Welkom! » Log in » Registreer een nieuw account

Gesink bij Peptalk

Gepost door Luijt 
Luijt 26 oktober 2016 11:14
Gesink eergisteren tegen Evenblij:

"Ik win liever een etappe dan tussen plek 5 en top 10 in het AK"

Amigos del foro: u zult wel blij zijn. Het lijkt er echt op dat Gesink z'n klassementsambities opbergt.

Ik vind 't een hard gelag; na jaren gekwakkel met blessures en privé shit lijkt de weg eindelijk vrij om vol voor een goed klassement te gaan. Maar het is duidelijk: hij wil het niet (meer). Gesink vindt het ook maar gestress, iedere dag mee moeten zitten.

Maar Robert, wat nou als je je iedere keer op een half uur laat rijden en je wint geen etappe??? Heb je over dat scenario - wat mij betreft het meest waarschijnlijke - al eens nagedacht?
JW 26 oktober 2016 11:44
Voor de goeie orde: als je je iedere keer op een half uur laat rijden is het meest waarschijnlijke scenario inderdaad dat je geen etappe wint winking smiley

Maar rijden voor een zo hoog mogelijke positie in het klassement geeft inderdaad dagelijks een hoop gestress.
Daarbij maakt het best veel uit hoe een plaats in de top-tien door de media, en "dus" door het grote publiek, wordt gewaardeerd.
Het is laatste tijd al vaker opgemerkt: een plek bij de eerste tien is de laatste jaren een beetje doorsnee geworden, een zesde plaats geeft al geen reden meer tot gejuich. Dat sommige andere landen (België bij voorbeeld) graag met Nederland zouden ruilen doet weinig ter zake.

Als Gesink komend jaar een paar ritten wint zal het oordeel zijn dat ritten kapen voor iemand, die zich eerst op dikke achterstand heeft laten rijden, eigenlijk een ietwat minderwaardige overwinning is. Een soort tweedehandsje..in elk geval vaak een soort cadeautje van de sterken..

Supporters tevreden houden is een ondankbare taak
El Chaba 26 oktober 2016 12:35
Als Gesink komend jaar een paar ritten wint zal het oordeel zijn dat ritten kapen voor iemand, die zich eerst op dikke achterstand heeft laten rijden, eigenlijk een ietwat minderwaardige overwinning is. Een soort tweedehandsje..in elk geval vaak een soort cadeautje van de sterken..

Voor mij wel ja, maar er zullen genoeg supporterende dummies zijn die dat niet eens in de gaten hebben en het daarom prachtig zullen vinden..
Linkebal 26 oktober 2016 12:51
Ik vind het juist de charme van het wielrennen dat de sterkste niet altijd wint, maar ook wel eens de slimste of de gelukkigste. Anders zou ik wel naar gewichtheffen gaan kijken. Natuurlijk is het moeilijker om rechtstreeks tegen de favorieten te winnen dan in een vluchtgroepje, maar ik kan juist wel waardering opbrengen voor het feit dat iemand zo slim is om het op die manier te proberen.
Horsie is back 26 oktober 2016 12:57
Nu is het moderne wielrennen wel zodanig veranderd, dat een doorsnee renner niet zomaar meer een overwinning in een grote ronde in zijn schoot krijgt geworpen.
Door de nivellering kunnen toppers niet ook meer bijna terloops winnen, zoals destijds Eddy dat destijds wel kon. Daarom ook 34 overwinningen?

Het vereist nu een bovengemiddeld renner, die zich in één etappe binnenstebuiten kan en durft te keren. Zoals Gesink dat dus laatst deed.

Het gaat er uiteindelijk natuurlijk om, wat de renner zelf diep in zijn hart wil.
Lucho Herrera 26 oktober 2016 13:57
Welkom in het moderne wielrennen! Als Gesink op die manier 1 of zelfs meerdere etappes in de Tour wint sta ik op de banken. Zoals ik ook op de banken stond voor de prachtige zege van Dumoulin op Arcalis. Gesink heeft vaak genoeg bewezen klassementen te kunnen rijden. Waarom dan nu niet focussen op dagsucces? En op die manier kun je ook nog vaak in top 15 van het klassement raken. En nee, ik ben geen dummie.
Lucho Herrera 26 oktober 2016 13:58
Lucho Herrera 26 oktober 2016 14:00
Een tourrit krijg je overigens nooit cadeau. Als de klassementstoppers het tegenwoordig laten lopen zijn er nog altijd 30 tot 50 renners te vinden die volop in de aanval gaan in de bergen. Wie dat nog een cadeautje durft te noemen heeft geen verstand en gevoel voor de koers.
ton duk 26 oktober 2016 15:20
Lucho Herrera Schreef:

> nee, ik ben geen dummie.

Dat ze hier maar een peiling over houden...
gr
Bromertà 26 oktober 2016 15:27
JW schreef: "Als Gesink komend jaar een paar ritten wint zal het oordeel zijn dat ritten kapen voor iemand, die zich eerst op dikke achterstand heeft laten rijden, eigenlijk een ietwat minderwaardige overwinning is. Een soort tweedehandsje..in elk geval vaak een soort cadeautje van de sterken.."

Voorheen hing jij, JW, toch zelf dit oordeel aan? Ben je van je "geloof" gevallen? Of bedoel je, op een wat gekunstelde wijze, dat je moeilijk tevreden te houden bent?

Trouwens, Gesink kon het tijdens de Vuelta 2016 niet winnen van medevluchter Mathias Frank, die voor de slotklim de nodige energie verspeeld had. Dat belooft niet veel goeds voor de Tour, waar de concurrentie nog een paar graadjes moordender is.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/10/2016 15:28 door Bromertà.
Prikdude 26 oktober 2016 16:08
Inderdaad nog geen sinecure. Zeker niet als je het af zet tegen zoiets eenvoudigs als het eindklassement winnen, waar we overigens Brambilla voor mogen tippen daar hij in de Vuelta bergop twee keer de maat nam van Quintana en Froome.
Prikdude 26 oktober 2016 16:14
Majka, Rolland en Costa -> Pantano, Zakarin en Izagirre.
JW 26 oktober 2016 16:35
Nee, ik ben niet van mijn geloof gevallen.
Ik vind nog steeds een eindklassering in de top tien van een grote ronde een knappe prestatie. Ook als het een achtste of negende plaats betreft.

Maar rijden voor een goed klassement is inderdaad een stressvol bestaan. Drie weken achtereen vol aan de bak, op elk terrein, alert om geen tijd te verliezen of het tijdverlies zo veel mogelijk te beperken. Alleen al al die finales in vlakke etappes... Of afdalingen op glad geworden bergwegen... Mee kunnen strijden in de top tien is beslist een specialisme !
De rittenkaper kan heel veel risico's mijden, het lichaam heel houden en de krachten sparen, en het ontstane tijdverlies werkt dan zelfs nog in zijn voordeel later in de koers.
Ik vind dat toch een soort "oneerlijke concurrentie".

Ik kan het me heel goed voorstellen dat een vaak door tegenslag getroffen renner, zoals bij voorbeeld Gesink, zo'n rol als in de laatste Vuelta erg aantrekkelijk vindt. Maar als het geen succes oplevert is het aantrekkelijke er gauw vanaf. Zeker als de betreffende "rittenkaper" op de meeste koersdagen onzichtbaar meerijdt.
Met het parkoers van komende Tour, en de te verwachten grote concurrentie, zijn de kansen voor rittenkapers in elk geval uiterst klein.

De kans op applaus, waardering, positieve publiciteit enz. is m.i. voor Gesink een stuk groter als hij weer gewoon voor het klassement gaat.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/10/2016 18:42 door JW.
Lucho Herrera 26 oktober 2016 18:25
Jacco Banaan 26 oktober 2016 19:35
Gesink doet nu net of hij een soort Erik Dekker is. Dat hij wel ff een paar etappes gaat winnen in Tour.... noway. In de Vuelts had hij het geluk dat hij met een paar pannenkoeken de laatste klim opreedt en toen nog ging hij dom lomp de sprint aan. Als een van die 2 maar een klein beetje over had gehad dan had Gesink gewoonweg Ala Boogerd de sprint aangetrokken en dus verloren. In de Tour kom je geen 2e garnituur tegen , dan pakt een Cummings zo n Gesink direct in. Nee idd Gesink is geen veelwinnaar en juist daarom moet hij voor een plek 5 t/'m 10 rijden. Alles beter is mooi meegenomen. 2 jaar terug stond hij mooi iedere dag in de krant. Dat is publicitair ook wat waard. Gesink heeet de afgelopen 10 jaar werkelijk nooit door een tactische move wat gewonnen... Dan moet je en het geluk hebben dat het parkoers volledig op maat is, alleen maar pannenkoeken in de kopgroep aanwezig zijn, het niet uitdraait op een groepsprint en hij ook nog de vrijheid /geluk heeft dat hij überhaupt meezit.... tsjaa. .. dan is de kans voor een Gesink wel heel klein.
Goozzer 26 oktober 2016 19:45
Als je Cummings als uitgangspunt neemt, ligt Gesink meer dan op schema...
Olano 26 oktober 2016 20:42
"Gesink heeet de afgelopen 10 jaar werkelijk nooit door een tactische move wat gewonnen"

Volgens mij heeft hij die etappes gewonnen door tactische moves, namelijk met de vroege vlucht meezitten.
thja 27 oktober 2016 11:11
Vind de overwinningen van Gesink in die tijdrit in de woestijn en in Canada, toch wel getuigen van de mogelijkheid een groot vermogen te kunnen trappen en dit ook nog een tijdje vol te kunnen houden. Denk dat hij kansen heeft.
Columbus SLX 28 oktober 2016 08:23
> "Ik win liever een etappe dan tussen plek 5 en top 10 in het AK"

Nou - goed voornemen. Nou nog even de uitvoering. Daar in Spanje vond ik 'm goed bezig. Een lange vlucht en dan een sprintje winnen van mindere goden. Niks mis mee. Voor 800K / jaar nog steeds een beetje weinig rendement, vind ik. Maar blijkbaar heeft Jumbo dat er wel voor over.

Ik vraag me wel af of hij zijn karakter mee heeft: de echte winnaars zijn toch vaak nare mannetjes (Cavendish). Of als ze verloren hebben zijn ze er niet goed van... (Greipel bijvoorbeeld). Even 2 sprinters als voorbeeld, maar het gaat om het idee... Dat overvriendelijke zal hem een prettig mens maken, maar helpt het bij overwinningen? Denk het niet.
Curzio 28 oktober 2016 10:41
Tuurlijk heeft hij kansen, dat heeft hij toch al meermaals bewezen in etappes en eendagskoersen.
Jacco Banaan 28 oktober 2016 11:28
Robert is nu al de beste Nederlandse ronderenner in 25 jaar en nog lang niet klaar. Hij kan nog makkelijk 5 jaar mee. Laten we even wachten, hij heeft al genoeg bewezen om die kansen te krijgen van zijn team. Dat er successupporters zijn die nu de klaagzang loeien zonder zijn erelijst te kennen is op zich wel weer humoristisch. Heerlijk dat afschrijven van een renner en dan komen met die waanzin ideeën dat hij wel even hoppa rittenkaper kan worden tegen de pure klimmers (vaak gekoppeld met termen als Raas! VOC Mentaliteit!). Alsof een tijdrijder/klimmer als Gesink dat wel kan klaren tegen de Majka's van deze wereld.

En als hij dat doet en niks wint heeft hij helemaal niks (inclusief klassement) en is het gelijk van de poster bewezen: "Gesink? Ach, helemaal niks.
Wat is er logisch aan om niet je kwaliteit, drie weken constant zijn in verschillende soorten etappes, uit te spelen. Maar om in plaats daarvan iets te gaan doen wat niet je kwaliteit is, namelijk aanvallen in de hoop om de specialisten in aanvallen te verslaan? Het enige wat je daarmee bereikt is dat je waarschijnlijk zonder overwinning thuiskomt en ook nog zonder goede klassering. Waarna alle Gesink-bashers opgelucht kunnen uitademen, want ze hebben toch weer gelijk gehad. Hij kan geen tour etappe winnen. Hij is niet zo goed als de echte klimmers, is geen Valverde/Gilbert en geen kopgroeptype als bijv een Terpstra. Deelnemers veld Vuelta en Tour is toch anders. In de Tour kunnen veel renners sprinten als het bergop gaat en de meeste ook beter. Gesink is zeker geen slechte renner, maar op vrijwel alle facetten vd sport zijn er meerdere renners beter. Verwacht (hoop) toch dat hij top volgend jaar top 5 gaat rijden in de Tour.

Andere Peter 28 oktober 2016 12:01
Wat een gezever steeds over welke accenten Gesink zelf wil leggen. Ik vind sowieso dat zo'n volgroeide renner die van veel zelfkennis blijk heeft gegeven zijn eigen keuzes (in overleg met de ploeg) moet maken.

Ik juich deze keus toe. Door te mikken op een (Tour)etappe maakt Gesink het zichzelf moeilijker en richt hij zijn doel hoger. Natuurlijk prikkel ik hiermee een beetje, maar het is nonsens om het voor te stellen alsof rittenkapers Jupiler League zijn en klassementsrenners Champions League. Zo'n Tour winnen is wel het allerhoogste, maar in de weging van de ereplaatsen hebben we al vaker ingeschat dat we plaats 7 ongeveer gelijk zouden stellen aan een ritzege. Niet zo gek dus, wat Gesink zegt. En hij accentueert een persoonlijke voorkeur, mede ingegeven door wat hij in het verkleden al wel en niet heeft bereikt. Tevens sluit het een niet altijd het ander uit.

Wielrennen is een spelletje waarbij degene die het eerste over de streep komt, wint.
Bromertà 28 oktober 2016 12:03
Snorfietser 28 oktober 2016 13:45
Helemaal met hem eens dat je beter een etappe kunt winnen dan 5de-10de in het AK worden, zeker als je al een aantal top-10 uitslagen achter je naam hebt staan. Hij heeft zelf ook wel door dat het podium (hetgeen ik dan weer wel hoger inschat dan een etappezege) er simpelweg niet in zit, dan is het verstandig om voor etappes te gaan. Hetgeen ik alleen niet zo snugger zou vinden, is als hij in de komende Tour voor een etappezege gaat ten koste van zijn klassement. Met dit parcours is het aantal etappes waarin hij een een goede kans heeft om te winnen wel erg laag.
El Chaba 28 oktober 2016 15:13
Als je goed leest dan bedoelde ik met 'dummies' hier in casu, wielerssupporters die een etappeoverwinning van Gesink prachtig vinden zonder dat ze zich realiseren dat hij van de klassementstoppers een soort van vrijgeleide heeft gekregen omdat hij zich eerder bewust op een kwartier heeft laten rijden. Jij realiseert je dat wel en vindt het toch prachtig, dat is dus heel wat anders en gewoon een kwestie van een andere smaak..
El Chaba 28 oktober 2016 15:15
Dat zal je mij nou ook weer niet horen zeggen maar het is wél bij de gratie van (de ploegen van) de klassementstoppers en dat maakt zo'n zege voor mij toch echt een stuk minder waard.
Jacco Banaan 28 oktober 2016 16:24
off topic, Andy Schleck is ook weer in training, wellicht dat hij volgend jaar een comeback gaat maken, moet ie alleen wel ff zijn bierpensdrinking smiley eraf trainen.









1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/10/2016 16:25 door Jacco Banaan.
JW 28 oktober 2016 22:44
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wielrennen is een spelletje waarbij degene die het
> eerste over de streep komt, wint.



Dat is alleen zo in een eendagskoers. Of in een rit in een etappekoers.
Maar een etappekoers is geen verzameling losse ritten, dat is een samenhangend geheel.
Om een etappekoers te winnen hoef je geen enkele keer als eerste over de streep te komen smoking smiley
Bromertà 28 oktober 2016 23:04
JW Schreef:
> Om een etappekoers te winnen hoef je geen enkele
> keer als eerste over de streep te komen


Het is zelfs mogelijk om een etappekoers te winnen zonder de hoogst gemiddelde snelheid te hebben gefietst.
Luijt 29 oktober 2016 02:14
Andere Peter Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wat een gezever steeds over welke accenten Gesink
> zelf wil leggen. Ik vind sowieso dat zo'n
> volgroeide renner die van veel zelfkennis blijk
> heeft gegeven zijn eigen keuzes (in overleg met de
> ploeg) moet maken.
>
> Ik juich deze keus toe. Door te mikken op een
> (Tour)etappe maakt Gesink het zichzelf moeilijker
> en richt hij zijn doel hoger. Natuurlijk prikkel
> ik hiermee een beetje, maar het is nonsens om het
> voor te stellen alsof rittenkapers Jupiler League
> zijn en klassementsrenners Champions League. Zo'n
> Tour winnen is wel het allerhoogste, maar in de
> weging van de ereplaatsen hebben we al vaker
> ingeschat dat we plaats 7 ongeveer gelijk zouden
> stellen aan een ritzege. Niet zo gek dus, wat
> Gesink zegt. En hij accentueert een persoonlijke
> voorkeur, mede ingegeven door wat hij in het
> verkleden al wel en niet heeft bereikt. Tevens
> sluit het een niet altijd het ander uit.
>
> Wielrennen is een spelletje waarbij degene die het
> eerste over de streep komt, wint.

Ongelofelijk Petrus, spot on! De eloquentia! De redeneringen....o pardon....redenaties, de humor, de stijl, zo vilein, zo scherp, zo van de snede, zo geil.
Ik accentueer mijn persoonlijke voorkeur ook even nu, natuurlijk mede ingegeven door wat ik in het verleden, wel, maar toch ook niet heb bereikt!

En, zoals wij allen, tevens sluit het een niet altijd (maar soms wel) het ander uit.

Topamusement!
Andere Peter 29 oktober 2016 12:26
Als jij denkt dat dit open deuren zijn dan toont dat eens te meer je eigen onvermogen om nuance te voelen en betekenis te doorgronden.

Er nogal een verschil of het de direct betrokkene (Gesink) is die zijn persoonlijke voorkeur accentueert, of een verre buitenstaander (jij en ik). De pretentie waarmee jij alsmaar Gesinks voorkeur (doelen, intuïtie) ter discussie stelt vind ik tenenkrommend.

Het is je eigen redeneerfout (ook al een terugkerende gewoonte bij je) die de opmerking over niet-uitsluiten noodzakelijk maakt. Van ''liever een etappe'' maak je ''iedere keer op een half uur laten rijden'' en ''klassementsambitie opbergen''. Dat is nonsens. Er zijn talloze voorbeelden van renners die een top-10-klassering behaalden terwijl ze in eerste instantie een voorkeur hadden (zich kansrijker achtten) voor het doel ritzege.

Lekker doorgaan met je stokpaardje. Maar je indirecte feedback aan Gesink is gebaseerd op slecht luisteren, redeneerfouten en het bagatelliseert 's mans eigen intuïtie. Dan ben je redelijk los gekomen van de werkelijkheid en dan is het niet zo gek dat je steeds weer dezelfde verwondering moet uitspreken.
Koppi 30 oktober 2016 18:06
Citeer je nu uit eigen werk of plagieer je hier wat bij elkaar? Op Fiets.nl lezen we:
Robert is nu al de beste Nederlandse ronderenner in 25 jaar en nog lang niet klaar. Hij kan nog makkelijk 5 jaar mee. Laten we even wachten, hij heeft al genoeg bewezen om die kansen te krijgen van zijn team.
Dat er successupporters zijn die nu de klaagzang loeien zonder zijn erelijst te kennen is op zich wel weer humoristisch. Heerlijk dat afschrijven van een renner en dan komen met die waanzin ideeen dat hij wel even hoppa rittenkaper kan worden tegen de pure klimmers (vaak gekoppeld met termen als Raas! VOC Mentaliteit!). Alsof een tijdrijder/klimmer als Gesink dat wel kan klaren tegen de Majka's van deze wereld.
En als hij dat doet en niks wint heeft hij helemaal niks (inclusief klassement)en is het gelijk van de poster bewezen: "Gesink? Ach, helemaal niks."
Lucho Herrera 30 oktober 2016 21:28
Luijt 31 oktober 2016 00:28
Tenenkrommend is vooral altijd maar ja en amen zeggen als zo'n fantastische klassementsrenner z'n klassementsambities lijkt te willen opbergen.

Die crap van - hij volgt z'n hart en wie zijn wij om er dan iets van te vinden - is inderdaad niet aan mij besteed.
Als er maar een stuk of 5 renners op deze planeet een beter klassement kunnen rijden - en bij een Gesink in vorm miet ik dat nog zien - dan ga je je toch niet aansluiten bij het gilde kruimeldieven dat een etappe probeert te winnen?

En blijf van mijn part till hell freezes over roepen dat ik het of jou of whatever niet begrijp, op dat zwaktebod valt niets meer af te dingen. Ik stamp je plat getreden paden graag nog platter.



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/10/2016 16:30 door Luijt.
Luijt 31 oktober 2016 00:40
Ik vond het al zo'n wijze tekst.
Luijt 31 oktober 2016 00:42
Het is ook een kunst de goede teksten te citeren.
Als ik niet zo'n hekel had aan die kutemoticons had je een duim omhoog gekregen.
Koppi 31 oktober 2016 11:03
thumbs up
Precies, een aantal zinnen klonk niet des B.'s en er ontbraken spel- en stijlfouten. Vandaar mijn onderzoekje, et voila, deze plagiaatp(l)akker lijkt ontmaskerd.
Andere Peter 31 oktober 2016 17:27
Die crap van - hij volgt z'n hart en wie zijn wij om er dan iets van te vinden

Zo schrijf ik het niet en zo zie ik het ook niet. Je doet met mij precies hetzelfde als met Gesink: de mening verkrachten tot een plattitude om daar vervolgend tegenin te gaan.
JW 31 oktober 2016 19:36
Inderdaad, alwéér Europees kampioen ! Knap van die korfballers !
El Chaba 01 november 2016 05:39
Haha, wat een afgang weer voor die bedrieger.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers mogen berichten plaatsen in dit forum.

Klik hier om in te loggen