner te worden.
ik denk dat momenteel met de huidige resultaten het kopje toch weer frisser raakt ondanks alle geleverde inspanningen deze Tour, en in de winter misschien toch nog eens alles op een rijtje zet om zijn. Maar als hij wil proberen, zal 2017 de laatste kans zijn, daarna moet die wel zijn weg weten.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen