Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Kelderman naar Giant

Gepost door predator 
predator 29 augustus 2016 05:47
Sub Culture 29 augustus 2016 06:35
Hoezo, ik las hier maanden geleden al geruchten over op dit prikbord.

Bovendien is het leuk als je je topics wat kan aankleden met meer info ipv met je eigen bevindingen over het onderwerp verpakt in één schamel woord.

Delete topic, delete user, delete prikbord.
El Chaba 29 augustus 2016 06:43
[www.telegraaf.nl]
Tevens nieuws over Marc Goos en Daan Olivier

Giant slaat slag met Kelderman

Vandaag, 00:55 Raymond Kerckhoffs

Wilco Kelderman heeft voor de komende twee seizoenen een overeenkomst bereikt met Giant-Alpecin. Daarmee heeft de Duits-Nederlandse formatie naast Tom Dumoulin en Warren Barguil een derde talentvolle klassementsrenner in huis en kan er gedegen aan de toekomst in de grote rondes worden gebouwd.

De afgelopen maanden hengelden ook Team Sky, Trek-Segafredo en Lotto-Jumbo naar de diensten van de 25-jarige Kelderman. Drie jaar geleden was de renner uit Barneveld nog het grootste talent in Nederland. In 2014 sloot hij de Giro d’Italia als zevende af, waarna hij zich in de Dauphiné tussen de absolute wereldtop mengde en uiteindelijk vierde werd.

Groeibriljant
Voor Lotto-Jumbo is het vertrek van Kelderman een groot verlies. In 2014 was het bijna een voorwaarde dat Kelderman moest blijven wilden Lotto en Jumbo als nieuwe geldschieters een contract met de Nederlandse wielerploeg tekenen. De afgelopen twee jaar heeft het team echter niet het optimale uit zijn groeibriljant weten te halen. Mede door valpartijen in de Tour de France bleef hij twee jaar onder zijn niveau. Desondanks blijft iedereen Kelderman als een van de grootste Nederlandse talenten zien.

Voor Lotto en Jumbo blijft het desondanks een voorwaarde dat een aantal van de beste Nederlandse wielrenners voor hun geel-zwarte formatie uitkomen. Van de huidige top vijf van Nederlandse renners ligt voor de komende twee jaar alleen Steven Kruijswijk bij het Nederlandse ’vlaggenschip’ vast.

Verfrissend
Bij Giant-Alpecin zijn ze ervan overtuigd dat ze Kelderman met een persoonlijke begeleiding en een meer uitgebalanceerd programma weer aan de top krijgen. Na zes jaren in het stramien van Rabobank/Belkin/Lotto-Jumbo kan het voor de jonge klassementsrenner ook verfrissend werken om in een nieuwe omgeving uit te komen, waar een andere zienswijze op het wielrennen heerst.

Giant-Alpecin heeft ook Marc Goos opgevangen. Twee jaar geleden brak de 25-jarige Brabander in Zwitserland zijn heup. Hoewel Goos deze zomer weer in staat was om wedstrijden te rijden, bleef de medische staf van Lotto-Jumbo van oordeel dat Goos niet meer in staat is om te koersen. Goos komt nu uit voor de opleidingsploeg van Giant-Alpecin en het is de bedoeling dat hij later doorstroomt naar de WorldTour-formatie.

Olivier
Lotto-Jumbo is in gesprek met Daan Olivier. De pas 23-jarige renner stopte vorig jaar in maart abrupt omdat hij teveel angst voor valpartijen kende. Na dik een jaar aan de zijkant te hebben gestaan, kwam Olivier erachter hoeveel hij van de wielersport houdt. Bij wielervereniging De Jonge Renner maakt Olivier nu zijn rentree.
predator 29 augustus 2016 08:28
Sub Culture Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hoezo, ik las hier maanden geleden al geruchten
> over op dit prikbord.
>
> Bovendien is het leuk als je je topics wat kan
> aankleden met meer info ipv met je eigen
> bevindingen over het onderwerp verpakt in één
> schamel woord.
>
> Delete topic, delete user, delete prikbord.

Delete jezelf trol
PVW 29 augustus 2016 08:59
Mooi dat Goos zo nog een kans krijgt. Hopelijk kan het voor alle drie nog mooi uitpakken.
Eindhovuh 29 augustus 2016 09:23
Lijkt me prima.
Ik bespeur bij mezelf een totaal gebrek aan vertrouwen in de begeleiding van LottoJumbo. Mogelijk helemaal onterecht.
Walnoot 29 augustus 2016 09:29
Reetje K. is weer een beetje tendentieus. Vraag me af wie er in zijn top vijf van Nederlandse renners staat, zou daar zelf toch zeker Kelderman niet bijzetten op dit moment. Vind de steek onder de gordel naar Gesink ook een beetje teveel op dit moment, en op de grond liggende miet moet je niet meer naschoppen.
Miquel1983 29 augustus 2016 09:34
Ik zie het probleem niet wat betreft de goede Nederlanders bij Lotto-Jumbo. Kruiswijk en Gesink behoren normaliter tot de top-5 van Nederland. Kelderman is weg, maar Boom en Clement zijn terug. Bovendien heeft Lotto-Jumbo met Groenewegen het grootste sprinttalent van Nederland. En met Jos van Emden een van de beste hardrijders uit het peloton.

Ik hoop voor Kelderman dat deze stap een boost aan zijn carriere kan geven.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/08/2016 09:40 door Miquel1983.
Eindhovuh 29 augustus 2016 09:40
Dus de winnaar van Luik Bastenaken Luik hoort daar niet bij?
MarcoV 29 augustus 2016 09:40
Andere ploeg kan goed uitpakken voor Giant,.Maar of Giant nu specialisten zijn in uitgebalanceerde programma's (zoals het artikel suggereert). Zag Chad Haga gisteren in de Vuelta. Was één van de zwaarste slachtoffers van de Mallorca bejaarde, en mocht toen 'ie weer kon fietsen Ardennen-Romandie-Giro-Dauphiné doen, compleet uitgewrongen en hup, door naar de Vuelta ... Bij Barguil gaat ook iets niet lekker na een goed voorjaar (na ook ongeval) ...
Roman Dier 29 augustus 2016 09:42
Prima transfer natuurlijk.
Kelderman kan bij Sunweb-Giant zijn carrière de boost geven die het nodig heeft. Bij TLJ was hij denk ik niet meer beter geworden.

opmerkelijk en vooral leuk dat Marc Goos omarmd wordt door de opleidingsploeg van Giant. Prima podium om te zien waartoe hij nog kan reiken.
Lukt het om op niveau te komen is Goos pas 26 als hij zijn profcarrière een vervolg kan geven.

Daan Olivier is dan weer een goede zet van TLJ. Weet niet of Olivier nu al toe is om te tekenen voor een profvervolg, maar wanneer hij de motivatie echt terug heeft (en hij is nu blessurevrij!) is Olivier wellicht dé gewenste klimaanwinst (positive thinking op de vroege morgen lijkt me niet verboden)
rustdag 29 augustus 2016 09:47
Precies, net of ze daar op een paar andere knoppen kunnen drukken en de boel schiet weer ingang. Het zit vaak tussen de oren. Je kan een heel rijtje maken van renners/sporters die als een groot talent te boek stonden, en die dat nooit hebben waargemaakt. Aan alleen talent heb je dan ook niet zoveel, je talent, je klasse gaan pas een rol spelen als de rest in orde is.
JW 29 augustus 2016 09:47
Eindhovuh Schreef:
-------------------------------------------------------
> Lijkt me prima.
> Ik bespeur bij mezelf een totaal gebrek aan
> vertrouwen in de begeleiding van LottoJumbo.
> Mogelijk helemaal onterecht.

Dat herken ik helemaal.
Misschien komt dat doordat er in een paar jaar tijd zo enorm veel is veranderd.
Van de hele Rabo-structuur (incl. opleidingsplan) is vrijwel niets meer over.
En de grote geldboom is omgehakt.
Jacco Banaan 29 augustus 2016 09:54
Blij dat Kelderman weg is van die Plugge en Louis Delahaye. Wat die Matthieu Heyboer daar al jaren doet is al helemaal een compleet raadsel. In al die jaren heeft louis delahaye welgesteld een keer een renner goed laten pieken (Kruiswijk de afgelopen Giro) voor de rest was het kommer en kwel. Daarnaast is de sfeer bij Lotto Jumbo ook helemaal verziekt. De helft van het personeel is het afgelopen jaar al weggelopen. De komst van Lars Boom zal de sfeer ook niet verbeteren. Lars Boom die overloopt van talent, maar er niks meedoet en liever vidoetuje met zijn vriendinnetje kijkt. Gesink die toch niet helemaal van zijn hartklachten lijkt hersteld. Vermarcke die ook weggaat. Dit is de beste keuze voor Kelderman al had ik hem ook graag bij Trek zien rijden. Als je kijkt hoe bezielingloos de Lotto ploeg momenteel rondrijdt in de Vuelta... tja. Zou als ik Kelderman was netjes al zijn spullen heel snel inleveren en dicht trekken die deur. Afscheidreceptie lekker overslaan, tactisch wonder Addy Engels heeft al helemaal niks bijgedragen aan de ontwikkeling van Wilco Kelderman.


Het kwaad dat Louis Delahaye heet
SS3000 29 augustus 2016 10:16
Waarom heeft nooit iemand het over het kwaad Iwan? Voor een paar centen van een tweede sponsor wordt de Nederlandse identiteit verkocht. Vervolgens biedt Sunweb iets meer en wordt de sponsor de deur gewezen. Nog nooit zo'n onbetrouwbare manager gezien.
ton duk 29 augustus 2016 10:39
3x goed nieuws in een bericht...heerlijke maandag alvast
Hoewel ik SKY verwachtte ,heeft Wilco dus uiteindelijk voor SUNWEB gekozen...wel zo fijn voor mijn HOL-gevoel

gr
ton duk 29 augustus 2016 10:44
Miquel1983 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik zie het probleem niet wat betreft de goede
> Nederlanders bij Lotto-Jumbo. Kruiswijk en Gesink
> behoren normaliter tot de top-5 van Nederland.
> Kelderman is weg, maar Boom en Clement zijn terug.
> Bovendien heeft Lotto-Jumbo met Groenewegen het
> grootste sprinttalent van Nederland. En met Jos
> van Emden een van de beste hardrijders uit het
> peloton.
>

Mijn top5 NU is Kruijswijk-Mollema-Terpstra-Groenewegen-Dumoulin , dus 2 vd 5 bij TLJ.NL
gr
Slimmerd 29 augustus 2016 10:46
Als Holland juich jij liever voor een Duitse ploeg dan voor de Engelse ploeg??
AK 29 augustus 2016 10:47
Dat is het voordeel van niet de hoogste boom zijn....
ton duk 29 augustus 2016 11:31
Nee...ik zie Kelderman liever voor Dumoulin ( of Oomen ) op kop rijden dan voor Froome (of Landa)
gr
Jacco Banaan 29 augustus 2016 11:45
Oja over Daan Olivier, hier heb ik vorig jaar nog een heel mooi commentaar/mening van Michael B. gelezen:

Michael B. 06 June 2015 01:09

Typisch gevalletje van een renner die bij de jeugd (Nieuwelingen & Junioren) alle wind mee heeft gekregen. Tsja... dan wordt het ineens wat moeilijker, krijg je wat te maken met tegenslag en hoppa... lekker die handdoek in de ring gooien. Fijn dat deze jongen lekker gaat kiezen voor een half9 tot 5uur baan. Lekker s'ochtends in de file staan en een Jan modaal salaris verdienen. Zal zich over een jaar of 10 nog weleens een paar keer achter de oren krabben hoe ie zo dom had kunnen zijn door op te geven.

Krijg ondertussen steeds meer respect voor een Kenny van Hummel die met veel minder talent veel meer uit zijn carrière heeft gehaald. Die ging tenminste niet piepen als ie een keertje gevallen was.


Klaarblijkelijk is Daan Olivier er nu al achter gekomen dat je als sporter dan toch heel erg bevoorrecht bent in plaats van dat schoolbanken gedoe. met aansluitend een saaie half9 tot 5baan + en er 10 jaar over doen voordat je eindelijk een 'lekker' salaris hebt. Gelukkig komt het verstand met de jaren en in zijn geval binnen een jaar en heeft hij klaarblijkelijk goed gelezen/geluisterd naar het commentaar hier op het forum van Michael B.
Tinuz 29 augustus 2016 11:50
Schitterend nieuws inderdaad. Drie renners met voldoende potentie met een frisse nieuwe start!
Hopelijk blijft de pechduivel voortaan ook weg.
Arsimo 29 augustus 2016 11:57
Prikbordmasturbatie.
JW 29 augustus 2016 12:01
Het is momenteel rage hier (maar ook op WF) om alles wat met Lotto Jumbo te maken heeft onder een vergrootglas te leggen en te verketteren.
Van een aantal prikkers verbaast me dat, van anderen niet (ze deden al niet anders, veranderen alleen af en toe hun nick) .
Zoals ik hierboven al schreef: ik ben absoluut geen insider, en heb ook af en toe twijfels genoeg. Niet gehinderd door enige feitenkennis.
Maar wat sommigen ervan maken lusten zelfs straathonden geen brood van.
Al die azijnpissers zouden ook es andere teams langs dezelfde maatlat moeten leggen....Maar dit is natuurlijk veel makkelijker....

Of Giant een veel beter team is voor Wilco weet ik niet.
Rijdt Giant in de Vuelta zo veel actiever of beter dan LottoJumbo ?
Gaat Giant zo'n eind beter om met zijn talenten, zoals b.v. Barguil confused smiley
Enz. enz. enz.
Vragen genoeg...
Arsimo 29 augustus 2016 12:07
Mee je eens t.a.v. TLJ bashing.

Los daarvan lijkt het wel slim dan Kelderman van ploeg veranderd is - het loopt al nu twee seizoenen niet lekker met hem bij TLJ. Dat is zeker ook aan enige pech te wijten maar vooral aan hoe Kelderman in zijn vel zit. Of de oorzaak daarvan deels in de ploeg zit heb ik geen idee van maar het lijkt er wel sterk op dat het nu(!) bij TLJ het niet meer gaat lukken om hem weer op de goed weg te krijgen. En naar Giant gaan lijkt me dan geen slechte keus. Liever had ik naar Sky gezien voor 1 of 2 jaar (kan je een hoop leren als renner, ook al moet je je dan wegcijferen voor Froome) maar het had ook veel slechter gekund

Hup Wilco, zet de weg naar de top weer in volgend jaar.
Leon 29 augustus 2016 13:04
Prachtige persiflage op Fred van Ria, Jacco.
Shinzawai 29 augustus 2016 13:05
Het lijkt erop dat je als talent momenteel het beste bij Orica (Yates, Yates, Chaves) terecht kunt. Tenminste, wanneer je geen Australisch paspoort hebt...
Arsimo 29 augustus 2016 13:10
De vraag is of dat nu nog het beste is. Yates, Yates, Chaves vulden een gat bij Orica - nl klassementsrenners voor grote ronden - en nu dat gat gedicht is lijken mij de kansen voor rondetalenten daar zo groot niet meer.

Mogelijk als klassiekerrenner wel in de a.s. jaren, de renners die het bij Orica in dat soort koersen gedaan hebben naderen hun houdbaarheidsdatum of gaan/zijn vertrokken.
ton duk 29 augustus 2016 13:14
ton duk Schreef:
-------------------------------------------------------

>
> Mijn top5 NU is
> Kruijswijk-Mollema-Terpstra-Groenewegen-Dumoulin ,
> dus 2 vd 5 bij TLJ.NL
> gr


...(kort Bosch woord,3 letters) ...ik vergeet Poels...Poels erin,Terpstra eruit
gr
zumsteg 29 augustus 2016 13:21
Hallo Jacco,

Noem jij jezelf toevallig ook wel eens Michael?
zumsteg 29 augustus 2016 13:24
Goos: Top!

Olivier: Leuk!

Kelderman: baat het niet, dan schaadt het niet.
zumsteg 29 augustus 2016 13:30
Eens met de 'grote vier': Dumoulin, Poels, Mollema en Kruijswijk. Over die 5e plek kan je twisten:

-wat vind je belangrijk, nog een klassementsrenner of een sprinter?
-kijk je wat langer terug dan alleen de afgelopen 12 maanden?
-kijk je niet alleen naar geleverde prestaties of ook naar wat je of 'men' verwacht?

Voor de 5e plek komen dan in aanmerking: Gesink, Kelderman, Terpstra, Boom, Groenewegen en D. van Poppel.
Bromertà 29 augustus 2016 13:34
JW Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het is momenteel rage hier (maar ook op WF) om
> alles wat met Lotto Jumbo te maken heeft onder een
> vergrootglas te leggen en te verketteren.
> Van een aantal prikkers verbaast me dat, van
> anderen niet (ze deden al niet anders, veranderen
> alleen af en toe hun nick) .
> Zoals ik hierboven al schreef: ik ben absoluut
> geen insider, en heb ook af en toe twijfels
> genoeg. Niet gehinderd door enige feitenkennis.
> Maar wat sommigen ervan maken lusten zelfs
> straathonden geen brood van.
> Al die azijnpissers zouden ook es andere teams
> langs dezelfde maatlat moeten leggen....Maar dit
> is natuurlijk veel makkelijker....
>
> Of Giant een veel beter team is voor Wilco weet ik
> niet.
> Rijdt Giant in de Vuelta zo veel actiever of beter
> dan LottoJumbo ?
> Gaat Giant zo'n eind beter om met zijn talenten,
> zoals b.v. Barguil confused smiley
> Enz. enz. enz.
> Vragen genoeg...


Prima hoor, JW, dat je overal een vraagteken achter plaatst, en dat je het hele prikbord even in een verdomhoek zet middels een nogal ongenuanceerde generalisatie, maar heb je ook een mening over Kelderman, over zijn keuze, en/of over zijn "ontwikkeling" de afgelopen twee jaar? Of over de keus van LottoNL om voor het AK van Bennett in de Vuelta te gaan rijden?
Luijt 29 augustus 2016 14:12
Ach, als Wilco dan toch moet/wil verkassen, dan is Giant nog niet zo'n slechte keuze.

Bij Sky had ie zich a la Poels mogen wegcijferen. "Mogen" staat hier met opzet in plaats van "moeten".

Bij Lotto Jumbo heeft ie veel pech gehad, maar is ie vervolgens ook slecht met die tegenslag omgegaan.
Dat het Zeeman cs niet gelukt is om Wilco snel uit het moeras te trekken, zegt meer over Wilco dan over de ploegleiding.

Met name de ontwikkeling als tijdrijder is gestagneerd. Dat is zorgwekkend. Op dat vlak zit ie bij Giant niet slecht.

Hup Kelderman!
Heisenberg 29 augustus 2016 14:23
Blij dat Goos en Oomen terugkeren. Twee veelbelovende klimmers.

Over de transfer van Kelderman: niet voor of tegen. Had graag gezien dat hij het bij TLJ zou maken, maar die kans leek dit jaar ineens verkeken. Staat desondanks 49e bij CQ Ranking en droeg dit jaar de leiderstrui in het Baskenland en Zwitserland. Zo beroerd was zijn vorm niet, maar telkens zakte hij er dan toch weer doorheen. Hij wint echter nooit. Won tot nu toe twee tijdritten (Denemarken en NK) en één klassement (Denemarken). Dat is veel te weinig.

Dat is meteen ook de oorsprong van mijn kritiek op TLJ. Ze winnen zo weinig. En dat is weer een gevolg van een verdedigende / afwachtende / laffe houding. Dit jaar één etappe gewonnen in de WorldTour: Roglic in een tijdrit. Iedere andere ploeg in de WT kan veel betere papieren voorleggen.
Shinzawai 29 augustus 2016 14:39
Dat is waar. Als je graag voor jezelf wilt koersen als jonge ronderenner, dan lijken Lotto-Jumbo, Bora en Lampre de beste opties.
Prikdude 29 augustus 2016 14:43
Cannondale is een nog grotere bende. Nota bene Bettiol zorgde gisteren voor het beste resultaat van het jaar, maar dan wel door volledig voor die tweede plek te rijden i.p.v. ook maar aan winnen te denken. Geen enkele WT-zege. En dan heb je het toch over een team met Talansky, Slagter, Uran, Dombrowski, Rolland, Moser, Navardauskas, Clarke, Breschel, Craddock, Formolo en nog een zooi waarin het talent maar niet tot volle wasdom wil komen.

Veel kritiek op LTJ valt te verdedigen maar het kan (gelukkig) nog altijd slechter.
predator 29 augustus 2016 14:57
zumsteg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hallo Jacco,
>
> Noem jij jezelf toevallig ook wel eens Michael?

Een mooi geval van schizofrenie inderdaad
El Chaba 29 augustus 2016 15:10
Goozzer 29 augustus 2016 15:12
Gevaar bij Sky, voor Kelderman die niet lekker in zijn vel zit, is dat hij zich niet eens mag opofferen voor Froome en helemaal ondersneeuwt. Bij Sunweb bestaat dat gevaar niet, prima keuze. Uit het zicht, in de schaduw, maar wel met lucht en kansen...
Heisenberg 29 augustus 2016 15:17
Bedankt voor de aanvulling. Cannondale inderdaad nog slechter.
Goozzer 29 augustus 2016 15:17
Ongelooflijk, ja...
ton duk 29 augustus 2016 15:44
zumsteg Schreef:
-------------------------------------------------------
> Eens met de 'grote vier': Dumoulin, Poels, Mollema
> en Kruijswijk. Over die 5e plek kan je twisten:
>
voor de 5e plek komen dan in aanmerking: Gesink,
> Kelderman, Terpstra, Boom, Groenewegen en D. van
> Poppel.

Ik koos dan voor Groenewegen om zijn overwinningen 2016 ....
gr
utrecht 29 augustus 2016 16:18
Hele verstandige move van Kelderman. Weg bij die losers van Lotto Jumbo. Is daar echt niemand van wie hij wat kan leren. Twee jaar rijden in de trein van Sky leek mij de ideale optie, maar Giant is ook wel een aardige ploeg. Blijft hij in ieder geval kopmanschap of tenminste een vrije rol houden. Een een paar echte kerels om hem heen, die weten wat presteren is.
Mazter 29 augustus 2016 17:07
Tsja, als 4 van de 5 ploegleiders met in totaal ruim 40 jaar rennerservaring nog geen 15 overwinningen bij elkaar hebben gefietst. Kennelijk slaat dat "mee doen is belangrijker dan winnen" over op de renners.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29/08/2016 17:22 door Mazter.
berg8624 29 augustus 2016 17:34
Snorfietser 29 augustus 2016 21:56
Lijkt me zowel voor LTJ als Kelderman prima om zonder elkaar verder te gaan. Had hem eerlijk gezegd liever naar Sky zien gaan, heb het idee dat ze hem daar meer hadden kunnen leren dan bij Giant.
Leon 29 augustus 2016 22:13
Snorfietser Schreef:
-------------------------------------------------------
> Lijkt me zowel voor LTJ als Kelderman prima om
> zonder elkaar verder te gaan. Had hem eerlijk
> gezegd liever naar Sky zien gaan, heb het idee dat
> ze hem daar meer hadden kunnen leren dan bij
> Giant.

Leren knechten bedoel je?

Overigens: als je geen TLJ wilt gebruiken, schijf dan LTJB, da's consequenter.
Snorfietser 29 augustus 2016 22:20
Heb bij hem het idee dat hij nog helemaal niet toe is aan het kopmanschap. 2 jaartjes het vak leren in een rol als meesterknecht waarbij hij in een kleinere ronde met een tijdrit voor eigen kans mag gaan lijkt me prima.

Betreft de afkorting: heb gewoon de T en de L per abuis omgedraaid winking smiley
JW 29 augustus 2016 22:27
Bromertà Schreef:
-------------------------------------------------------
...................
>
> Prima hoor, JW, dat je overal een vraagteken
> achter plaatst, en dat je het hele prikbord even
> in een verdomhoek zet middels een nogal
> ongenuanceerde generalisatie, maar heb je ook een
> mening over Kelderman, over zijn keuze, en/of over
> zijn "ontwikkeling" de afgelopen twee jaar? Of
> over de keus van LottoNL om voor het AK van
> Bennett in de Vuelta te gaan rijden?

Mijn kritiek sloeg (en dat lijkt me een open deur) uiteraard niet op "het hele prikbord".
En kritiek van prikkers is voor mij niet het zelfde als "azijn pissen".

En wat Kelderman betreft: de verwachtingen (ook van mij) waren hoog.
Bij die verwachtingen houd je geen rekening met tegenvallers als blessures.
Wilco ook niet; die bleef veelal de lat (qua doel) erg hoog leggen.
Soms leek dat "eindelijk" te lukken totdat er weer iets tussen kwam waardoor het weer niet lukte.
Als dat vaak gebeurt is dat niet best voor het zelfvertrouwen...

Door al die "onregelmatigheden" lijkt zijn ontwikkeling stil te staan.
Ik heb er geen flauw benul van hoe de ploeg daar afgelopen jaar mee is omgegaan.
Naar buiten toe (en dat is wat je als leek ziet) m.i. niet best. Alleen al door steeds "te veel" te verwachten.

Ik hoop dat hij goeie adviseurs heeft m.b.t. verlaten van TLJ en zijn overstap naar Giant.
Maar wat hij daarvan aan concrete verbeteringen verwacht heb ik (nog) nergens gelezen.
Giant lijkt me in elk geval een veel betere keuze dan b.v. Sky.

En m.b.t. TLJ/Bennet: zie mijn antwoord aan Cecchini in het topic van de etappe van vandaag.
JW 29 augustus 2016 22:30
Leon 29 augustus 2016 23:33
Snorfietser Schreef:
-------------------------------------------------------

> Betreft de afkorting: heb gewoon de T en de L per
> abuis omgedraaid winking smiley

Snap ik. Je bent bij lange na niet de enige, ik probeer dus wat te heropvoeden... :-)
Miquel1983 30 augustus 2016 10:53
Eens dat Dumoulin, Kruiswijk, Poels en Mollema als beste Nederlandse renners worden genoemd. Terpstra hoort daar wat mij betreft bij. Meest succesvolle Nederlandse klassieker-renner van zijn generatie, al was het dit jaar misschien wat mager. Boom, Groenewegen en Gesink horen wat mij betreft wel tot top-10, dus mijn punt is dan ook dan Lotto-Jumbo nog altijd 4 top-10 renners onder contract heeft.

Ik vind het sowieso logisch om over meerdere jaren te kijken, want 1 jaar is niet representatief behalve bij jonge talenten. Gesink afschrijven slaat nergens op. Vorig jaar nog 6e in de Tour, 2014 al heel goed in de Vuelta, en gisteren ons bijna verrast met etappe-winst.
Luijt 30 augustus 2016 15:30
Appels met peren.

De niet ronderenners buiten beschouwing latend is mijn top 5:

Mollema, Gesink, Kruijswijk, Dumoulin, Poels
Cecchini 30 augustus 2016 15:48
In die volgorde ?
Mazter 30 augustus 2016 19:47
Miquel1983 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Ik vind het sowieso logisch om over meerdere jaren
> te kijken, want 1 jaar is niet representatief
> behalve bij jonge talenten. Gesink afschrijven
> slaat nergens op. Vorig jaar nog 6e in de Tour,
> 2014 al heel goed in de Vuelta, en gisteren ons
> bijna verrast
met etappe-winst.

Het feit dat een renner van het kaliber Gesink ons moet verrassen met een etappezege is eigenlijk toch al veelzeggend?
Luijt 31 augustus 2016 11:29
Ja Dumoulin heeft pas in 1 grote ronde iets laten zien en Poels heeft nog helemaal nooit een goed klassement gereden/mogen rijden in een grote ronde. Dus ja, in deze volgorde.
Luijt 31 augustus 2016 11:33
En ik sla een goed klassement in de tour hoger aan dan een goed klassement in de Giro, hoe mooi die ronde ook is.

De tour levert zoveel meer stress op, zowel in als buiten de koers, dat de prestaties van Gesink en Mollema door de jaren heen extra veel lof verdienen.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen