Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Pantano vervangt Quintana op Spelen

Gepost door Cecchini 
Cecchini 25 juli 2016 21:11
Jarlinson Pantano gaat naar de Olympische Spelen. De Colombiaanse wielrenner vervangt Nairo Quintana bij de wegwedstrijd in Rio. Pantano maakte de afgelopen weken indruk in de Tour. De 27-jarige coureur van IAM Cycling won de vijftiende etappe en zocht veelvuldig de aanval. Voor die tijd rijdt de wielrenner nog criteriums in Belgiƫ en Frankrijk.

Quintana laat Rio schieten vanwege een allergische reactie. De nummer drie van de Tour moet twintig dagen rust nemen van zijn ploegarts bij Movistar.

bron Volkskrant
Shinzawai 26 juli 2016 00:47
Zijn criteriums een goede voorbereiding op een zware koers op een ander continent?
cyclingfreakske 26 juli 2016 01:23
jazeker.... de familie word er beter van. (Colubmianen zijn nog sociale mensen winking smiley

criteriums zijn niet zwaar, hebben vooral showgehalte, en het is een beetje actieve rust.
het voornaamste probleem zijn vaak de soms vrij verre verplaatsingen dat wat recuperatie in de weg kan staan, tussen de criteriums door.
De laatste jaren zie je toch vaker dat ze dat trachten te vermijden en criteriums min of meer in beperkte actieradius te gaan rijden.
Vermoedelijk gaat hij het ook beperken, maar voor iemand als hij is het een buitenkans om extra te verdienen... en dat is volledig voor zichzelf, niet voor de ploeg.
Miquel1983 26 juli 2016 10:25
Dat zegt wel iets over de kracht van het Colombiaanse team, dat ze Pantano als reserve kunnen inzetten. Lijkt me een goede renner op het Rio-parcours, met zijn afdaal-capaciteiten en behoorlijk eindschot. Leuk dat hij er bij is.
Ron Meijers 26 juli 2016 14:48
Wellicht een gouden wissel ...
cyclingfreakske 26 juli 2016 21:17
Pantano heeft ook wel een bepaalde taaiheid is deze ronde gebleken... plooide zich al vaker 4 dubbel terwijl men weleens dacht...
een mannetje dat ze wel beter actief kunnen inzetten.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen