Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

RIO.... waar alles gebeurd, .... en bijna niets voldoet

Gepost door cyclingfreakske 
cyclingfreakske 27 juli 2016 16:40
RIO, de OS...... word weer even centrum van de wereld.

deze keer voor het grootste sportevenement dat er is, de Olympische Spelen.
De stad kreeg deze toegewezen na het betalen van een hele vette cheque, deed allerlei beloftes maar nu het zowat gaat beginnen is het nog steeds een komplete ramp.

de situatie :
Het zou na het WK voetbal, Brazilie opnieuw op de kaart moeten zetten als "Promised land" met een zogenaamd goeddraaiende economie.
Helaas is de realiteit bitter :
-de FIFA met hun WK had met steun van de overheid een perimeterzone ingesteld waar elke lokale commercieele activiteit verboden werd.
-Elk onderwerp (t-shirts, goodies enz) mochten niet verkocht worden buiten die zone, inbreuken werden hard afgestraft.
De kostprijs was enorm, de winst..... ging integraal en kompleet naar de FIFA (zoals gewoonlijk) Een gat nog groter dan eerst..bleef achter.

De Olympische Spelen moet eigenlijk de pleister worden op die wonde.....
helaas .... het IOC stelt voorwaar zowat dezelfde eisen als de FIFA. Alle inkomsten komen toe aan het IOC.
er zou ook sprake zijn van zo'n perimeterzone zoals de FIFA eiste... dus lokale bewoners en commerce.. vergeet alles, lijd maar honger.
... dat dat zo zal zijn , zal allicht blijken tijdens of na de Spelen.

wat zeer zeker is is dat deze OS weer een groter gat zullen slagen in het begrotingstekort van Brazilie, en de vrij eenzijdige en povere economie zowaar gaat instorten eens alles achter de rug is. Aandelen worden al jaren kunstmatig omhooggeduwd, maar elke aandeelhouder van bedrijven in Brazilie zal tijdens die OS zoveel mogelijk trachten te verkopen, voor de aandelen naar zijn reeele waarde zakt (zga niks).

Criminaliteit :
Rio heeft ook te kampen met een enorm criminaliteitcijfer.
ze tracht favela na favela "toegangsvrij" te maken, alle zones naast het wielerparcours uit te zuiveren en zelfs talrijke bewoners te deporteren naar barakken buiten het woongebied... exact dat gebeurde ook in Zuid Afrika, en de Mensenrechten organisaties zwijgden als vermoord. Mogelijk eerst langs de kassa geweest...

onrust :
voor het WK voetbal waren er al wat relletjes, omdat de overheid ineens wel een berg geld vrij had voor zo'n evenement. Het was ook nog niet genoeg... de OS moesten er ook nog eens bij. Intussen stond het hele sociale beleid te kreunen en onderwijs dreigde zelfs onderuit te gaan.
Na het WK voetbal bleek de lokale bewoner in de kou te zijn ondanks alle bloften van verdiensten.
Hen werd verboden elk artikel met betrekking tot het WK, te verkopen. enkel de FIFA shops mochten dat....
dat leidde tot meer relletjes, 1x zelf serieus en bleef dagen aanhouden, uiteindelijk kwam er nog een stevig corruptieschandaal boven water, maar buiten wat plaatsjes verzetten, blijft alles hetzelfde.
De bewoners wachten nu nog de Olympsiche Spelen af, maar vast staat dat daarna grote problemen gaan uitbreken als de bewoners weer niks overhouden.
De kosten van die 2 evenementen hebben gigantisch veel geld gekost en het is nog niet over.... (geschat 10% van het BNP)


Watersport

De watersporters krijgen echt het ergste voorgeschoteld, het IOC blijft doen alsof alles in orde is en negeert zowat alles wat niet in orde is.
de vraag is uiteindelijk..... is er wel iets in orde ???

volgens allerlei artikelen is het ergste probleem de plaats van het watersportgebeuren...... letterlijk in de afval en rioleringstroep je ding doen.
de laatste metingen van de kwaliteit van het water waren schokkend : het is gewoon levensgevaarlijk.
buiten een hoop chemicalien, afval, parasieten etc, zijn er ook dodelijke bacterien vastgesteld afkomstig van rattenuitwerpselen. de kans dat watersporters te maken krijgen met vormen van menigitis is aanzienlijk, andere vormen van infecties nog meer...
daarnaast is het vrijwel zeker dat de watersporters parasieten gaan oplopen, irritatie reacties van chemicalien etc...
al jaren worden vissers in de omgeving doodziek van al die troep dat hun levensnoodzakelijke voeding aantast.
Het ergste van al is de vervuiling die je niet ziet, onder het oppervalk (virussen, etc... door de faeces die massaal aanwezig zijn)

artikel HLN
atleten, hou uw mond dicht !!!!

maar dat is nog niet alles :

andere sporten en accomidatie :
2 maanden terug leek het stadion verre van af, er waren vele problemen en bij inspecties bleek er nogal wat te schorten aan de kwaliteit van diverse materialen.
2 weken terug bleek dat nog steeds niet opgelost te zijn, maar werden al wel systematisch mediaberichten over de gebreken afgeblokt door diverse overheden.
Alles moet namelijk "ready to go" zijn..... de goed nieuws show is dus sterk aanwezig in de Braziliaanse media naar buiten toe.

intussen bleek er ook een en ander te schorten aan diverse accomidaties..... de watervoorziening bleek ook van povere kwaliteit te zijn maar dat werd opgelost.
er blijken ook nog steeds problemen te zijn met overnachtingsplaatsen... natte muren, kapot sanitair of gewoon niet aangesloten,...
tevens zijn er bepaalde zones, waar het wielerparcours langskomt, nog niet veilig verklaard. De BOPE en het leger gebruiken de grove middelen.
De favela's zouden dan de zogenamde toeristische trekpleister moeten worden voor enig toerisme.
Hopelijk beseffen de toeristen dat niets is wat het lijkt , en het altijd gevaarlijk blijft daar door te lopen.
Ook het aanbieden van gratis drankejs moet je stevig weigeren... de rohypnol vloeit er rijkelijk evenals varianten op vloeibare drugs die je in een mum van tijd doen wegdromen.
er hoeft verder geen foto bij.....

VEILIGHEID
het mag gerust gesteld worden dat de overheid daar enorm veel geld (dat er al niet is) moeten investeren om allerlei instanties op de been te brengen. de BOPE krijgt er volledige vrijheid , het zou niet verwonderlijk zijn dat hun doodseskaders vrijelijk rondfladderen in de favelas.
daarnaast word ook het leger ingezet, naast talrijke politiemensen.
Het is ook nodig gezien bepaalde lokale bendes hun stempel willen drukken, nu er zoveel geld door Rio vloeit.
en natuurlijk de terreur...... laten we hopen dat daar niks ergs gebeurd, want hier een aanslag is de beste reklame voor de IS en aanhangende groeperingen.
Het is altijd moeilijk aan te pakken, zeker in deze tijd.

wat erna ?

gevreesd word dat na de Spelen,Brazilie in een afgrond stort, waar nu al reeds een aantal grote concerns een terugplooi van hun activiteiten hebben doorgevoerd en druk bezig zijn met andere oorden.
Ook vreest men dat als de regering dat gat niet kan dichtrijden, de publieke opinie in een woede ontsteekt en er een golf van geweld ontstaat.
de littekens van het WK zijn nog te goed zichtbaar.


HET IOC, de veiligheid en gezondheid van de atleten :

het ergste is dat het IOC, gezien alle omstandigheden , en puur sportief gezien de rampzalige omstandigheden voor de watersporters, de show HOE DAN OOK wil laten doorgaan.
het IOC staat anders altijd op de eerste rij te roepen dat de gezondheid van sporters voorrang heeft.
daarbij pakt ze dopinggevallen keihard aan, Zelfs elk Russich atleet - onschuldig en schuldig - word geweigerd.
Gelet op het feit dat met doping de atleet zichzelf beschadigd en geen ander - is dat absoluut doodzone en moet die zijn leven kapot.
Maar watersporters het meest vervuilde water insturen met een enorm gezondheidsrisico... no problem, niks mis mee.

Terwijl de OMGEVING zo vervuild door parasieten, bacterien afval en chemicalien, gebrekkige accomidaties met zelfs vervuild water en natte muren en elke atleet diect aan word blootgesteld door toedoen van derden......... is de normaalste zaak van de wereld als je de reactie van het IOC ziet ( = helemaal niks)
........., want de centen gaan voor. Gezondheid is iets voor later en dan ook niet meer het probleem van het IOC
Anderzijds zijn ook de atleten blind voor de gezondheidsgevaren en stellen zich geen vraag bij de kans dat ze hun loopbaan ondermijnen, zelfs kunnen torpederen.
Allemaal voor dat stukje metaal en de grote tv show.
Of...... er heerst een "zachte dwang" door het IOC, op vraag van de Braziliaanse overheid die vreest voor een golf van geweld bij een annulatie van de OS.

dit worden alvast de Spelen van de Schande.







BOPE in actie in de Rochina Favela




5 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/07/2016 00:29 door cyclingfreakske.
El Mik 27 juli 2016 16:49
Carlos Danger 27 juli 2016 16:51
Was allemaal al in 2009 bij de aanwijzing bekend.
cyclingfreakske 27 juli 2016 16:54
idd, maar we zijn 2016 en alles wat aan de eisen moet voldoen, is er niet.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/07/2016 16:56 door cyclingfreakske.
Slimmerd 27 juli 2016 17:45
Leuk al die foto's van maanden of jatten terug. Kijk anders Bureau Rio eens terug van twee weken terug met onze zeilster. Zij kan je het nodige vertellen over de zogenaamde vervuiling.
Arsimo 27 juli 2016 17:51
Dat klopt. Het open water probleem is wel verbeterd. Maar het is niet helemaal okay, er zijn voor bepaalde watersporters echt nog wel flinke risico's.
Kuiperberg 27 juli 2016 17:52
Jezus, wat een taalfouten in dit artikel. Daardoor is het al onleesbaar.cool smiley Maar even inhoudelijk. Ik vind het artikel zwaar overtrokken en negatief. De sportaccommodaties zijn prima in orde en de stad is er klaar voor. Het is een geweldige mooie stad (okay, er zijn sloppenwijken), maar noem mij een miljoenenstad in Zuid-Amerika zonder sloppenwijken. Deze bruisende stad heeft een prachtige uitstraling. Wat aanslagen betreft, die kunnen overal plaatsvinden. Er hoeft maar één gek met een mes rond te rennen en je hebt de poppen aan het dansen. Kan ook in iedere stad gebeuren. Tenslotte ik kijk wel uit naar de OS en ook de meeste Brazilianen zullen er een feest van maken,



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/07/2016 18:07 door Kuiperberg.
Arsimo 27 juli 2016 17:54
Iets meer on-topic over Rio: al bekend of Zakarin nu wel of niet meedoet?

Rusland als geheel is niet geblokkeerd maar ooit betrapte Russische sporters zijn wel zijn uitgesloten begreep ik. Het is ff geleden maar Zakarin is ooit betrapt. Doet hij nu inderdaad niet mee? Hij is niet zomaar iemand voor de wegrit - als hij meedoet is-ie een serieuze medaillekandidaat op dat parkoers.
Slimmerd 27 juli 2016 17:55
Er zullen vast nog wel haken en ogen zijn, het open water zwemmen lijkt me geen luxe daar (maar dat leek mij ook een probleem dat niet op te lossen is).

Verder blijkt er een hoop nog mis met de huisvesting, het Olympisch dorp is een soort Utopia, maar zouden alle landen niet beter zelf voor huisvesting kunnen zorgen? Of we moeten voor dergelijke evenementen niet meer naar landen met deze problemen.
MarcoV 27 juli 2016 18:03
Arsimo Schreef:
-------------------------------------------------------
> Iets meer on-topic over Rio: al bekend of Zakarin
> nu wel of niet meedoet?
>
> Rusland als geheel is niet geblokkeerd maar ooit
> betrapte Russische sporters zijn wel zijn
> uitgesloten begreep ik. Het is ff geleden maar
> Zakarin is ooit betrapt. Doet hij nu inderdaad
> niet mee? Hij is niet zomaar iemand voor de wegrit
> - als hij meedoet is-ie een serieuze
> medaillekandidaat op dat parkoers.

Zakarin mag niet mee doen. Geheel in strijd met Wada-codes die er op neer komen dat een straf ook afgelopen is als 'ie afgelopen is. Maar ja, de dopingbestrijders zijn te druk met andere dingen om eens op dat fundamentele punt in te gaan ...
Curzio 27 juli 2016 18:26
De kans op aanslagen lijkt me in Zuid-Amerika bij zo'n toernooi eigenlijk kleiner dan in de VS of Europa.

Los daarvan wordt het probleem van de grote toernooien mijns inziens terecht aangekaart. De internationale bedrijven (mega-sponsors als coca-cola) en de sportbonden profiteren en de lokale belastingbetaler betaalt. In het Westen al een uiterst dubieuze zaak maar in dit soort landen, waar miljoenen mensen in armoede leven, volstrekt onverdedigbaar.
sijbriskie 27 juli 2016 18:28
Je bedoelt die zeilster die overvallen werd op straat en nu niet meer alleen naar buiten durft?
Walnoot 27 juli 2016 18:32
Mag dit weg, Spaak?
cyclingfreakske 27 juli 2016 18:56
er staat een link van een artikel bij met erg recente foto's.
er zijn inderdaad oudere fotos gebruikt, de vis sterfte kwam 3 weken terug nog naar voor in een gemaakte repotage op dat moment.

5 juli :
brown boats

11 juli
super bacteria found

19 juli
Sailors hitting many trash, still a lot of polution
25 juli :
Olympic Village problems : Australia maybe boycot

boycot Australia ?

26 juli 2016
acommidations not ready


27 juli (vandaag)
swimming in faeces

27 juli :
Atleten, hou je mond dicht !

27 juli
Atletes can leave, but....
cyclingfreakske 27 juli 2016 19:45
waarom ? omdat het niet van Ceccini is of een ander vast bezoeker ?
omdat het nu eens niet zo rooskleuig is zoals ze op tv willen laten uitschijnen ?
de andere kant belicht word met media, die geen oogkleppen op doen zoals bij ons?
En misschien toch duidelijker word dat het IOC niet zo begaan is met het algemeen sportbeleid en gezondheid...maar gewoon de evenknie is van FIFA aangaande corruptie.en de drang naar geld.

het punt hierom op puur sportief vlak :
moeten atleten letterlijk in de drek gaan zwemmen, zeilraces in het grootste riool van rio gehouden worden en er nu en nooit een oplossing voor is/was ?
dat is onaanvaardbaar..... maar niet voor het IOC.
Verder lijkt het er steeds sterker op dat ICO en FIFA steeds meer arme landen uitkiezne omdat zij in de zwakste onderhandelingspositie zitten.

vraagje :
als TD ziek zou worden door iets van ginder door gebreken aan de accomidaties, dan vergaat Nederland ineens en staat dit topic vol.
mag dat dan ook weg ?. moeten we dan zeggen ? eigen schuld ? nope.....



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/07/2016 23:44 door cyclingfreakske.
cyclingfreakske 27 juli 2016 19:46
wejke talvoudten ? grinning smiley
Snorfietser 27 juli 2016 20:08
Begreep inderdaad dat hij is uitgesloten. Opzich wel vreemd natuurlijk, uitgesloten worden op basis van een eerder vergrijp waarvan je schorsing allang is afgelopen. Schors iemand levenslang, of geef echt een tweede kans, maar dit is natuurlijk niets.
Snorfietser 27 juli 2016 20:10
Verkeerde plek



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 27/07/2016 20:12 door Snorfietser.
Snorfietser 27 juli 2016 20:12
De topic opener is niet heel erg makkelijk leesbaar, maar inhoudelijk is het best een relevant onderwerp om over te discussiëren toch? Als je het niet eens bent met Cyclingfreakske is het toch juist interessant om te reageren en dit te onderbouwen?
nachtwacht 27 juli 2016 21:28
Mee eens, een goed topic. Ik ben het ook eens met Curzio hierboven. De grote voetbaltoernooien en de Olympische Spelen zijn gedrochten. Eigenlijk schandalig dat het kan: de lokale bevolking lijdt er hevig onder (en dan heb ik het nog niet eens over de talrijke doden die vallen omdat er zonodig nieuwe stadions moeten komen die na afloop niet meer gebruikt worden), alleen maar zodat we een paar weken vermaak op TV hebben en een paar grote organisaties enorme winsten kunnen maken.

Opvallend vind ik ook de in interviews normaal altijd zo betrokken sporters, maar die nooit een probleem hebben met dit soort evenementen. Waar is Sagan nu met zijn veroordeling? Of Dumoulin, hij was toch zo'n denker? Waarom weigeren zij niet om deel te nemen?
Leon 27 juli 2016 21:30
Snorfietser 27 juli 2016 22:08
Ik vind het persoonlijk ook grote onzin dat Rio zo'n evenement organiseert terwijl een groot gedeelte van de inwoners in extreme armoede en criminaliteit leeft. Ik kan me echter goed voorstellen dat je als sporter niet je Olympische droom op gaat geven om een statement te maken. Dit kun je de sporter niet verwijten, het is aan het IOC om de juiste keuze te maken, die lijken echter verblind door geld.
Luijt 27 juli 2016 23:16
cyclingfreakske 27 juli 2016 23:43
voor een sporter is het opgeven van die droom in zo'n situatie lastig, zeer lastig.
specifiek voor de watersport zit is er een groot gezondheidsrisico. De kans op besmettingen is door de wetenschap die de stalen onderzochten veel te hoog om dit eigenlijk laten door te gaan. Ze vrezen vooral voor besmettingen met gevaarlijke virussen, parasieten en bacterien uit de faecesvervuiling.
dit is toch een abnormale situatie,
moet een atleet zich dan geen vragen gaan stellen ? idem de teamleiding ?
cyclingfreakske 27 juli 2016 23:51
qua teams kan het ijn dat velen zich serieuze zorgen maken, buiten de camera om.
Best mogelijk dat de overheden in Brazilie aandringen om alles te laten doorgaan uit vrees voor zware rellen of een heuse opstand tegen het systeem.
En de IOC misschien met "zachte dwang" de teams laat afzien van een eventuele boycot....
cyclingfreakske 28 juli 2016 00:30
IK HEB HET AANGEPAST naar aanleiding van de fouten. inderdaad soms raar verwoord / ontbrekende woorden, een letter ergens fout geparkeerd ..te dikke vingers grinning smiley trager typen en snel denken... geen goede combinatie. Ik hoop dat het wat makkelijker leest.
men excuses smiling smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/07/2016 00:33 door cyclingfreakske.
Sub Culture 28 juli 2016 06:15
wtf is dit allemaal.

delete topic, delete user, delete prikbord.
Frederik D. 28 juli 2016 07:37
Goed onderwerp, CF.
merijntje mortirolo 28 juli 2016 08:25
Nu in de titel nog even voldoed, anders vloekd het zo met gebeurd.
Curzio 28 juli 2016 08:27
Ik denk eerder dat sporters het punt in algemene zin op de agenda moeten proberen te krijgen, door zich te verenigen en dit onderwerp bij de FIFA en het IOC aan te kaarten. De omstandigheden waarin ze hun sport op het hoogste podium moeten bedrijven en de impact die dit heeft op de bevolking, dat is een punt waar ze zich best over mogen uitspreken en over meedenken.
Ik vind niet dat de verantwoordelijkheid afgewenteld moet worden op individuele sporters en dit maakt uiteindelijk ook geen impact.
Michael B* 28 juli 2016 09:12
Wel of niet goed, vind de bijdrage van Cyclingfreakse prima. Overigens heeft hij wel een punt m.b.t. het vervuilde water. Corruptie... aftermath.... tsja dat blijf je houden, idem zoals het in Peking en met het voetbal in Afrika was. Zo is de wereld nu eenmaal... draait uiteindelijk toch om de centen. Laten we hopen dat geen enkele sporter een of ander maffe bacterie of virus oploopt door dat rioolwater.
Curzio 28 juli 2016 09:42
Zieke sporters, dat blijf je houden, zo is de wereld nu eenmaal...
Miquel1983 28 juli 2016 10:03
Ik ben het in grote lijnen eens met CyclingFreakse, hoewel zijn manier van argumenteren niet de meest genuanceerde is. Maar zowel de OS als WK voetbal hadden nooit in Brazilië georganiseerd mogen worden, gezien de sociale omstandigheden in dat land. Die zuiveringsacties in de sloppenwijken zijn bepaald niet zachtzinnig; overigens is dat natuurlijk niet alleen een probleem van grote sport-evenementen. Dat gebeurt sowieso al, alleen nu verergert is. Qatar is trouwens nog erger, al zal dat vermoedelijk voor het WK wielrennen nog meevallen, omdat daar niet zoveel voor gebouwd hoeft te worden. Maar het WK voetbal in Qatar is bizar, aangezien de arbeiders die de stadions bouwen, in slavernij leven, onder erbarmelijke omstandigheden.

Sportevenementen moet je organiseren in landen die daar al de infrastructuur voor hebben, en waarvoor niet zo'n beetje alles nog gebouwd moet worden. En de inkomsten moeten inderdaad allereerst ten goede komen van het organiserend land en niet een internationale sportbond die alles opslokt. Misschien is de OS in 1 stad sowieso een slechte zaak omdat er altijd idioot veel gebouwd moet worden daarvoor. In Sochi (winter OS 2014) stonden arbeiders de laatste maanden ook onder grote druk. En lokale bevolking werd simpelweg afgesneden van de buitenwereld, omdat alles moest wijken voor het Olympisch Dorp.

De wielerwedstrijd in Rio heeft een mooi parcours en ik ben daarom benieuwd naar de prestraties van de renners, maar het concept van de OS vind ik slecht. De Olympische gedachte om mensen te verenigen, leidt in de praktijk juist tot sociale misstanden, doordat het te commercieel en groot is geworden. Alle sporten hebben al hun eigen WK's. Misschien is dat wel voldoende.
Bromertà 28 juli 2016 10:10
Hij niet begreipd en Belgen meestal zo toegeweid assuddom taal gaadt. Soms willen ikke dah dom sein au doen sodad buwwustsain in weerelt gegroeidt.

... uhh, groestens turrug aan iedreeen die'kvergeed

Op z'n Rotjeknors: Tùheer Ring !

PS. Iedereen heeft recht om eigen zooi (eufemistisch sneldenken genoemd) in het open Rio-ool te smijten, niet dan?
PPS. Liggen er ook matrassen in uw wijnmagazijn? Ik mot binnenkort een excentrische spiercontractie-training inplannen, zodoende. Om het blessurespook op afstand te houden, snapt u?

Uitbreiding Nieuwspraak:

Sneldenk = gedachtenzooi
Slimmerd 28 juli 2016 10:45
Dat liet ik even buiten beschouwing, de criminaliteit in Rio lijkt me een probleem dat niet op te lossen is.
merijntje mortirolo 28 juli 2016 12:51
Een matras is natuurlijk zo geregeld. Van kartonnen dozen bijvoorbeeld.

Mag je ook zuipen voor, tijdens en na je spiercontradictietraining? Leg ik vast wat (extra) bubbels koud.
nachtwacht 28 juli 2016 15:10
Dat zeg ik ook niet. En ik snap ook best dat er sporters zijn die eer en geld boven principes stellen, ook sporters hebben menselijke trekken, inclusief de minder nobele. Maar ik heb wel wat moeite met sporters die zich met woorden als betrokken en sociaal bewogen voordoen, maar dat niet in daden omzetten.

Verder ben ik het volledig eens met je opmerking dat sporters zich zouden moeten verenigen en het op die manier aan moeten kaarten.
cyclingfreakske 28 juli 2016 15:33
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> wtf is dit allemaal.
>
> delete topic, delete user, delete prikbord.

sorry dude..slikken of stikken zoals ze dat zeggen. het mag ook eens geplaatst worden zonder het roze kadertje dat meestal errond hangt.

Misschien had je het nog niet begrepen, voornaamste punt is dat puur sport gezien de atleten door allerlei gebreken serieuze gezondheidsgevaren lopen, en het IOC.... de doofstomme uithangt. corruptie etc is er zowieso, maar het totaalplaatje waar de IOC de rol van de FIFA glansrijk overneemt en enkel naar de centen kijkt, is wel tegen de borst stotend.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/07/2016 15:40 door cyclingfreakske.
diravi 28 juli 2016 23:02
Gewoon om de 4 jaar naar Griekenland waar het thuishoort, zoals ooit eens door iemand geopperd.
Miquel1983 29 juli 2016 09:30
Ja, daar dacht ik ook. Gewoon altijd op dezelfde plek OS. Hoef je niet steeds een compleet nieuwe infrastructuur te bouwen.
Bromertà 29 juli 2016 15:39
cyclingfreakske 29 juli 2016 19:23
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
>


mooi.... nu nog het vuilbakje (alias doofpot) ernaast winking smiley
cyclingfreakske 02 augustus 2016 20:07
alles is in orde.....

comedy capers episode xxxx

brandje in OS dorp niet toevallig

Uitbraak bende geweld is gericht

dit was al gekend, maar ze drukken er nog eens erg stevig op.....
2 aug 2016 definitef oordeel waterkwaliteit



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/08/2016 20:18 door cyclingfreakske.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen